Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe nov 13, 2009 8:38 pm

sašo5 je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:Včeraj sem se odločil, da odslej tankam samo še na Petrolu. Očitno mojemu avtu njihov bencin bolj paše.
Včeraj sem naračunal porabo zadnjega tanka 5,88l/100km, pred tem sem pa imel dva tanka iz OMV in eden je bil 6,3 drugi pa 6,28l/100km. Pa še zdaj imam zimske gume. Pred tema dvema tankoma sem pa imel tudi enega iz Petrola in je bila poraba 5,79.
Očitno more biti nekaj na tem. ;)
Do zdaj sem se pa tri leta izogibal Petrolu v prepričanju, da imajo slabo gorivo. :jao:

ti si nekakšen "strojnik" če me spomin ne vara, ali sem te s kom zamenjall :?:

Ne jaz sem kuhar :)
Kaj bi zdaj ti s tem rad povedal??
Jaz sem ugotovil, da s petrolovim bencinom manj pije, kaj je zdaj tu narobe?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 13, 2009 8:57 pm

Zadnjič sem prvič tankal na MOL-u in se avto lepše obnašaporaba pa je istaampak resno imam občutek da lepše vleče.A kdo 100% sigurno ve čigavo nafto majo na 24/7 servisih

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe nov 13, 2009 9:14 pm

@sašo ni se ti treba nič opravičevat :) Samo še vseeno me zanima kaj si mislil s tistim "strojnik" v narekovajih?
Če to zračunaš na isti relaciji pri isti vožnji, pri dokaj istih vremenskih razmerah potem ne vem zakaj ti narekovaji? K večjem so bile še sedaj kakšne oteževalne okoliščine (zimske gume, eno jutro sneg).

P.S. mimigrede, nisem kuhar - je bil smeško zadaj.

seremija
Nov uporabnik

Fantje, pojdite raje peš.

Napisal/-a seremija So nov 21, 2009 10:19 pm

Na koncu vem toliko, kot na začetku. O gorivu namreč, za katerega sem vse to slišal in upal, da bom tu prebral, kako v resnici je. Zdaj pa ne bom niti vprašal, kaj je s tistimi tabletami, ki mi jih ponujajo za zmanjšanje porabe, daš v tank, pa dlje pelje, pa nič ne škoduje, kaj pa jaz vem, saj še vase dajem cel kup stvari, za katere pravijo, da niso škodljive, nisem pa prepričan... No ja, včasih se je lepo pogovarjati, tudi če nič ne izveš.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Re: Fantje, pojdite raje peš.

Napisal/-a RENO911 Ne nov 22, 2009 1:29 am

seremija je napisal/-a:Na koncu vem toliko, kot na začetku. O gorivu namreč, za katerega sem vse to slišal in upal, da bom tu prebral, kako v resnici je. Zdaj pa ne bom niti vprašal, kaj je s tistimi tabletami, ki mi jih ponujajo za zmanjšanje porabe, daš v tank, pa dlje pelje, pa nič ne škoduje, kaj pa jaz vem, saj še vase dajem cel kup stvari, za katere pravijo, da niso škodljive, nisem pa prepričan... No ja, včasih se je lepo pogovarjati, tudi če nič ne izveš.

Pa drgač?

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Ne nov 22, 2009 8:31 am

Tudi moje mnenje je da ima omv slabo gorivo...
Še moja izkušnja :

VW polo 1.0 letnik 01 povprečno pije tu 5,5 - 5.0 litra na 100 km , odvisno od vožnje.
Nikoli pa več kot 5.5 ...

Tankal sem že na shell , večinoma pa na petrol in nisem opazil posebnih razlik, le da na shellu ponavadi delajo študentje ...

No seveda pred kratkim je pa začel omv z to njihovo veliko reklamo novega goriva carrera in da nevem kake čudeže dela. 2.11.2009 sem tankal na OMV na mariborski cesti 84 v Celju. Tankal sem polno. Najprej kar me je presenetilo je da v polotov mali rezervoar čudežno gre notri 43,680 litrov. Pa dobro, se nisem preveč z tem ubadal, samo da bo avto šel tako kot obljubljajo.
Po dveh tednih, saj se povprečno na dan vozim tu nekje 55km v službo in nazaj, pa še kaka relacija vmes, sem spraznil tank in prevozil le 600 km. Kar pomeni da mi je avto pil 7.28 litrov na 100 km. Vozil sem tako kot vsak dan na istih relacijah, nič posebnega. Res pa je da mi je avto v tem času zelo kadil, pa tudi odziv avtomobila je bil zelo slab in sem imel občutek da bo crknil, saj ni imel moči nobene. Pač bil sem že na tem da bo avto moral na servis in da je nekaj narobe. Niti poštudiral nisem da bi lahko bil bencin. Seveda tank sem že spraznil in sem šel spet na petrol, ki mi je nekako bil najbližje in ob cesti in sem tankal, sicer ne polno, ampak po 1 km vožnje je avto postal za 300% bolj poskočen in tudi 50% manj je kadil.

Pač velikokrat sem menjaval bencinske in sem različno tankal na shellu, omv in petrolu in nikoli nisem zasledil takšnih razlik. Prvič da je tako slabo pokazalo. Največ kar mi je pokazalo je bilo 0.5 litra razlike in spet omv... Pač po mojih ugotovitvah mi avto več pije na omv. Jaz sem prišel do takšnih ugotovitev, lahko da sem ravno tako naletel da sem dobil slabo bencin, ampak po večletnih tankanjih na petrolu nikoli nisem imel slabih izkušenj... Dejstvo je da je bilo v zadnjemu tankanju ki sem ga imel na omv, v carreri bencinu veliko vode. Ali bencin kradejo in ga menjavajo z vodo, pa ne vem. Vem samo to da je petrol zakon kar se tiče 95 oktanskega bencina.
Za diezel je lahko drugače, ampak nimam in še nisem imel nobenega diezla, tako da ne morem govort. Kar se tiče 95 oktanca je pa jasno. Na omv ne grem več...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne nov 22, 2009 8:59 am

imam avto z isto mašino kot AM, pa se mi nekako tudi petrol najbolje zdi.vsak tedn tankam in do sedaj sm probu mol, agip, logo, 24/7, omw, tuš oil, petrol.najbolj me je prepričal mol.naslabša od teh sta pa logo in 24/7.tiste 3cente ko na litr prišparaš se potem jeziš cel cajt zaka si tega hudiča tanku...prav srečn sm bil, ko sm skuru bencin od 24/7.kar tankam na 24/7 je za traktor in motor (ko mam 100m stran)
Lep pozdrav :)

davor štrumbelj
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a davor štrumbelj Če nov 26, 2009 12:28 pm

ZDRAVO JAST TOČIM GORIVO NA AGIP IN JE RAZLIKA PROTI PETROLU CCA.60 KM. NA ENO POLNENJE.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če nov 26, 2009 12:53 pm

Tele fabule okrog goriv so sicer pogoste vendar je po mojih izkusnjah, glede na to, kaj avto da iz sebe, 1:0 v prid OMW napram tako Petrolu kot Agipu. Je pa zanimivo, da ima mnogo uporabnikov drugacne izkusnje.

LPF

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Če nov 26, 2009 1:40 pm

čare je napisal/-a:.A kdo 100% sigurno ve čigavo nafto majo na 24/7 servisih

Petrolavo, sam živim dokaj blizu te bencinske in večkrat vidim kako se pripelje PETROLOV tovornjak in polni cisterne...

myster je napisal/-a:imam avto z isto mašino kot AM, pa se mi nekako tudi petrol najbolje zdi
-naslabša od teh sta pa logo in 24/7.tiste 3cente ko na litr prišparaš se potem jeziš cel cajt zaka si tega hudiča tanku..

:lol: :lol: :oops:

l.p

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 26, 2009 1:52 pm

Mr_Jingles je napisal/-a:

Petrolavo, sam živim dokaj blizu te bencinske in večkrat vidim kako se pripelje PETROLOV tovornjak in polni cisterne...

Malo več resnosti, prosim. Sprašuje o izvoru nafte, ti pa mu odgovarjaš o izvoru prevoznika. Če nekdo želi 100% odgovor, se vzdrži takih odgovorov.

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Če nov 26, 2009 2:08 pm

esem je napisal/-a:

Malo več resnosti, prosim. Sprašuje o izvoru nafte, ti pa mu odgovarjaš o izvoru prevoznika. Če nekdo želi 100% odgovor, se vzdrži takih odgovorov.

Če sprašuje čigavo potem ga zanima čigava je ne od kod je. Kaj ga napadaš brezveze lepo je povedal da je Petrolova. Če ti gre slovnica slabo pa prodajam knjige za Slovenščino od 1.-4. letnika, 5eur kos.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Če nov 26, 2009 2:21 pm

AM je napisal/-a:Tudi moje mnenje je da ima omv slabo gorivo...
Še moja izkušnja :

VW polo 1.0 letnik 01 povprečno pije tu 5,5 - 5.0 litra na 100 km , odvisno od vožnje.
Nikoli pa več kot 5.5 ...

Tankal sem že na shell , večinoma pa na petrol in nisem opazil posebnih razlik, le da na shellu ponavadi delajo študentje ...

No seveda pred kratkim je pa začel omv z to njihovo veliko reklamo novega goriva carrera in da nevem kake čudeže dela. 2.11.2009 sem tankal na OMV na mariborski cesti 84 v Celju. Tankal sem polno. Najprej kar me je presenetilo je da v polotov mali rezervoar čudežno gre notri 43,680 litrov. Pa dobro, se nisem preveč z tem ubadal, samo da bo avto šel tako kot obljubljajo.
Po dveh tednih, saj se povprečno na dan vozim tu nekje 55km v službo in nazaj, pa še kaka relacija vmes, sem spraznil tank in prevozil le 600 km. Kar pomeni da mi je avto pil 7.28 litrov na 100 km. Vozil sem tako kot vsak dan na istih relacijah, nič posebnega. Res pa je da mi je avto v tem času zelo kadil, pa tudi odziv avtomobila je bil zelo slab in sem imel občutek da bo crknil, saj ni imel moči nobene. Pač bil sem že na tem da bo avto moral na servis in da je nekaj narobe. Niti poštudiral nisem da bi lahko bil bencin. Seveda tank sem že spraznil in sem šel spet na petrol, ki mi je nekako bil najbližje in ob cesti in sem tankal, sicer ne polno, ampak po 1 km vožnje je avto postal za 300% bolj poskočen in tudi 50% manj je kadil.

Pač velikokrat sem menjaval bencinske in sem različno tankal na shellu, omv in petrolu in nikoli nisem zasledil takšnih razlik. Prvič da je tako slabo pokazalo. Največ kar mi je pokazalo je bilo 0.5 litra razlike in spet omv... Pač po mojih ugotovitvah mi avto več pije na omv. Jaz sem prišel do takšnih ugotovitev, lahko da sem ravno tako naletel da sem dobil slabo bencin, ampak po večletnih tankanjih na petrolu nikoli nisem imel slabih izkušenj... Dejstvo je da je bilo v zadnjemu tankanju ki sem ga imel na omv, v carreri bencinu veliko vode. Ali bencin kradejo in ga menjavajo z vodo, pa ne vem. Vem samo to da je petrol zakon kar se tiče 95 oktanskega bencina.
Za diezel je lahko drugače, ampak nimam in še nisem imel nobenega diezla, tako da ne morem govort. Kar se tiče 95 oktanca je pa jasno. Na omv ne grem več...

aha, ali mi lahko prosim najprej poveš, kako je možno, da se tekočina s polarno zgradbo (voda) meša z tekočino z nepolarno zgradbo (bencin)... obstajajo neke kemijske značilnosti, ki jih je težko zaobiti. npr. poskusi si umiti z oljem (nepolarna zgradba) umazane roke samo z vodo (polarna). ne gre, ne? zato pa dodajamo detergent ali milo (nepolarna zgradba) in gre precej lažje... ne kar nekaj u 3 krasne nabijati, samo zato, ker si prebral nekje na nekem drugem forumu ali pa slišal od nekoga, ki ima še manj pojma kot ti...

lp, kemik

Ama nesceiri
Nov uporabnik

Napisal/-a Ama nesceiri Če nov 26, 2009 2:30 pm

myster je napisal/-a:imam avto z isto mašino kot AM, pa se mi nekako tudi petrol najbolje zdi.vsak tedn tankam in do sedaj sm probu mol, agip, logo, 24/7, omw, tuš oil, petrol.najbolj me je prepričal mol.naslabša od teh sta pa logo in 24/7.tiste 3cente ko na litr prišparaš se potem jeziš cel cajt zaka si tega hudiča tanku...prav srečn sm bil, ko sm skuru bencin od 24/7.kar tankam na 24/7 je za traktor in motor (ko mam 100m stran)

Ammm. Razlike v ceni med 24/7 in ostalimi ni 3 cente ampak 3 DESETINKE centa... zanemarljivo...
Modrost se prepira z molkom

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Če nov 26, 2009 2:34 pm

Kje pa je kakšna MOL bencinska črpalka na Gorenjskem?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 26, 2009 2:41 pm

defasturias je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

Če sprašuje čigavo potem ga zanima čigava je ne od kod je. Kaj ga napadaš brezveze lepo je povedal da je Petrolova. Če ti gre slovnica slabo pa prodajam knjige za Slovenščino od 1.-4. letnika, 5eur kos.

Očitno samo tebi dela slovnica (mar res slovnica? Kaj pa logika, semantika?) težave.

On iz tega, da nafto pripelje petrolova cisterna, očitno sklepa, da je tudi nafta petrolova, (v)saj več o tem ni povedal.
To seveda sploh ni nujno, lahko je Petrol samo (najugodnejši?) prevoznik (pač nimajo svojih kamionov, se jim ne splača). Osnovna logika...

In če nekdo želi 100 % informacijo, dobi pa tak odgovor (torej o 100 % prevozniku in ne o nafti), je to hitro lahko zavajanje in tudi zato je popravek nujen - za moda celo obvezen. Kot je za moda zaželjeno tudi, da opozori na stoprocentnost odgovora (ko je taka želja nekoga) in doslednost pri tem - za vse, ne samo za avtorja odgovora. Zato tudi malce strožji ton.

Če pa misliš, da je to vljudno opozorilo na potrebo po večji resnosti napadanje, me zanima, kako bi šele rekel temu (možnemu) zavajanju?

Še enkrat - zaradi mene je dobavitelj (kot prodajalec "svoje" nafte, ne kot prevoznik) nafte lahko tudi Petrol, a tega še ne vemo. Predvsem pa to nikakor ne spremeni dejstva, da je kot 100 % informacijo prodajal, da je tudi nafta petrolova in ne samo cisterna.

Zdaj pa se umiri - da ne bo še tega brezveznega OFF-a!

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To dec 01, 2009 10:54 am

montezemolo je napisal/-a:aha, ali mi lahko prosim najprej poveš, kako je možno, da se tekočina s polarno zgradbo (voda) meša z tekočino z nepolarno zgradbo (bencin)... obstajajo neke kemijske značilnosti, ki jih je težko zaobiti. npr. poskusi si umiti z oljem (nepolarna zgradba) umazane roke samo z vodo (polarna). ne gre, ne? zato pa dodajamo detergent ali milo (nepolarna zgradba) in gre precej lažje... ne kar nekaj u 3 krasne nabijati, samo zato, ker si prebral nekje na nekem drugem forumu ali pa slišal od nekoga, ki ima še manj pojma kot ti...

lp, kemik

Sploh ni poanta v tem ali se voda meša z bancinom ali ne ...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To dec 01, 2009 12:28 pm

Polo 1.0 zna piti 7,3 l/100 km??? :shock: Jest imam 1.4 mašino, pa od kar sem ga pripeljal iz salona tankam OMV 100, pa imam povprečno porabo med 7.0 in 7.5 l/100km, na relacije pa tudi med 6.5 do 7 l. To da ti je toliko bencina žgal bi rekel da je nekaj z lambdo narobe....

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To dec 01, 2009 2:02 pm

sosed fura gorivo, toči v zalogu v skladišču in vozi iz istega rezervarja tako za Petrol kot Agip

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To dec 01, 2009 2:13 pm

vojkostar je napisal/-a:sosed fura gorivo, toči v zalogu v skladišču in vozi iz istega rezervarja tako za Petrol kot Agip

Tu je že bilo povedano, da Agip 98 oktansko dobiva iz izstega vira kot Petrol, dajte malo prebrat temo, nekatere stvari so ŽE bile razjasnjene pa eni še kar naprej nabijajo...

Priporočam branje postov člana tristan01.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov