Debate, ki niso vezane na ostala področja...

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe nov 06, 2009 6:33 am

a_sist je napisal/-a:Ampak res.. občasno moraš izbirati med dilemo... ali biti cepec, ki po desni prehiteva in se nato vriva v kolono. Ali pa biti cepec, ki 500m pred kamijonom kampira na levem pasu..

Prehitevanje po desni je prepovedano, tako da dileme, kdo je cepec ni. Sicer pa kdo pa misliš, da si, da imaš prednost pred drugimi? Prišel si zadnji, zato se postavi na konec vrste in počakaj, da prideš mimo, tako kot vsi drugi!

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe nov 06, 2009 9:26 am

gustelj je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:Ampak res.. občasno moraš izbirati med dilemo... ali biti cepec, ki po desni prehiteva in se nato vriva v kolono. Ali pa biti cepec, ki 500m pred kamijonom kampira na levem pasu..

Prehitevanje po desni je prepovedano, tako da dileme, kdo je cepec ni. Sicer pa kdo pa misliš, da si, da imaš prednost pred drugimi? Prišel si zadnji, zato se postavi na konec vrste in počakaj, da prideš mimo, tako kot vsi drugi!

Seveda ni dileme kdo je cepec... tisti, ki prehiteva navidezna vozila.

Sicer pa s kakšno pravico "pameten šerif", ki krši cpp govori drugemu, da ga pa on ne sme?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe nov 06, 2009 10:19 am

gustelj je napisal/-a:

dokaz slovenske visoke vozniške kulture. oziroma, tak zaj*bani še drugi balkanski narodi niso. Še na hrvaškem se vsi lepo odmikajo(vsaj v bližini zagreba, v času ko so na AC avti s hr tablicami v veliki večini)
LP Rok

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe nov 06, 2009 10:39 am

AVX je napisal/-a:
kurent je napisal/-a:Ja tile krožni so včasih nočna mora ko ne veš če drugi poznajo pravila. Običajno grem kar po zunanji liniji tudi do 3. izhoda. Po notranji pa bi moral gledati mrtvi kot in paziti na pešca na prehodu? Ne hvala.

Mah v Velenju je tut en tak krožni pač dvo pasovni in je dejansko premali za manevriranje po njem. Se postaviš v znotranji pas hočeš it pa 3 izhod ven si ravno 1 sekundo na notranjem pasu, ko se moreš pa že postavit na zunanjega. Vmes pa 2 izhoda še. Mislim v Velenju je res malo butasto narejen krožni. Ko sem delal izpit mi ga ni bilo potrebno upoštevat, ker so imeli tak dogovor, ko sem pa opravil izpit je pa 2 mesca po tem že veljalo to. Uglavnim živi obup.

Imamo pa v Mozirju še tudi en tak zelo lep krožni promet, ko ga ne moreš obvozit, brez da bi zapeljal na on hribček.

Slika

Če bi bila res takšna postavitev v temu mini rondoju, bi tak zdržala ravno 1 dan :D Pa ne zato ko bi ukradli, ampak zato ko bi podrli. Aja pa drugače sem ga sam poskušal zmanevrirat z Meganom. Sej sprednji del gre, samo z zadnjo gumo povoziš hrib. Prihajal sem pa iz smeri trga.

Žal je ta rondo v Mozirju zmagovalec med vsemi po Sloveniji. Projektantu omenjene "rešitve" neznosnih zastojev na omenjenem križišču znotraj miljonskega Mozirja bi podelil arhitekturno nagrado z doživljensko rento, investitorju (občina Mozirje) pa obisk s strani računskega sodišča. Omenjen rondo se je že v prvem mesecu obratovanja izkazal za občutno premajhnega (!?!?!?) ter so dovolili, da je povozen - zakaj, hudiča, pa je potem potreben rondo?!?
Ob odprtju omenjenega idiotizma (beri: razmetavanja denarja) sem se ustavil, poslikal, ter preposlal fotografije naokrog prijateljem s pripisom: za Guinessa...
Vendar se neumnost slovenskih "genijev" ne končuje - krožišče za kolesarje v Kopru...no comment...

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Pe nov 06, 2009 12:03 pm

Krožišče za kolesarje v Kopru je hudo 8) vsak dan grem po njem na faks :lol:
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Pe nov 06, 2009 2:24 pm

Slika

evo ga :lol:

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Pe nov 06, 2009 2:34 pm

McFly je napisal/-a:Krožišče za kolesarje v Kopru je hudo 8) vsak dan grem po njem na faks :lol:

upam it stavi da se peleš kar prek :lol:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe nov 06, 2009 3:58 pm

a dj ne me smejat no :lol: :lol: :lol: :lol:

Še za pešce nej ga nekje naredijo..
Slika

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Pe nov 06, 2009 5:39 pm

Na sredini manjka vodomet ali pa vsaj palma. :lol:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 06, 2009 6:44 pm

Na sredini manjka vodomet ali pa vsaj palma.

To še pride.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 06, 2009 6:47 pm

To je pa še slabš k v Celju...ko smo pa že pri kulturi, je v Sloveniji itak brezveze govoriti o temu, pri nas tega ni...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe nov 06, 2009 8:08 pm

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe nov 06, 2009 9:30 pm

Ko je v Sloveniji dež se na cestah spremeni nekaj pravil. Na AC se iz neznanega vzroka prehitevalni pas spremeni v voznega, vozni pa je večino časa prazen. Če hočeš ljudi spametovat, to ni mogoče, opozorilni vklop levega žmigavca je popolnoma ignoriran, šele večkratno bledanje da b*****m na prehitevalnem pasu vedeti (in tudi ne vsakič), da je mogoče le prav, če se umaknejko na vozni pas, sevda potem skočijo takoj nazaj na prehitevalnega. Vzrok za to neznan.

Na lokalnih cestah pa začne veljati pravilo, da moraš nujno vklopit sprednje meglenke in popolnoma oslepit nasproti vozeče z odbojem svetlobe od cestitšča, tako da moraš tistih nekaj sekund vozit po namišljeni cesti in upat, da je le ta eneka resnični.

Naj se grejo vsi po vrsti solit.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe nov 06, 2009 9:51 pm

:shock: u p*čko meterno. zgleda sem mel srečo vedno do zdej, da sem na strpne priletel

Se pa čisto strinjam s tem, kar je lizard napisal. Za meglenkarje pa je krivda tudi na plečih RENAULT SLOVENIJA :!: Oni imajo v katalogu pri meglenkah napisano, da se uporabljajo za boljšo vidljivost v megli in dežju. Edino ni mi jasno, zakaj jih potem ne imenujejo meglodeženke :roll: Jst takim nažgem dolge in meglenke, pa naj se j*bejo. če jim pa 6 žarnic(dolge gorijo H7 in H4) ne da vedet, da slepijo pa naj še oni nič ne vidijo
LP Rok

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe nov 06, 2009 10:15 pm

Sicer je zelo odvisno kakšna je cesta, na enih se ne blešči, a tu pri nas v Prekmurju pa se blešči na vseh od prve do zadnje.

V Ljubljani pa tudi ne moreš da verjameš, neka mamica spet, seveda s telefnom v roki, prehiti celo vrsto in se pote iz strani vriva notri, pa se še lepo smehjla zraven, če boš kao tako prijazen, da jo spustiš not. Ne bi je spustil, ampak nočem reskirat da mi podrajsa avto, ker dvomim, da se kaj dosti zaveda okolice, ko po telefonu razpravlja kakšen je bil njen dan v službi. Skratka kriza od krize, slabše so vremenske razemre slabše ljudje vozijo, namesto, da bi bilo obratno.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe nov 06, 2009 10:23 pm

Ravnokar sem se vrnil iz avtoceste Sl. Bistrica - Polzela in nazaj. Sicer dež, toda normalna vidljivost. Brez megle seveda. Ali ni hudič, da se je vsaki četrti moral hršiti z meglenkami spredaj :roll: Da sem jaz policaj, se vpiknem v takšne da bodo še obvezno opremo pokazali, četudi imajo v prtljažniku četrt tone cementa. :twisted:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Pe nov 06, 2009 10:33 pm

sebaveh je napisal/-a:Ravnokar sem se vrnil iz avtoceste Sl. Bistrica - Polzela in nazaj. Sicer dež, toda normalna vidljivost. Brez megle seveda. Ali ni hudič, da se je vsaki četrti moral hršiti z meglenkami spredaj :roll: Da sem jaz policaj, se vpiknem v takšne da bodo še obvezno opremo pokazali, četudi imajo v prtljažniku četrt tone cementa. :twisted:

Dolgih luči ni bilo?

Jaz ne vem, kaj je folku, a dolge luči so že povsem običajen pojav na naših cestah ...

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Pe nov 06, 2009 10:43 pm

Danes se ob cca. 15uri peljem proti Ljubljani iz smeri primorske, ko malo pred Brezovico začne tovornjak s prikolico prehiteval kamijone (cca. 7 tovornjakov) mogoče je imel cca. 2km/h razlike od drugih tovornjakov. Sm mislu da bom znoru!!! Meni se je vleklo kokr da prehiteva 20min. Če mi imel možnost bi ga tok premlatu... :evil: Da ne govorim kakšna kolona se je nabrala.
Koliko sem utegnil do zdaj prevozit avtocest po evropi tašne nekulture v sloveniji med tovornjaki še nisem doživel :!: Med avtomobili ni nič bolje!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe nov 06, 2009 10:46 pm

Začuda ne. Opazoval sem predvsem tiste na nasprotni strani avtoceste. Oče je vozil kombija, jaz pa sem imel čas gledati in se čuditi človeški prismojenosti.
Včasih bi si želel imeti to. Pa kot originalen del bi bilo verjetno legalno.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe nov 06, 2009 10:54 pm

Chris27 je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:Ravnokar sem se vrnil iz avtoceste Sl. Bistrica - Polzela in nazaj. Sicer dež, toda normalna vidljivost. Brez megle seveda. Ali ni hudič, da se je vsaki četrti moral hršiti z meglenkami spredaj :roll: Da sem jaz policaj, se vpiknem v takšne da bodo še obvezno opremo pokazali, četudi imajo v prtljažniku četrt tone cementa. :twisted:

Dolgih luči ni bilo?

Jaz ne vem, kaj je folku, a dolge luči so že povsem običajen pojav na naših cestah ...

Dolge luci, dolge luci+meglenke, kratke luci+meglenke, brez luci...vse mozno
There is no time...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 54 gostov