Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Delo naše policije

Napisal/-a BBoss Ne okt 21, 2012 5:31 pm

abbe je napisal/-a:a vi men vrjamete al ne je man skoraj da vseeno.
jst s povedal kako pa kaj je blo.niti nimam razloga da bi jaz lagal,kar kol.

v prvem primeru je prisal oliciaj drugi dan.
pri drugem primeru pa pou ure kasneje.

Sej ni nihče rekel, da lažeš - verjetno si se samo prehitro sprijaznil in pokimal. Na sodišču brez dokazov bo bolj težka, probajo pa tud policaji marsikaj in če se storitelj slučajno takoj strinja so zmagali.

Za ilustracijo še en moj primer izpred petih, šestih let. Sem se peljal skozi naselje po omejitvah, ker sem točno vem, da imajo tam policaji radi zasede pa tudi drugače nisem nagnjen h kršitvam hitrosti znotraj naselij. In me kakih 500 metrov za naseljem ustavi mlad policaj ter mi po obveznih dokumentih poduči, da sem peljal 66km/h skozi naselje in, da me je posnel radar v Kangooju. Ok počakam, da zreferira celotno zgodbo do konca in me seznani s prekrškom ter višino kazni.

Čisto umirjeno mu povem, da sicer nisem kršil in da ni problem, če me je slikal, da greva lepo preverit to sliko do Kangooja, ker v takih primerih je potrebno prekrškarja seznaniti s prekrškom in če ni on meril je potrebno predočit fizični dokaz. Ko je videl, da iz te moke ne bo kruha je samo lepo obrnil ploščo in rekel, da ker je šlo za manjši prekršek (+16km/h v naselju je torej manjši prekršek) mi bo dal le opomin. Zraven me je še očetovsko pokaral naj ne počnem več prekrškov, ker bo naslednjič kazen pa sem mu vrnil očetovski nasvet, da ga pa zdaj vseeno lepo prosim, če greva skupaj preverit to sliko, ker bi jo pa zdaj res rad videl. Mi je samo vrnil dokumente in zaželel srečno pot.

Iz tistega obdobja je tudi drug primer, ko mi je policaj predočil previsoko hitrost, pa mi je na vprašanje, kje je slika iz radarja ali pištole povedal, da ne merijo ampak, da je to ocenil po zvoku gum - sem ostal brez besed :huh: sam ponovil sem, da nisem vozil prehitro pa mi je samo vrnil dokumente.

V glavnem - več informacij imaš, bolj poznaš zakonodajo manj te lahko farbajo in strižejo.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne okt 21, 2012 6:30 pm

vprašanje. če si na parkirišču in voziš avto, kaj ti lahko policaji naredijo? recimo alkotest, homologacija itd. nekakor se spominjam da je se parking ne smatra za cesto, al se motim?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne okt 21, 2012 10:06 pm

Ne motiš se. Se pa zelo motiš, če parking uvrščaš kam drugam kot v promet, kar pomeni, da veljajo vsa določila CPP oz ZVCP.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne okt 21, 2012 10:55 pm

e, to me je zanimalo :) kaj za privat parking (za plačat) je isto?

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Po okt 22, 2012 11:22 am

Ja in za privat gozd in za privat travnik :?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po okt 22, 2012 2:03 pm

naj se ...

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Po okt 22, 2012 7:21 pm

Če je parking prosto dostopen vsem (ni rampe ali druge ovire) si ga naj.....

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po nov 05, 2012 1:56 pm

Iz ene skrajnosti v drugo. Delo in nacin prave policije ter prelaganje njene odgovornosti na drzavljane le na informativni nacin prijav nekaterih prestopnikov je nekdo vzel prevec resno in povsem v svoje roke, toda ne za dolgo. Obsirno razlozeno na naslednji povezavi: http://www.pomurje.si/aktualno/crna-kro ... i-policis/
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So nov 10, 2012 12:14 am

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So nov 10, 2012 12:21 pm

Še ena kratka cvetka od včeraj ... nisem mogel slikati ker se mi je mudilo: policijska marica, parkirana napol na pločniku, napol na pasu, gor na prehodu za pešče, 1m od NEPREGLEDNEGA križišča, za volanom nek zagijen 18 letni šmrkavec v uniformi, zraven njega neka baba policajka, brez vseh 4 smernikov...

Še ena iz maribora: policijska marica na lentu. Od kopališča pristan pa do križišča pri zlatem levu (cirka 150metrov) je voznik marice naredil 6 prekrškov. In na koncu je v križišču obrnil proti štadionu brez kakegakoli smernika, vzel prednost.

Naša policija je definicija sramote.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So nov 10, 2012 12:58 pm

domen_ je napisal/-a:http://www.rtvslo.si/crna-kronika/72-letno-pesko-naj-bi-zbil-policist/295401

Sramota za policijo.

Kaj takega me pa popolnoma nič ne preseneča. Vsaj glede na to kake kriminaliste imamo v Novem mestu..s civilnimi službenimi vozili divjajo po mestu in so kulturno na nivoju tistih iz ciganskega naselja. Pa izgledajo tudi tako..

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So nov 10, 2012 1:49 pm

Takim takoj knjižico v roke, pa na cesto...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 So nov 10, 2012 2:17 pm

ninjeti je napisal/-a:Še ena kratka cvetka od včeraj ... nisem mogel slikati ker se mi je mudilo: policijska marica, parkirana napol na pločniku, napol na pasu, gor na prehodu za pešče, 1m od NEPREGLEDNEGA križišča, za volanom nek zagijen 18 letni šmrkavec v uniformi, zraven njega neka baba policajka, brez vseh 4 smernikov...

Še ena iz maribora: policijska marica na lentu. Od kopališča pristan pa do križišča pri zlatem levu (cirka 150metrov) je voznik marice naredil 6 prekrškov. In na koncu je v križišču obrnil proti štadionu brez kakegakoli smernika, vzel prednost.

Naša policija je definicija sramote.

Kaj pa pričakujete od policistov, če je pa sistem policije čist u Q ? Brez zamere, ampak zadnjih par let je vsak lolek lahko naredil to šolo - še plačali so jim, pobrali so praktično največje '' izmečke'' družbe :huh: ! Tudi delo policista je v veliki večini izredno nehvaležno... Samo še slabše bo s tem sistemom... žal... :!:

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 10, 2012 4:08 pm

dobesedno največje izmečke. poznam par ljudi ki so policaji, pa si ne znajo niti zavezat vezalk kaj šele da so "korektni"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne nov 11, 2012 12:12 pm

Poostren nadzor med martinovanjem med vinogradi iz vinograda. :mrgreen: Tako je meni 1x pripisal 3 točke, pa kakor berem, nisem edini. Vse za varnost.

http://www.youtube.com/watch?v=SaiV6_cJITE
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe nov 16, 2012 2:11 pm

Ponoči sem se lepo počasi vračal domov 70-80 km/h, ker sem pač bil razpoložen za "kruzanje", cesta je bila prazna in so šli naši obmejni mimo s civilno Octavio s podobno hitrostjo, kmalu za tem obrnili in prileteli za mano, se mi kak kilometer nabijali na rit in se na srečo "odlimali" malo pred tem, ko sta šli čez cesto dve mladi srni in sem moral bremzat na polno, drugače bi verjetno imel izbiro med srnama na "nosu" in policijo "v riti" :roll: Pa naj mi kdo prosim razloži, kaj za vraga imajo od tega divjanja za mano, vožnje po sred ceste zadaj in limanja na rit na odseku, kjer je ogromno divjadi in s tem so menda seznanjeni, ker se pogosto vozijo tam... :roll:

Drugače so me pa zdaj v kakšnem mescu ustavili najmanj 5x, en na Vahti me je čisto čudno gledal, ker sem takoj, ko sem zagledal rdečo lučko (še preden je začel mahat), že dal žmigavec in dokler je prišel do mojih vrat že imel odprto šipo, prižgano lučko in dokumente v rokah, vaja dela mojstra! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 16, 2012 2:47 pm

Zdej, al mate pr vas vsak teden frišne policaje,al pa si ti ena sumljiva faca :mrgreen:
Drugič mu potapkaj po bremzi, ko se ti prlima na rit. Men je tut enkrat en v rit silu, pa sem mu potapku, pol pa me je prehitu, ustavu z lučkami in se neki hotu pamtnga delat. Ni mu uspelo :lol: Sem mu,sicer s težavo, objasnu,kaj pomeni varnostna razdalja.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe nov 16, 2012 2:58 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Drugič mu potapkaj po bremzi, ko se ti prlima na rit. Men je tut enkrat en v rit silu, pa sem mu potapku, pol pa me je prehitu, ustavu z lučkami in se neki hotu pamtnga delat. Ni mu uspelo :lol: Sem mu,sicer s težavo, objasnu,kaj pomeni varnostna razdalja.

Morda bi bilo v takem primeru še bolje vklopiti desni smernik, ustaviti ob cesti, če je možno in v bistvu spustiti policijski avto, da pelje naprej. Če se ustavijo (kar je najbolj verjetno) in te začnejo preverjat kaj in kako, jim lepo pojasniš bistvo varnostne razdalje in kako se nisi počutil varnega z njimi na "riti" in si mislil, da te želijo prehiteti. Ampak vem s policaji je včasih težko in moraš previdno z dejanji in besedami saj nikoli ne več kaj jih "piči" :roll:

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe nov 16, 2012 4:39 pm

GOTOF JE! samo to se mu zadereš :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe nov 16, 2012 5:48 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Zdej, al mate pr vas vsak teden frišne policaje,al pa si ti ena sumljiva faca :mrgreen:
Drugič mu potapkaj po bremzi, ko se ti prlima na rit. Men je tut enkrat en v rit silu, pa sem mu potapku, pol pa me je prehitu, ustavu z lučkami in se neki hotu pamtnga delat. Ni mu uspelo :lol: Sem mu,sicer s težavo, objasnu,kaj pomeni varnostna razdalja.

Obmejno območje + pogosto se ponoči vozim, zdaj je bilo pa še Martinovo in malo lepše vreme = veliko luftanja "roze" in "sive". :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov