cruiser1 je napisal/-a:Pa začnite s priseljevnjem v večja mesta, da se ne boste več tako daleč vozili v službo z avtom in po opravkih. S časoma se bo z rastjo prebivalstva v mestih vzpostavil odličen javni prevoz in kmalu avtomobila sploh ne boste več potrebovali. Vse individualne hiše in objekte z manj, kot 10 timi stanovanji podreti in to zemljo vrniti naravi, gozdovom... nekje je potrebno začeti in če se že nekaj gremo se pejmo zares! Ne pa ta nateg s trošarinami in davki.
Sevea ja. Začne se pri majhnih spremembah, toliko, da se ljudje navadijo na novo miselnost.
A si se mogoče vprašal, če si morebiti ti tisti, ki se bojiš nečesa kar ne razumeš? Soj strah pa le omiliš s tem, da veslo plačuješ davke na CO2 in si zadovoljen, da si pa zdaj naredil svoj delček v boju proti CO2-ju in GW?
Sevea, jaz rade volje priznam, da ne razumem, kako delujejo mehanizmi vremena in klime. Zato pa verjamem mnenju večine znanstvenikov, ki so se te stvari učili. Vsekakor pa ne mislim zaradi neke mode, ki smo ji priča zadnje čase (ta moda je, da se posamezniki spoznajo na vse, in da je izredno fino verjeti nekim vračom in zatirati znanost), na pašo poslati svojega logičnega mišljenja.
Me pa res zanima kaj bi učili otroke, kako naj se borijo proti izpustom CO2 - naj doma staršem preprečijo, da pozimi zakurijo v peči in naj raje zmrzujejo? Da naj se ne hodi več na dopust ali na izlete, ali pa celo bolj radikalno, da naj se oroci nehajo rekreirat in športat in da naj živijo čim bolj umirjeno, da bodo ja izpusti CO2 manjši. In vse to v samo eni predpostavki, da je CO2 kriv za vse.
Noup, otrokom se samo pove, da je okolje v nevarnosti, da je krivec za takšno situacijo onesnaževanje (ne samo CO2), morda pa se jim še lahko namigne, da je fino, če ne bi imeli 4 otroke, ampak le enega, saj ej planet že sedaj prenaseljen.
Oh ja, seveda mene podpirajo fundamentalistične verske organizacije (že molim 5x do 7x na dan) in naftni lobiji (nafto imam že nekaj časa zastonj in se mi gladko malo je.be kolk se vozim). Ja res je najbolje, da se drugače misleče ignorira in se veselo nadaljuje živeti v enoumju, kjer bomo vsi mislili enako brez neprijetnih in nepotrebnih vprašanj - točno take ljudi si želi vsaka oblast - demokratična ali pa totalitaristična, ni razlike.
Ne, ne, ne, stvar deluje malenkost drugače - fundamenalistični evangeličani in naftni lobij (če naštejemo samo dva) kupujejo 'strokovnjake'' in air time (prostor na televiziji), zato, da v javnost spravijo global warming hoax kot nekaj legitimnega, nekaj, o čemer naj bi vladala dilema, čeprav dileme v resnici ni. Ljudje, kot si ti, to kupijo (vam je vseeno, kdo plača študijo, na čigavi TV postaji se nekaj pove itd.) in razširjajo. Zakaj to kupite? Ker se vam zdi fino, da nasprotujete večini in se zato počutite posebne (god complex), češ 'vi ste ovce, mi pa vemo, kaj je resnica' (čeprav vam znanost ne pritrjuje). Takšen vzorec se pojavlja že vso zgodovino, problem pa nastane takrat, ko število vernikov (torej ljudi, kot si ti, ljudi, ki ne potrebujejo znanstvenih dokazov) preseže število normalnih ljudi, takrat pa družba zapade v ekstrem (nacizem, komunizem itd.).