Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Re: Radarji v Mariboru!

Napisal/-a Brain Damage Sr okt 31, 2012 7:44 pm

ninjeti je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:-sem že imel primere,ko so mi prijatelji iz Koroške povedali,ko gredo v nakupe in zabavišča v večja mesta,se raje odločajo za Calje,kot za MB
-tudi sam sem včasih delal 100 000km na leto,pa me radar ni nikoli dobil,hvala bogu,da ne delam več to delo,ker se hitro spozabiš,ko greš 100 krat skozi križišče,hitro imaš 60,če nisi skozi z enim okom na števcu

in že zaradi tega je nevarnost VEČJA in ne manjša. prej se ni tolko gledalo na hitrost ampak na cesto, zdaj pa vsi škilijo na števec namesto na cesto - priznam da tudi sam.

Zato, ker zna paličnjak vozit ravno tako dobro in zbrano kot ti. Kaj klobasaš neumnosti? Dej, umiri se malo, bodi kulturn v prometu in vozi po omejitvah. Nimaš kaj 60km/h vozit ker 1. ne voziš Ferrarija, da bi komaj zadrževal konje in če ti že spremljanje hitrosti povzroča probleme, prosim vrni vozniški izpit ker očitno si nesposobn in ogrožaš druge sposobne udeležence v prometu.

Od kar lastim vozniško dovoljenje nisem niti enkrat prekoračil hitrosti znotraj naselja. Pa sem mlad in vozim avto, ki me ''prosi' po malo živahnejši vožnji. In jo dobi, ko so vsi pogoji izpolnjeni za to. Nikoli pa ne v naselju.

In prav zaradi takih kot si ti so radarji potrebni. Hvala bogu da so in da vas tud kaznujejo za to. Boste že nehal, če ne prej, ko ne bo €€€ za kazn plačat in do treba it delat družbeno koristna dela.

Pol še pjance dol iz cest in mogoče lahko gledamo v lepši jutri.

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Sr okt 31, 2012 10:21 pm

če je za tebe 60km/h živahna vožnja, pol pa res boljse da vrneš izpit, kot pa da delaš zastoje na cesti :mrgreen:
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr okt 31, 2012 10:24 pm

še moj skuter ne gre tako počasi pa je 50ccm!

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr okt 31, 2012 11:50 pm

Jaz sem vedno sanjal o tem, da bodo nekoč omejitve bolj fleksibilne, vsaj na avtocesti če že drugje ne (saj veste, vreme, gostota prometa, gostota peščev, šolski dan, itd., zahtevajo različno "varno" hitrost), ampak po videnem, koliko se sanja Mariborčanom, kdaj lahko peljejo 70 in kdaj 50... sem obupal :D
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če nov 01, 2012 12:26 am

Brain Damage pravi nick si si izbral glede tvojega filozofiranja. drugače pa če je za tebe 60km/h divjanje, potem nevem no, v novejših avtomobilih komaj kaj občutiš razliko med 50 in 60.

drugače pa je za tebe tale video, da se boš še bolj pritoževal

http://www.youtube.com/watch?v=Dnf6ib823vM
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Če nov 01, 2012 12:44 am

O lej ga, še en talent. Si ponosn na šalo, ki ni prav nič smešna?

Kje sem napisal, da je 60km/h divjanje? V prejšnjem prispevkov sem omenjal zgolj živahnejšo vožnjo.

Ne razumeš, da so omejitve z razlogom. Na prvem mestu je to zaradi varnost soudeležencev v prometu in seveda pešcev, invalidov, otrok, psov,.. ipd. Voznik (ti) seveda ne čutiš razlike med 50/60 km/h, te tudi ne briga, ker si zavarovan z ogrodjem in vsemi mogočimi blazinami a pešeč bo zaradi tebe postav invalid, medtem ko ti boš iz avta prišel le z odrgnino ali modrico. Egoist si, da ti ni para.

Naredi si veliko uslugo in pobrskaj malo po internetu kakšne so kaj zavorne poti pri določenih hitrostih upoštevajoč tvoj reakcijski čas in potem primerjaj razlike.

Spodnji link je pa na nivoju kot prejšnja tvoja. Res, ni smešna. Niti malo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če nov 01, 2012 12:53 am

joj človek božji, ti sploh neveš kje so ti radarji. daj naredi sebi uslugo pa nam vsem in idi spat.

drugič pa pridi najprej v MB pa poglej kje so sploh radarji postavljeni in šele nato pamet soli. Eno je pametna postavitev, drugo pa DEBILNA!

Tako da, ne nekaj v prazno govorit če sploh ne veš kje so radarji pa nič! Ker če bi vedel nebi bedarij pisal.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če nov 01, 2012 1:04 am

Po objavah nekaterih uporabnikov sodeč, gre pri postavitvah radarjev nekako takole:

Debilna postavitev radarjev:
Na katerikoli cesti, pri katerikoli omejitvi.
Pametna postavitev radarjev:
Nekje v kotu nekega skladišča, kjer čakajo, da jih načne zob časa.
:mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 01, 2012 6:16 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
Nekje v kotu nekega skladišča, kjer čakajo, da jih načne zob časa.
:mrgreen:

mariborskih niti pod razno ne bo načel "zob časa" :arrow: le ti nikakor ne morejo doživet visoke starosti....

nisem za vandalizem, vendar solidariziram z mariborčani in ne dvomim, da si je žandar Kangler zabil zadnji žebelj v trugo....

PS. nekje sem prebral o nekem zasebnem partnerstvu, iz mestnega proračuna je pa šlo 30 mio. za radarje in neke delne posodobitve križišč :idea: ....... :arrow: to je meni debilno....

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če nov 01, 2012 12:27 pm

Brain Damage je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:-sem že imel primere,ko so mi prijatelji iz Koroške povedali,ko gredo v nakupe in zabavišča v večja mesta,se raje odločajo za Calje,kot za MB
-tudi sam sem včasih delal 100 000km na leto,pa me radar ni nikoli dobil,hvala bogu,da ne delam več to delo,ker se hitro spozabiš,ko greš 100 krat skozi križišče,hitro imaš 60,če nisi skozi z enim okom na števcu

in že zaradi tega je nevarnost VEČJA in ne manjša. prej se ni tolko gledalo na hitrost ampak na cesto, zdaj pa vsi škilijo na števec namesto na cesto - priznam da tudi sam.

Zato, ker zna paličnjak vozit ravno tako dobro in zbrano kot ti. Kaj klobasaš neumnosti? Dej, umiri se malo, bodi kulturn v prometu in vozi po omejitvah. Nimaš kaj 60km/h vozit ker 1. ne voziš Ferrarija, da bi komaj zadrževal konje in če ti že spremljanje hitrosti povzroča probleme, prosim vrni vozniški izpit ker očitno si nesposobn in ogrožaš druge sposobne udeležence v prometu.

Od kar lastim vozniško dovoljenje nisem niti enkrat prekoračil hitrosti znotraj naselja. Pa sem mlad in vozim avto, ki me ''prosi' po malo živahnejši vožnji. In jo dobi, ko so vsi pogoji izpolnjeni za to. Nikoli pa ne v naselju.

In prav zaradi takih kot si ti so radarji potrebni. Hvala bogu da so in da vas tud kaznujejo za to. Boste že nehal, če ne prej, ko ne bo €€€ za kazn plačat in do treba it delat družbeno koristna dela.

Pol še pjance dol iz cest in mogoče lahko gledamo v lepši jutri.

Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe nov 02, 2012 1:31 pm

Danes sem glih na onega naletel smer proti MB iz Hoč. Je pa 70 na njem nalepka sem pa ziher peljal 80kmh k sem z malim nekaj čvekal pa so bili možgani na off glede teh škatl.
Zadnjič spremenil fare, dne Pe nov 02, 2012 7:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 02, 2012 4:09 pm

Brain Damage je napisal/-a:O lej ga, še en talent. Si ponosn na šalo, ki ni prav nič smešna?

Kje sem napisal, da je 60km/h divjanje? V prejšnjem prispevkov sem omenjal zgolj živahnejšo vožnjo.

Ne razumeš, da so omejitve z razlogom. Na prvem mestu je to zaradi varnost soudeležencev v prometu in seveda pešcev, invalidov, otrok, psov,.. ipd. Voznik (ti) seveda ne čutiš razlike med 50/60 km/h, te tudi ne briga, ker si zavarovan z ogrodjem in vsemi mogočimi blazinami a pešeč bo zaradi tebe postav invalid, medtem ko ti boš iz avta prišel le z odrgnino ali modrico. Egoist si, da ti ni para.

Naredi si veliko uslugo in pobrskaj malo po internetu kakšne so kaj zavorne poti pri določenih hitrostih upoštevajoč tvoj reakcijski čas in potem primerjaj razlike.

Nekaj mi povej (očitno se spoznaš kaki so razlogi za omejitev). Kdo in kako se postavi omejitev oz. kdo jo sprejme in na kaki podlagi?
Poznam kr nekaj primerov, ko je bila omejitev X vrsto let.....Potem se je čez noč spremenila v Y čeprav, se na tej cesti/trasi/ulici ni ČISTO NIČ spremenilo :?: :roll:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Pe nov 02, 2012 6:42 pm

Omejitev se prilagodi glede na potrebe državne blagajne. Seveda vedno na škodo vedno bolj praznih denarnic udeležencev v prometu. Enako velja za višino kazni za prekrške.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 02, 2012 6:48 pm

lisko je napisal/-a:
Brain Damage je napisal/-a:O lej ga, še en talent. Si ponosn na šalo, ki ni prav nič smešna?

Nekaj mi povej (očitno se spoznaš kaki so razlogi za omejitev). Kdo in kako se postavi omejitev oz. kdo jo sprejme in na kaki podlagi?
Poznam kr nekaj primerov, ko je bila omejitev X vrsto let.....Potem se je čez noč spremenila v Y čeprav, se na tej cesti/trasi/ulici ni ČISTO NIČ spremenilo :?: :roll:

Odvisno kam se je spremenila. Ali gor ali dol :):) Če se je spremenila na gor, potem je eden od lokalnih vodilnih verjetno naletel na radar. Če se je spremenila na dol, potem je šla "previsoka" dovoljena hitrost na živce enemu od lokalnih vodilnih...:D:D
Pri nas je vrsto let bil pred rondoji znak 40, sedaj....nedolgo nazaj pa ga je nadomestil znak 50..Zakaj to, pa nimam pojma.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage So nov 03, 2012 3:25 pm

lisko je napisal/-a:

Moje ''poznavanje'' razlogov je zgolj zdrava pamet. In za volanom nisem član egoističnega dela voznikov in voznic - saj jih hitro vidiš; Hitrost znotraj naselja, (ne)ustavljanje pešcem, (ne)upoštevanje verige pri vključevanju, vožnja skozi krožišča,....

Tudi meni so določene postavitve znakov za omejitev popolnoma skregane z logiko. In izven naselja jih upoštevam glede na okoliščine in smiselnosti znaka. Vendar regionalne ceste, kjer ni nič drugega kot pokrajna ter občasni promet ne moreš enačit z dinamiko vožnje znotraj naselji.

Dejstvo pa je, da radarji niso zgolj na območju Maribora. Ne spomnim se, da bi še zaradi kakšnega radarja nastala ''tema'' dolga 13-strani. Tudi to nekaj pove o nivoju kulture. In to jokanje je že absurdno.

Ne bom se opredeljeval o razlogih zakaj jih je župan maribora ''montiral'', kolk bo občina zaslužila in njegovi kolegi. Če bi bili državljani oz. občani mesta Maribor bolj modri, bi enostavno vozili znotraj okvirjev zakona in tudi župan od tega ne bi imel nič. Zakurit radar je zelo primitivna poteza in ne reši problema. Tako pa vam bodo iz denarnice še naprej leteli € ampak krivite lahko zgolj in samo sebe.

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky So nov 03, 2012 4:12 pm

Voziti znotraj omejitev ni tako enostavno, ker se omejitve spreminjajo na vsake 300 m. Ali pa pač vsi gledamo na števec in nas boli falus za dogajanje na cesti tako ali tako vozimo po omejitvah oziroma 20 km/h pod omejitvijo in smo zato varni vozniki ?
Se strinjam z radarji v naseljih in tudi izven naselja. Vendar najprej naj odgovorni organi poskrbijo za ustrezno signalizacijo in s študijami določajo omejitve in ostale znake ki bodo postavljeni tako da bo varnost vseh udeležencev na nekem nivoju. In tudi naj javno objavijo zakaj je tako kot je. Trenuten sistem pa je zasnovan samo za polnjenje že tako polnih žepov političnih veljakov in ne za varnost prometnih udeležencev.
Dokler bo tako se strinjam z uničevanjem radarjev in na splošno z vsako državljansko nepokorščino, to kar delajo z nami ni nikjer v Evropi mogoče noben narod ni tako hlapčevski in zavisten svojemu sosedu kot Slovenclji.

Uporabniški avatar
xShorty
Nov uporabnik

Napisal/-a xShorty So nov 03, 2012 6:14 pm

60km/h gre men frci haha kaksno divjanje

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So nov 03, 2012 8:32 pm

Brain damage :pivo
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne nov 04, 2012 12:22 am

radio1:

http://www.radio1.si/strani/Oddaje.aspx?ID=18870&LNK=7

:lol: :lol: :lol: :lol:

Županova pesem:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9tNzR2G0o#!

:evil:

Nova KANGLERJEVA molitev v Mariboru :

RADAR MOJ, KI SI NA CESTI
POSVEČEN NAJ BO TVOJ DOBIČEK
NAJ PRIDE K NAM TVOJ DENAR
ZGODI SE TVOJA VOLJA
KAKOR NA CESTI, TAKO V OBČINSKI BLAGAJNI
DAJ NAM DANES NJIHOV VSAKDANJI KRUH
IN VZEMI JIM ZADNJI DENAR
KAKOR SMO TUDI MI VZELI
KAR SE JE VZETI DALO
TER JIM NE RAZKRIJ NAŠEGA NAČRTA
TEMVEČ POPELJI NAS V ŠE EN MANDAT.

AMEN

Drugače pa tisti ki jokcate glede škod roomster, tudi pri nas je kangoo, pa polni ku*rac policije tudi na obrobju mesta. Recimo v zadnjih 2 dneh sem srečeval redno 1km vstran od radarja policista ki meri hitrost, včeri videl provido za križiščem na ptujski - tezno pri bivši integri, eno redkih križišč v tej smeri da ni radarja ŠE, kateri so čakali da bodo nekoga vlovili itd. itd.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne nov 04, 2012 1:08 am

jaz bi si kar en supermoto omislil, pa da naj me lovijo kolikor hočejo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov