Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Nikolaj73
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Nikolaj73 Pe maj 11, 2012 8:06 am

=swen= je napisal/-a:Avto imam sedaj tudi jaz predelan na LPG.
Že pri bencinu je mogoče na čase avto malo pocukal, na plinu se pa to še bolje opazi, kar sem tudi pričakoval da se bo zgodilo.
Če lepo počasi dodajam plin nič ne cuka, če pa imam zelo nizke obrate in zahodim plin do konca pa kar fino pocuka.
Kako najlažje izzovem cukanje? recimo pri 30km/h v tretji prestavi, plin pritisnem do konca.
Sam sumim svečke, ki imajo že veliko kilometrov za sabo.

Zato me zanima katere svečke priporočate za LPG? Naj vzamem NGK Iridium svečke, ali prav svečke ki se oglašujejo prav za LPG?

Pozdravljeni,

pred enim mescom sem predelal svojega Peugeota 308 1,6 16V.. kljub temu da še ni potekla garancija.. januarja letos je bil star eno leto.. sedaj imam 43.000 km na števcu.. torej delam cca. 2.700 km na mesec. Dal sem vgradit sistem ZAVOLI pri Plineksu za 1.390,00 EUR.
Po enem tednu vožnje brez problemov sem začuto da avto ne 'potegne' tak kot je prej.. dogajalo se mi je isto.. avto je 'cuko'.. enako se mi je zgodilo na avtocesti ko sem vozil na tempomat, mi je dvakrat cuknlo... Ni mi dalo mira.. šou sem na plineks.. dva pubeca sta se vsedla v avto z laptopom.. se povezala med vožnjo na računalnik od plinskega sistema spremenila nastavitve in se po petih minutah vrnila.. in avto več ne cuka. Oni majstor mi je reko da je bil problem ker se 'injektori še niso vsedli'.

Se mi je pa po enih 3 tankih plina, torej po 1500 km zgodilo, da mi avto ni hoto več preklopit na plin.. sem že začel klet.. kaj je že spet narobe.. pol sem pa (po posvetovanju z majstorom po telefonu) ugotovil da mi je sfalilo flashluba. Oziroma 1/4 tekočine je blo še not. Sem šou merit.. in mi je doziralo 16 kapljic na minuto.. Pol sem nastavo na 10 kapljic na minuto.. Tisti, ki mate ta Zavoli sistem, povejte mi, je to dovolj doziranja flashluba?

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe maj 11, 2012 8:59 am

1ml flashluba na 1l plina. Se pravi 50ml na 50l plina. Z spremljanjem porabe plina in porabe flashluba fino nastavljaš doziranje, dokler ne dosežeš 1ml/1l plina flashluba. Je pa potrebno spremeniti doziranje poleti in pozimi.

Še navodila: http://www.flashlube.com/images/stories ... ochure.pdf

Nikolaj73
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikolaj73 Pe maj 11, 2012 9:37 am

Vikking je napisal/-a:1ml flashluba na 1l plina. Se pravi 50ml na 50l plina. Z spremljanjem porabe plina in porabe flashluba fino nastavljaš doziranje, dokler ne dosežeš 1ml/1l plina flashluba. Je pa potrebno spremeniti doziranje poleti in pozimi.

Še navodila: http://www.flashlube.com/images/stories ... ochure.pdf

Hvala!

Torej če sem prav računo.. ona posodica ma 400 ml.. jaz tankam dobrih 40 litrov (v 53 literski tank namesto rezervne gume).. Teoretično bi moral natankat 10 tankov.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe maj 11, 2012 10:10 am

Drži, 400ml za 400l plina. Pogledaš koliko je flashlube tekočine, zvoziš 40l plina, pogledaš koliko flashlube tekočine si porabil in temu primerno popraviš doziranje.

medo73
Nov uporabnik

Napisal/-a medo73 Pe maj 11, 2012 10:21 am

B bilo mogoče dobro ,da se vsi "nategneni " zberemo in od plinexa zahtevamo odškodnino . Jaz sem še z njimi kontaktiral in mi je g Jurji ,dejal že malo "nesramno ",da to je to. Jaz osebno pa ne mislim odnehat ,ker sem jim pošteno plačal in za ta denar zahtevam tudi pošteno besedo ne 20 - 30 % večjo porabo .

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe maj 11, 2012 11:13 am

medo73 je napisal/-a:B bilo mogoče dobro ,da se vsi "nategneni " zberemo in od plinexa zahtevamo odškodnino . Jaz sem še z njimi kontaktiral in mi je g Jurji ,dejal že malo "nesramno ",da to je to. Jaz osebno pa ne mislim odnehat ,ker sem jim pošteno plačal in za ta denar zahtevam tudi pošteno besedo ne 20 - 30 % večjo porabo .

Do 20% je normalno, da je večja poraba plina. Se pravi če ti v povprečju vozilo pije 7-8l bencina, je normalno da ti pije cca. 8-9l plina. Če ga priganjaš je potem poraba bencina 9l, da bo poraba plina 10-11l.

Lahko jih samo kregaš da so ti obljubljali 3% večjo porabo kar pa je kar za lase privlečeno. Najbolje, da jim poveš da želiš ponovno nastavitev (mapo) računalnika, da ti bolje optimirajo sistem.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe maj 11, 2012 11:14 am

medo73 je napisal/-a:B bilo mogoče dobro ,da se vsi "nategneni " zberemo in od plinexa zahtevamo odškodnino . Jaz sem še z njimi kontaktiral in mi je g Jurji ,dejal že malo "nesramno ",da to je to. Jaz osebno pa ne mislim odnehat ,ker sem jim pošteno plačal in za ta denar zahtevam tudi pošteno besedo ne 20 - 30 % večjo porabo .

Edino pravilno! Stadion v Stožicah bo ravno prav velik za vse... upam...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Nikolaj73
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikolaj73 Pe maj 11, 2012 11:31 am

Jaz sem zadnjič naredo 520 km s polnim tankom, sprazno do konca.. in potem natanko 38,89 litrov plina.. torej poraba je bla okoli 7,5 litra.. Pred instalacijo avtoplinskega sistama pri Plineksu sem mel povprečno porabo 7,1 litra.. tak mi je kazal potovalni računalnik... Sedaj mi kaže dosti manj.. okrog 6,5.. samo vem da to ni realen podatek. Je pa res, da sem naredo onih 520 km večinoma z relacijsko vožnjo.. izlet po celi Sloveniji med prvomajskimi.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe maj 11, 2012 12:11 pm

Men je poraba skočla za cca 0,5 - 1l. Težko točno primerjat k ne veš kakšen pritisk ima katera pumpa (od tega je odvisno koliko lahko natankaš).
Drugače pa višja poraba ni nič čudnega 1lplina = 0,85l bencina (gledano energijsko). Tko, da dokler je poraba v rangu 15% višja je to zgolj fizika.

Nikolaj73
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikolaj73 Pe maj 11, 2012 12:18 pm

Zakaj pa potovalni racunalnik kaze zaj manjso porabo za cca. pol litra kot pred plinskim sistemom? :)

mato96
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a mato96 Pe maj 11, 2012 1:25 pm

Pozdravljeni!

Imam vgranjen prinsov sistem in me zanima kje kupujete VALVE CARE. Baje je na servisu 40€, na ebayu pa za 55€ dobiš 2 s poštnino. Hvala za odgovore!
Matej

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe maj 11, 2012 1:41 pm

Nikolaj73 je napisal/-a:Zakaj pa potovalni racunalnik kaze zaj manjso porabo za cca. pol litra kot pred plinskim sistemom? :)

Ker ni kalibriran za merjenje plina in zmeri narobne podatke.

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Pe maj 11, 2012 2:46 pm

Sem zamenjal svečke in avto sedaj vozi kot je treba.
Ni nobenega, tudi najmanjšega cukanja ali česarkoli drugega. :)

Z kvaliteto vgradnje pri G-1 sem zadovoljen.
Hočem še poudariti, da imam občutek, da gre avto na plin celo bolje kot na bencin. :lol: Me zanima kako se bo to odražalo na porabi.

Nikolaj73
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikolaj73 Pe maj 11, 2012 3:41 pm

mato96 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam vgranjen prinsov sistem in me zanima kje kupujete VALVE CARE. Baje je na servisu 40€, na ebayu pa za 55€ dobiš 2 s poštnino. Hvala za odgovore!

Na Petrolu sem dal 23 evrov za Flash Lube - 1liter

Nikolaj73
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikolaj73 Pe maj 11, 2012 3:45 pm

Kaksna pa je razlika med Flash Lube in Valve Care?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe maj 11, 2012 4:02 pm

Nikolaj73 je napisal/-a:Kaksna pa je razlika med Flash Lube in Valve Care?

Ogromna!
Flash Lube ni bil nikoli narejen specifično za avtoplin, ampak je bil v 80-ih narejen kot dodatek bencinu, ko so ukinjali osvinčen bencin.
Drugače pa če se ne motim, je ValveCare pri monterju v Domžalah 35€.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Pe maj 11, 2012 6:19 pm

Lahko da je Valve Care boljši, a predvidevam da ga ne smeš uporabiti v FlashLube dozirnem sistemu? Ga kdo uporablja tako?

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe maj 11, 2012 6:54 pm

Tudi sam na začetku nisem razumel teh olj za mazanje.

Valve care ni namenjen za sistem flashlube. Valve care se uporablja za elektronski sistem mazanja, ki ga vgrajuje prins.

Tisti ki ima Flashlube sistem mazanja, lahko uporablja olje "Flashlube" ali pa olje "V-lube".

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So maj 12, 2012 10:11 am

mato96 je napisal/-a:Pozdravljeni!

imaš kakšen link mogoče ?
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair So maj 12, 2012 5:41 pm

=swen= je napisal/-a:Sem zamenjal svečke in avto sedaj vozi kot je treba.
Ni nobenega, tudi najmanjšega cukanja ali česarkoli drugega. :)

Z kvaliteto vgradnje pri G-1 sem zadovoljen.
Hočem še poudariti, da imam občutek, da gre avto na plin celo bolje kot na bencin. :lol: Me zanima kako se bo to odražalo na porabi.

Meni po tem, ko so mi vgradili Zavoli(ne plinex)sem potem avto zapeljal takoj na uraden servis in mi do zdaj še avto ni nikoli cuknil.
Priporočam to vsem če le gre.

Tudi če je temperatura zunaj več kot 22 stopinj, vklopim takojšen preklop na plin po zagonu hladnega motorja na bencin.Avto gre povsem normalno.
Sem prebral da toyota z prinsom preklopi že pri 20 stopinjah.
Mislite da to ni najboljše?
Zadnjič spremenil spaceair, dne So maj 12, 2012 5:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov