=swen= je napisal/-a:Avto imam sedaj tudi jaz predelan na LPG.
Že pri bencinu je mogoče na čase avto malo pocukal, na plinu se pa to še bolje opazi, kar sem tudi pričakoval da se bo zgodilo.
Če lepo počasi dodajam plin nič ne cuka, če pa imam zelo nizke obrate in zahodim plin do konca pa kar fino pocuka.
Kako najlažje izzovem cukanje? recimo pri 30km/h v tretji prestavi, plin pritisnem do konca.
Sam sumim svečke, ki imajo že veliko kilometrov za sabo.
Zato me zanima katere svečke priporočate za LPG? Naj vzamem NGK Iridium svečke, ali prav svečke ki se oglašujejo prav za LPG?
Pozdravljeni,
pred enim mescom sem predelal svojega Peugeota 308 1,6 16V.. kljub temu da še ni potekla garancija.. januarja letos je bil star eno leto.. sedaj imam 43.000 km na števcu.. torej delam cca. 2.700 km na mesec. Dal sem vgradit sistem ZAVOLI pri Plineksu za 1.390,00 EUR.
Po enem tednu vožnje brez problemov sem začuto da avto ne 'potegne' tak kot je prej.. dogajalo se mi je isto.. avto je 'cuko'.. enako se mi je zgodilo na avtocesti ko sem vozil na tempomat, mi je dvakrat cuknlo... Ni mi dalo mira.. šou sem na plineks.. dva pubeca sta se vsedla v avto z laptopom.. se povezala med vožnjo na računalnik od plinskega sistema spremenila nastavitve in se po petih minutah vrnila.. in avto več ne cuka. Oni majstor mi je reko da je bil problem ker se 'injektori še niso vsedli'.
Se mi je pa po enih 3 tankih plina, torej po 1500 km zgodilo, da mi avto ni hoto več preklopit na plin.. sem že začel klet.. kaj je že spet narobe.. pol sem pa (po posvetovanju z majstorom po telefonu) ugotovil da mi je sfalilo flashluba. Oziroma 1/4 tekočine je blo še not. Sem šou merit.. in mi je doziralo 16 kapljic na minuto.. Pol sem nastavo na 10 kapljic na minuto.. Tisti, ki mate ta Zavoli sistem, povejte mi, je to dovolj doziranja flashluba?