Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če apr 29, 2010 7:56 pm

jay je napisal/-a:vrnili se bomo na stare ceste...

nekateri smo že ves cajt na njih zaradi ovinkov ;)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To maj 11, 2010 3:29 pm

Vprašanje! Po 1.6.2010 ali bodo imeli pol letne vinjete?

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To maj 11, 2010 3:32 pm

Sem glihkar klical... Pol letnih vinjet po 1.6.2010 NEBO! Kupiš tudi sedaj le letno ki je veljavna do 31.1.2011... To je čista kraja! Banda prokleta... S tem se je tudi gospod na DASU strinjal z mojim grdim komentarjem! Mislim Res dežela prava!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 11, 2010 4:04 pm

xandrej, zih ma bolj švoh plačo na Darsu :lol: :lol: :lol:
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr maj 12, 2010 10:12 am

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja se je kar strinjal del na oni strani telefona...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 12, 2010 10:30 am

xandrej je napisal/-a:Sem glihkar klical... Pol letnih vinjet po 1.6.2010 NEBO! Kupiš tudi sedaj le letno ki je veljavna do 31.1.2011... To je čista kraja! Banda prokleta... S tem se je tudi gospod na DASU strinjal z mojim grdim komentarjem! Mislim Res dežela prava!

Čak mal, sej že zdaj ni polletne vinjete. Zakaj bi bilo s 1.6. kej drugače?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Sr maj 12, 2010 10:56 am

ja ker pol bi tistih zadnih 6 mescev vsi kupovali polletne vinjete :D če pa jih od 1.6 dalje ukinejo pa smo vsi prisiljeni da kupimo letne, pa čeprav jih bomo rabli samo pol leta :)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 12, 2010 11:28 am

Jst tukaj že od 1.12.2009 ne vidim 6-mesečne za avte...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr maj 12, 2010 11:38 am

baSix je napisal/-a:ja ker pol bi tistih zadnih 6 mescev vsi kupovali polletne vinjete :D če pa jih od 1.6 dalje ukinejo pa smo vsi prisiljeni da kupimo letne, pa čeprav jih bomo rabli samo pol leta :)

Temu se reče BANDA!

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Sr maj 12, 2010 4:18 pm

Energetik81 je napisal/-a:Jst tukaj že od 1.12.2009 ne vidim 6-mesečne za avte...

potem pa envem kaj ja xandrej mislil z polletnimi vinjetami :) mogoče je mislil za motorje :)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So maj 15, 2010 4:00 pm

Kako bo s cestnino po novem letu, bodo še vinjete, dražje mogoče ali pa el.cestn.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So maj 15, 2010 4:07 pm

tiguan je napisal/-a:Kako bo s cestnino po novem letu, bodo še vinjete, dražje mogoče ali pa el.cestn.

Najboljše nič, ker ne vem zakaj bi. Mamo v SLO sploh AC???!!!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če okt 28, 2010 2:11 pm

Ker se je tudi v prejsnji temi nacela debata, da imamo najdrazjo ceno letne vinjete (kar ni res) bom ob tem prilepil tudi izsek mojega posta, ki je bil v drugi temi (zato tudi smisel sestavek). Bistvo je v odebeljenem tekstu:

Clanek govori o vecletnih pogodbah SZ z drzavo (vlado in sistemom), ki nas bo udarilo po zepu ob placevanju cestnine pri podaljsevanju zavarovanja vozila. Vinjeta pri tem nima nic, ima le negativni prizvok, ker je njena cena sicer visoka, ampak kot je bilo ze velikokrat povedano se ta vsota razdeli na leto in pride 8€ na mesec... Avstrijska vinjeta letna pride 76,20€ (ne vem cemu taksna zanimiva st. s centi) ampak Avstrija ima placilo predornin, to pa je verjetno se tisti -18,8€ od nase 95€ (le idejno razmisljanje). Nimamo pa tudi navisje cene letne vinjete mi, pac pa Madzari - 133,38€ (37.200 HUF): http://www.amzs.si/default.asp?podrocje ... 0#relacija Mislim, da bi bilo prej pametno preveriti te pogodbe oz. kako so bile sploh napisane in oddane kar tako na hitro med rajo (kot nekaj kar je ZE podpisano) in da ni spet kot so bile nalepke cetisa in mirage napisane "pod mizo".
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če okt 28, 2010 5:28 pm

Torej bo cena 95 evrov za letno vinjeto za leto 2011.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če okt 28, 2010 5:49 pm

MacTron je napisal/-a:Ker se je tudi v prejsnji temi nacela debata, da imamo najdrazjo ceno letne vinjete (kar ni res)

Definitivno imamo najdražjo ceno vinjete glede na kilometrino avtocest, ki jo zajema - da kvalitete in pretočnosti ne omenjam.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če okt 28, 2010 10:38 pm

Speedfighter je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:Ker se je tudi v prejsnji temi nacela debata, da imamo najdrazjo ceno letne vinjete (kar ni res)

Definitivno imamo najdražjo ceno vinjete glede na kilometrino avtocest, ki jo zajema - da kvalitete in pretočnosti ne omenjam.

V tem segmentu se popolnoma strinjam s teboj. Vendar si morda tudi sam opazil, da je bilo ogromno besedila ravno "brez segmentnega" besedicanja o najdrazji vinjeti v EU. V besedilu pa je pravtako sama cena letne vinjete tudi razclenjena na mesecni "obrok" kar marsikomu naredi v glavi tisto razliko o dvomestni st.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če okt 28, 2010 10:45 pm

MacTron je napisal/-a: V besedilu pa je pravtako sama cena letne vinjete tudi razclenjena na mesecni "obrok" kar marsikomu naredi v glavi tisto razliko o dvomestni st.

problem je v psihi, ko mora nekdo dati 95€ naenkrat.

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki Če okt 28, 2010 11:00 pm

No, da še jaz prispevam nekaj v tej temi, poleti sem prek študenta precej vozil po madžarski s kombijem, v enem dnevu tudi več kot 800 km samo po madžarskih AC, in če sem naletel na gužvo v celem poletju (naredil sem blizu 10000 km) 5x si odrežem prst! Glede na to, da imajo 4 dnevno vinjeto 4 eure za tako dobro urejeno AC bi morale biti naše AC zastojn. Takoj ko prideš na slovensko stran te čakajo najprej zastoji zaradi popravil, nato pa še AC brez odstavnega pasa... Da ne govorim o neumnosti o leplenju vinjet... Na madžarskem imajo video kontrolo reg. tablic in ne rabiš nič šipe pacat in lepit grdih nalepk. Slovenski prometni ministri, darsovci, projektanti in cestna podjetja bi se lahko zgledovali po Madžarih kar se AC tiče...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če okt 28, 2010 11:15 pm

Speedfighter je napisal/-a:

Čaki mal, to si pa glih tko povedal, kot da se po vsakem metru AC smeš peljat samo 1x :roll:

Sorry ampak tako razmišljanje je zelo ozkogledno saj 90% prevoženih kilometrov posameznikov vedno opravlja po istem kosu AC tako pri nas kot v Avstriji in drugod. Glede na to kolk smo Slovenci "mobilni" bi si upal trditi, da v povprečju posamezni uporabnik AC v Slo naredi letno več km po samih AC kot pa uporabnik v Avstriji tako da verjetno nismo s ceno vinjet nič kej dosti na slabšem.

Da pa se izognemo poceni populizmu tipa kako je vse pri nas slabo in dražje pa morebiti samo tale primerjava. Avstrija je po površini 4x večja ima več kot 4x več prebivalcev in tudi 4x toliko AC (do leta 2013 naj bi padla razmerje na 3,5x) kot Slovenija. Iz tega se da potem najlažje izračunat kolk ljudi je povprečno na km AC cest v Slo in kolk v Aut - hmmm presenečenje, očitno enako. ;)

Tko, da prosim mal več strpnosti in zdravega razmišljanja predno popljuvate vsako stvar - ni vedno tako hudo kot zgleda na prvi pogled samo malo je treba prej premisliti.

Oprosti Streetfighter, da sem ravno tvoj post zlorabil ampak počas mi gre že na špure tole splošno konstantno jamranje in večno nezadovoljstvo, ki kroži med Slovenci. Očitno smo res en hlapčevski narod, ki ne zna videti svojih vrlin in prednosti ter v vsaki stvari že nekako najdemo ali pa zmanipuliramo dejstva tako, da smo večno nezadovoljni.

tilen2ki je napisal/-a:No, da še jaz prispevam nekaj v tej temi, poleti sem prek študenta precej vozil po madžarski s kombijem, v enem dnevu tudi več kot 800 km samo po madžarskih AC, in če sem naletel na gužvo v celem poletju (naredil sem blizu 10000 km) 5x si odrežem prst! Glede na to, da imajo 4 dnevno vinjeto 4 eure za tako dobro urejeno AC bi morale biti naše AC zastojn. Takoj ko prideš na slovensko stran te čakajo najprej zastoji zaradi popravil, nato pa še AC brez odstavnega pasa... Da ne govorim o neumnosti o leplenju vinjet... Na madžarskem imajo video kontrolo reg. tablic in ne rabiš nič šipe pacat in lepit grdih nalepk. Slovenski prometni ministri, darsovci, projektanti in cestna podjetja bi se lahko zgledovali po Madžarih kar se AC tiče...

O boh aleluja pa sej to je ratal že čisti šport v pluvanju in tarnanju - ja res najbolj da predlagaš, da ti Dars še plača, da se boš izvolil voziti po AC-jih.

Primerjava Madžarske in Slovenije je pa milo rečena smešna. Daj malo premisli kakšno država je Madžarska v geografski primerjavi s Slo. Več kot pol Madžarske, je sama ravnina (panonska nižina), Njihova najvišja gora je nekje na meji s Slovaško v Karpatih in ne vem če je več kot 1000m al pa glih mal čez. Gradnja AC po ravnini brez viaduktov in predorov je bistveno cenejša.

In kar je najbolj bistveno - Madžarska je precej manj tranzitna država kot Slovenija oziroma po njihovih AC-jih se vozi manj tranzita kot po naših zato je nekako logično, da je gneče manj - manj prometa = manj uničenih AC, manj objektov nizke gradnje manj zahtevnih popravil in vse skupaj rezultira v manj obnovitvenih del.

Gola logika ali pač ne pa dejmo še mal pljuvat kolk je pri nas vse v kurcu. :roll:

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki Pe okt 29, 2010 7:09 pm

@bboss
Aleluja nazaj, če bi se peljal po Madžarskih AC bi videl koliko tranzita gre tam in koliko pri nas, zgleda ga pa občutno manj, to je pa zato, ker je toliko bolj urejeno vseskupaj. Ja, res je da je Madžarska po večini ravna ampak tudi prekmurje je pa poglej kolikokrat boš moral zaradi del na cesti ustaviti tam. Ni to da pluvam po vsem kar je naše, samo kvaliteno narejeno cesto pa bi lahko za tako ceno vinjete za toliko km avtocest lahko pričakoval. Nočem da se zdaj kaj kregamo tukaj, samo povem.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov