Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a IcEm4n Če feb 09, 2012 6:29 pm

pa še po pločniku se je vozu :lol: :lol: :lol:
Slika

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Če feb 09, 2012 7:46 pm

SuperVeloce je napisal/-a:hecni so tile novinarji (ali pač kdorkoli to piše). Pri omejitvi 70 je vozil KAR 120 :DDD . Potem pa uizi citat od policista "peljal s trikratno hitrostjo dovoljene v naselju", bah kaj pa je 150 v naselju :lol: ...

No lahko je omejitev 30 pa gre 90.
Še vedno way too much sicer.

Drugač pa čim več takih dobit pa spravit s cest.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 15, 2012 4:20 pm

Pol ure nazaj v Hočah-Slivnica, Pri Obiju ven se vključim na 4 pasovnico in proti avtocesti za smer LJ. Razmeroma gost promet ob tej uri. Slišim neko cviljenje okoli sebe, najprej mislim da z avtom kaj ne štima, gledam okoli sebe in vidim:
-star zgonjen srebrn Opel karavan, mogoče Astra, a bolj verjetno Vectra ali Omega
-na vetrobranski šipi okoli vogala en kup vinjet in nalepk
-MS-??-??? tablice
-dva zavaljena prepotentna šmrkavca notri
Objestna vožnja, cukanje levo-desno, cviljenje, vrinjanje, prehitevanje kjer se je dalo in kjer ne, vse to v pravem pomenu besede. Čudno da še brez hupanja in mahanja z rokami... Jaz kot jaz pa flegma se jima nisem pustil.
Zavila in počakala pri LaPiceti restavraciji, jaz pa sem šel v eno drugo trgovino naprej. Po 3 minutah ko pridem nazaj ju ni več bilo.

Če kdo od vaju bedakov to bere, vama sporočam da sta imela edino srečo le, da si nisem utegnil zapomniti tablice, drugače bi ju direkt prijavil :evil: Če mi ne bi bilo avta škoda, bi pa tako naredil da bi bili vsaj še dve uri tam na licu mesta, pa da potem vidim norca če se vama bo še tako mudilo kdaj!
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Sr feb 15, 2012 8:10 pm

@sebevah Hja mogoče mi je celo totle znan. Sem že dvakrat zjutraj natrofo na sivo vectro karavan z enim prepotentnim tipom. Na izvozu v Slivnici za Mb-Jug. Hja čeprav tudi meni včasih dosadi zjutraj ko se peljem na faks, ko ne gre nikamor :)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr feb 15, 2012 9:47 pm

IcEm4n je napisal/-a:Evo, teleban s frišnim izpitom (6 dni) pokasiru za 49KT in po možnosti 5let zapora in 5k € kazni:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/po- ... zpita.html

....in ko prebereš komentarje na 24kur, pa se vprašaš, če bi začel vsako jutro molit, da prideš varno domov.

Komentarji v stilu: policaji so krivi, da je začel bežat (le čemu)... Pošten človek, bi se vstavil na prvem možnem varnem mestu, in bi bilo rešeno.
Kako ljudje iščejo izgovore ko vidijo v medijah nekega policajčka, ko ni imel registracije. Kot da je to povod, da ima lahko tudi sam tak....
Sicer pa se mi zdi za takega kazen premila za take idiote.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Sr feb 15, 2012 10:21 pm

To je bilo ob štirih popoldne, daleč od študentskih ur, pa še v obratni smeri. Tako da vsaj tega izgovora ne more imet. Je pa seveda možno da gre za enakega. Če že, naj gre prej od doma. Par prijav ob naslednjem srečanju, pa bo.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr feb 15, 2012 10:23 pm

Meni je jasno, kje tiči eden od problemov stalne vožnje po levem pasu na avtocesti. Avtošole!!

Nazadnje na poti iz MB sem blizu Celja od daleč videl pred seboj avtošolo, ki se pelje po prehitovalnem pasu okoli 120kmh. Ker se ne umakne, upočasnim in čakam če se bo odmaknil. Nič. Mu dam svetlobni signal, se prižge smerokaz, ampak si je voznik kaj hitro premislil, najverjetneje zaradi instruktorja. Tako sva se še vozila skoraj kilometer do uvoza na avtocesto iz Celje center. Dobro, mogoče pa inštruktorja strah, da bo končal v sendviču avtomobilov, ko se kandidat zaradi možne gužve na prehitovalnem ne bo znal umakniti na prehitovalni pas kombijem in tovornjakom, ki izsiljujejo iz pospeševalnega pasu. Se odpeljeva mimo, spet vozni pas prazen kakšnih 500m do prvega tovornjaka in tako se je nadaljevalo. Vozila, ki sva jih prehitevala, so imela po 200-500m razdalje med seboj (pri razliki 20kmh v hitrosti sva med tovornjaki vozila od pol minute pa tudi do 2min), pa sem vseeno vozil za njim skoraj do Petrolove črpalke. Razdalja okroglih 10km! Za znoret, kakšni pacienti učijo vožnjo v avtošoli. Zakaj nisem popizdil do konca in prehitel po desni, vam ne znam razložit :DDD :roll:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr feb 15, 2012 10:24 pm

sebaveh je napisal/-a:To je bilo ob štirih popoldne, daleč od študentskih ur, pa še v obratni smeri. Tako da vsaj tega izgovora ne more imet. Je pa seveda možno da gre za enakega. Če že, naj gre prej od doma. Par prijav ob naslednjem srečanju, pa bo.

Zakaj? Imamo tudi popoldne predavanja in do večera vaje. Kakor se jim sprdne...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Sr feb 15, 2012 10:27 pm

Vem vem, še ni dolgo odkar sem bil na faksu 8) Pa vseeno noben faks, ali izpit, ali kosilo, ali vaje niso vredne da ogrožaš sebe in še kup drugih na cesti.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Sr feb 15, 2012 10:46 pm

Takega inštruktorja je imel kolega v avtošoli. Isto v Celju. Je rekel, da je največja omejitev na ac 130km/h in, da se naj ne ozira če je kolona za njim.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr feb 15, 2012 11:00 pm

Pa dobro, naj prehiteva kolono s 110 zaradi mene po prehitovalnem, če kandidat prvič pelje in ni siguren vase, vendar če je vozni pas daljšo razdaljo fraj, nimaš kaj ostajati na prehitovalnem. Fail od inštruktorja, ker hitrost tukaj nima nobene veze... vprašanje kaj druga še učijo, vožno čez krožno v prvi prestavi? :lol:
when in doubt, flat out

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Sr feb 15, 2012 11:07 pm

Kakšen avto pa je mela avtošola? Ker jaz ko sem imel izpitno vožnjo, isto nisem spravo corse čez 110 v tist hribček od Ce-center do Ce-zahod. Pač treba je tud vedet, da majo avtošole 1,3 ; 1,4 dizle in da ne gre nikamor.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr feb 15, 2012 11:16 pm

Verjetno je res bila Corsa, ampak hitrosti ni spreminjal pravzaprav nič. Že na tisti ravnini do odcepa celje center je peljal 120, kot tudi po klancih navzdol proti bencinski... sicer pa, sam sem začel z izpitom v Golfu 4 SDI. Če je tista 65hp težka krava zlahka vozila 130, potem že ni kriv motor... Kot sem rekel, sploh se ne gre za hitrost, ampak za to, da se učijo podjebavati voznike na prehitovalnem pasu, še preden se izpit izda. 10km sem se fijakal za njim.
when in doubt, flat out

matayus
Novinec

Re: Telebani na cestiTelebani na cesti Napiši odgovor Zadev

Napisal/-a matayus Sr feb 15, 2012 11:28 pm

Kakor si tudi sam napisal, mislim da bi morali tudi več pozornosti posvečati inštruktorjem. On te ne nauči pravil ampak bi te moral tudi obnašanja na cesti. jaz sem imel res enkratnega inštruktorja. Naučil me je strpnosti in uporabe smerokaza. In ko ti enkrat to zleze pod kožo ne moreš kar pozabiti. So pa imeli sošolci iz srednje tudi takšne inštruktorje, ko so jim nabili po 50ur naučili pa samo živčnosti za volanom. So pravli, da nobenga človeka ne sovražijo tak, ko inštruktorja. Ena kolegica je naredla 20ur po Pohorju....

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po feb 20, 2012 11:52 am

Ufff....2dni nazaj spet srečal b*****, ko je dal bogi revež vse za avto in potem iz vse jeze, ne bo spustil hitrejšega naprej, kateri pa še ma za kako kapljico bencina. Ogrozil sebe, mene, tistega ko sva prehitevala, pa še nasproti vozečega. Ma brezveze dej...... :huh: Ko se mi bo dalo, da sestavim vse dogajanje, zalepim. 10min vožnje ne bom dajal gor, ker je vseskupi nezanimivo, ko ga kruzamo 60. :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po feb 20, 2012 10:19 pm

men se pa zdi da imamo zadnje case nov nacionalni sport.
gre pa tko vozimo se po prehitevalnem 110 ko mu pridem za rit dam smernik seveda se ne umakne potem ko je prevec placa da se umakne se umakne in pohodi do podna.wtf?
to se mi je v prejsnjem tednu naredilovsaj 5x in pacient z opel insignio, pa en purger z nekim peugeotom(tega sem odzgal seveda ker sem bil z svojim avtom je sam gledal kaj ga je doletel)
sj jst zastopm da majo hitre pa drage avtomobile,samo je pac moj tempo hitrejsi in nevem zakja se ne umakne pa mu pusti naprej itak ga poj spet dohitim ker seveda spet vozi 110 in se zgodba ponovi.tko sem se vozu od celja pa do lj (ker sm mel sluzeben avto berlingo 1.6hdi seveda nisem mogel prehiteti)
prou kreteni so eni ej.kaj jm dela ego mi sploh ni jasn.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 20, 2012 11:40 pm

abbe je napisal/-a:men se pa zdi da imamo zadnje case nov nacionalni sport.
gre pa tko vozimo se po prehitevalnem 110 ko mu pridem za rit dam smernik seveda se ne umakne potem ko je prevec placa da se umakne se umakne in pohodi do podna.wtf?
to se mi je v prejsnjem tednu naredilovsaj 5x in pacient z opel insignio, pa en purger z nekim peugeotom(tega sem odzgal seveda ker sem bil z svojim avtom je sam gledal kaj ga je doletel)
sj jst zastopm da majo hitre pa drage avtomobile,samo je pac moj tempo hitrejsi in nevem zakja se ne umakne pa mu pusti naprej itak ga poj spet dohitim ker seveda spet vozi 110 in se zgodba ponovi.tko sem se vozu od celja pa do lj (ker sm mel sluzeben avto berlingo 1.6hdi seveda nisem mogel prehiteti)
prou kreteni so eni ej.kaj jm dela ego mi sploh ni jasn.

To tudi jaz opažam. Vozi 100, ko mu pa poblendaš, (tvoja vožnja je recimo 130), se sicer umakne, a da gas u poden, da te lahko prehiti po desni in se spet pred tebe urine, potem pa spet zmanjša in vozi 100 in to ponavlja par kilometrov, dokler ne popi*diš, mu j**e* mater in vse po spisku, pa greš mimo s hitrostjo, da te tudi s polnim gasom ne more več prehitet.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 21, 2012 6:38 am

@abbe: Zadnje čase? Maš pa srečo, če se ti prej to ni dogajalo! :D

To je itak standard, najprej te po možnosti niti ne opazi, potem daš žmigavec oz. kršiš zakon in poblendaš, nakar še vedno vztraja na levem pasu, dokler se ne odpre vsaj 5km "luknja" na voznem (pol kilometra ni dovolj) in gaaas. Sem se tudi že spustil na nivo takšnega idiota, ga prehitel in mu delal isto, s tem da on ni imel šans mimo, ker sem imel dovolj zaloge moči. Saj vem, da ni "pametno", je pa vsaj blagodejno vplivalo na moje živce, razdražene od njegove "vljudnosti". :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky To feb 21, 2012 9:01 pm

Ja ljudje kaj ne veste ? Varčujejo z bencinom ker je predrag za njihove konjičke. Da bi šli peš pa ne ali pa se peljali po voznem pasu 80 na uro in s tem še bolj varčevali.
Konec sarkazma.
Se ne spomnim dneva ko sem se po SLO avtocesti lahko peljal 5 km 130 km/h.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To feb 21, 2012 10:36 pm

Jaz se pa spomnem... je bilo predno smo masovno ustavljali na bencinskih za naše prve vinjete!
when in doubt, flat out
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov