Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe okt 29, 2010 7:50 pm

pelji se kdaj pri madžarih po podeželju. Kje boš pri nas videl trabante in ostale "predpotopne" avte. Oni še zdaleč niso tak motorizirani ko mi.
Pa čist za hec še en šok za vse vas ki šimfate slovenske ceste. Letos sem bil na poletni šoli s področja prometa, kjer smo bli študenti iz nemčije, hrvaške, madžarske in rusije. In ravno hrvati in madžari (nemci pa rusi še niso bli pri nas) so hvalili naše ceste in življenje pri nas(sploh madžari, pa so bli vsi iz budimpešte ali njene okolice). In ja, smo jih večrat vprašali, če vejo kje je slovenija, če govorimo o isti državi in če so že bli kdaj pri nas. Celo mene so šokiral, pa drugače nimam kej veliko povedat čez naše avtoceste. Je pač treba vedet, da so zajebali pri planiranju, ki so ga delali pred vstopom v EU in noben ni pričakoval tolk tovornega prometa.
Pa na pomurski avtocesti je zdej vse zaprto, ker monitrajo protihrupne ograje, vrjetno so so ljudje ob cesti pritožli. Odstavnega pasa pa ni, ker je že tak ta krak čisto nerentabilen, narejen samo zaradi tranzita in pa da bi ljudje ostali doma v pomurju, kljub temu da delajo v mb.
LP Rok

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe okt 29, 2010 9:47 pm

Mislim da v naši preljubi državici ni več kaj storiti. Zakaj? Ni reda.
Cena nečesa se dvigne, ljudje skočijo v zrak, čez nekaj časa pa pozabijo na to. In cena se spet zviša in krog je tu. Enako velja za tiste, bolj ki imajo več pod palcem. Čemu služi visoka kazen, če je to za nekoga drobiž? Danes lahko v naši državi nekdo ubije na nasprotnem pasu 3 mlade študente (primer Maček) in se reši. Kako? Z neprištevnostjo ali z tistim, ki sem že omenil, če ima nekdo več pod palcem> dober odvetnik in tako naprej.
Ceste pa so pri nas slabe kvalitete, pa če nekateri še tako trobite primerjave z nekom in velikostjo same države. Poglejmo Švico. Ravnokar so odprli najdalši železniški predor na svetu, ki je dolg verjeli ali ne 57km. V tej dolžini, odprtini niso zgrešili niti za 20cm. Če me spomin ne vara, so trojanskega za 7-8cm. Pa primerjajte dolžine. V Švici so bili izvajalci Nemci. Gradili so ga 7 let. Zakaj to govorim? Zato ker se je projekt v teh 7ih letih pocenil !
Kako pa to pri nas poteka? Kar po domače. Firme se poznajo med seboj, dogovarjajo se za cene, nekdo ta projekt potrebuje da preživi in je postavljena cena nizka.
In ker se na koncu (v medijih) izračuna višja cena, morajo to nekako reševat. Samo gradbeno podjetje pa že v štartu ve, da z tako ceno nebo šlo. Zato se potem vgrajuje tudi poceni stvari in šlampasto ( Šentviški predor). Luknaste ceste pa so v večini zaradi tega, da imajo delavci nekaj za delat. Denar kroži ( v napačne žepe, jasno) vendar tu je dokaz, koliko del so opravili (popravil) kar javnosti zadostuje. In to je kot moje lastno mnenje v veliki povezavi z tistim omenjenim redom. Kdo gre kam v zapor? Gradi se objekte in še privat hiše zdravn. Na naših gradbiščih je vse dovoljeno. Ljudje hodijo brez čelad, inženirji naročijo preveč materiala ( ki ga plača jasno investitor) od tega sledijo tiste privat hiše. In ko vsi radi delate primerjave. V Nemčiji je to kaznivo. Plača se z globo ali pa te postavijo za rešetke. Pri nas pa vsak po svoje. Zato pa zadeve vedno bolj drsijo navzdol.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re:

Napisal/-a BBoss So okt 30, 2010 9:49 pm

Gosic je napisal/-a: Poglejmo Švico. Ravnokar so odprli najdalši železniški predor na svetu, ki je dolg verjeli ali ne 57km. V tej dolžini, odprtini niso zgrešili niti za 20cm. Če me spomin ne vara, so trojanskega za 7-8cm. Pa primerjajte dolžine. V Švici so bili izvajalci Nemci. Gradili so ga 7 let. Zakaj to govorim? Zato ker se je projekt v teh 7ih letih pocenil !
Kako pa to pri nas poteka? Kar po domače. Firme se poznajo med seboj, dogovarjajo se za cene, nekdo ta projekt potrebuje da preživi in je postavljena cena nizka.

Evo tipična situacija, ki sem jo omenil... brez pravih podakov, kar tako na pamet, samo da je bolj populistično in udarno pa tudi, če niti približno ni res. Ko mali otroci samo, da se pizdijo in nergajo pa četudi ni potrebe zato, pol se pa čudimo zakaj taka apatija in nezadovoljstvo med ljudmi.

Tale predor v Švici, dragi moj Gosic, vrtajo že od leta 1992!!!!!!!!! in po 18 letih so ga končno prebili. Zdaj bodo pa rabili še 7 let, da ga dokončajo leta 2017. Skupaj ga bodo torej gradili reci in piši četrt stoletja in stal bo 7,5 miljard €.

Ja 130miljonov€ na kilometer predora in ker si omenjal Šentviškega, ki je dvocevni tri pasovni z dvema priključkoma in skupno dolžino vseh cevi 2,5km - če bi vzel Švicarsko ceno bi stal predor Šentvid 330m€ - kolk je pa res stal, kaj misliš? Ja dragi moj 136m€ je stal cel Šentviški predor - se paravi tolk kot en km tega švicarskega.

Res prosim no, dejte najprej podatke preverit preden pljuvate čez vse mogoče - matr sej ste še slabši kot poliiki, ki lažejo in nabijajo sam, da usa odprejo.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: Slo vinjeta?... elektronsko cestninjenje...

Napisal/-a tiguan Po nov 01, 2010 8:10 pm

Kdaj bodo v prodaji letne vinjete za l.11/12?
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po nov 01, 2010 8:40 pm

Ja najbrž od takrat naprej, ko ima vinjeta veljavnost. Torej od 1.12.2010 naprej.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To nov 02, 2010 9:15 am

Vsaj ceno bojo očitno pustili pri miru...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr nov 03, 2010 3:09 pm

Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr nov 03, 2010 7:51 pm

Mal prejle vidu pri 24ur kako so lepe te roza vinjete :D, to bo noro pasalo črnim avtom :D

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe nov 05, 2010 10:06 am

To so si zdaj DARSovci olajšali delo, da še daljnogledov ne bojo rabili, bojo že na daleč videli, kdo ima in nima :?

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Pe nov 05, 2010 11:17 am

Jst jo bom poštrihu. Kje za vraga so najdl to trapasto roza barvo :huh: :D Ta letošnja modra je prov najs!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe nov 05, 2010 4:41 pm

Roza,jaooooooooooooo kak bodo Gayi srečni, :D :D :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe nov 05, 2010 5:08 pm

Ne me j... :rofl

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe nov 05, 2010 5:15 pm

pskoda je napisal/-a:Ne me j... :rofl

Pa te bo j.... država. Z roza vinjetami. ;) ;) :lol: :lol:

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 05, 2010 5:23 pm

King1 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Ne me j... :rofl

Pa te bo j.... država. Z roza vinjetami. ;) ;) :lol: :lol:

lp

Hvala kurcu da je ne rabim.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe nov 05, 2010 5:32 pm

no tole bi bil pa smeh! :lol:

Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe nov 05, 2010 7:03 pm

adis je napisal/-a:no tole bi bil pa smeh! :lol:

http://www.shrani.si/f/2y/hD/3UsVjdM0/image001.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe nov 05, 2010 8:49 pm

King1 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:no tole bi bil pa smeh! :lol:

http://www.shrani.si/f/2y/hD/3UsVjdM0/image001.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lp

prednaročila so že v teku :lol:

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So nov 06, 2010 1:22 pm

Niso resni s to rozo.
Član od leta 2004

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So nov 06, 2010 2:32 pm

Očitno so ... tako kot da nas želijo je**t v glavo ...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz So nov 06, 2010 5:53 pm

Joj kok se eni sekirate zarad te vinjete :)
Komi čakam da se bojo pritoževal kšni taki, pol pa pogledaš na njegov avto, ma pa še lanskoletno pa predlanskoletno gor.. K se res vid da se jim gre zlo za izgled ja :mrgreen:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov