Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a _furby_ To feb 21, 2012 10:41 pm

luky je napisal/-a:Se ne spomnim dneva ko sem se po SLO avtocesti lahko peljal 5 km 130 km/h.

To nepozabno izkusnjo lahko podozivis med 23-o in 5-o zjutraj ... to je pa tudi vse :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To feb 21, 2012 11:00 pm

_furby_ je napisal/-a:
luky je napisal/-a:Se ne spomnim dneva ko sem se po SLO avtocesti lahko peljal 5 km 130 km/h.

To nepozabno izkusnjo lahko podozivis med 23-o in 5-o zjutraj ... to je pa tudi vse :mrgreen:

Ja, mogoče med tistimi vikendi, ko je za kamione nad 7.5 tone prepovedano vozit.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To feb 21, 2012 11:03 pm

nebivedu je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:

Ja, mogoče med tistimi vikendi, ko je za kamione nad 7.5 tone prepovedano vozit.

ja no... pri meni ta sistem laufa vsako noc ;)
turbo inside

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Sr feb 22, 2012 1:55 pm

Imam par vprašanj.

Sem Primorec, sedaj živim na Gorenjskem.
Ker pri nas ni snega me niso od malega vpeljali v to čudno gorenjsko snežno kulturo. Zakaj folk montira zimske gume na jeklena platišča (čeprav ima originalna iz aluminija) poleg tega so dimenzije teh gum v 90% primerih ožje od letnih? Poleg tega ima večina folka platišča brez pokrovov. A je to kaka Gorenjska fora?

To da imajo kao boljši oprijem po snegu je sicer res, samo razen redkih izjem je to 2-3 dni na leto. Kaj pa ostale dneve?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr feb 22, 2012 2:00 pm

alu platišča je škoda uničevati po zimi zaradi soli in skritih robnikov. ožje gume so boljše za po zimi. nikoli pa žav ne veš kdaj jih boš rabil, moraš pa jih imet po zakonu. zimska guma ima kao boljši oprijem ko so temperazure malo nižje. tkarat letna in poletna guma ne deluje pravilno. zakaj ljudje nimajo pokrovov, pa je samo njihova izbira. jaz pravim da če je avto z takimi gumami grd, naj bo še malo več :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr feb 22, 2012 2:00 pm

Eni ti bojo zaj rekli da jim peska pesek felne kot je omeni croma v njegovi temi ko pa sem vprašal za razlago pa mi ni odgovoril.

Jaz uporabljam lite skoz, sprememb na felnah ni opazit, razen umazanije.

Je pa bolj šparovno ziher, več je možnosti da zadaneš kak pločnih in poškoduješ felno, nerabiš vsako leto montirat, in če maš brez radkap sporočiš vsej gorenjski da imaš letne alu :D

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr feb 22, 2012 2:17 pm

V večini primerov zato, ker je ceneje. :D..pa rečte kar hočte. Ponavad so serijsko pri novem lita platišča, potem pa je treba še en komplet kupt in folk potem povečini kup železne.
Glede zime pa tko...na prejšnjem avtu sem imel samo en komplet felg (litih)...na avtu so preživele ene 5-6 zimskih sezon in so ble še vedno lepe (nič se ni lak luščil ipd.)..edin par pikic od kamenčkov so imele (si mogu od bliz pogledat)...ampak to ma pa itak vsak avto k ma čez 100k km, zato se nisem kej preveč sekiral...
Pri sedanjem pa sem dobil zraven lite z letnimi in plehnate z zimskimi, tko da sem pač tko obdržal...je pa fajn vsaj dokupit original oz. kopijo originala ratkap.
Najbol smešn mi pa itak zgleda avto za 30 jurjev k ma polet original 18 ali 19 felge in kitajske gume, pozimi pa črne plehnate 15ke brez ratkap..po možnosti še fajn zarustane :mrgreen:

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr feb 22, 2012 2:20 pm

Itak so lepša jeklena platišča brez radkap, radkapa je samo brezvezna navlaka in slan sneg še bolj ostaja pozimi ujet med radkapo in platiščem.

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr feb 22, 2012 2:22 pm

Lepo ni ne eno ne drugo :D se mi zdi pa vseen bolš če so original ratkape gor...edino kak manjši mestni avto še ok zgleda z navadnimi, ampak če so srebrne, ne pa črne

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 22, 2012 2:23 pm

Litih platišč ali pokrovov, jaz in verjetno še kdo ne uporablja samo za to, ker ko greš po polnem snegu, ti nafila sneg med krake ali luknje v pokrovih, in potem ko prideš na glavno cesto in pospešiš na cca 50 km/h misliš, da bo volan odtrgalo, saj je učinek isti kot bi na feltno dal 100g utež. In potem ustaviš kjer je najhitreje možno, da spucaš platišča ali pa pokrove dol jemlješ, da jih lahko spucaš.

Sem pa tudi vedno imel 2 para platišč za avte, na litih letne na jeklenih pa zimske, da jih lahko zamenjam sam kadar hočem in ne da visim kot smrkelj pri vulkanizerju 2x letno
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr feb 22, 2012 2:27 pm

Pa ja lažje spucaš litke..so ponavadi dost bol "odprte" (sploh, če je samo 5-6 krakov)..lahko dosežeš iz sprednje strani..ni treba odzadaj

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 22, 2012 2:34 pm

need 4 speed je napisal/-a:Pa ja lažje spucaš litke..so ponavadi dost bol "odprte" (sploh, če je samo 5-6 krakov)..lahko dosežeš iz sprednje strani..ni treba odzadaj

Mam italijana, nemorem si privoščiti odstavnega pasu, da bi litke pucal, ker bi bil spet kraljica odstavnega pasu =P :lol:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr feb 22, 2012 2:49 pm

andrejus je napisal/-a:Imam par vprašanj.

Sem Primorec, sedaj živim na Gorenjskem.
Ker pri nas ni snega me niso od malega vpeljali v to čudno gorenjsko snežno kulturo. Zakaj folk montira zimske gume na jeklena platišča (čeprav ima originalna iz aluminija) poleg tega so dimenzije teh gum v 90% primerih ožje od letnih? Poleg tega ima večina folka platišča brez pokrovov. A je to kaka Gorenjska fora?

To da imajo kao boljši oprijem po snegu je sicer res, samo razen redkih izjem je to 2-3 dni na leto. Kaj pa ostale dneve?

Kot Gorenc ti lahko odgovorim ;)
Imel lite pozimi gor na prejšnjem avtu, stolčene so bile v 2 sezonah. Živim v kraju, kjer je definitivno več kot 2x na zimo sneg (no ja, letos je res bil točno 2x), ceste se peska na veliko in so jeklene pač boljša rešitev. Poleg tega sem dal malenkost ožje gume, ki so cenejše.
Poleg tega pa gre v poln sneg ožja visoka guma definitivno bolje, kot široka nizkoprofilna. Mora pa biti razlika med dimenzijami večja, da je to opazno.
Na trenutnem avtu imam oba kompleta na litih, ker je pač bila možnost. Sem pa ene lite vzel kao zimske (debelejši lak?) in eno colo manjše ter nekoliko ožje.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr feb 22, 2012 2:51 pm

In na kak način leti pesek po felnah ? Razumem da mi leti po avtu, zadnjem odbijaču, da mi peska vrate, prage vse ker mam lite felne pa distančnike pozimi, nena pa razumem kak leti po felnah.

Od prednjih nazaj al kaj ?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr feb 22, 2012 3:08 pm

Ma, ti kamni znajo povsem uničit alu platišča ... in avto ...

the rock.JPG

=P
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr feb 22, 2012 3:11 pm

crxdelsol je napisal/-a:In na kak način leti pesek po felnah ? Razumem da mi leti po avtu, zadnjem odbijaču, da mi peska vrate, prage vse ker mam lite felne pa distančnike pozimi, nena pa razumem kak leti po felnah.

Od prednjih nazaj al kaj ?

Ko srečaš na taki cesti avto z ca. 90-100 km/h, sigurno ne letijo kamenčki samo po odbijaču, ampak tudi po havbi, boku, feltnah... Pri meni se je lepo videlo, ker sta bili feltni na voznikovi strani obtolčeni, na sovoznikovi pa skoraj ne. Poleg tega sem imel pike vse do strehe nad vetrboranskim steklom, nekaj tudi na blatniku in vratih.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 22, 2012 3:24 pm

Pri meni se pozna na krakih, da jo je sol mal poglodala. Ampak še vseeno zgleda mnogo bolje kot pa rjaste jeklene feltne :mrgreen: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 22, 2012 3:30 pm

IcEm4n je napisal/-a:Pri meni se pozna na krakih, da jo je sol mal poglodala. Ampak še vseeno zgleda mnogo bolje kot pa rjaste jeklene feltne :mrgreen: :mrgreen:

Mam pa raje pozimi rjaste feltne, kot pa poleti v Portorožu "olupljeno zgonjene" litke na svetlečem avtomobilu ;)

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr feb 22, 2012 4:36 pm

Pa kakšne lite felgne mate to :DDD . Na fabii se že leta in leta uporabljajo original Škodine za zimo, na Hyundai-u tudi original. Ni nobene razlike v obtolčenosti ali speskanosti napram letnim. Je pa res, da ko je sneg, ne vozim po robnikih, kot bi imel landroverja...
Zadnjič spremenil SuperVeloce, dne Sr feb 22, 2012 5:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Sr feb 22, 2012 4:48 pm

SuperVeloce je napisal/-a:Je pa res, da ko je sneg, ne vozim po robnikih, kot bi imel landroverja...

A sam poleti pravš? :D
www.mihafabijan.si
Renault Sport
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov