Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Če maj 17, 2012 5:02 pm

adis je napisal/-a:
adis je napisal/-a:ali ima kdo izkušnje z vgradnjo avtoplina v volvota XC90?

lp,

adis

Izkušnje z avtoplinom v volvotu xc90 nima hihče?

tukaj so ga zgleda naredili .... http://www.avtonaplin.si/foto/volvo-xc-90
plin je cnej k bencin

MEDUSA
Nov uporabnik

Napisal/-a MEDUSA Pe maj 18, 2012 12:45 pm

Pozdravljeni

Zanima me kako je z bencinom sedaj ko se avto vozi v glavnem na plin. Koliko časa zadeva lahko počiva v tanku oz. kakšen je rok trajanja bencina....oz. vem da pri avtomobilih kateri dolgo stojijo ni dobro, da imajo na pol prazen rezevoar, ker se naj bi zaradi hlapov nabiral kondenz.... :huh:

Lep pozdrav

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe maj 18, 2012 1:27 pm

MEDUSA je napisal/-a:Pozdravljeni

Zanima me kako je z bencinom sedaj ko se avto vozi v glavnem na plin. Koliko časa zadeva lahko počiva v tanku oz. kakšen je rok trajanja bencina....oz. vem da pri avtomobilih kateri dolgo stojijo ni dobro, da imajo na pol prazen rezevoar, ker se naj bi zaradi hlapov nabiral kondenz.... :huh:

Lep pozdrav

Malo bencina vedno porabljaš za mrzle štarte, tako da se ne bo ''postaral''. Pa tudi resnica o staranju bencina je bolj tako-tako... kar poglej npr v navtiki, tam jeseni napolnijo rezervarje do konca in gorivo stoji do pomladi. Kondenz se nabere če je posoda za gorivo čisto pri miru več mesecev, v avtu pa se to zelooo redko zgodi.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

MEDUSA
Nov uporabnik

Napisal/-a MEDUSA Pe maj 18, 2012 1:41 pm

iziboy je napisal/-a:
MEDUSA je napisal/-a:Pozdravljeni

Lep pozdrav

Malo bencina vedno porabljaš za mrzle štarte, tako da se ne bo ''postaral''. Pa tudi resnica o staranju bencina je bolj tako-tako... kar poglej npr v navtiki, tam jeseni napolnijo rezervarje do konca in gorivo stoji do pomladi. Kondenz se nabere če je posoda za gorivo čisto pri miru več mesecev, v avtu pa se to zelooo redko zgodi.

Hvala za odgovor! :D

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Pe maj 18, 2012 3:07 pm

iziboy je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Eh, roba je ista samo ime je drugo. To je vsa razlika...

Neeee...A misliš... A da bi nas tako peglali?!?!....Pa saj smo v demokraciji.... =P =P =P

Ni čudno da severno korejci nočejo demokracije :lol:
Sedaj so srečni pa nimajo skoraj nič,ma bi se začeli apetiti oziroma se bojo nekdaj tudi tam dol. :?

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Ne maj 20, 2012 11:44 am

Sem prvič tankal na Molu v pri Dramljah, pa mi reče prodajalec, da jim dobavlja plin Istrabenz plini. Tak da zdaj pa res več nič ne vem. V Sežani mi je rekel pa da Petrol. :huh:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 20, 2012 11:56 am

plinaš je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
adis je napisal/-a:ali ima kdo izkušnje z vgradnjo avtoplina v volvota XC90?

lp,

adis

Izkušnje z avtoplinom v volvotu xc90 nima hihče?

tukaj so ga zgleda naredili .... http://www.avtonaplin.si/foto/volvo-xc-90

hvala. jih bo potrebno malo poklicat za info :D

Anubis161
Nov uporabnik

Napisal/-a Anubis161 Ne maj 20, 2012 4:14 pm

Najprej pozdravljeni.
Sem nov na tem forumu, zato se že vnaprej opravičujem za kake nenamerne napake..

Sicer sem prebral skoraj celo temo, vendar bi vseeno imel nekaj vprašanj..
Imam 1999 Daewoo Nubiro 1.6 SX
Poraba se mi je giblje nekje od 9-11l/100km, letno naredim okrog 10000km (vendar pač šparam z bencinom.. ko še cene niso bile tako hude sem naredil recimo tudi 20000km)

Torej, zanimam se za vgradnjo plina, ker bom avto zgleda še nekaj časa imel, in mi je enostavno prehudo tolk bencina zatankat. Pa še na noben "izlet" oz. brezvezno vožnjo ne upam it.
Kot prvo me v bistvu zanima, kako je z obrabo motorja, ker sem v bistvu od enga znanca zvedel (ki je mehanik), da znajo bit problemi z ventili. Natančneje je enmu z nekim citroenom c-crosserjem že drugič mašin menjaval, kar je bila "baje" posledica uporabe avtoplina. Sicer to glih ne verjamem, vendar nikoli ne veš
Vem da ventili potrebujejo dodatno mazanje, vendar kako je to dejansko zanesljivo da mi čez dve leti nebo šel rakom žvižgat..

Pri nas sem zaenkrat poslal poizvedbo Plineksu ki so mi odgovorili:
Vsekakor se za vaše vozilo priporoča originalni pro sistem Zavoli, kateri ima že integrirane tovarniške parametre. Poleg posamičnih injektorjev, ter ECU enote ima prednost v malenkost povečani moči motorja ter vžiga na plinu. Cena tega sistema je 1,390.00€. Alternativa je sistem Emer iz zgornjega srednjega ranga po ceni 1,250.00€ V navedeno ceno je že vključen DDV, vsa homologacijska dokumentacija , kakor tudi elektronski sistem »v-lube«, ki z mazanjem in hlajenjem ventilov skrbi za podaljšano življenjsko dobo agregata.

Nenazadnje, pa bi seveda tudi pri vgradnji rad čim več prišparal.
Zvedel sem da se ogromno ljudi odloča za vgradnjo v Beogradu (pred kratkim tudi sodelavec), ker je cena sistema z vgradnjo cca. 500€ (z potjo vred torej nekje 700€), kar je še vedno bistveno cenej kot pri nas. Homologacija se baje da pri nas zrihtat, vendar nevem kako je z kvaliteto teh sistemov, niti servisiranjem, itd.. Ampak kot povedano, nimam v planu avta menjavat niti kaj nepotrebnega popravljat, torej če ima kdo kakšne natančnejše informacije, ali izkušnje z temi sistemi iz Beograda, kar na plano z informacijami :P

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne maj 20, 2012 6:31 pm

Jaz sem pred dobrim letom dni vgradil plin v Srbiji.
Jaz sem ga vgradil v Imgrund auto gas zraven Subotice.
Vgradil sem Zavoli sistem, ta isti sistem tebi ponuja Plinex.
Tam ta sistem tam stane 700 evrov (vsaj mene je lani toliko stal, mislim da se cene niso spremenile).
Sistem je seveda isti, saj ga oboji uvažajo iz Italije.
Tam tudi dobiš garancijo, podobno kot pri nas.
Homologacijo sem opravil v LPP v Ljubljani, brez težav.
Do sedaj sem prevozil 25000 kilometrov, brez težav.
Tam, tako kot pri nas, vgrajujejo različne sisteme za različne cene.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po maj 21, 2012 8:56 am

Mene pa zanima, zakaj se v sloveniji ne prodajajo avti, ki bi imeli že serisko vgrajen plin...
Recimo alfa romeo in fiat se prodajata v italiji z novimi turbo motorji na plin za isto ceno dizla...
Mogoče se pa lahko uvozi nov avto...
Slika

medo73
Nov uporabnik

Napisal/-a medo73 Po maj 21, 2012 9:07 am

ANUBIS 161
Pojdi stran od Plineksa!
Očitno imajo za vse avtomobile ORIGINAL VGRADNJO ,tudi sam sem jim nasedel . Meni so obljubljali večjo moč porabo v toleranci 3 % ,bili zelo sladki ob sami montaži sem moral avto 3x peljat nazaj ,da je sploh normalno deloval . Itak so za vse napake krivi drugi ,sedaj ko mi avto pije 20% več plina v primerjavi z bencinom se mi pa tudi na klice več ne javljajo oz me prekinjajo. Poštenje je za njih španska vas . Ob vsaki vgradnji plina priporočam vsakemu naj temeljito premisli in za 10.000 km na leto se to ne izplača ! Prihranek je nekje 30% saj pri mojem vozilu ,izračun sem naredil na 10,000 km in upošteval vse stroške plina servisa in mazila ,ter bencina ,ki ga je porabil avto ob zagonu. Sam delam na leto okoli 45,000km .Obstajajo tudi drugi ponudniki za siteme na katere se velja obrniti . Meni je žal da se nisem odločil za Prins ,ker so mi edini povedali pošteno ŽAL mogoče ob naslednji vgradnjiu.
lep pozdrav
p.s. Fantom iz PLINEKSA pa sporočam ,da poštena in iskrena beseda vedno mesto najde , LAŽ IN ZAVAJANJE PA JE TEK NA KRATKE PROGE

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po maj 21, 2012 9:56 am

..... in zakaj potem ne greš na licu mesta do njih pa se tko zmente, kot da jih klicariš? Jaz nisem bil pri njih po vgradnji 3x, ampak min. 10x, ampak stvar sedaj deluje 74kkm tako kot mora, hvala bogu.

Drugače pa bil v petek na servisu pri PLINEKS-u po 20kkm, menjava dveh filtrov plina, ter priklop na leptopa, 35eur, računa seveda nisem dobil :mrgreen:. Menjal so mi pa tudi objemko na spoju cevi na uparjalniku ker je puščala hladilno tekočino, pa sam uparjalnik so moral dvignt za 2cm ker je slonel na turbo cevi.
Zadnjič spremenil pinny, dne Po maj 21, 2012 12:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Anubis161
Nov uporabnik

Napisal/-a Anubis161 Po maj 21, 2012 12:18 pm

medo73 je napisal/-a:ANUBIS 161
Pojdi stran od Plineksa!
Očitno imajo za vse avtomobile ORIGINAL VGRADNJO ,tudi sam sem jim nasedel . Meni so obljubljali večjo moč porabo v toleranci 3 % ,bili zelo sladki ob sami montaži sem moral avto 3x peljat nazaj ,da je sploh normalno deloval . Itak so za vse napake krivi drugi ,sedaj ko mi avto pije 20% več plina v primerjavi z bencinom se mi pa tudi na klice več ne javljajo oz me prekinjajo. Poštenje je za njih španska vas . Ob vsaki vgradnji plina priporočam vsakemu naj temeljito premisli in za 10.000 km na leto se to ne izplača ! Prihranek je nekje 30% saj pri mojem vozilu ,izračun sem naredil na 10,000 km in upošteval vse stroške plina servisa in mazila ,ter bencina ,ki ga je porabil avto ob zagonu. Sam delam na leto okoli 45,000km .Obstajajo tudi drugi ponudniki za siteme na katere se velja obrniti . Meni je žal da se nisem odločil za Prins ,ker so mi edini povedali pošteno ŽAL mogoče ob naslednji vgradnjiu.
lep pozdrav
p.s. Fantom iz PLINEKSA pa sporočam ,da poštena in iskrena beseda vedno mesto najde , LAŽ IN ZAVAJANJE PA JE TEK NA KRATKE PROGE

Ja saj, ravno zato sprašujem za alternative, ker se mi ta plineks malo sumljiv zdi kar se tiče vgradnje in "usposobljenosti" kot take

medo73
Nov uporabnik

Napisal/-a medo73 Po maj 21, 2012 3:30 pm

Ponudnikov je v Sloveniji kar nekaj. Meni osebno so pri PRINS sistemi ,podali še najbolj točne podatke . Žal se za njih nisem odločil ,ker se mi je zdela poraba prevelika.
dobi se jih avtonaplin.si

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Po maj 21, 2012 4:26 pm

Na žalost živimo v dobi ko lahko vsak oglašuje kar mu paše. sankcij pa ni, če obljubjajo nemogoče. Poglejte samo reklamo za razna čistila in praške.
če gledamo avte. A komu porabi avto toliko kot piše v papirjih? mislim da ne. če v papirjih piše izvenmestna vožnja 4,5 litra na 100 in grem na AC, dam tempomat na 120 km/h do Dunaja in nazaj in porabi realno 5,5l, sem bil zaveden. A ni tako. Tukaj ni izgovorov o teži in težki nogi in raznih drugih dejavnikih. Pa jih gre kdo tožit? mislim da ne?
za letnih 10.000 km ni računice pri predelavi. se pravi je veiliko kratkih relacij. kar pomeni da bo vožnja več ali manj na bencin.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po maj 21, 2012 4:34 pm

bomber111 je napisal/-a:Na žalost živimo v dobi ko lahko vsak oglašuje kar mu paše. sankcij pa ni, če obljubjajo nemogoče. Poglejte samo reklamo za razna čistila in praške.
če gledamo avte. A komu porabi avto toliko kot piše v papirjih? mislim da ne. če v papirjih piše izvenmestna vožnja 4,5 litra na 100 in grem na AC, dam tempomat na 120 km/h do Dunaja in nazaj in porabi realno 5,5l, sem bil zaveden. A ni tako. Tukaj ni izgovorov o teži in težki nogi in raznih drugih dejavnikih. Pa jih gre kdo tožit? mislim da ne?
za letnih 10.000 km ni računice pri predelavi. se pravi je veiliko kratkih relacij. kar pomeni da bo vožnja več ali manj na bencin.

Pod pogojem da se motorna voda ohladi pod 40°C

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To maj 22, 2012 5:33 am

Pod pogojem da se motorna voda ohladi pod 40°C

sklepal sem da če nekdo naredi 10.000 na leto potem je to dobrih 800 na mesec. Potem takem če nekdo dela na šihtu 20 krat na mesec in še je tukaj nekaj mestne vožnje ima do službe med 5 in 10 km. in glede na to da so jutra mrzla vsaj 6 mesecev v letu in čez dan se giblje okrog nič ali nižje približno 3 mesece bi v tem času če se nekdo vozil v službo cca 7 km od tega prevozil cca 35% na bencin. Tak da vprašanje če je v tem primeru računica še posebej ker je nubira stara že kar nekaj let. No tudi moj megan ni dosti mlajši le da jih jaz nardim 10.000 v mescu in pol. =P

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To maj 22, 2012 7:50 am

bomber111 je napisal/-a:Pod pogojem da se motorna voda ohladi pod 40°C

sklepal sem da če nekdo naredi 10.000 na leto potem je to dobrih 800 na mesec. Potem takem če nekdo dela na šihtu 20 krat na mesec in še je tukaj nekaj mestne vožnje ima do službe med 5 in 10 km. in glede na to da so jutra mrzla vsaj 6 mesecev v letu in čez dan se giblje okrog nič ali nižje približno 3 mesece bi v tem času če se nekdo vozil v službo cca 7 km od tega prevozil cca 35% na bencin. Tak da vprašanje če je v tem primeru računica še posebej ker je nubira stara že kar nekaj let. No tudi moj megan ni dosti mlajši le da jih jaz nardim 10.000 v mescu in pol. =P

No, sej to sem hotel povedat. Napisal si več ali manj na bencin... 35% se mi pa ne zdi več ... Moja poanta je, da šparamo naslednji dan, ko se začnemo voziti na plin. Razlika je čas v katerem se investicija povrne, izplača se pa vsekakor vsakemu.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To maj 22, 2012 8:04 pm

če je avto star 13 let in se z njim dela 10.000 km in pride vgradnja cca 1350 eur in upoštevamo da je vožnje na plin recimo 70 % potem je to 7000 km na leto kar znese v 5 letih 35.000 km. Ne grajam daewoja a verjetno več kot 5 let ne bo med živimi, vsaj ne z nekimi sprejemljivimi stroški. tako da 35.000 km je definitivno premalo za povrnitev investicije v vrednosti 1350 eur. Na stvar je treba gledati realno, ne tako kot jo oglašujejo monterji, do 50 % ceneje. v realnosti je nekje 30% a pri vožnji 30/70 je še bistveno manj. treba je računat večjo porabo, strošek dodatnega servisa, strošek hlajenja ventilov, krajše življenske dobe svečk. itd. saj vsak za sebe ne predtavlja ne vem kako velikega stroška a ko greš računat izračun, ti pa da mislit.
moje mnenje =P

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To maj 22, 2012 9:23 pm

bomber111 je napisal/-a:če je avto star 13 let in se z njim dela 10.000 km in pride vgradnja cca 1350 eur in upoštevamo da je vožnje na plin recimo 70 % potem je to 7000 km na leto kar znese v 5 letih 35.000 km. Ne grajam daewoja a verjetno več kot 5 let ne bo med živimi, vsaj ne z nekimi sprejemljivimi stroški. tako da 35.000 km je definitivno premalo za povrnitev investicije v vrednosti 1350 eur. Na stvar je treba gledati realno, ne tako kot jo oglašujejo monterji, do 50 % ceneje. v realnosti je nekje 30% a pri vožnji 30/70 je še bistveno manj. treba je računat večjo porabo, strošek dodatnega servisa, strošek hlajenja ventilov, krajše življenske dobe svečk. itd. saj vsak za sebe ne predtavlja ne vem kako velikega stroška a ko greš računat izračun, ti pa da mislit.
moje mnenje =P

moj baleno je star 16 let ... 2,5 leti ga gonim kot žival... do službe imam 5 km a grem vmes domov - torej 20 na dan .. vozim se na bencin cca 10% poleti in 20% pozimi - seveda od relacije 5 kilometrov! to znese 500 do 1000m ..
prevoženih imam 23,000km ...in hudič sploh noče crknit ... in to še brez vzdrževanja - samo olje dolivam ker ga pušča in verjetno tudi nekaj popapca - 5l / 23,000km - seveda pocenskega ...
aha ...no potrebno bi bilo menjati en bencinski injektor ker curi - in ta strošek lahko takoj odštejem od plinske naprave ker mi je prav vseeno zanj ... na plinu dela avto ko šus ...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov