adis je napisal/-a:adis je napisal/-a:ali ima kdo izkušnje z vgradnjo avtoplina v volvota XC90?
lp,
adis
Izkušnje z avtoplinom v volvotu xc90 nima hihče?
tukaj so ga zgleda naredili .... http://www.avtonaplin.si/foto/volvo-xc-90
adis je napisal/-a:adis je napisal/-a:ali ima kdo izkušnje z vgradnjo avtoplina v volvota XC90?
lp,
adis
MEDUSA je napisal/-a:Pozdravljeni
Zanima me kako je z bencinom sedaj ko se avto vozi v glavnem na plin. Koliko časa zadeva lahko počiva v tanku oz. kakšen je rok trajanja bencina....oz. vem da pri avtomobilih kateri dolgo stojijo ni dobro, da imajo na pol prazen rezevoar, ker se naj bi zaradi hlapov nabiral kondenz....![]()
Lep pozdrav
iziboy je napisal/-a:MEDUSA je napisal/-a:Pozdravljeni
Zanima me kako je z bencinom sedaj ko se avto vozi v glavnem na plin. Koliko časa zadeva lahko počiva v tanku oz. kakšen je rok trajanja bencina....oz. vem da pri avtomobilih kateri dolgo stojijo ni dobro, da imajo na pol prazen rezevoar, ker se naj bi zaradi hlapov nabiral kondenz....![]()
Lep pozdrav
Malo bencina vedno porabljaš za mrzle štarte, tako da se ne bo ''postaral''. Pa tudi resnica o staranju bencina je bolj tako-tako... kar poglej npr v navtiki, tam jeseni napolnijo rezervarje do konca in gorivo stoji do pomladi. Kondenz se nabere če je posoda za gorivo čisto pri miru več mesecev, v avtu pa se to zelooo redko zgodi.
iziboy je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Eh, roba je ista samo ime je drugo. To je vsa razlika...
Neeee...A misliš... A da bi nas tako peglali?!?!....Pa saj smo v demokraciji....![]()
![]()
plinaš je napisal/-a:adis je napisal/-a:adis je napisal/-a:ali ima kdo izkušnje z vgradnjo avtoplina v volvota XC90?
lp,
adis
tukaj so ga zgleda naredili .... http://www.avtonaplin.si/foto/volvo-xc-90
medo73 je napisal/-a:ANUBIS 161
Pojdi stran od Plineksa!
Očitno imajo za vse avtomobile ORIGINAL VGRADNJO ,tudi sam sem jim nasedel . Meni so obljubljali večjo moč porabo v toleranci 3 % ,bili zelo sladki ob sami montaži sem moral avto 3x peljat nazaj ,da je sploh normalno deloval . Itak so za vse napake krivi drugi ,sedaj ko mi avto pije 20% več plina v primerjavi z bencinom se mi pa tudi na klice več ne javljajo oz me prekinjajo. Poštenje je za njih španska vas . Ob vsaki vgradnji plina priporočam vsakemu naj temeljito premisli in za 10.000 km na leto se to ne izplača ! Prihranek je nekje 30% saj pri mojem vozilu ,izračun sem naredil na 10,000 km in upošteval vse stroške plina servisa in mazila ,ter bencina ,ki ga je porabil avto ob zagonu. Sam delam na leto okoli 45,000km .Obstajajo tudi drugi ponudniki za siteme na katere se velja obrniti . Meni je žal da se nisem odločil za Prins ,ker so mi edini povedali pošteno ŽAL mogoče ob naslednji vgradnjiu.
lep pozdrav
p.s. Fantom iz PLINEKSA pa sporočam ,da poštena in iskrena beseda vedno mesto najde , LAŽ IN ZAVAJANJE PA JE TEK NA KRATKE PROGE
bomber111 je napisal/-a:Na žalost živimo v dobi ko lahko vsak oglašuje kar mu paše. sankcij pa ni, če obljubjajo nemogoče. Poglejte samo reklamo za razna čistila in praške.
če gledamo avte. A komu porabi avto toliko kot piše v papirjih? mislim da ne. če v papirjih piše izvenmestna vožnja 4,5 litra na 100 in grem na AC, dam tempomat na 120 km/h do Dunaja in nazaj in porabi realno 5,5l, sem bil zaveden. A ni tako. Tukaj ni izgovorov o teži in težki nogi in raznih drugih dejavnikih. Pa jih gre kdo tožit? mislim da ne?
za letnih 10.000 km ni računice pri predelavi. se pravi je veiliko kratkih relacij. kar pomeni da bo vožnja več ali manj na bencin.
bomber111 je napisal/-a:Pod pogojem da se motorna voda ohladi pod 40°C
sklepal sem da če nekdo naredi 10.000 na leto potem je to dobrih 800 na mesec. Potem takem če nekdo dela na šihtu 20 krat na mesec in še je tukaj nekaj mestne vožnje ima do službe med 5 in 10 km. in glede na to da so jutra mrzla vsaj 6 mesecev v letu in čez dan se giblje okrog nič ali nižje približno 3 mesece bi v tem času če se nekdo vozil v službo cca 7 km od tega prevozil cca 35% na bencin. Tak da vprašanje če je v tem primeru računica še posebej ker je nubira stara že kar nekaj let. No tudi moj megan ni dosti mlajši le da jih jaz nardim 10.000 v mescu in pol.
bomber111 je napisal/-a:če je avto star 13 let in se z njim dela 10.000 km in pride vgradnja cca 1350 eur in upoštevamo da je vožnje na plin recimo 70 % potem je to 7000 km na leto kar znese v 5 letih 35.000 km. Ne grajam daewoja a verjetno več kot 5 let ne bo med živimi, vsaj ne z nekimi sprejemljivimi stroški. tako da 35.000 km je definitivno premalo za povrnitev investicije v vrednosti 1350 eur. Na stvar je treba gledati realno, ne tako kot jo oglašujejo monterji, do 50 % ceneje. v realnosti je nekje 30% a pri vožnji 30/70 je še bistveno manj. treba je računat večjo porabo, strošek dodatnega servisa, strošek hlajenja ventilov, krajše življenske dobe svečk. itd. saj vsak za sebe ne predtavlja ne vem kako velikega stroška a ko greš računat izračun, ti pa da mislit.
moje mnenje
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov