Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: Slo vinjeta?... elektronsko cestninjenje...

Napisal/-a nevermind To nov 23, 2010 12:03 am

Slika

Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To nov 23, 2010 6:43 am

waw

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To nov 23, 2010 7:57 am

nice :D

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Re: Re:

Napisal/-a vojkostar To nov 23, 2010 8:04 am

BBoss je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a: Poglejmo Švico. Ravnokar so odprli najdalši železniški predor na svetu, ki je dolg verjeli ali ne 57km. V tej dolžini, odprtini niso zgrešili niti za 20cm. Če me spomin ne vara, so trojanskega za 7-8cm. Pa primerjajte dolžine. V Švici so bili izvajalci Nemci. Gradili so ga 7 let. Zakaj to govorim? Zato ker se je projekt v teh 7ih letih pocenil !
Kako pa to pri nas poteka? Kar po domače. Firme se poznajo med seboj, dogovarjajo se za cene, nekdo ta projekt potrebuje da preživi in je postavljena cena nizka.

Evo tipična situacija, ki sem jo omenil... brez pravih podakov, kar tako na pamet, samo da je bolj populistično in udarno pa tudi, če niti približno ni res. Ko mali otroci samo, da se pizdijo in nergajo pa četudi ni potrebe zato, pol se pa čudimo zakaj taka apatija in nezadovoljstvo med ljudmi.

Tale predor v Švici, dragi moj Gosic, vrtajo že od leta 1992!!!!!!!!! in po 18 letih so ga končno prebili. Zdaj bodo pa rabili še 7 let, da ga dokončajo leta 2017. Skupaj ga bodo torej gradili reci in piši četrt stoletja in stal bo 7,5 miljard €.

Ja 130miljonov€ na kilometer predora in ker si omenjal Šentviškega, ki je dvocevni tri pasovni z dvema priključkoma in skupno dolžino vseh cevi 2,5km - če bi vzel Švicarsko ceno bi stal predor Šentvid 330m€ - kolk je pa res stal, kaj misliš? Ja dragi moj 136m€ je stal cel Šentviški predor - se paravi tolk kot en km tega švicarskega.

Res prosim no, dejte najprej podatke preverit preden pljuvate čez vse mogoče - matr sej ste še slabši kot poliiki, ki lažejo in nabijajo sam, da usa odprejo.

cena na km švicarskega in šentviškega je ista, kaj pa kvaliteta'??? :)))))))) s tem da je takrat biv kao cenejši, torej treba se je zment z zakoni, da se cena ne mora već dvigovat, garancija pa mora bit brezhibna brez doplačil popravil

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To nov 23, 2010 9:14 am

vojkostar je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a: Poglejmo Švico. Ravnokar so odprli najdalši železniški predor na svetu, ki je dolg verjeli ali ne 57km. V tej dolžini, odprtini niso zgrešili niti za 20cm. Če me spomin ne vara, so trojanskega za 7-8cm. Pa primerjajte dolžine. V Švici so bili izvajalci Nemci. Gradili so ga 7 let. Zakaj to govorim? Zato ker se je projekt v teh 7ih letih pocenil !
Kako pa to pri nas poteka? Kar po domače. Firme se poznajo med seboj, dogovarjajo se za cene, nekdo ta projekt potrebuje da preživi in je postavljena cena nizka.

Evo tipična situacija, ki sem jo omenil... brez pravih podakov, kar tako na pamet, samo da je bolj populistično in udarno pa tudi, če niti približno ni res. Ko mali otroci samo, da se pizdijo in nergajo pa četudi ni potrebe zato, pol se pa čudimo zakaj taka apatija in nezadovoljstvo med ljudmi.

Tale predor v Švici, dragi moj Gosic, vrtajo že od leta 1992!!!!!!!!! in po 18 letih so ga končno prebili. Zdaj bodo pa rabili še 7 let, da ga dokončajo leta 2017. Skupaj ga bodo torej gradili reci in piši četrt stoletja in stal bo 7,5 miljard €.

Ja 130miljonov€ na kilometer predora in ker si omenjal Šentviškega, ki je dvocevni tri pasovni z dvema priključkoma in skupno dolžino vseh cevi 2,5km - če bi vzel Švicarsko ceno bi stal predor Šentvid 330m€ - kolk je pa res stal, kaj misliš? Ja dragi moj 136m€ je stal cel Šentviški predor - se paravi tolk kot en km tega švicarskega.

Res prosim no, dejte najprej podatke preverit preden pljuvate čez vse mogoče - matr sej ste še slabši kot poliiki, ki lažejo in nabijajo sam, da usa odprejo.

cena na km švicarskega in šentviškega je ista, kaj pa kvaliteta'??? :)))))))) s tem da je takrat biv kao cenejši, torej treba se je zment z zakoni, da se cena ne mora već dvigovat, garancija pa mora bit brezhibna brez doplačil popravil

O kvaliteti švicarskega je težko kar koli rečt saj še ni dokončan. Bomo pol vidl če bo tudi tam omet odpadal =P

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To nov 23, 2010 3:35 pm

vojkostar je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Evo tipična situacija, ki sem jo omenil... brez pravih podakov, kar tako na pamet, samo da je bolj populistično in udarno pa tudi, če niti približno ni res. Ko mali otroci samo, da se pizdijo in nergajo pa četudi ni potrebe zato, pol se pa čudimo zakaj taka apatija in nezadovoljstvo med ljudmi.

Zakaj ne prebereš tako kot je napisano? Ok bom podčrtal - 2,5km šentviškega predora stane toliko kot 1km švicarskega ... z drugimi besedami povedano je kilometer švicarskega predor 2,5x (dva in polkrat) dražji od kilometra šentviškega.

A je zdej dovolj jasno?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 23, 2010 4:17 pm

Če upoštevamo še to

Šentviškega, ki je dvocevni tri pasovni z dvema priključkoma

je bil šentviški proti švicarskemu napol zastonj. =P

Švicarski je verjetno tudi dvocevni ali ne?

Res bi bilo lepo, če bi bile primerjave korektne in podkrepljene s pravimi številkami. :!: Take šank debate o 7-letni gradnji ali trikratni "enaki" ceni ne sodijo na forum! Če hočemo neko minimalno kvaliteto foruma, naj bodo številke preverjene. To v času gugla ni težavno - ali za nekatere pač je?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Sr nov 02, 2011 9:24 pm

King1 je napisal/-a:Nove vinjete. ;) http://24ur.com/novice/slovenija/nove-s ... embra.html

pl

Pa dobro te so vsaj bolj kulturne barve kot te, ki so bile sedaj :)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr nov 02, 2011 9:36 pm

men so všeč...skor moja barva :mrgreen:

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Sr nov 02, 2011 10:45 pm

domzikales je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Nove vinjete. ;) http://24ur.com/novice/slovenija/nove-s ... embra.html

pl

Pa dobro te so vsaj bolj kulturne barve kot te, ki so bile sedaj :)

a res te barva vinjete moti?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr nov 02, 2011 11:57 pm

Cena letne ostaja 95€...jaz bi jo dal kar zamrznit, kot v šparu :D

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Napisal/-a dvorjan Če nov 03, 2011 7:30 am

crxdelsol je napisal/-a:Cena letne ostaja 95€...jaz bi jo dal kar zamrznit, kot v šparu :D

Sploh ni slaba ideja. Ampak se leto ali dve in se bo to nase vinjetarstvo koncalo.
Z uvedbo elektronskega cestinjenja pa se bo spet vecina sparovcev preselila na lokalne ceste, kar morebiti niti ni slabo, saj vsak dan opazam, da ljudje se po AC ne znajo voziti pa sta vsega dva pasova v smeri voznje in odstavni ...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če nov 03, 2011 9:07 am

dvorjan je napisal/-a:Z uvedbo elektronskega cestinjenja pa se bo spet vecina sparovcev preselila na lokalne ceste, kar morebiti niti ni slabo

Ni slabo za nedeljske voznike, bo pa zelo slabo za nas ostale, ki avtocesto vsakodnevno uporabljamo.....€€€€€€€€€€€€€€€€€€ :roll: :roll:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če nov 03, 2011 10:10 am

Vinjeta ostaja do 2016, vir radio Ekspres. Nekaj mesecev nazaj, pa sem bral v Večeru, da pa do 2014.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če nov 03, 2011 2:05 pm

dvorjan je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Cena letne ostaja 95€...jaz bi jo dal kar zamrznit, kot v šparu :D

Sploh ni slaba ideja. Ampak se leto ali dve in se bo to nase vinjetarstvo koncalo.
Z uvedbo elektronskega cestinjenja pa se bo spet vecina sparovcev preselila na lokalne ceste, kar morebiti niti ni slabo, saj vsak dan opazam, da ljudje se po AC ne znajo voziti pa sta vsega dva pasova v smeri voznje in odstavni ...

In potem se bomo spet spraševali zakaj se je prometna varnost drastično zmanjšala in zakaj bo spet 100 mrtvih več vsako leto.

Kdor se zavzema za ukinitev vinjetnega sistema se zavzema za slabšo varnost in za več mrtvih na cestah. PIKA!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 03, 2011 7:51 pm

Zanimivo, kako se odmika začetek elektronskega cestninjenja. Če se bo še naprej tako odmikalo, ne bom mel prov nič proti, ker so mi vinjete čist vredu :D :D :D
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če nov 03, 2011 8:18 pm

Meni so tudi ql ja, ampak bi rabili še dnevne uvest, potem bi bilo fajn.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če nov 03, 2011 8:51 pm

Potemtakem naj cestninske ovire porušijo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe nov 04, 2011 1:21 pm

Gosic je napisal/-a:Vinjeta ostaja do 2016, vir radio Ekspres. Nekaj mesecev nazaj, pa sem bral v Večeru, da pa do 2014.

Ta novejša verzija, torej vsaj do l. 2016 je pravilna, čisto lahko pa, da bo vinjetni sistem ostal še dlje. Z el. cestninjenjem je namreč kar nekaj problemov (tudi zaradi zakona o varstvu osebnih podatkov), poleg tega pa si še tudi niso na čistem, katero verzijo bodo uporabili. Tudi sam upam, da vinjete ostanejo čim dlje.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov