For je napisal/-a:Novi 308 1.2 THP ...ne glede na to koliko se trudim zmanjšati porabo, mi ne rata pod 6,4![]()
Prej z enakim avtom in 1.6 THP (53.000 km) sem z lahkoto imel 5,8
maniaxxx je napisal/-a:For je napisal/-a:Novi 308 1.2 THP ...ne glede na to koliko se trudim zmanjšati porabo, mi ne rata pod 6,4![]()
Napredek je očiten
For je napisal/-a:Novi 308 1.2 THP ...ne glede na to koliko se trudim zmanjšati porabo, mi ne rata pod 6,4![]()
xxl je napisal/-a:Kako podhranjen?Saj njegov 308 ima 130 KM.Kaj potem če ima 1,2 motor?Avto je tudi med lažjimi.Na spritmonitorju imata stari 1,6 thp 125 in ta ,približno enako porabo.
For je napisal/-a:Bi moglo biti ravno obratno ....minimalno pol litre bi mogu manj porabit.
maniaxxx je napisal/-a:Ja sej porabi, v teoriji. Prakasa pa kot ponavadi pokaže realno stanje, nažalost.
O podhranjenosti pa ne bi, avto s tem motorje zelo fajn potegne in 130 konjev za dobro tono teže je dovolj.
DePalmo je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Ja sej porabi, v teoriji. Prakasa pa kot ponavadi pokaže realno stanje, nažalost.
O podhranjenosti pa ne bi, avto s tem motorje zelo fajn potegne in 130 konjev za dobro tono teže je dovolj.
Ne, ni. Imam avto z 135 konji in cca 1.4 tone in je kar podhranjen. Če bi imel dobro tono ali pa okoli 170 konjev, bi bila kar prava kombinacija.
svetilnik je napisal/-a:Ja, še prej pa zamenjam olje in filter... tam nekje med 1500 - 1800km
darkside je napisal/-a:svetilnik je napisal/-a:Ja, še prej pa zamenjam olje in filter... tam nekje med 1500 - 1800km
To boš sam menjal takrat? Meni so na Renaultu rekli da priporočajo nekje med 2500-3000 km. Pač ko se motor že malo uteče.
lp
darkside
Dizzy je napisal/-a:ugotavljam, da pri moji Hondi (Civic 2012) BC zna kar precej pihnit v mimo ... recimo, zdajle mi je stalno kazal 7.0 porabo, vmes celo 7.2. včeraj se mi je lučka prižgala, pa sem še kar nekaj odvozil potem, zjutraj grem tankat, 41l. ponavadi takole tankam 44l. vpišem v spritmonitor oz. poraba.com - 6.7 poraba ...
in to se je že parkrat zgodilo do zdaj. nikoli še ni bilo, da bi kazal manj, vedno več ...
drugače pa po sprit monitor trenutno poraba 6.91l / 100 km (1.4 mašinca).
p.s.: je še kdo slučajno opazil, da avto manj pije, če se ga malo požene? sem na začetku lepo vozil tempomat na 130, zdaj nekje med 140-150 in poraba pada ... :p
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov