Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a pinny To maj 22, 2012 9:33 pm

a gume se tud nočejo zlizat? :mrgreen:

Anubis161
Nov uporabnik

Napisal/-a Anubis161 To maj 22, 2012 9:45 pm

bomber111 je napisal/-a:če je avto star 13 let in se z njim dela 10.000 km in pride vgradnja cca 1350 eur in upoštevamo da je vožnje na plin recimo 70 % potem je to 7000 km na leto kar znese v 5 letih 35.000 km. Ne grajam daewoja a verjetno več kot 5 let ne bo med živimi, vsaj ne z nekimi sprejemljivimi stroški. tako da 35.000 km je definitivno premalo za povrnitev investicije v vrednosti 1350 eur. Na stvar je treba gledati realno, ne tako kot jo oglašujejo monterji, do 50 % ceneje. v realnosti je nekje 30% a pri vožnji 30/70 je še bistveno manj. treba je računat večjo porabo, strošek dodatnega servisa, strošek hlajenja ventilov, krajše življenske dobe svečk. itd. saj vsak za sebe ne predtavlja ne vem kako velikega stroška a ko greš računat izračun, ti pa da mislit.
moje mnenje =P

Ah bo še 5 let ziher med živimi, glede na ohranjenost in redno vzdrževanje..
Kot drugo pa, četudi nebi bil, lahko sistem (oz. vsaj večino le tega) prestavim v drug avto oz. ga prodam, itd..

Jaz se zavedam da investicija ni poceni, in da je tudi letni strošek z vzdrževanjem, vendar se mi bo v vsakem primeru povrnila, prej ko slej.
Še toliko bolj če se dejansko zapeljem do Srbije, in dam vgradit enak sistem za pol cene, a ni tako?
Ko sem pa že pri tem.. A ve kdo mogoče kje montirajo kakšne sisteme na Madžarskem, ter kako se kaj cene gibljejo tam?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr maj 23, 2012 7:21 am

Madžerskem?! Pa kam še?! A ne bi mogoče šli do Venezuele plin montirat :evil: Pa sej ni vse cena...a je kdo pomislu na garancije, pa rekalibracije(če so potrebne), pa še kaj...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

brs
Novinec

Napisal/-a brs Sr maj 23, 2012 8:41 am

Glede Madžarske ne vem nič, a jaz sem se pozanimal pri proizvajalcu Zavoli v Italiji.
Vgradil sem plin v Srbiji, dobil sem garancijsko knjižico od podjetja Zavoli, ki velja po celi Evropi.
Seveda mora biti plin vgrajen pri njihovem pooblaščenem vgrajevalcu in takrat lahko uveljavljaš garancijo recimo tudi v Italiji.
Ker sem z Obale, se mi ni problem zapeljati se do Trsta.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr maj 23, 2012 12:12 pm

Ja te vgrajevalce že skrbi konkurenca in izguba dobička ter naivnih strank.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr maj 23, 2012 1:45 pm

Doche je napisal/-a:Ja te vgrajevalce že skrbi konkurenca in izguba dobička ter naivnih strank.

Malo preveri kakšne so nabavne cene v avtomobiliski branži glede na državo. Povsod je različno in v Srbiji imajo zagotovo nižje nabavne cene kot pri nas ali drugje v Evropi. Pa tudi delovn asila je cenejša. In ko to vse skupaj sešteješ...

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Sr maj 23, 2012 2:08 pm

Sem ravno gledal en video za vgradnjo plina v Nemčiji.
Cene se pri njih gibljejo od 2500€ pa do 3500€ za vgradnjo.
Predstavljeno je bilo tudi, da se pri njihovih cena goriv amortizacija povrne pri 50kkm. (cena plina: 0,70€ Bencin: 1,63€)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr maj 23, 2012 2:32 pm

iziboy je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:Ja te vgrajevalce že skrbi konkurenca in izguba dobička ter naivnih strank.

Malo preveri kakšne so nabavne cene v avtomobiliski branži glede na državo. Povsod je različno in v Srbiji imajo zagotovo nižje nabavne cene kot pri nas ali drugje v Evropi. Pa tudi delovn asila je cenejša. In ko to vse skupaj sešteješ...

Delovna sila cenejša ali misliš povedati da se še njihovi lastniki niso naučili kako se bašejo žepi z evri?
ker če poberejo pri nas 1400€ na montažo pa delajo po 2-3 avte na dan dvomim da ima mehanik 1400€ plače
zdaj si pa zračunaj 2 avta na dan krat recimo 20 delovnih dni koliko je to denarja za ......... brez dna..........

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr maj 23, 2012 3:34 pm

spaceair je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

Delovna sila cenejša ali misliš povedati da se še njihovi lastniki niso naučili kako se bašejo žepi z evri?
ker če poberejo pri nas 1400€ na montažo pa delajo po 2-3 avte na dan dvomim da ima mehanik 1400€ plače
zdaj si pa zračunaj 2 avta na dan krat recimo 20 delovnih dni koliko je to denarja za ......... brez dna..........

Rad bi videl kvaliteto vgradnje pri tistih ki delajo 2 avta na dan. To enostavno ni izvedljivo.... Prins-ovci rabijo za montažo 2dni, pa tudi material je krepko čez jurčka...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr maj 23, 2012 3:54 pm

iziboy je napisal/-a:
spaceair je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

Rad bi videl kvaliteto vgradnje pri tistih ki delajo 2 avta na dan. To enostavno ni izvedljivo.... Prins-ovci rabijo za montažo 2dni, pa tudi material je krepko čez jurčka...

Ja no... Je kar pod jurija (samo material). ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Sr maj 23, 2012 4:19 pm

Tudi jaz dvomim, da je samo material za štirivaljne motorje od Prinsa krepko čez 1000 evrov, saj na Češkem original Prinsov sistem z vgradnjo pri pooblaščenem vgrajevalcu od Prinsa stane od 1250 do 1400 Evrov (za štirivaljne motorje).
Link: www.greenfuel.cz

Moje mnenje je, da je pri nas Prinsov sistem predrag.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr maj 23, 2012 4:43 pm

Češke nabavne cene so cca 20% nižje kot za slo.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr maj 23, 2012 6:32 pm

iziboy je napisal/-a:Češke nabavne cene so cca 20% nižje kot za slo.

logično...kupna moč je manjša tržišče po številu prebivalcev pa 5x večje ..
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr maj 23, 2012 6:42 pm

brs je napisal/-a:Tudi jaz dvomim, da je samo material za štirivaljne motorje od Prinsa krepko čez 1000 evrov, saj na Češkem original Prinsov sistem z vgradnjo pri pooblaščenem vgrajevalcu od Prinsa stane od 1250 do 1400 Evrov (za štirivaljne motorje).
Link: http://www.greenfuel.cz

Moje mnenje je, da je pri nas Prinsov sistem predrag.

in ko poiščeš malce naprej do monterja dobiš tole : http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1 ... oid=179489
Příplatky u zařízení :
Držák rezervy 300,-
Povrchová úprava venkovní nádrže 1 000,-
Velikost nádrže nad 60L 500,-
Přípojka plnění vedle benzínové 550,-
Motory turbo nebo boxer 2 000,-
EOBD 4 000,-
Ukazatel paliva 0,-
Prodloužení záruky na 5 let 4 500,- ----- 157€ ...

valve care-a ne omenjajo nikjer ...samo elektronski flash lube ...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr maj 23, 2012 6:44 pm

pinny je napisal/-a:a gume se tud nočejo zlizat? :mrgreen:

gume zlizal kar jih je še bilo nekaj zimskih in nekaj letnih .. potem sem kupil zimske na platiščih s 7,5mm profila 4 za 50€ ...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr maj 23, 2012 6:54 pm

jeronimo je napisal/-a:Sem ravno gledal en video za vgradnjo plina v Nemčiji.
Cene se pri njih gibljejo od 2500€ pa do 3500€ za vgradnjo.
Predstavljeno je bilo tudi, da se pri njihovih cena goriv amortizacija povrne pri 50kkm. (cena plina: 0,70€ Bencin: 1,63€)

resda se da dobiti v nemčiji plin tudi po 0,549€ ... najdražji je po 0,909€ ... povprečna cena po pokrajinah pa se giba od minimalne 0,750€ pa do 0,807€ ...
še link : http://www.autogasvergleich.de/autogas- ... hland.html
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr maj 23, 2012 7:02 pm

LaMike je napisal/-a:[quote="iziboy"

Ja no... Je kar pod jurija (samo material). ;)[/quote]
lamike ... če je pa prins tako poceni kot praviš bi si ga pa ja lahko privoščil ... :?:
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Sr maj 23, 2012 7:27 pm

Je že kdo imel kako izkušnjo za vgradnjo LPG sistema v Renault tako, da mu tovarniška garancija ostane? Sam sem namreč dobil ustni in pisni odgovor, da je to možno izvesti le pri enem serviserju v sloveniji (Vovk iz Trebnja).

Ker se z tem seveda nikakor ne morem strinjati, glede na to, da si bom dal vgradit čisto isti sistem z istimi navodilo o vgradnji, ki ga predpisuje Renault matična tovarna (Zavolijev sistem, turbo dodatek, prilagojena mapa itd..), jim bom seveda še zatežil, ker to niso nič drugo, kot prijateljske vezi. Ne bom dal vgradit sistema tam, kjer še niso tako vgradnjo naredili, ampak bom odnesel tja, kjer imajo z tem že izkušnje.

Kak predlog?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če maj 24, 2012 6:09 am

MasTTer je napisal/-a:Je že kdo imel kako izkušnjo za vgradnjo LPG sistema v Renault tako, da mu tovarniška garancija ostane? Sam sem namreč dobil ustni in pisni odgovor, da je to možno izvesti le pri enem serviserju v sloveniji (Vovk iz Trebnja).

Ker se z tem seveda nikakor ne morem strinjati, glede na to, da si bom dal vgradit čisto isti sistem z istimi navodilo o vgradnji, ki ga predpisuje Renault matična tovarna (Zavolijev sistem, turbo dodatek, prilagojena mapa itd..), jim bom seveda še zatežil, ker to niso nič drugo, kot prijateljske vezi. Ne bom dal vgradit sistema tam, kjer še niso tako vgradnjo naredili, ampak bom odnesel tja, kjer imajo z tem že izkušnje.

Kak predlog?

če že , potem vovk trebnje ...zakaj pa pa vprašaj tiste ki so montirali drugje ...
plin je cnej k bencin

brs
Novinec

Napisal/-a brs Če maj 24, 2012 6:59 am

"in ko poiščeš malce naprej do monterja dobiš tole : http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1 ... oid=179489"

Ta monter ni omenjen na spletni strani Prinsa, menim da to ni njihov pooblaščen monter.
Dvomim namreč, da njihovi pooblaščeni monterji vgrajujejo flash lube namesto valve care, pa tudi nekam dosti različnih sistemov vgrajuje.

Pri tistem linku, ki sem ga jaz navedel, gre za pooblaščenega monterja od Prinsa, ni mi pa jasno ali je v navedeni ceni vključen valve care, ali pa je za doplačilo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov