Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: Slo vinjeta?... elektronsko cestninjenje...

Napisal/-a croma_man Pe nov 04, 2011 1:27 pm

zakona o varstvu osebnih podatkov...

tule ne bojo na noben način prišli skoz, ker da bo bigbrother nadziral vsak tvoj km na cesti...
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 04, 2011 1:30 pm

Zdej bodo volitve, mogoče bo pa spet kdo obljubil ceno letnih vinjet za 50€.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe nov 04, 2011 8:37 pm

Pa sej bi komot bil anonimen. Tko kot si pri npr. mobiju. Ne rabjo vedet kdo si, da ti zakasirajo vožnjo po nekem odseku.
Tut GOBox (za kamione) v Avstriji nima pojma kdo si, sam preden greš dol z AC te še zadnjič opali in to je to.
Tuki gre sicer za drugačen sistem, sam anonimnost ni neki nemogočega.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe nov 04, 2011 8:43 pm

Naj dvignejo cestnino pa da imajo vsi obvezno za plačat in zraven všeta uporaba avtoceste pa basta. Tujcem pa pač vinjete ali karkoli. Pri nas pa ker bi pač vsi "kupili vstopnico" za avtocesto cena za nas zmanjša za xy €.

Zdaj pa se boste oglasli taki ki boste rekli: kaj pa moj dedek ki ne rabi avtoceste ?

Pa kaj, moj še magistralke ne rabi pa naj gre z biciklom.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po nov 07, 2011 12:40 am

crxdelsol je napisal/-a:Naj dvignejo cestnino pa da imajo vsi obvezno za plačat in zraven všeta uporaba avtoceste pa basta. Tujcem pa pač vinjete ali karkoli. Pri nas pa ker bi pač vsi "kupili vstopnico" za avtocesto cena za nas zmanjša za xy €.

Zdaj pa se boste oglasli taki ki boste rekli: kaj pa moj dedek ki ne rabi avtoceste ?

vsak naj "kupi vstopnico" samo da bo za tvojo rit cena manjša :]

po keri logiki, če smem prašat? ... :roll:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Po nov 07, 2011 8:20 am

Sam podpiram vinjete in ne elektronskega cestninjenja. Če se zgodi ukinitev vinjet bomo naredili spet korak nazaj in spet bodo gužve še bolj nenormalne v jutranjih konicah, ker si ljudje pač preprosto ne morejo privoščit vsak dan plačevati avtoceste do večjega mesta. Recimo iz Kranja v Lj ali pa iz Vrhnike do Lj. Spet bo šlo vse po tastarih cestah in s tem bodo v gužvi čakali tudi tisti, ki sicer niso nikoli vozili po avtocesti in niso bili zagovorniki vinjet.

Logično mi je, da vsak sili na svoj konec. Vsak je zagovornik svojega sistema in prav je tako in tudi logično.

Sem pa tudi pobudnik, da če se bo že ceste plačevalo po tem kolikor jo uporabiš, naj prosim uredijo tudi da se plača zdravnika toliko kolikor ga rabiš. Ne pa da bo tisti dedek, ki gre enkrat na avtocesto silil elektronsko cestninjenje zato ker se mu bolj splača. Meni osebno pač ne. Naj potem ta isti dedek tudi dodatno plača vsak obisk pri zdravniku in ne pavšalno. Tam je pač on večkrat kot jaz. Zakaj za vraga bi potem morali zdravnika plačevati vsi isto. Če bi uvedli ta sistem, bi se blagajna napolnila, da morda sploh cestnin ne bi potrebovali.

Skratka nikoli ni popolnoma vsem pisano na kožo. Ampak vinjete so res odlične. Pa ne samo z vidika cen, temveč zaradi gneč, ki bi zopet nastale ob njihovi ukinitvi. Naj raje pojačajo cene tranzitnih vozil (kamionov). Le-ti naredijo slovenskim cestam največ škode.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po nov 07, 2011 8:41 am

zuzek je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Naj dvignejo cestnino pa da imajo vsi obvezno za plačat in zraven všeta uporaba avtoceste pa basta. Tujcem pa pač vinjete ali karkoli. Pri nas pa ker bi pač vsi "kupili vstopnico" za avtocesto cena za nas zmanjša za xy €.

Moralo bi biti tako, da vsak, ki ima nase pisan avto plača pač cestnino, če se ne morejo odločiti za elektronsko ali kakšno drugo obliko. Saj imamo, npr. tudi druge sisteme, ki temeljijo na solidarnosti. Npr. pokojninski sistem. Eni zlo velik plačujejo, da imajo drugi. Pa še obvezno je kljub temu, da se ti ne splača.
Se vidmo ko se zagledamo.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po nov 07, 2011 9:02 am

kamal je napisal/-a:
Moralo bi biti tako, da vsak, ki ima nase pisan avto plača pač cestnino, če se ne morejo odločiti za elektronsko ali kakšno drugo obliko. Saj imamo, npr. tudi druge sisteme, ki temeljijo na solidarnosti. Npr. pokojninski sistem. Eni zlo velik plačujejo, da imajo drugi. Pa še obvezno je kljub temu, da se ti ne splača.

Ni problema, jaz bom solidaren za cestnino, ti pa bodi solidaren za cigarete da bodo cenejši. Aja ne kadiš? jaz pa se po avtocesti ne vozim.

Za ceste smo že vsi solidarni preko goriva in je povsem dovolj.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po nov 07, 2011 11:52 am

zuzek je napisal/-a:

Negre zame, ker vinjeto bi kupil tudi če bi bila 200€, pa tudi ko jo imam se polovico vozim po stari cesti sploh Slov.Bistrica-Maribor ker zjutraj si prej po stari kot po avtocesti do centra. Za vse bi bilo ceneje tako, ceno bi še malo pogodili z tem da nebi rabili več kontrolorjev vinjet, ker tisti z daljnogledom itak ne vidi ali imaš Hello Kitty vinjeto ali pravo (kolega se skoz vozi z kittyko), bi bila cena manjša. Ko bi stari ata kupo "vstopnico" pa bi se potem tudi on peljal po avtocesti ker bi si mislil če sem že plačal bom koristil to pa pomeni večjo varnost na lokalnih cestah.

Sigurno je ta rešitev boljša od tiste ene ki so omenjali glede elektronskega cestninjenja: Da bi plačevali avtoceste IN ostale ceste po prevoženih km, letna dajatev za cestnino pa bi se ukinila.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po nov 07, 2011 2:07 pm

elektronsko cestinjenje ne bo šlo skozi. če pa bo šlo, bo samo + za nekatere :) jaz se že tako vozim brez vinjete

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po nov 07, 2011 3:37 pm

crxdelsol je napisal/-a:Negre zame, ker vinjeto bi kupil tudi če bi bila 200€, pa tudi ko jo imam se polovico vozim po stari cesti sploh Slov.Bistrica-Maribor ker zjutraj si prej po stari kot po avtocesti do centra. Za vse bi bilo ceneje tako, ceno bi še malo pogodili z tem da nebi rabili več kontrolorjev vinjet, ker tisti z daljnogledom itak ne vidi ali imaš Hello Kitty vinjeto ali pravo (kolega se skoz vozi z kittyko), bi bila cena manjša. Ko bi stari ata kupo "vstopnico" pa bi se potem tudi on peljal po avtocesti ker bi si mislil če sem že plačal bom koristil to pa pomeni večjo varnost na lokalnih cestah.

ti sploh kaj razmišljaš medtem ko pišeš bedarije? pove besedilo v tvojim avatarjem use
Alergičen na rjo

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Po nov 07, 2011 5:07 pm

crxdelsol
Ne vem zakaj se vi Bistričani skoz nekaj pritožujete? Vi ste imeli prej avtocesto do Maribora zastonj. A mi ko smo pa gor hodli na cestninski postaji Slovenske Konjice smo mogli pa plačat. Pa je menda glih 9km do Bistrice. Enako je bilo tudi proti Celju. Za tiste, ki so šli v Dramljah gor so imeli zastonj do Celja. Kilometrina je enaka.
Pa zaradi mene naj še bo 200€ pa se še zmeraj splačalo glede na prej, ko je bilo za plačat.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po nov 07, 2011 8:19 pm

In kje sem se kaj pritoževal ? Rekel sem da tudi če je vinjeta 200€ jo bom imel.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po nov 07, 2011 8:24 pm

crxdelsol je napisal/-a:Ko bi stari ata kupo "vstopnico" pa bi se potem tudi on peljal po avtocesti ker bi si mislil če sem že plačal bom koristil to pa pomeni večjo varnost na lokalnih cestah.

In večjo nevarnost na AC.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe nov 11, 2011 1:49 pm

Evo ena mal za nasmejat :lol: :lol: :lol:

Slika Slika
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe nov 11, 2011 1:55 pm

Tale je že zdavnaj preplačal letno vinjeto :lol: :lol: :roll:

stud3ntt
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a stud3ntt Sr nov 16, 2011 2:09 pm

peroRS je napisal/-a:Tale je že zdavnaj preplačal letno vinjeto :lol: :lol: :roll:

Hehe res je 7x15€=105€

Letna vinjeta pa je 95€.

Matematika mu je malo tuja očitno. ;)
Audi TT, TFSI

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr nov 16, 2011 2:13 pm

To ni še nič. Lani so imeli nadzornki pacienta z 15 vinjetami. Nevem kaj to folk dela, a dobi ponarejene vinjete... Še zdaj mi ni jasno :shock:

Uporabniški avatar
MATEJQMX
Nov uporabnik

Napisal/-a MATEJQMX Sr nov 16, 2011 2:16 pm

Mrbit pa eni mislijo da če enkrat kupiš tedensko me smeš kupiti letne :shock:
Drugač pa dokler bodo vinjete bo luštno, ko bo enkrat elektronsko bo hudič. Predvsem za tiste, ki smo dost na avtocestah.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr nov 16, 2011 3:57 pm

Nekateri nimajo nikakor naenkrat 95e za vinjeto, pa pač kupijo sedemkrat tedensko če so malo na ac.. to je recimo 15€ na dva meseca (ajde kak € več..) kar si pa lahko privoščijo. Mene moti recimo pri kakih znancih ki so brez pa ko rabijo kam it pravijo ti pelji, js nimam vinjete. Jah kaj če nimaš, kupi jo, meni tudi ni z lufta padla :)
I'm not speeding I'm qualifying...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov