crxdelsol je napisal/-a:vwforever je napisal/-a:Da še jaz napišem svojo noro izkušnjo... Vozim se po jugovzhodni AC malo izven Ljubljane okrog 155km/h in dolgo ni bilo nikjer nikogar na daleč. Na neki malo daljši ravnini zagledam vozilo daleč pred mano vozi po prehitevalnem pasu dosti počasneje. Ker se mu počasi že približujem ga že od daleč na hitro opozorim z dolgimi, kratko "blicnem", da ni slučajno zaspal. Ker ni bilo reakcije zmanjšujem hitrost na okrog 135km/h in med zmanjševanjem ponovim... Spet nič. Malo že zgubim živce, počakam... ( gledam vidim samo sive lase, si mislm zihr kšn dedi k je vzeu zakon v svoje roke). Nisem želel prehitevati po desni strani, da mu dam jasno vedeti, da je on nekulturen in da se ne bom za njim peljal do Zagreba. Potem se že skoraj prilepim za rit (rečmo da je blo 10m). Začnem še trobit in še z dolgimi lučmi na polno živčno, da naj se že umakne. Dedi pa nenormalno zavre (mogoče ni z vso močjo ampak konkretno nesramno se bom izrazil) na nekih 40km/h, malo je manjkalo, da bi se zaletel v njega preprosto ker tega nisem pričakoval in tudi nisem imel ustrezne varnostne razdalje. In po tem pospešuje na polno takoj za tem... Znorim in dobim izraz na licu nekega psihopata! Začnem pospeševati kolikor je pač lahko pospešil moj SDI 3. 120km/h, 4. 150km/h 5. 175km/h (po števcu). Realno je mogoče šou 165km/h ampak nima to veze zdj... Pač kokr gre po domač povedan... Dedi je seveda meu verjetno 2.0 TDI 140konjev al pa kej podobnega ampak je pospešil po moji oceni nekje do 180km/h, ker mi ni ušel , da ga nisem več videl ampak je bil dosti pred mano, da pokaže da on lahko ali se me je probal znebiti nimam pojma, češ od njega je odvisno kdaj bom jst njega prehitel. Ma da ti j**** matr! Jaz sem stiskal kolikor je šel in bi ga stiskal dokler mi ne bi zmanjkalo goriva... Po parih minutah vožnje očitno zmanjša hitrost, se KONČNO vrne na vozni pas, jaz ga prehitim po prehitevalnem in se tako kot on vrnem na vozni pas direktno pred njega. Opazi, da nekaj ni uredu še malo zmanjša na nekih 130km/h in jaz tudi (a malo manj kot on, kakšen 1/kmh) toliko, da se je sigurno ampak počasi približeval mojemu avtu. Moj plan je bil takrat narediti nekaj samo 3X več kot on. Ko sem ga ujel na neko takrat meni všečno razdaljo in hkrati po tem njegovo hitrost sem ga začel opazovati kaj počne kam gleda in držal to razdaljo itd... Nekaj časa sva se vozila, da je malo pozabil na vse skupaj. TAKOJ, takoj, ko sem opazil da je pogledal nekam levo sem zavore pohodil kolikor sem imel moči v nogi in še bolj. Toliko, da sem zažgal gume, DOBESEDNO se je siv dim začel kadit (nimam ABS). Vse kar sem želel je da se zaleti v mojo rit pa naj se zgodi kar se zgodi. In glej ga zlomka... Ni se zaletel v mene, še bolje... Ni zavrl pravočasno + njegov penzionerski refleks, opazoval sem v vztvratnem ogledalu kako je izgubil nadzor nad vozilom, ko je očitno zavil ("cuknil") naglo desno da ne trči v mene in udaril v zaščitno ograjo (drajsal) in seveda na koncu ustavil vozilo. Ustavim vozilo na odstavnem, vzamem "pajser" in izstopim. Ne bom pisal kaj sem mu vse rekel bom pa napisal najpomembnejši del. Po tem, ko sem mu rekel da če ne odpre ust da mu bom lobanjo zdrobil in mu porinil zadnji ravnejši del pajserja v gobec in mu medtem povedal svoje lahko rečem samo to, da po tem ko sem končal in je imel prazna usta me je prosil naj ne poškodujem njega in njegovih vnukov, da ne bo klical policije, da bo storil vse. Še enkrat pogledam sovoznikov sedež in zadnji sedež... Ne vidim nobenih vnukov, nobenega drugega v vozilu razen njega. Vidim da se je dedku skisal, naval prvotne jeze me mine. Zadiham, se pomirim... Končno se zavem kaj se je zgodilo in kaj počnem. Odidem in to je to. Policija me nikoli ni obiskala po tem. Vem da ne bi smel reagirati kot sem reagiral bil sem totalni i****, spustil sem se na njegov nivo in mogoče še več. Nevem kaj mi je bilo, enostavno se mi je snelo, ko me je k****n pred mano želel namerno ubiti. (Poskus namerno poškodovati ali celo ubiti voznika za sabo). Sreča, da je minilo nekaj časa med njegovim zaviranjem in mojim, ker če ne bi me verjetno gledali na 24 ur njega pa na urgenci. To naj bo opzorilo vsem drugim, ki mislijo da so osvobodili Slovenijo oziroma kupili prehitevalni AC pas naj se vsaj po vljudnih opozorilih umaknejo in naj ne poskušajo NAMERNO spraviti v resno življensko nevarnost kateregakoli udeleženca v prometu!!! Če pa že to počnete imejte neko strelno orožje pri sebi, ker se igrate s svojim življenjem!
Če se pustiš tak sprovucirat nisi za na cesto. Ko bi prišel do mojega avta bi te čakalo nekaj trdega čez šipo.
~toMmy~ je napisal/-a:Uf, to je bilo pa pestro... Po eni strani obsojam tako brutalno reakcijo, po drugi pa... Če bi se takšni vozniki zavedali, da jih lahko njihovo debilno obnašanje na cesti veliko stane, bi malo premislili, če se splača bit "pameten", tako da se mi zdi po eni strani dobro, da se komu kdaj strga na tak način! Problem vidim predvsem v tem, da lahko tako neuravnovešen voznik tudi narobe oceni situacijo in se spravi nad nekoga, ki ne bo dejansko nič naredil narobe oz. ogrozi še kakšno tretjo osebo.
(ne bom citiral vsega)vwforever je napisal/-a:Da še jaz napišem svojo noro izkušnjo...
lizard je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Uf, to je bilo pa pestro... Po eni strani obsojam tako brutalno reakcijo, po drugi pa... Če bi se takšni vozniki zavedali, da jih lahko njihovo debilno obnašanje na cesti veliko stane, bi malo premislili, če se splača bit "pameten", tako da se mi zdi po eni strani dobro, da se komu kdaj strga na tak način! Problem vidim predvsem v tem, da lahko tako neuravnovešen voznik tudi narobe oceni situacijo in se spravi nad nekoga, ki ne bo dejansko nič naredil narobe oz. ogrozi še kakšno tretjo osebo.
Sicer se narava človeka ni kaj dosti, če se je sploh, spremenila odkar obstajamo (DNK je praktično enak), a družba in nivo zavesti pa se razvijata skozi čas - zato smo že lep čas mimo tega, da bi kršenje od družbe danih pravil preprečevali s strahom/ustrahovanjem pred težkim fizičnim kaznovanjem.
Gledano širše hočem reči, da prava pot da spametujemo voznike ni v tem, da vozijo s strahom pred nasiljejm, visokimi kaznimi, zaporom, (in podobnimi oblikami kaznovanja) ampak da jih izboljšamo s pomočjo višje izobrazbe in ozaveščanja.
A ni ravno to bila rdeča nit debate vsakič ko se dvignejo kazni? Ali pa je kar naenkrat upravičeno, da višamo kazni? V obehj primerih gre za ustrahovanje voznikov! Imamo kar naenkrat dvojna merila? Strah pred naslijem je ok, strah pred visokimi kaznimi pa ne?
BBoss je napisal/-a:Zakaj pa takšen halo okol tega, če nam pa ponuja eno dobro šolo in to za vse tiste, ki mislijo, da so lahko alfa in omega, šerif in Chuck Norris obenem. Vedno se namreč lahko najde še večji bizgec in zakaj se spravljat v situacije, ki lahko uidejo izpod nadzora pol je pa na sodišču vsem "preživelim" potem še krepko žal - ampak takrat je že prepozno.
Dejmo si vzet tale post (resničen ali izmišljen) kot opozorilo, da je mnogo bolje situacijo reševat na miren način tudi, če pri tem ne gre vse po zakonu. Greš mimo po desni pa kaj, čez par kilometrov pozabiš na dogodek and that's it.
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov