Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a crxdelsol Po feb 27, 2012 9:05 pm

Imamo pa tudi dosti voznikov, ki ne vejo da 130km/h pomeni NAJVIŠJA dovoljena hitrost, čisto komot pa se pelješ 70 po AC na voznem pasu. Ampak kaj se mi zgodi če se peljem 90 po voznem pasu...vsi blendajo že pred prehitevanjem.

Uporabniški avatar
bacardi
Novinec

Kraj: breezerland

Napisal/-a bacardi Po feb 27, 2012 9:52 pm

in so tudi bedaki , ki po obovznici vozijo cik cak ... iz prehitevalnega na skrajno desno -odstavni pas in obratno.

v glavnem ...slovenska kultura kar se tiče voznih lastnosti je na psu.
Slika

br3mz1
Nov uporabnik

Napisal/-a br3mz1 Po feb 27, 2012 11:15 pm

Zdej ne vem, ali je zgoraj napisana štorija resnična, ali ne...je pa dejstvo, da je tega čedalje več po cesti - namernega nastavljanja "riti" namreč. Če komurkoli poblendaš ali, bognedaj potrobiš, je bolje, da pripraviš nogo na zavoro, ker bo sigurno sledilo zaviranje na polno. Pa čeprav te je taisti voznik 5s pred tem grdo izsilil in si zaradi njega že moral zavirati na polno...pač, kultura je v podnu, je pa takšno početje preprosto povedano samomorilsko in tudi morilsko.

LP,
Bremzi

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po feb 27, 2012 11:37 pm

ko bomo vsi pometli pred svojim pragom bo vozniska kultura taka kot mora bit.kle lahko v 3 dni razpravljate kdo kaj zakaj,dejansko je zlo velik problem voznikou EGO.ker mam jaz hitrejsi avto,ker mam jaz drazji avto,ker mam jaz boljsi avto,ker je on to naredu bom pa se jaz njemu,ker...in dokler bo vse samo na tem kdo ma boljse drazje hitrejse bo tko kor je.
pac ljudej mislisjo da ce imajo drazji avto da so zakupl en del ceste in da to pripada njim in naj se podredijo.poj pa obstajajo taki ki imajo dobre ,drage avte pa vozijo po omejitvah pa nekoga tudi to moti..poj mas take ki majo drage pa hitre avta pa pac bi vozli radi hitro,amapak ker smo znani po nevoscljivosti se vedno najde kaksen cestni serif ki bo to preprecil v smislu.omejitev je 130 in se ne bos vozil hitreje,omejitev je 130 in toliko se jaz vozim po prehitevalnem in ne vidim razloga zakaj bi se ti umaknil saj ne smes voziti hitreje.
p.s. zakoni so zato da se krsijo.in ce kdo hoce vozt vec k 130 na ac nj vozi men dol pade,niti pa jaz pa vecina od vas nismo tisti ki bi mu to smeeliprepreciti niti na kaksen drug nacin ga ovirali.
p.s. jaz sem pac edne tistih ki vozijio hitreje.ponavadi se vozim na tempomatu 160 ker se meni zdi to uredu potovalna hitrost.seveda se najdejo taki ki mi to nee dovoljio ker kao krsim zako,noben od teh pa ne pomisl da ga tudi on krsi s tem ko kampira na prehitevalnem pasu.pa sam se tko mal za konc mislm da v zakoniku pise da je treba vozilo CIM HITREJE PREHITETI,jst si tko to azlagam ce se vozm po voznem pasu 110 ko grem prehitevat pac posesim na 130 da ga cim hitreje prehitim....al kako ze?
Ni vse res kar napišem

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Po feb 27, 2012 11:45 pm

Sej, kam smo pršl, se že redno dogaja da naprimer v golovcu ko je omejiev 80 pač vozš po omejitvi in zadi kamijon in blenda. In kaj narest u takm primeru? Enkrat se je clo en kr.ten od kamijonarja najdu, me šou v tunelu prehitet pol k je pa omejitev 130kmh pa ni pustu da ga prehitim, je šou na prehitevelan pas pa spet nazaj, in to tolk sunkovito da sm mislu da se bo prevrnu. No kaj narest u takm primeru?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po feb 27, 2012 11:50 pm

lej sm napisau zmeraj se bojo najdli posamezniki ki bojo pac namerno poceli te stvari....
mi je pa sicer nasploh bedarija da so hitrosti v tunelo tko zelo omejene.sploh pa tele z 80 km/h.najprej zgradiji predor cisto narobe (napacna podlaga) po pa k to ugotovijo pa fino zmanjsajo najvisjo dovoljeno hitrost pa lepo nastimajo radar pred predor in eto bingo kombinacija..
da bi pa v nekaterih predorih bla hitrost 130 to pa ne seveda bo 100.in poj se najdejo pacienti ki se vozijo po prehitevalnem 130 in pred predorom zmanjsajo na 100 in se pac nebi umaknili stran,najbl mi grejo pa na falus uni k zacnejo prehitevat 300 m pred predorom po pa k je tabla pa zmanjsajo na 100 in vozijo poleg tistega na voznem pasu.
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 27, 2012 11:51 pm

blazkom je napisal/-a:Sej, kam smo pršl, se že redno dogaja da naprimer v golovcu ko je omejiev 80 pač vozš po omejitvi in zadi kamijon in blenda. In kaj narest u takm primeru? Enkrat se je clo en kr.ten od kamijonarja najdu, me šou v tunelu prehitet pol k je pa omejitev 130kmh pa ni pustu da ga prehitim, je šou na prehitevelan pas pa spet nazaj, in to tolk sunkovito da sm mislu da se bo prevrnu. No kaj narest u takm primeru?

Imaš dve možnosti:
1) uporabiš scenarij od @vwforever

2) sam pri sebi pošlješ tistega voznika v 3pm in nadaljuješ s svojo vožnjo v miru naprej ;)

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Po feb 27, 2012 11:55 pm

S tem da ti tovarnjak ne dovoli da ga prehitis, potem ne mores nadaljevati vožnje.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 27, 2012 11:59 pm

blazkom je napisal/-a:S tem da ti tovarnjak ne dovoli da ga prehitis, potem ne mores nadaljevati vožnje.

Kaj pa bi ti naredil? Ga zrinil s ceste?
Lahko ga posnameš s telefonom in prijaviš policiji, čeprav dvomim, da bi kaj nucalo. :?
Tako, da škoda živcev.

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom To feb 28, 2012 12:06 am

Sej vem, jst sm pač počaku da se je mal ohladu :p da bi ga pa snemu bia pa pr današni zakonodaji jst kazn dobu :p

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To feb 28, 2012 7:06 am

MRV je napisal/-a:ok, danes sem pekel štrudel pa mi je počil. mogoče kdo ve zakaj? do zdaj se mi to še ni zgodilo.

Priporocam, da ga prej ovijes v pvc folijo za zivila :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 28, 2012 7:08 am

blazkom je napisal/-a:No kaj narest u takm primeru?

Ustavš na prvi pumpi in v miru spiješ en kofe :D

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To feb 28, 2012 7:14 am

blazkom je napisal/-a:S tem da ti tovarnjak ne dovoli da ga prehitis, potem ne mores nadaljevati vožnje.

Kaj je stal na cesti da nemoreš peljat za njim?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To feb 28, 2012 9:08 am

abbe je napisal/-a: se vedno najde kaksen cestni serif ki bo to preprecil v smislu.omejitev je 130 in se ne bos vozil hitreje,omejitev je 130 in toliko se jaz vozim po prehitevalnem in ne vidim razloga zakaj bi se ti umaknil saj ne smes voziti hitreje.
Se pa moramo zavedati da imajo taki povsem prav, ČE dejansko koga prehitevajo (če je vozni pas prazen, pa seveda nima kaj delati na prehitevalnem).
Namreč če dejansko prehitevaš, te noben nima pravice siliti, da bi šel čez omejitev. Se moraš pa seveda umakniti na vozni pas, ko je ta prost.

mislm da v zakoniku pise da je treba vozilo CIM HITREJE PREHITETI,jst si tko to azlagam ce se vozm po voznem pasu 110 ko grem prehitevat pac posesim na 130 da ga cim hitreje prehitim....al kako ze?
Hja tukaj smo že na malo negotovem terenu. Vsekakor je najbolj kulturno do ostalih, da če sicer voziš manj kot 130, da vsaj med prehitevanjem malo pospešiš.
Ampak več kot 130 pač ni dovoljeno, prekoračitev lahko prinese tudi kazen, zato je milo rečeno nepošteno zahtevati od ljudi da med dejanskim prehitevanjem gredo čez uradno omejitev ... (poudarjam "med dejanskim prehitevanjem", ne med kretenskim kampriranjem na levem pasu)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 28, 2012 9:12 am

Mislim, da je tukaj bilo govora predvsem o kampiranju. Tudi če je kdo na tem forumu tak, se ga verjetno ne bo dotaknilo, ker je prepričan, da se v pol kilometrsko "luknjo" na voznem pasu ne more varno vključit... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To feb 28, 2012 9:18 am

abbe je napisal/-a:najbl mi grejo pa na falus uni k zacnejo prehitevat 300 m pred predorom po pa k je tabla pa zmanjsajo na 100 in vozijo poleg tistega na voznem pasu.
Ja in?

Zakaj ne bi smeli prehitevati, če ni znaka za prepovedano prehitevanje?

In kaj tebi ni jasno, če zmanjšajo na 100 - če je pa tam znak za 100, potem je najbolj logično da upoštevajo znak. A naj se gredo slikat na stacionarni radar, da boš ti srečen?

Na vozni pas greš pa lahko takrat, ko je prost.

BTW, če je pri hitrostih 100kmh in več, med dvema avtoma na voznem pasu 15-20 metrov vmesne razdalje, to pač pomeni, da vozni pas NI prost (se še spomnimo kaj o varnostnih razdaljah?)

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To feb 28, 2012 9:52 am

blazkom je napisal/-a:Sej, kam smo pršl, se že redno dogaja da naprimer v golovcu ko je omejiev 80 pač vozš po omejitvi in zadi kamijon in blenda. In kaj narest u takm primeru? Enkrat se je clo en kr.ten od kamijonarja najdu, me šou v tunelu prehitet pol k je pa omejitev 130kmh pa ni pustu da ga prehitim, je šou na prehitevelan pas pa spet nazaj, in to tolk sunkovito da sm mislu da se bo prevrnu. No kaj narest u takm primeru?

nadaljuješ svojo vožnjo in se ne obremenjuješ z beda*om. življenje je preveč lepo da bi se obremenjevali z nepotrebnimi stvarmi.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To feb 28, 2012 9:57 am

adis je napisal/-a:

nadaljuješ svojo vožnjo in se ne obremenjuješ z beda*om. življenje je preveč lepo da bi se obremenjevali z nepotrebnimi stvarmi.

2x ... ce bi se pri mojih 100.000km letno na cesti sekiral za vse bedake, pol bi vrjetno ze bil na kakem zdravljenju :D
turbo inside

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To feb 28, 2012 10:35 am

BoneS je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:ok, danes sem pekel štrudel pa mi je počil. mogoče kdo ve zakaj? do zdaj se mi to še ni zgodilo.

Priporocam, da ga prej ovijes v pvc folijo za zivila :mrgreen:

ja, samo potem se ne bo lepo spekel. ne razumem zakaj je počil. kot da ga je nekaj notri napenjalo.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To feb 28, 2012 11:02 am

Si pred peko prepikal testo z vilicami?

(wtf)

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov