Debate, ki niso vezane na ostala področja...

zbogi
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a zbogi Če maj 24, 2012 8:13 pm

Se pravi, da krivo to, da sem s tem sklopil modul če sem prav razumel. Ker plinski računalnik ne dela ko avto teče na bencin, dokler ne preklopiš na plin. Nekaj pa mi ni jasno. Ko sem vozil avto z odklopljeno plinsko napravo je avto normalno pospeševal oz. obnašal in nisem občutil nobene razlike. Javil je samo napako na sondi.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Pe maj 25, 2012 4:09 pm

brs je napisal/-a:Tudi jaz dvomim, da je samo material za štirivaljne motorje od Prinsa krepko čez 1000 evrov, saj na Češkem original Prinsov sistem z vgradnjo pri pooblaščenem vgrajevalcu od Prinsa stane od 1250 do 1400 Evrov (za štirivaljne motorje).
Link: http://www.greenfuel.cz

Moje mnenje je, da je pri nas Prinsov sistem predrag.

Podpišem

V Sloveniji se zelo izkorišča beseda kvaliteta da se lahko pokasira več 8) ,
v trgovinah pa zadnje čase beseda, ja je domače in predelano v sloveniji da lahko plačaš spet dražje. :roll:

Tukaj se veliko govori v prid prinsu, kot da je oh in joh sistem
se pa sam z zavoli ki ga tako kritiziraze brez kakšnih dokazil zadnje cajte ,
vozim glih tako brez problema in kot so pri vgradnji povedali ,da bom s tem prav tako
zadovoljen ,
zakaj bi metal denar vstran.
Se pa strinjam da se izbere skrbno, kdo vam vgradi
ostalo je oh in joh pa še kaj :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe maj 25, 2012 8:15 pm

plinaš je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:[quote="iziboy"
Rad bi videl kvaliteto vgradnje pri tistih ki delajo 2 avta na dan. To enostavno ni izvedljivo.... Prins-ovci rabijo za montažo 2dni, pa tudi material je krepko čez jurčka...

Ja no... Je kar pod jurija (samo material). ;)

lamike ... če je pa prins tako poceni kot praviš bi si ga pa ja lahko privoščil ... :?:

Oprosti, ker nismo vsi toliko vedni kot ti in nisem vedel kaj vse je potrebno kupiti... In če te že toliko rit srbi, sem jaz dal za komplet vgradnjo in sistem pod jurija.

oprosti a napisal si tako kot da poznaš vse nabavne cene različnih naprav za slovensko tržišče .. kajti omenjena je bila nabavna cena in ne prodajna...
za koliko si pa ti zmontiral si pa itak že napisal ..
pa če bi se mogoče dalo pisati in odgovarjati brez teh rjavi-zeleno-krvavih barv ....[/quote]

Ne poznam vseh nabavnih cen ampak mislim pa, da vsak zna prečerkirati stran ali dve in videti cene tudi samo za material.
"this is so euro its asian" by Sam B.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe maj 25, 2012 10:07 pm

LaMike je napisal/-a:

Ne poznam vseh nabavnih cen ampak mislim pa, da vsak zna prečerkirati stran ali dve in videti cene tudi samo za material.[/quote]

potem pa lahko link prilimaš ...?
plin je cnej k bencin

brs
Novinec

Napisal/-a brs So maj 26, 2012 4:34 pm

"potem pa lahko link prilimaš ...?"

Na www.populi.si prodajajo komplete za vgradnjo avtoplina pa tudi rezervoarje in ostali material.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So maj 26, 2012 8:17 pm

LaMike je napisal/-a:

brs je napisal/-a:"potem pa lahko link prilimaš ...?"

Na http://www.populi.si prodajajo komplete za vgradnjo avtoplina pa tudi rezervoarje in ostali material.

:bonk pogovarjamo se o nabavni ceni a prins-a , za katero lamike trdi , da se jo da najti po netu in da je pod 1000€ .... daj drugič vsaj preberi zakaj se gre ...

in še zmeraj niste dali kakršnega koli dokaza , da je nabavna cena za slovensko tržišče pod 1000€ ...

vseh skupaj vas je polno v usta ...ko pa vas človek povpraša kje ste to videli ali na lastne oči ali napisano pa ostane od vsega samo še čenče izza šanka ...
jaz če nekaj povem in napišem to tudi podkrepim z linkom ali materialnim dokazom - samo se z mano nočejo voziti ...
plin je cnej k bencin

brs
Novinec

Napisal/-a brs So maj 26, 2012 11:43 pm

Nabavne cene Prinsa za Slovensko tržišče na internetu ni.
Lahko da je nabavna cena tudi čez 1000 evrov, pa saj to niti ni pomembno.
Kot lahko pa vidimo kakšne so cene drugih sekvenčnih sistemov, torej primeljive tehnologije.
Nekdo bo seveda rekel, da je Prins boljši od drugih sistemov, zato pa seveda ne bo podal nobenih dokazov.
Vsak lahko trdi da je njegov sistem dober, če ima z njim dobre izkušnje.

Moje mnenje je, da ker se lahko dobi sistem za bistveno manj denarja, nima smisla dati več denarja za Prinsa, seveda pa vsak lahko gleda po svoje in če nekdo da nekaj 100 evrov več, da ima Prinsa in ne kak drug sistem, je to njegova stvar.

brs
Novinec

Napisal/-a brs So maj 26, 2012 11:59 pm

"pogovarjamo se o nabavni ceni a prins-a , za katero lamike trdi , da se jo da najti po netu in da je pod 1000€ .... daj drugič vsaj preberi zakaj se gre .."

Glede na to kar sem napisal nekaj dni nazaj, bi ti lahko opazil, da vem da se pogovarjamo o Prinsu, presenečen sem, da si to spregledal:
"Tudi jaz dvomim, da je samo material za štirivaljne motorje od Prinsa krepko čez 1000 evrov, saj na Češkem original Prinsov sistem z vgradnjo pri pooblaščenem vgrajevalcu od Prinsa stane od 1250 do 1400 Evrov (za štirivaljne motorje).
Link: http://www.greenfuel.cz

Moje mnenje je, da je pri nas Prinsov sistem predrag."

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne maj 27, 2012 6:56 am

Primerjava cen z vgradnjo na Nemškem tržišču:
http://www.qashqaiforum.de/f24/umrueste ... ndex3.html
Kot se lahko vidi so med temi štirimi v Nemčiji majhne razlike, zato lahko sklepamo, da tudi nabavna cena Prinsa ne odstopa bistveno od drugih sistemov, vsaj v Nemčiji ne.
Viale = 2600 EUR
Prins = 2800 EUR
BRC = 2700 EUR
Zavoli = 2500 EUR

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne maj 27, 2012 7:25 am

Ta spletna stran v Nemčiji pa spet pokaže bistveno večje razlike:
http://www.autogasteileshop.de/epages/6 ... tzteile%22
Tu so cene kompletov brez vgradnje.
Najdražji je Prins, dobrih 1500 za 4 cilindrski motor.
BRC pride tu nekaj čez 800.

Lahko da je komplet Prinsa res pri nas nad 1000, nabavna cena, če je v Nemčiji 1500.
Glede na to kar piše tu, ima plinaš kar prav.

edit mod
Preberi pravilnik!!
Na primer to:

3. Nepravilna objava
....
3.5 - nedovoljeno je pisanje ali citiranje večih post-ov zaporedoma (zato se uporablja funkcijski gumb "uredi" ali pa z novim forumom funkcija "citiraj" - desni spodnji del prispevka). V kolikor se stvar kljub opozorilu nadaljuje, se uporabnika onemogoči.

Če boš naslednjič še tako pisal, bomo objave enostavno zbrisali.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne maj 27, 2012 12:03 pm

brs je napisal/-a:Ta spletna stran v Nemčiji pa spet pokaže bistveno večje razlike:
http://www.autogasteileshop.de/epages/6 ... tzteile%22
Tu so cene kompletov brez vgradnje.
Najdražji je Prins, dobrih 1500 za 4 cilindrski motor.
BRC pride tu nekaj čez 800.

Lahko da je komplet Prinsa res pri nas nad 1000, nabavna cena, če je v Nemčiji 1500.
Glede na to kar piše tu, ima plinaš kar prav.

hvala .. in ko pogledamo prins-ovo proizvajalčevo garancijo za evropsko tržišče ter posebej za slovensko potem vidimo , da je prins v sloveniji dokaj ugoden - za slovenijo daje prins namesto zelooo nizkih cen na napravo 150,000km ali če ne vozite veliko celih 5 - pet let garancije ...
koliko denarja "bašejo" monterji drugih naprav za montažo pa tudi ....

da ne bo tako suhoparno pa še nekaj o tehnologiji lpg-ja : http://youtu.be/pnioi6HGNNY
ter še tole o varnosti za tiste ki ste prišli na temo malo kasneje : http://youtu.be/yDc7iZa5IKo adac crash test - 60 km/h s 60% prekrivanjem vozil ...
http://youtu.be/RPe1W0xWyAU - crash test cilindričnega tanka - ekstremna obremenitev 2000kg pri 15km/h na zelo majhno površino !!!
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Po maj 28, 2012 1:01 am

plinaš je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:

Ne poznam vseh nabavnih cen ampak mislim pa, da vsak zna prečerkirati stran ali dve in videti cene tudi samo za material.

potem pa lahko link prilimaš ...?[/quote]

Še enkrat bom napisal, ne poznam vseh nabavnih cen. Za začetek recimo... http://www.ebay.de/itm/Prins-VSI-Autoga ... 35b92dae81

Prilepil sem prvega katerega sem videl in kliknil. Dalje pa sami iščite. Ni pa treba biti tako neučakan in takoj užaljen, ker moj post ni letel nate...

brs
Novinec

Napisal/-a brs Po maj 28, 2012 12:06 pm

Ja. to je na videz poceni, a samo na videz, saj stane kompleten sistem 1098 evrov.
http://www.ebay.de/itm/Prins-VSI-AUTOGA ... 35a105cae3
Tukaj je zraven še rezervoar, flashlube in adapter.
Sicer pa jaz temu prodajalcu nebi zaupal, saj flashlube ni isto kot valvecare sistem.
Vprašanje kako bi bilo tu z garancijo.
Izgleda da je tu prodajalec sestavil nek "sistem" malo po svoje in ne v skladu s priporočili PRINSA.
Jaz tega nebi kupil.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Po maj 28, 2012 12:53 pm

LaMike je napisal/-a:Prilepil sem prvega katerega sem videl in kliknil. Dalje pa sami iščite.

;)

shadow1975
Nov uporabnik

Napisal/-a shadow1975 Po maj 28, 2012 11:28 pm

Sem tudi sam med novimi uporabniki avtoplina. Prevozil sem cca. 2000 km.

Podatki:
Avto: Honda Accord 2.0 Sport (155km) letnik 2007
Plinski sistem: BIGAS, rezeoar 80l v prtljažniku (namesto gume bi spravil 40l rezeoar )
Ponudnik: MAJGAS
Cena: 1.314 €

Z sistemom sem kar zadovoljen. Zaenkrat cuka pod štang-gasom in v 3. prestavi pri 2500-3000 vrtljaji. Pri višjih hitrostih ni problemov, preizkušeno do 170 km/h. Sistem še ni bil naknadno nastavljen (po 1000 km). To bom uredil ta teden in upam, da se odpravijo težave s cukanjem. Bom javil, kako deluje po nastavitvah.

Imam pa drugo vprašanje in sicer: potovalni računalnik moram odmislit ali ne, ker ne računa pravilno (poraba,itd.). Kako je pa z nivojem bencina v tanku? Ali lahko verjamem prikazu nivoja bencina, kajti zgodilo se mi je, da je nivo bencina hito padal, prišel na rezervo, nakar se prižge lučka za bencin. Nato, pa se kar naekrat nivo bencina dvigne na polovico tanka, kar bi po mojem moralo držati. Ima kdo kakšne izkušnje glede tega?

brs
Novinec

Napisal/-a brs To maj 29, 2012 7:25 am

"Imam pa drugo vprašanje in sicer: potovalni računalnik moram odmislit ali ne, ker ne računa pravilno (poraba,itd.). Kako je pa z nivojem bencina v tanku? Ali lahko verjamem prikazu nivoja bencina, kajti zgodilo se mi je, da je nivo bencina hito padal, prišel na rezervo, nakar se prižge lučka za bencin. Nato, pa se kar naekrat nivo bencina dvigne na polovico tanka, kar bi po mojem moralo držati. Ima kdo kakšne izkušnje glede tega?"

Ja, potovalni računalnik moraš odmisliti, ker ne kaže prav.

Glede nivoja bencina v tanku pa je odvisno od avtomobila, moj kaže pravilen nivo bencina v tanku. Vsekakor moraš paziti, da imaš vedno dovolj bencina v tanku, jaz imam vedno med četrtino in polovico tanka.
Tvoj avto ni edini, ki tako kaže.
Glede cukanja ti svetujem, da greš k vgrajevalcu, ker cukati ne bi smelo.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To maj 29, 2012 8:20 am

LaMike je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Prilepil sem prvega katerega sem videl in kliknil. Dalje pa sami iščite.

;)

A pa si videl da je to za 10 kitov cena? Pa dodaj še: tank, ventil v tanku, polnilni ventil, cevi za polnjenje, nosilci... Se kar nabere.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To maj 29, 2012 8:34 am

shadow1975 je napisal/-a:Sem tudi sam med novimi uporabniki avtoplina. Prevozil sem cca. 2000 km.

Podatki:
Avto: Honda Accord 2.0 Sport (155km) letnik 2007
Plinski sistem: BIGAS, rezeoar 80l v prtljažniku (namesto gume bi spravil 40l rezeoar )
Ponudnik: MAJGAS
Cena: 1.314 €

Z sistemom sem kar zadovoljen. Zaenkrat cuka pod štang-gasom in v 3. prestavi pri 2500-3000 vrtljaji. Pri višjih hitrostih ni problemov, preizkušeno do 170 km/h. Sistem še ni bil naknadno nastavljen (po 1000 km). To bom uredil ta teden in upam, da se odpravijo težave s cukanjem. Bom javil, kako deluje po nastavitvah.

Imam pa drugo vprašanje in sicer: potovalni računalnik moram odmislit ali ne, ker ne računa pravilno (poraba,itd.). Kako je pa z nivojem bencina v tanku? Ali lahko verjamem prikazu nivoja bencina, kajti zgodilo se mi je, da je nivo bencina hito padal, prišel na rezervo, nakar se prižge lučka za bencin. Nato, pa se kar naekrat nivo bencina dvigne na polovico tanka, kar bi po mojem moralo držati. Ima kdo kakšne izkušnje glede tega?

Bigas italija + vgrajevalec ki je registriran od avgusta lani(zagotovo trdi da ima večletne izkušnje), še veliko bo cukanja in ponovnih nastavitev... Cena vgradnje je pa kar močna, glede na to da kit stane okoli 250€
V Accorda gre tank 56l - če znaš...
Bc kaže naprej isto kot je kazal prej, načeloma bi ti moral kazat porabo plina, ni pa pri vseh avtih isto.
Pri nekaterih avtih cagar za bencin pada kljub temu da voziš na plin. Obsataja poseben vmesnik ki to reši - če ga imaš in če znaš

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike To maj 29, 2012 10:21 am

iziboy je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:

;)

A pa si videl da je to za 10 kitov cena? Pa dodaj še: tank, ventil v tanku, polnilni ventil, cevi za polnjenje, nosilci... Se kar nabere.

Pa si ti videl, da sem napisal, da sem kliknil prvi oglas, na katerega sem naletel in je bil pod 1k€? In da dalje iščite sami, ker sam nimam interesa, želje in časa?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To maj 29, 2012 11:00 am

LaMike je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:

;)

Pa si ti videl, da sem napisal, da sem kliknil prvi oglas, na katerega sem naletel in je bil pod 1k€? In da dalje iščite sami, ker sam nimam interesa, želje in časa?

Ja ''Majki'' sem videl...moj point je, da kakorkoli dobiš poceni Prinsov material je vsaj 3x dražji od konkurence.
G-1 ima veleprodajno ceno za 4 valje 193€ + ddv, kolk je MPC se ve... večina poljskih kitov je pod 200€ z davkom, italijanski tudi...
Prins je drag, res je, ampak njihovi monterji zaslužijo najmanj od vseh.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov