Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Re: Slo vinjeta?... elektronsko cestninjenje...

Napisal/-a zuzek To mar 13, 2012 11:36 pm

IcEm4n je napisal/-a:Rdeča luč za elektronsko cestninjenje:
http://24ur.com/novice/slovenija/rdeca- ... jenje.html

wtf!

kolk časa že nimamo denarja, nižajo plače itd..

oni pa KOMAJ ZDAJ dajo rdečo luč, še dobro da jim je kapnlo da pa mogoče je treba tudi tu šparat :roll:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= So dec 01, 2012 12:31 pm

Je nova vinjeta že na voljo, da se jo lahko kupi? :)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl So dec 01, 2012 12:32 pm

=swen= je napisal/-a:Je nova vinjeta že na voljo, da se jo lahko kupi? :)

ja, glih dans vidu na petrolu!

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Ne dec 02, 2012 12:50 am

Imaš prav. Sem jo že kupil in napopal na steklo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To dec 04, 2012 5:41 pm

Zanimivo..čeprav pa poznam precej ljudi ki na tak način prestavlja vinjeto iz avta v avto vsakodnevno pa še nihče ni imel težav s kontrolo.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če feb 21, 2013 9:34 am

Eno vprašanje.. kdo mi lahko odmontira 2013 vinjeto da jo nalepim na drug avto? :D
Enkrat se je nekaj govorilo o raznih ličarjih/monterjih stekel da to naredijo za par €. Katerega predlagate (recimo v LJ). Glede na to da se vinjeta še ni nekaj žgala na soncu :lol: bi pomoje moglo it, ampak nebi sam poskušal.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če feb 21, 2013 10:00 am

NejcZ je napisal/-a:Eno vprašanje.. kdo mi lahko odmontira 2013 vinjeto da jo nalepim na drug avto? :D
Enkrat se je nekaj govorilo o raznih ličarjih/monterjih stekel da to naredijo za par €. Katerega predlagate (recimo v LJ). Glede na to da se vinjeta še ni nekaj žgala na soncu :lol: bi pomoje moglo it, ampak nebi sam poskušal.

Če hočeš v Ljubljani se zapelji do Carglass na Verovškovi ( na koncu ) in tam prosi. Pomoje ti bodo uredili. Meni so tam v enem letu dvakrat prelepili vinjeto in nimam pripomb.

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če avg 29, 2013 8:12 pm

Barva vinjet za leto 2014 bo ........
http://avtoarena.si/novice/vinjeta-za-l ... cne-barve/
Slika

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če sep 05, 2013 9:31 pm

Tist, ki vsak dan uporablja AC jo bo še naprej imel, tisti, ki pa poredko uporabljamo AC pa 110 evrov niti ni malo, veliko je in vsaj meni se ne bo splačalo. Do zdaj sem jo imel sem pa šel na AC v smeri Jesenic ene 10x, cca 10x del obvoznice LJ in ene 5x LJ-Vrhnika. Ter ene 3-4x v smeri Kopra.
Če bo taka cena se mi še nekak splača nakup, drugače pa manj jih bodo prodal in posledično še bolj tonil v propad. :roll:

Sam kukr vidm, majo skora vsi letne vinjete :D

Uporabniški avatar
mitjaxp
Nov uporabnik

Kraj: velenje

nove cestnine - nova kategorija za 'kombije'

Napisal/-a mitjaxp Pe sep 13, 2013 3:09 pm

verjetno ste ze slisali glede podražitev http://www.dars.si/Vsebina/Doc.aspx?admin=1&id=842 pač država spet rabi dnar nič novga bolj me je presenetla nova kategorija spet ena pogruntavščina naših strokovnjakov gre se predvsem za definicijo te kategorije kar so zakomplicirali kot so sposabni sam naši veljaki :roll: .

definicija nove kategorije je nekako tako kopirano iz darsa:
Vinjeta za dvosledna motorna vozila z višino vozila nad prvo osjo2 1,30 m ali več, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, s priklopnim vozilom ali brez njega. :|

Ok to je to, sam vozim vw multivana oziroma transporter vsaj mere so iste inj nikakor mi ni blo jasno kam spadam ker tega podatka ne boste našli pri nobenem proizvajalcu kot lahko enostavno prebereš višino vozila nosilnost, težo dolžino... in zato pač ker ravno nimam navade da v avtu vozim meter s sabo pač pokličem na dars in vprašam kam spada moj multivanin seveda kot za pričakovati niti tam ne vejo pač mi preberjejo njihovo definicijo kar sem itq že sam prej poiskal na spletu.

In zj me zanima kako si naši pametnjakoviči predstavlajo to, pride npr. en tujc v sloveniji hoče pošteno kupit vinjeto in kaj sedaj ali bodo na vsakem prodajnem mestu imeli meter, da si bo izmeril avto kam spada ali mu ga bo mogoče kr prodajalec izmeru pomoje glih velik ljudi ne vozi s sabo metra v avtu ali pa ga bodo mogoče uzakonli kot obvezno opremo, nič se ne bi čudil pri naših politikih.

Skratka še sedaj ne vem kam spadam a je že mogoč kdo meru kam spada vw transporter t5, zj spet če maš mal krivo roko lahk hiter manj nameriš saj havba kr strmo pada :D aja mormo še vaservago met zraven :lol: kot so mi rekli na darsu bodo odslej pri kontroli tudi merili z metrom avtomobile skratka to je sam pri nas mogoče
Zadnjič spremenil mitjaxp, dne Pe sep 13, 2013 4:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: nove cestnine - nova kategorija za 'kombije'

Napisal/-a mucek Pe sep 13, 2013 3:19 pm

TO je dobro vprašanje ...
Že prej, ko so bili še listki, so imeli podobne definicije, ki pa so bile jako čudne v praksi: VW Transporter (ta mali, kratki) je rabil kombi vinjeto. Renault Master (ta velik kombi in še povišan!) pa ne ... Zdaj pa ... Kdo je tu nor?!

Lp, g

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Pe sep 13, 2013 3:23 pm

mucek je napisal/-a:Kdo je tu nor?!

Ka misliš? :roll:
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe sep 13, 2013 4:41 pm

Predvsem kriterij 1,3m višine nad spredno osjo je za moje pojme mentalni izdelek največjega debila v javni upravi!

Kakšen povišan in terensko pripravljen Suzuki Jimmy bo recimo padel v kategorijo velikega kombija itd. :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe sep 13, 2013 5:14 pm

ghandaed je napisal/-a:Kakšen povišan in terensko pripravljen Suzuki Jimmy bo recimo padel v kategorijo velikega kombija itd. :roll:

A to je zate Dostavno/tovorno vozilo? kaj bo pisalo v prometni pod obliko karoserije ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe sep 13, 2013 5:18 pm

trafic/vivaro je kdo meril?
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe sep 13, 2013 5:33 pm

lancia hf je napisal/-a:
ghandaed je napisal/-a:Kakšen povišan in terensko pripravljen Suzuki Jimmy bo recimo padel v kategorijo velikega kombija itd. :roll:

A to je zate Dostavno/tovorno vozilo? kaj bo pisalo v prometni pod obliko karoserije ;)

Bolj pozorno beri. Ravno o tem pravim. Za darsovce je kriterij več kot 1,3m višine nad spredno osjo. In po tem kriteriju bi marsikater avto, ki nima veze z dostavnim lahko padel v razred višjih vinjet. Zadeva je neverjetno na horuk in brez pameti zastavljena,

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe sep 13, 2013 6:04 pm

Te zastopim na kaj misliš samo potem bojo nekateri kombiji ki imajo par cm več kot 1.3m izgledali nekako takole, da se bojo izognili višji cestnini

Slika

Kar pa tudi ne verjamem da se bojo
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe sep 13, 2013 7:51 pm

Kaj je hec novih vinjet za 220eur?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe sep 13, 2013 7:57 pm

ojnica je napisal/-a:Tist, ki vsak dan uporablja AC jo bo še naprej imel, tisti, ki pa poredko uporabljamo AC pa 110 evrov niti ni malo, veliko je in vsaj meni se ne bo splačalo. Do zdaj sem jo imel sem pa šel na AC v smeri Jesenic ene 10x, cca 10x del obvoznice LJ in ene 5x LJ-Vrhnika. Ter ene 3-4x v smeri Kopra.
Če bo taka cena se mi še nekak splača nakup, drugače pa manj jih bodo prodal in posledično še bolj tonil v propad. :roll:

Sam kukr vidm, majo skora vsi letne vinjete :D

Lej Mi iz okolice LJ mormo pod mus imet vinjete, ker je tudi obvoznica not vključena kar pomeni, da je mus jo imet, če hočeš kam normalno priti.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov