verjetno ste ze slisali glede podražitev
http://www.dars.si/Vsebina/Doc.aspx?admin=1&id=842 pač država spet rabi dnar nič novga bolj me je presenetla nova kategorija spet ena pogruntavščina naših strokovnjakov gre se predvsem za definicijo te kategorije kar so zakomplicirali kot so sposabni sam naši veljaki

.
definicija nove kategorije je nekako tako kopirano iz darsa:
Vinjeta za dvosledna motorna vozila z višino vozila nad prvo osjo2 1,30 m ali več, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, s priklopnim vozilom ali brez njega.
Ok to je to, sam vozim vw multivana oziroma transporter vsaj mere so iste inj nikakor mi ni blo jasno kam spadam ker tega podatka ne boste našli pri nobenem proizvajalcu kot lahko enostavno prebereš višino vozila nosilnost, težo dolžino... in zato pač ker ravno nimam navade da v avtu vozim meter s sabo pač pokličem na dars in vprašam kam spada moj multivanin seveda kot za pričakovati niti tam ne vejo pač mi preberjejo njihovo definicijo kar sem itq že sam prej poiskal na spletu.
In zj me zanima kako si naši pametnjakoviči predstavlajo to, pride npr. en tujc v sloveniji hoče pošteno kupit vinjeto in kaj sedaj ali bodo na vsakem prodajnem mestu imeli meter, da si bo izmeril avto kam spada ali mu ga bo mogoče kr prodajalec izmeru pomoje glih velik ljudi ne vozi s sabo metra v avtu ali pa ga bodo mogoče uzakonli kot obvezno opremo, nič se ne bi čudil pri naših politikih.
Skratka še sedaj ne vem kam spadam a je že mogoč kdo meru kam spada vw transporter t5, zj spet če maš mal krivo roko lahk hiter manj nameriš saj havba kr strmo pada

aja mormo še vaservago met zraven

kot so mi rekli na darsu bodo odslej pri kontroli tudi merili z metrom avtomobile skratka to je sam pri nas mogoče