Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a BoneS To feb 28, 2012 11:05 am

MRV je napisal/-a:
ja, samo potem se ne bo lepo spekel. ne razumem zakaj je počil. kot da ga je nekaj notri napenjalo.

hahaha, pol pa res ne vem, kaj bi blo :huh: :mrgreen:

edit: mogoc je bil prepoln samega sebe ;)
Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To feb 28, 2012 11:06 am

sonic je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:ok, danes sem pekel štrudel pa mi je počil. mogoče kdo ve zakaj? do zdaj se mi to še ni zgodilo.
Si pred peko prepikal testo z vilicami?

(wtf)

Si namazal po vrhu z maslom?
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To feb 28, 2012 12:18 pm

a_sist je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:ok, danes sem pekel štrudel pa mi je počil. mogoče kdo ve zakaj? do zdaj se mi to še ni zgodilo.
Si pred peko prepikal testo z vilicami?

(wtf)

Si namazal po vrhu z maslom?

V bistvu si nastavil pečico na previsoko temperaturo.

sonic je napisal/-a:
abbe je napisal/-a: se vedno najde kaksen cestni serif ki bo to preprecil v smislu.omejitev je 130 in se ne bos vozil hitreje,omejitev je 130 in toliko se jaz vozim po prehitevalnem in ne vidim razloga Hja tukaj smo že na malo negotovem terenu. Vsekakor je najbolj kulturno do ostalih, da če sicer voziš manj kot 130, da vsaj med prehitevanjem malo pospešiš.
Ampak več kot 130 pač ni dovoljeno, prekoračitev lahko prinese tudi kazen, zato je milo rečeno nepošteno zahtevati od ljudi da med dejanskim prehitevanjem gredo čez uradno omejitev ... (poudarjam "med dejanskim prehitevanjem", ne med kretenskim kampriranjem na levem pasu)

To s prehitevanji in prekoračitvijo je ena sama siva cona, ki si jo lahko vsak razlaga po svoje. Iz vidika varnosti je treba prehiteti odločno na pravi bočni razdalji in čim hitreje. To pravilo sicer je bolj mišljeno za dvosmerne ceste, kjer bi bil napol samomor, če nekdo vozi 80km/h ti ga pa prehitevaš z 90km/h, ker je pač toliko dovoljeno. Tako prehitevanje bi trajalo bistveno preveč časa, da bi se sploh lahko približno reklo varno pa samo zato, ker se upošteva omejitev.

Sicer je na AC nekako druga zgodba ali pa tudi ne saj spet govorimo o prehitevanju. Bi bil pa vsaj tukaj minimalni standard vozniške kulture, da se vsaj v teku prehitevanja pospeši na maksimalno dovoljeno hitrost ne pa da imaš paciente, ki se spravijo prehitevat kamione s 100km/h, kar traja celo večnost. Če to počenjajo kamionarji, ki imajo omejitve in hitrost zabeleženo na tahografu, res ni treba, da folk zajebava vse po spisku s takimi manevri in sproža nejevoljo in posledično agresijo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 28, 2012 1:23 pm

hmmmm, kako tole zveni znano :mrgreen:
"42-letnik je na avtocesti Zagreb–Lipovac divjal z 245 kilometri na uro. Od drugih voznikov je z dolgimi lučmi zahteval, naj se mu umaknejo. Ker se mu eden ni, ga je prehitel po desni, zapeljal predenj in sunkovito zavrl na 30 kilometrov na uro."
http://24ur.com/novice/crna-kronika/dir ... a-uro.html

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To feb 28, 2012 1:59 pm

pekel sem ga na 200C. mislim da je to normalna temperatura. nisem ga namazal z maslom in niti ga nisem prepikal. ne vem niti kako bi ga prepikal. maslo mi da občutek da bi bil preveč masten.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS To feb 28, 2012 2:50 pm

Evo glih danes retard v hondi civic, modri, pozabu registrsko, zavija iz pocivalisca lopata na ac proti zalcu..ga vidm cca 200m pred mano na voznem pasu..jaz lepo po omejitvi 130, na voznem pasu ogromno tovornjakov..nakar, ko pridem 5-10m za njega, (jaz sem ze bil na prehitevalnem pasu), tip enostavno s hitrostjo 60km/h zavije pred mene..sledilo je sunkovito zaviranje tako mocno, da se je kadilo za mano-vame pa glihtolk, da se eden ni od zadaj zaletu..tip nato 50m lepo 60 na uro, nato pa zavije nazaj na vozni pas lepo za tovornjak..mislim pa kje folk kupuje izpite?!
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To feb 28, 2012 3:07 pm

BoneS je napisal/-a:Evo glih danes retard v hondi civic, modri, pozabu registrsko, zavija iz pocivalisca lopata na ac proti zalcu..ga vidm cca 200m pred mano na voznem pasu..jaz lepo po omejitvi 130, na voznem pasu ogromno tovornjakov..nakar, ko pridem 5-10m za njega, (jaz sem ze bil na prehitevalnem pasu), tip enostavno s hitrostjo 60km/h zavije pred mene..sledilo je sunkovito zaviranje tako mocno, da se je kadilo za mano-vame pa glihtolk, da se eden ni od zadaj zaletu..tip nato 50m lepo 60 na uro, nato pa zavije nazaj na vozni pas lepo za tovornjak..mislim pa kje folk kupuje izpite?!

Jaz mam pri takih preventivno vedno roko/palec na troblji - čeprav se mi še ni zgodilo da bi nekdo s tako izrazito nizko hitrostjo skočil ven...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To feb 28, 2012 3:34 pm

BoneS je napisal/-a:Evo glih danes retard v hondi civic, modri, pozabu registrsko, zavija iz pocivalisca lopata na ac proti zalcu..ga vidm cca 200m pred mano na voznem pasu..jaz lepo po omejitvi 130, na voznem pasu ogromno tovornjakov..nakar, ko pridem 5-10m za njega, (jaz sem ze bil na prehitevalnem pasu), tip enostavno s hitrostjo 60km/h zavije pred mene..sledilo je sunkovito zaviranje tako mocno, da se je kadilo za mano-vame pa glihtolk, da se eden ni od zadaj zaletu..tip nato 50m lepo 60 na uro, nato pa zavije nazaj na vozni pas lepo za tovornjak..mislim pa kje folk kupuje izpite?!

Vtec v okvari pa ni šlo več? :lol: Hec, hec...

Sicer pa ja. Opažam, da je vse več "idiotizma" ali kako bi rekel na cest... Pa folk dobesedno izsiljuje. Je nestrpen, živčen... Dočim eni resno ogrožajo življenja pa se tega morda niti ne zavedajo.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To feb 28, 2012 3:37 pm

lizard je napisal/-a:

Jaz mam pri takih preventivno vedno roko/palec na troblji - čeprav se mi še ni zgodilo da bi nekdo s tako izrazito nizko hitrostjo skočil ven...

tko je meni zenska prisla z 50 km/h na prehitevalni (prehitevala avtobus ki se je pred njo vkljucu na AC) jaz pa zadaj z 145 :shock:
na sreco je moz v avtobusu videl da ne bo slo skozi in se je se pravocasno odmaknu na odstavni pas, tko da sem jaz priletel med zensko (na prehitevalnem) in avtobus.
zahvalim se lahko specialnim gumam ki niso spustile :pray:
turbo inside

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 28, 2012 3:44 pm

tomzzi je napisal/-a:Sicer pa ja. Opažam, da je vse več "idiotizma" ali kako bi rekel na cest... Pa folk dobesedno izsiljuje. Je nestrpen, živčen... Dočim eni resno ogrožajo življenja pa se tega morda niti ne zavedajo.

x2
Sploh tega izsiljevanja je vsak dan več. Se ustavi pred prednostno cesto, te gleda, počaka ene 2 sekundi, da prideš čisto blizu, potem pa spelje, kot da ni nobenega :huh:
Da ne omenjam prehitevanj v škarje. Zopet, vidi te, da greš nasproti, ampak gre vseeno prehitevat.
Včasih pomislim, kot da eni hočejo, da se zaletiš v njih ali pa jim sploh ni mar za življenje, niti za svoje, kaj šele od drugih :roll:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To feb 28, 2012 3:46 pm

BoneS, na bolšjaku :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS To feb 28, 2012 4:41 pm

IcEm4n je napisal/-a:BoneS, na bolšjaku :mrgreen:

Hja zgleda, da res :huh: :roll: ;)
Slika

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom To feb 28, 2012 4:58 pm

Štajerska aavtocesta proti štajerski, pred domžalam?

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS To feb 28, 2012 7:52 pm

blazkom je napisal/-a:

Štajerska aavtocesta proti štajerski, pred domžalam?

Med lopato in izvozom žalec. Je bla pa novejsa civic honda, sedanka.
Slika

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom To feb 28, 2012 8:09 pm

Aja k jst sm dns tud enga tazga modela vidu isto s hondo, sam pred domžalam, pa črna je bla

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr feb 29, 2012 9:20 am

Huuuh, prebral zgodbno "novo" pečenega uporabnika vwfanatik in nekaj postov naprej. Nisem na nobeni strani, samo podajam mnenje. No, kočno je naletel na enega, ko mu pač ni bilo vseeno in mu pokazal kaj b**** dela po AC. Sej jaz mam tudi sam kolega, ko potem bedaku spredaj nazorn pokaže kaj dela. Ne morete verjet, kako začne krilit z rokami. Sam se sicer teh metod ne poslužujem. Sedaj prov hočem, da jih ja userje čim več, da se pokaže varuhom pravice, kaj se vozi po cesti pa ne spada ravno tja. Sem pa 100%, da se ta b**** najbrž ne bo nikoli več igral šerifa na prehitevalnem pasu. Edino sranje je, ker vwfanatik ni bila ena provida. To bi bil jackpot in tukaj bi bila kazen upravičena. Ne pa nekje, ko nima veze z ničemer, ampak samo s tem, da se piše položnice. :huh:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr feb 29, 2012 2:18 pm

Če bi imel pooblastila in en avtomat. Postreliš budale. Pol pa za tabo pride KO-TO spucat pa je.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Če mar 01, 2012 8:58 pm

Jaz bi pa izpostavu en primer, kar se mi je zgodilo včeraj na AC od Ljubljane do Logatca.
Vozil sem v Vrhniški klanec v zasilnem programu(avto javi napako - ne gre čez 2500rpm), cca. 100km/h ko se za mano pripelje star bel Ducato. Vozni pas skori prazn, prehitevalni še bolj, na počasnem pasu je bilo nekaj kamionov. Tip vozi do polovice klanca za cca. 3m za mano. Kljub temu da sem alergičen na vožnjo "v riti" se najprej nisem menil zanj.
Nato mu najprej upalim desni žmigavec naj me prehiti(umaknit se zaradi kamionov nisem mogel) - nič.
Ponovim vajo - nič.
Še 2x pobliknem z 4 žmigavci - nič. Tipa je očitno fasciniral napis na haubi.
Na 3/4 klanca mu z zavoro pobliknem še 2x - zmanjšal ene 5km/h, nakar me tip prehiti PO DESNI(počasni pas) in gleda skozi stransko šipo kot tele(oz več telet, ki grejo z gradbišča domov).
Se to še komu dogaja? pač tisti ki vozite nekoliko počasneje ali hitreje zaradi okvare ne morete? Sam osebno res ne razumem zakaj me ni mogel že prej prehiteti po levi kot normalni šoferji, saj mu moči očitno ni manjkalo če me je lahko prehitel kasneje.

Lp

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če mar 01, 2012 9:13 pm

Mene je včeraj eni stari dobesedno izsilil iz stranske ceste, kar iz jasnega je zapeljal na glavno cesto :roll:...pa bi spet šel avto po gobe, če nebi pravočasno odreagiral.
Član od leta 2004

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če mar 01, 2012 9:30 pm

opelboy je napisal/-a:Jaz bi pa izpostavu en primer, kar se mi je zgodilo včeraj na AC od Ljubljane do Logatca.
Vozil sem v Vrhniški klanec v zasilnem programu(avto javi napako - ne gre čez 2500rpm), cca. 100km/h ko se za mano pripelje star bel Ducato. Vozni pas skori prazn, prehitevalni še bolj, na počasnem pasu je bilo nekaj kamionov. Tip vozi do polovice klanca za cca. 3m za mano. Kljub temu da sem alergičen na vožnjo "v riti" se najprej nisem menil zanj.
Nato mu najprej upalim desni žmigavec naj me prehiti(umaknit se zaradi kamionov nisem mogel) - nič.
Ponovim vajo - nič.
Še 2x pobliknem z 4 žmigavci - nič. Tipa je očitno fasciniral napis na haubi.
Na 3/4 klanca mu z zavoro pobliknem še 2x - zmanjšal ene 5km/h, nakar me tip prehiti PO DESNI(počasni pas) in gleda skozi stransko šipo kot tele(oz več telet, ki grejo z gradbišča domov).
Se to še komu dogaja? pač tisti ki vozite nekoliko počasneje ali hitreje zaradi okvare ne morete? Sam osebno res ne razumem zakaj me ni mogel že prej prehiteti po levi kot normalni šoferji, saj mu moči očitno ni manjkalo če me je lahko prehitel kasneje.

Lp

Se mi ja. V zadnjem času se mi pa večkrat zgodi, da sem 'agresivnež', ki vozi po omejitvi. Naletim na teleta na cesti Kočevje -Ljubljana, ki se vozijo 60km/h en za drugim. Noben nobenega ne prehiti, oni se gledajo. Grem dobesedno prehitevat cca 6-7 vozil z hitrostjo 90km/h(še po omejitvi) na pregledni dolgi ravnini, nakar mi nekaj teh gledalcev kar blenda, češ glejga divjaka... Nato pridem na 4to mesto. Na prvem mestu nek Hyundai i30, ki vozi nekaj časa 70km/h, nato zabremza na 60km/h in manj. Vozili za njim kot da ju to ne moti... Nikakor ni bilo več šanse prehitet. Od Pijave Gorice do Škofljice 10minut, naleteli še na vlak..... Pa kdor ne ve, je razdalje cca 3km.
Za nazaj še huje. Hitrost ista, le da je imel vodeči še zadnjo meglenko....
In tega je zmeraj več. Pa tudi izsiljevanja, dobesedne agresije, dobesedne vožnje za ritjo, čeprav cesta in dogajanje omogoča prehitevanje.
Pa naj še kdaj folk pojamra, da je gužva na cesti. Nesposobni so prehitet.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov