Debate, ki niso vezane na ostala področja...

gobica10
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a gobica10 To maj 29, 2012 2:24 pm

Ali mogoče ve kdo kje bi se dalo naknadno pridobit papirje za avtoplin-homologacijo.
Kupujem avto ki ima plin, a nima papirjev.

model je pa: autogas ac stag 300

brs
Novinec

Napisal/-a brs Sr maj 30, 2012 7:25 am

Vprašaj na Plineksu, oni vgrajujejo veliko različnih sistemov, mislim da tudi tega.

gobica10
Nov uporabnik

Napisal/-a gobica10 Sr maj 30, 2012 6:30 pm

Tam sem pouprasal, a ne bo nič. Sem klical na vse kraje, a noben vrag noče izdat papirjev. :evil:
Zgleda da bo treba napravo odstranit, na žalost. :(

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr maj 30, 2012 6:54 pm

http://www.ac.com.pl/en/

Pošlji mail pa povprašaj za tuv-om. Ne pozabi pa, da še ti mora nekdo izdati papir, da je zadeva bila pri njem vgrajena. Če se ne motim celo pooblaščena oseba s strani proizvajalca sistema.
"this is so euro its asian" by Sam B.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr maj 30, 2012 7:24 pm

Jaz imam pa eno vprašanje glede vgradnje rabljenega sistema. Doma še nekaj delov od plinske inštalacije Zavoli od prejšnjega avta (računalnik, šobe, komplet kabli razen tistega dela z tipko, ter konektorja za tipko, uparjalnik je pa v delih, pa še kak filter bi se našel, od plinskega tanka pa ni ostalo nič), pa me zanima če realno obstaja kak monter ki je to pripravljen montirati glede na to da oglašujejo da je možno plinsko inštalacijo prenašati iz avta v avto? Sistem je 4 točkovni, če je sekvenčni ne vem, vgradilo pa bi se ga švohnejši avto kot pa je bil originalno vgrajen.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Če maj 31, 2012 3:30 pm

Tale prins pa res buri duhove :lol:

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če maj 31, 2012 4:54 pm

spaceair je napisal/-a:Tale prins pa res buri duhove :lol:

Jah tko je...za dobrim konjem se vedno veeeliko prahu dviguje ;)
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe jun 01, 2012 3:06 pm

Cena nafte je v zadnjih dneh padla za 8 dolarjev na sodček samo danes za več kot 3%. Verjetno nas spet čaka lepa pocenitev naftnih derivatov in našega avtoplina :mrgreen:
Če ne bodo k.... požrešne kaj spremenile :evil:

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Pe jun 01, 2012 4:11 pm

Bodo bodo, dvignili bodo marže. Ko bo nafta spet rastla na svetovnem trgu, se bodo pa sprenevedali in tako bo cena litra roketirala. Se zelo hitro približujemo €2 za liter goriva. Mene bolj zanima, kje je meja za revolucijo; pri kateri ceni se bo narodu #%&$%&&$#&&$#&$#"????

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jun 01, 2012 4:58 pm

Itak da bojo spremenili, trošarine so že šle gor in še bojo. Nebo naša država več pustila da se bi vozili za 1e na liter...

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe jun 01, 2012 7:34 pm

Za 1 evro garantirano, da ne, a če bo cena nafte še tako padala kot je trenutni trend, se bo pa benz lahko spustil vsaj na 1,25 ali celo pod 1,2 kar bi bilo :mrgreen: seveda, če bi temu trendu sledil tudi avtoplin:)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jun 01, 2012 11:12 pm

bencin 3€/l... plin 1,5€/l...tako "od oka" bi prišparal 12€ na 100km.... netto ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So jun 02, 2012 7:45 am

-ko je nastopila prva kriza,je nafta šla fajn navzdol,potem je naša genijalna vlada začela dvigovati trošarine,potem,ko je cena nafte rasla,je "pozabila" trošarine spustit na nivo pred krizo
-zdaj se dogaja podobno,samo na višjem "nivoju",pri ceni cca 1.4... za liter,je že itak visoke trošarine začela višat,in nam po TV "strokovnjaki" razlagajo,kako prenizke cene goriv imajo lahko slab psihološki efekt,ki lahko še poglobi krizo,bla,bla...,mislim,kot da smo največji idioti,da v to lahko verjamemo
-ekonomijo bi na takšen način lahko vodil vsak b**** v državi,vsak zna reševat težave z dvigovanjem cen,davkov,trošarin,zniževanjem pravic,kam to pelje pa naj presodi vsak sam
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak So jun 02, 2012 10:56 am

Pelje nikamor, saj mirno pozremo to sranje in zivimo naprej.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak So jun 02, 2012 7:35 pm

viewtopic.php?f=38&t=91907

Odloču sem se, da prodam svoj a3 1.8 t 150 km 2001 letnik z napravo PRINS VSV. Vse ostalo piše v oglasu. Nov avto bo pa spet na plin:)

lp

parus
Nov uporabnik

Napisal/-a parus Ne jun 03, 2012 3:12 pm

Imam montniran G-1 plinski sistem v avto Ford s-max 2.0. Kupljen nov 2009, po prevoženih 4000 km montiran plin. Po 1,5 leta se začne cukanje pri in crkovanje pri štandgasu. 1,5 leta ne ugotovi ne ford ne ostali kaj je narobe. nazadnje je še najbližje možni rešitvi po dosedanjih pregledih napaka na ventilih. Motor se ni bil odprt zato ni ziher (baje). po 3 letih in 70000 km avto crkuje večkrat in včasih ne vžge prvič ter samo ko dam poln gas. Kaka je verjetnost da bodo po odprtju motorja ugotovili kaj je narobe in kdo je kriv (ford ali plinski sistem)? Ali bo to možno dokazati? p.s. to cukanje in ugašanje na štandgasu sedogaja pri plinu in benzinu. hvala za pomoč, lp

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Ne jun 03, 2012 3:20 pm

Imaš montiran sistem za mazanje ventilov (elektronskega ali mehanskega)?
Je avto sedaj ob težavah izgubil kaj na moči, spremenil zvok?

parus
Nov uporabnik

Napisal/-a parus Ne jun 03, 2012 5:49 pm

mazanje je na "podtlak"??? , ima pol litra flašo olja, ki je priklopljena prek cevke na "motorček z zračno loputo", motor ne brni kaj dosti opazno drugače, razen da je nemiren in se muči naprostem teku... poleg tega sem pa pozabil povedati , da mi je pri 65000 km se totalno zamašil katalizator in smo ga morali sprazniti tak da se sedaj vozim kao brez... ja mogoče res tudi bolj brni čudno.

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Ne jun 03, 2012 7:14 pm

parus je napisal/-a:mazanje je na "podtlak"??? , ima pol litra flašo olja, ki je priklopljena prek cevke na "motorček z zračno loputo", motor ne brni kaj dosti opazno drugače, razen da je nemiren in se muči naprostem teku... poleg tega sem pa pozabil povedati , da mi je pri 65000 km se totalno zamašil katalizator in smo ga morali sprazniti tak da se sedaj vozim kao brez... ja mogoče res tudi bolj brni čudno.

Ali si že menjal svečke?

parus
Nov uporabnik

Napisal/-a parus Ne jun 03, 2012 7:26 pm

Sedaj so tretje svečke (2. po priporočilu G-1, 2. nazaj "original fordove) pa nič sprememb. pri prvih svečkah je delovalo 1,5 leta ok potem pa se je začel rock&roll
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov