Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Slo vinjeta?... elektronsko cestninjenje...

Napisal/-a Ivan36 Pe sep 13, 2013 7:58 pm

cruiser1 je napisal/-a:Kaj je hec novih vinjet za 220eur?

da boš skoraj not padu ako imaš pica pod dostavno tovorno vozilo vpisanega :shock:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Slo vinjeta?... elektronsko cestninjenje...

Napisal/-a cruiser1 Pe sep 13, 2013 8:14 pm

Ivan36 je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Kaj je hec novih vinjet za 220eur?

da boš skoraj not padu ako imaš pica pod dostavno tovorno vozilo vpisanega :shock:

Seveda je tovorno vozilo ampak brez panike jaz oziroma pick up ne bo nič not padu ;) . Samo zanima me kakšen umotvor naših ciganov je ta 220eur vinjeta?

Uporabniški avatar
mitjaxp
Nov uporabnik

Kraj: velenje

Re: nove cestnine - nova kategorija za 'kombije'

Napisal/-a mitjaxp Pe sep 13, 2013 8:45 pm

evo dan sem šov merit mojga multivana oziroma vw t5 ima točno 130cm zj pa odvisno kk meriš itk mal levo mal desno takoj razlike +-5cm torej če bodo darsovci dobre volje mi bo nameru 125 ce bo pa slabe pa 135 mislim ej debili od debilov uradne meritve pa itq ni v nobeni specifiukaciji vozila še zj ne vem ali bom drugo leto plačal 110 ali 220 eur in niti na darsu mi ni znala povedat ko sm jih klicu, naj pa poudarim da je multivan čist družinski avto in tudi edini avto pri bajti prv tako piše v prometni 'osebno vozilo' zato res ne bi blo fer da bi zato ker je pač mal drugačne oblike plačeval enkrat več cestnine, pol najbolš, da še uvedejo cestnino glede na znamke tisti z mercedesu bojo več plačali npr. kot renaulti

tale malcek npr bo ziher ppadu v tavišji razred
Slika

medtem ko tale npr. ne bo ceprav je dot večji
Slika

Res spet so spet pokazali debilnost naših politikov
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 13, 2013 9:14 pm

Spet ena glupost... :roll: :roll: :roll:

Vinjeta za tovorne kombije bi morala biti 220€, za ostale kombije (8+1) pa 110€ in bi bil problem rešen. Pa še una za 220 je predraga.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 13, 2013 9:36 pm

Lahko bi res dali za "osebne" cenejso, drugace pa ce ni uradnega podatka o visini, si lahko teoreticno z malo bolj obrabljenimi gumami pod mejo, z novimi pa nad njo oz. spustis gume, ce ti namerijo kak cm prevec :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Pe sep 13, 2013 9:42 pm

mitjaxp je napisal/-a:evo dan sem šov merit mojga multivana oziroma vw t5 ima točno 130cm zj pa odvisno kk meriš itk mal levo mal desno takoj razlike +-5cm torej če bodo darsovci dobre volje mi bo nameru 125 ce bo pa slabe pa 135 mislim ej debili od debilov uradne meritve pa itq ni v nobeni specifiukaciji vozila še zj ne vem ali bom drugo leto plačal 110 ali 220 eur in niti na darsu mi ni znala povedat ko sm jih klicu, naj pa poudarim da je multivan čist družinski avto in tudi edini avto pri bajti prv tako piše v prometni 'osebno vozilo' zato res ne bi blo fer da bi zato ker je pač mal drugačne oblike plačeval enkrat več cestnine, pol najbolš, da še uvedejo cestnino glede na znamke tisti z mercedesu bojo več plačali npr. kot renaulti

tale malcek npr bo ziher ppadu v tavišji razred
Slika

medtem ko tale npr. ne bo ceprav je dot večji
Slika

Res spet so spet pokazali debilnost naših politikov

Sprednji konec zniži za 5 cm pa je :twisted: ti useeno ostane 20cm višine :lol:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe sep 13, 2013 10:10 pm

lancia hf je napisal/-a:Te zastopim na kaj misliš samo potem bojo nekateri kombiji ki imajo par cm več kot 1.3m izgledali nekako takole, da se bojo izognili višji cestnini

Slika

Ampak temu tudi nižanje ne bo pomagalo. Je še vedno čez 130cm. Kje je fora teh 130cm? Sicer je pa to za našo državo vse v meji normale, kot nenormalno visoka cestnina zaradi večje kubikaže motorja in podobne blesarije :roll:

http://www.siol.net/avtomoto/novice/201 ... n_kos.aspx

Sicer, če se grem tipičnega zahojenega slovenceljna lahko v stilu mnogih uporabnikov a.com rečem samo; edino prav! Kaj se pa preseravajo s tako visokimi vozili. Če imajo denar za tak avto, bodo imeli pa še za vinjeto :lol: :roll:
Dobro nas strižejo in očitno bomo vsi prišli na vrsto. Verjetno vsak dan tuhtajo kako bi dobro še dodatno obdavčili vsa vozila. Me prav zanima kaj si bodo še izmislili.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 14, 2013 6:30 am

Dobr, da nimam več kombija.

lp

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So sep 14, 2013 9:59 am

Trafic / Vivaro sta pod mejo, ne glede na to kako meriš... T5 je pa pri blatniku na meji, če pa gledaš višino nad prvo osjo kjer je prednja šipa (zaradi loka šipe) je pa vsaj 5cm previsok.

Kako bodo pa merili pa ne vem... Najraje bi jim naredil kompresijsko obvezo na vratu!
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
mitjaxp
Nov uporabnik

Napisal/-a mitjaxp So sep 14, 2013 2:23 pm

me res zanima kk bojo merili ker če bo en darsovc meru z navadnim metrom to ziher ne more bit verodostojna meritev ker, če gremo zjle trije merit npr moj avto stavim jajce da bo vsaj 5 cm razlike med najvišjo in najnižjo meritvijo torej bodo na darsi morali imeti najmanj neka merila s katerim bodo lahko točno izmerili višino to pa spet pomeni da bi morali meti to merilo na vseh prodajnih mestih gre se predvsem zato ker tega podatka ni nikjer uradnega kot npr višina, teža...
Slika

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Po sep 16, 2013 4:07 pm

Ne bo potrebno meriti, ker je jasno, kaj je kombi in kaj ni kombi. Vsaj Darsovcem je, če že ne lastnikom. Trafic, transporter, vito itd je kombi in veljajo višji prispevki, tako pač je. Enaka diskusija je bila, ko še ni bilo vinjet; so tudi lastniki Transporterjev tarnali, da se jim to ne zdi prav.

Imam osebno vozilo in se mi zdi cena 110€ nizka, sploh pri teh cenah bencina. Kombiji praviloma naredijo veliko več kilometrov, so težji in se uporabljajo v glavnem za delo. Kdor pa kombi uporablja v osebne namene, je pač to prestiž. Enako bi uvedel za terenska vozila. Men tud ni všeč, da mi kombiji in enoprostorci na avtocesti zapirajo prehitevalni pas, pa naj si bo to Multivan ali pa Master. Da ne omenjam, koliko je na cesti romunskih kombijev, ki so se praktično brezplačno vozili in se bodo tudi v prihodnje, saj 220€ ni nek strošek.
Zadnjič spremenil jordan, dne Po sep 16, 2013 4:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po sep 16, 2013 4:18 pm

Sicer sem proti odiranju državljanov in firm ampak vseeno. Koliko je voznik kombija dal za cestnino pred uvedbo cestnin? Verjetno večkratnik teh 220e. Torej?

Ne vem pa zakaj nimajo j**c nabit cestnino za tovornjake, predvsem tuje. Itak nimamo nobene koristi od njih, ker tankajo pri nas ne, zaradi našega "poceni" goriva, samo uničujejo nam ceste in delajo gneče. Torej naj plačajo konkretno cestnino, ali pa naj gredo po drugi poti.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po sep 16, 2013 4:19 pm

jordan je napisal/-a:Ne bo potrebno meriti, ker je jasno, kaj je kombi in kaj ni kombi. Vsaj Darsovcem je, če že ne lastnikom. Trafic, transporter, vito itd je kombi in veljajo višji prispevki, tako pač je. Enaka diskusija je bila, ko še ni bilo vinjet; so tudi lastniki Transporterjev tarnali, da se jim to ne zdi prav.

Imam osebno vozilo in se mi zdi cena 110€ nizka, sploh pri teh cenah bencina. Kombiji praviloma naredijo veliko več kilometrov, so težji in se uporabljajo v glavnem za delo. Kdor pa kombi uporablja v osebne namene, je pač to prestiž. Enako bi uvedel za terenska vozila. Men tud ni všeč, da mi kombiji in enoprostorci na avtocesti zapirajo prehitevalni pas, pa naj si bo to Multivan ali pa Master. Da ne omenjam, koliko je na cesti romunskih kombijev, ki so se praktično brezplačno vozili in se bodo tudi v prihodnje, saj 220€ ni nek strošek.

Malo pretirava, sploh z zapiranjem prehitevalnega pasu, en multivan ali viano/vito je sposoben krepko preko 180kmh, torej ga verjetno ovirajo vozniki avtov =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Po sep 16, 2013 4:28 pm

maniaxxx je napisal/-a:
jordan je napisal/-a:Ne bo potrebno meriti, ker je jasno, kaj je kombi in kaj ni kombi. Vsaj Darsovcem je, če že ne lastnikom. Trafic, transporter, vito itd je kombi in veljajo višji prispevki, tako pač je. Enaka diskusija je bila, ko še ni bilo vinjet; so tudi lastniki Transporterjev tarnali, da se jim to ne zdi prav.

Malo pretirava, sploh z zapiranjem prehitevalnega pasu, en multivan ali viano/vito je sposoben krepko preko 180kmh, torej ga verjetno ovirajo vozniki avtov =P

Seveda, ta vozila so tako hitra, ko pelješ pred njimi, in tako zelo pregledna, ko pelješ za njimi.

Lahko bi kamione dali na vlak, le da potem Dars ne bi imel nič od tega, saj na račun le teh plačuje kredite. Zagotovo so vračunali, koliko morajo všteti za uničene ceste.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po sep 16, 2013 4:33 pm

Ma nič niso računali, misliš da se pri nas kaj dela z izračuni? To je bilo samo kdo bo več procentov dobil. Dati tovornjake na vlak pa tud ni tako enostavno, za začetek bi morali imeti primerno želežniško infrastrukturo, za kar bomo najbrž morali počakati da bomo spet pod Avstrijci

Uporabniški avatar
mitjaxp
Nov uporabnik

Napisal/-a mitjaxp Po sep 16, 2013 5:36 pm

če je jasno da je trafic, transporter... kombi mi pa prosim pove kaj jih definira v ta razred (teža, višina, nosilnost št. sedežev...) pač v sloveniji je lahk vsak strokovnjak za vse ekonomist je energetik, vrtnar zdravnik...

http://www.avp-rs.si/vozniki/pridobitev ... rije-vozil
tuki so uradne kategorije vozil in mi prosim povej kje ti vidiš kategorijo 'kombi' in kam moj mutivan spada, ki ni namenjen prevozu tovora ima samo 7 sedežev in nosilnost pod 3500kg tk da ne bit pametni če ne veste o čem govorite ker se že itk morem z marsikermu redarju kregat ki mu hoče zaračunat parkirnino za 'kombi' čeprav v prometni jasno piše osebno vozilo

Če pa so naši 'kombij'i prestiž ker pač rad udobno vozim družino, koliko bodo pa potem plačali razni SUV-i in terenci
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 16, 2013 5:39 pm

x2

Ce bi se pri nas odlocali na podlagi izracunov, ne bi zdaj imeli vinjet. Za tuje tovornjake bi pa morali dvignit cestnine/dajatve, ce ne dre drugace (zaradi EU), dvignit tudi za nase, pa jim dat kaksno olajsavo v ozadju. Problem je v tem, ker zdaj se Hrvati bistveno bolj enostavno pobirajo fure pri nas.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Po sep 16, 2013 5:43 pm

Krasno, potem se vam ni potrebno razburjati, ker imate vsi prav, saj boste plačevali enako kot za osebna vozila ! :lol:

Zakaj se je potem sploh tema odprla.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po sep 16, 2013 5:47 pm

~toMmy~ je napisal/-a:x2

Ce bi se pri nas odlocali na podlagi izracunov, ne bi zdaj imeli vinjet. Za tuje tovornjake bi pa morali dvj ignit cestnine/dajatve, ce ne dre drugace (zaradi EU), dvignit tudi za nase, pa jim dat kaksno olajsavo v ozadju. Problem je v tem, ker zdaj se Hrvati bistveno bolj enostavno pobirajo fure pri nas.

to js ze dolgo govorim, vsem dvignit ( zaradi mira v eu ), našim pa povrnit na drug način. pa imamo več denarja od cestnin in bolj konkurence domače prevoznike. Samo da kaj takega nardis moras res zeleti pomagati drzavi in drzavljanom, ne pa smao gledati lastne interese.

Uporabniški avatar
mitjaxp
Nov uporabnik

Napisal/-a mitjaxp Po sep 16, 2013 5:57 pm

jordan je napisal/-a:Krasno, potem se vam ni potrebno razburjati, ker imate vsi prav, saj boste plačevali enako kot za osebna vozila ! :lol:

Zakaj se je potem sploh tema odprla.

Na začetku teme maš link do darsove definicije nove kategorije zato je odprta ta tema ker mi niti na darsu ne znajo povedat kam spadam ali bom plačal 110 ali 220 eur in res mi ni jasno kako mi bo prodajalec na bencinski dal pravo vinjeto če niti darsovci ne vejo mogoče pa mislijo s to kategorijo le nategovat tujce kar bi res koristilo ugledu naše slovenije še tiste par turistov se bo vrnilo z nasmeškom na obrazu domov.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov