Gosic je napisal/-a:opelboy je napisal/-a:Jaz bi pa izpostavu en primer, kar se mi je zgodilo včeraj na AC od Ljubljane do Logatca.
Vozil sem v Vrhniški klanec v zasilnem programu(avto javi napako - ne gre čez 2500rpm), cca. 100km/h ko se za mano pripelje star bel Ducato. Vozni pas skori prazn, prehitevalni še bolj, na počasnem pasu je bilo nekaj kamionov. Tip vozi do polovice klanca za cca. 3m za mano. Kljub temu da sem alergičen na vožnjo "v riti" se najprej nisem menil zanj.
Nato mu najprej upalim desni žmigavec naj me prehiti(umaknit se zaradi kamionov nisem mogel) - nič.
Ponovim vajo - nič.
Še 2x pobliknem z 4 žmigavci - nič. Tipa je očitno fasciniral napis na haubi.
Na 3/4 klanca mu z zavoro pobliknem še 2x - zmanjšal ene 5km/h, nakar me tip prehiti PO DESNI(počasni pas) in gleda skozi stransko šipo kot tele(oz več telet, ki grejo z gradbišča domov).
Se to še komu dogaja? pač tisti ki vozite nekoliko počasneje ali hitreje zaradi okvare ne morete? Sam osebno res ne razumem zakaj me ni mogel že prej prehiteti po levi kot normalni šoferji, saj mu moči očitno ni manjkalo če me je lahko prehitel kasneje.
Lp
Se mi ja. V zadnjem času se mi pa večkrat zgodi, da sem 'agresivnež', ki vozi po omejitvi. Naletim na teleta na cesti Kočevje -Ljubljana, ki se vozijo 60km/h en za drugim. Noben nobenega ne prehiti, oni se gledajo. Grem dobesedno prehitevat cca 6-7 vozil z hitrostjo 90km/h(še po omejitvi) na pregledni dolgi ravnini, nakar mi nekaj teh gledalcev kar blenda, češ glejga divjaka... Nato pridem na 4to mesto. Na prvem mestu nek Hyundai i30, ki vozi nekaj časa 70km/h, nato zabremza na 60km/h in manj. Vozili za njim kot da ju to ne moti... Nikakor ni bilo več šanse prehitet. Od Pijave Gorice do Škofljice 10minut, naleteli še na vlak..... Pa kdor ne ve, je razdalje cca 3km.
Za nazaj še huje. Hitrost ista, le da je imel vodeči še zadnjo meglenko....
In tega je zmeraj več. Pa tudi izsiljevanja, dobesedne agresije, dobesedne vožnje za ritjo, čeprav cesta in dogajanje omogoča prehitevanje.
Pa naj še kdaj folk pojamra, da je gužva na cesti. Nesposobni so prehitet.
To an tistem delu kjer delajo in je omejitev 50?