Nato ga je peljal na tehnični, ker ga ni naredu mu je pobral tablice in nabil 500€ kazni

Drugi kake izkušnje imate s policijo ?
papi-chulo je napisal/-a:Drugi kake izkušnje imate s policijo ?
adis je napisal/-a:
po hitrem postopku sem jih dal ven iz avta in zamenjal z original žarnicami![]()
sem pa imel kontrolo avta včeraj in po posredovanju policista-znanca sem jo odnesel le z nasvetom, da jih dam ven
tako, da imam xenon na zalogi če koga zanima - pm
Grega_ je napisal/-a:adis je napisal/-a:
po hitrem postopku sem jih dal ven iz avta in zamenjal z original žarnicami![]()
sem pa imel kontrolo avta včeraj in po posredovanju policista-znanca sem jo odnesel le z nasvetom, da jih dam ven
Kako je policaj vedel ali imaš original ali fake?razen če nimaš parabol, potem mi je jasno kako., npr. za pranje luči se tudi lahko nalima fake pranje na odbijač.
Ampak, če imaš xenon serijsko, ali potem to izrecno pše v homologaciji? Po mojem ne, glede na to da v homologaciji ni našteta vsa oprema, ki jo je avto dobil v tovarni.adis je napisal/-a:Grega_ je napisal/-a:adis je napisal/-a:
Kako je policaj vedel ali imaš original ali fake?razen če nimaš parabol, potem mi je jasno kako., npr. za pranje luči se tudi lahko nalima fake pranje na odbijač.
seveda imam LEČO, kako je vedel? zahteval je ustrezna dokazila ...homologacijo.. ni bilo časa it to delat
Grega_ je napisal/-a:adis je napisal/-a:
Pri tistih avtih, ki imate tovarniško vgrajene original xenon ali tonirana stekla - dodatna oprema pri nakupu avta. Ali so tudi te ''dodatne predelave'' vpisane v homol. kartonček pri nakupu avta
Ker npr. če naknadno vgradiš xenon namesto navadnih halogenk ti piše: kaixen xenon kit 4300K, naprava za pranje žarometov, samodejna nastavitev višine snopa...ali enostavno piše tovarniške xenon luči...
chevy je napisal/-a:Policaj ti pove naj ugasneš avto in seveda sam ugasneš tudi luči. Ko prižgeš nazaj avto in luči takoj vidi, da je nakaj drugače - namreč xenon-ke rabijo več časa, nevem ene 10 sekund, da pridejo do tistega 100% delovanja - če zastopite. Delujejo kot neonke.
Drugače si pa namontiraš 4300K, ker niso tako vpadljive. Pa treba tudi paziti, katere žarnice daš noter: H7R, D2S...
LP
chevy je napisal/-a:Pri tistih avtih, ki imate tovarniško vgrajene original xenon ali tonirana stekla - dodatna oprema pri nakupu avta. Ali so tudi te ''dodatne predelave'' vpisane v homol. kartonček pri nakupu avta
Ker npr. če naknadno vgradiš xenon namesto navadnih halogenk ti piše: kaixen xenon kit 4300K, naprava za pranje žarometov, samodejna nastavitev višine snopa...ali enostavno piše tovarniške xenon luči...
Tole sem napisal v eni drugi temi, pa nisem dobil odgovora.
Se pravi, če imaš original tovarniške xenon ti nič ne piše v kartončkuGlede toniranih isto velja
LP
papi-chulo je napisal/-a:Kaj obstajajo kake H7 Halogenske žarnice, da svetimo malo več kot te originalne?
Ki iz Xenon na original, je res žalost. Ko se 1x navadiš na xenon z orig. ne vidiš več nič
Žarnice Super White H7 100W 12V
(DW H7100DW H7100)
Žarnice Super White H7 55W 12V
5459 (DW H7DW H7)
kako se kaj to odnese, ki piše 30% več svetlobe....al samo nakladajo ?
AndrejD je napisal/-a:
Žarnice Super White H7 100W 12V
(DW H7100DW H7100)
Žarnice Super White H7 55W 12V
5459 (DW H7DW H7)
kako se kaj to odnese, ki piše 30% več svetlobe....al samo nakladajo ?
Karneki je napisal/-a:Pozdravljeni
Vprašal bom nekaj kar je morda že zapisano sam se mi ne da brat vseh 130 str.
Kakšna je razlika med 4300 K in 6000 K žarnico?
Da je razlika v barvi svetlobe vem, ali je morda tudi v svetilnosti?
Katera je boljša?
Hvala za odgovore.
papi-chulo je napisal/-a:Karneki je napisal/-a:Pozdravljeni
Vprašal bom nekaj kar je morda že zapisano sam se mi ne da brat vseh 130 str.
Kakšna je razlika med 4300 K in 6000 K žarnico?
Da je razlika v barvi svetlobe vem, ali je morda tudi v svetilnosti?
Katera je boljša?
Hvala za odgovore.
emperature barv:
4300K - barva dnevne svetlobe, svetilnost 3200 lumnov
5000K - popolnoma bela svetloba, svetilnost 3000 lumnov
6000K - dijamantno modra svetloba, svetilnost 2800 lumnov
8000K - intenzivna modra svetloba, svetilnost 2500 lumnov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov