Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Ne jun 03, 2012 7:35 pm

parus je napisal/-a:Imam montniran G-1 plinski sistem v avto Ford s-max 2.0. Kupljen nov 2009, po prevoženih 4000 km montiran plin. Po 1,5 leta se začne cukanje pri in crkovanje pri štandgasu. 1,5 leta ne ugotovi ne ford ne ostali kaj je narobe. nazadnje je še najbližje možni rešitvi po dosedanjih pregledih napaka na ventilih. Motor se ni bil odprt zato ni ziher (baje). po 3 letih in 70000 km avto crkuje večkrat in včasih ne vžge prvič ter samo ko dam poln gas. Kaka je verjetnost da bodo po odprtju motorja ugotovili kaj je narobe in kdo je kriv (ford ali plinski sistem)? Ali bo to možno dokazati? p.s. to cukanje in ugašanje na štandgasu sedogaja pri plinu in benzinu. hvala za pomoč, lp

motor ki ima vbrizg goriva se vžiga brez gasa !
66,000km na s-max-u na plin s flash lube podtlačno flaško??? še ne veš kakšno srečo imaš....
da bi ti pa na fordu 1,5 leta nazaj pa mogoče ventile nastavili pa ne ???
možnost , da bodo , ko bodo sneli glavo motorja ugotovili , da so šli ventili in sedeži ventilov - zelo blizu 100% ... če ne čez ...
ne mi rečt da po 18 mesecih noben znalec ni preveril kompresije na motorju - pri tem se TOČNO !!! pride do rezultata tesnenja ventilov ... keri šalabajzerji ...
ford bo krivil plin , plin bo krivil forda ... na koncu koncev si boš verjetno kriv sam ...

sicer pa baje daje g-1 sedem - 7 - letno garancijo na vse ...tudi na zadnje gume če je treba napravo prodat ... slavni slovenski proizvod - v celoti razvit in narejen v sloveniji ... itak ...
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po jun 04, 2012 6:59 am

plinaš je napisal/-a:
parus je napisal/-a:Imam montniran G-1 plinski sistem v avto Ford s-max 2.0. Kupljen nov 2009, po prevoženih 4000 km montiran plin. Po 1,5 leta se začne cukanje pri in crkovanje pri štandgasu. 1,5 leta ne ugotovi ne ford ne ostali kaj je narobe. nazadnje je še najbližje možni rešitvi po dosedanjih pregledih napaka na ventilih. Motor se ni bil odprt zato ni ziher (baje). po 3 letih in 70000 km avto crkuje večkrat in včasih ne vžge prvič ter samo ko dam poln gas. Kaka je verjetnost da bodo po odprtju motorja ugotovili kaj je narobe in kdo je kriv (ford ali plinski sistem)? Ali bo to možno dokazati? p.s. to cukanje in ugašanje na štandgasu sedogaja pri plinu in benzinu. hvala za pomoč, lp

66,000km na s-max-u na plin s flash lube podtlačno flaško??? še ne veš kakšno srečo imaš....
možnost , da bodo , ko bodo sneli glavo motorja ugotovili , da so šli ventili in sedeži ventilov - zelo blizu 100% ... če ne čez ...
ne mi rečt da po 18 mesecih noben znalec ni preveril kompresije na motorju - pri tem se TOČNO !!! pride do rezultata tesnenja ventilov ... keri šalabajzerji ...
ford bo krivil plin , plin bo krivil forda ... na koncu koncev si boš verjetno kriv sam ...

sicer pa baje daje g-1 sedem - 7 - letno garancijo na vse ...tudi na zadnje gume če je treba napravo prodat ... slavni slovenski proizvod - v celoti razvit in narejen v sloveniji ... itak ...

Sem hotel isto povedat, pa me je prehitel...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

dani76
Nov uporabnik

Napisal/-a dani76 Po jun 04, 2012 12:10 pm

iziboy je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Sem hotel isto povedat, pa me je prehitel...

Kak se pa kaj pozna na moči motorja?Gre normalno ali je občutni padec moči?

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Po jun 04, 2012 2:51 pm

A ve kdo kej mogoče o tem da bi rabu na hrvaškem tak zelen trikotnik (nalepka) na zadku avta z napisom "LPG"? Baje je 100€ kazni če tega nimaš... nism pa še nč monterja poklicu, če bi oni kej vedl o tem... To je pa očetu povedu en znanec, ki ima to nalepko. :D
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po jun 04, 2012 5:38 pm

Buffy je napisal/-a:A ve kdo kej mogoče o tem da bi rabu na hrvaškem tak zelen trikotnik (nalepka) na zadku avta z napisom "LPG"? Baje je 100€ kazni če tega nimaš... nism pa še nč monterja poklicu, če bi oni kej vedl o tem... To je pa očetu povedu en znanec, ki ima to nalepko. :D

Velja za vozila s HR tablicami, ki so opravila atest pri pooblaščeni ustanovi. Kazen je za državljane HR, za tujce pa ne. Podatek naravnost iz ''stanice za tehnički pregled'' v Zagrebu.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Po jun 04, 2012 5:58 pm

iziboy je napisal/-a:
Buffy je napisal/-a:A ve kdo kej mogoče o tem da bi rabu na hrvaškem tak zelen trikotnik (nalepka) na zadku avta z napisom "LPG"? Baje je 100€ kazni če tega nimaš... nism pa še nč monterja poklicu, če bi oni kej vedl o tem... To je pa očetu povedu en znanec, ki ima to nalepko. :D

Velja za vozila s HR tablicami, ki so opravila atest pri pooblaščeni ustanovi. Kazen je za državljane HR, za tujce pa ne. Podatek naravnost iz ''stanice za tehnički pregled'' v Zagrebu.

Supr, HVALA!!!
Slika

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Po jun 04, 2012 8:05 pm

PARUS:
To pa bo zelo zanimiva tema za tukaj gor. Pri G-1 ob montaži obljubjajo vse možne garancije. Me pa zanima kako boš rešil težavo. Upam da tebi v prid. Bi te pa prosil če nam kasneje zaupaš, kako se je izteklo in kdo se je na kak način izmikal odgovornosti in garanciji.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Po jun 04, 2012 8:39 pm

Pa zelo zanimivo bi bilo videt kakšne so nastavitve mešanice... Kakšna je bila kaj poraba na plin?
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jun 05, 2012 12:27 pm

parus je napisal/-a:Sedaj so tretje svečke (2. po priporočilu G-1, 2. nazaj "original fordove) pa nič sprememb. pri prvih svečkah je delovalo 1,5 leta ok potem pa se je začel rock&roll

Kabli? cin špula?
Na tester bo treba it gledat parametre....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

celinko
Nov uporabnik

Napisal/-a celinko To jun 05, 2012 7:10 pm

Pozdravljeni oglašam se prvič saj sem novopečeni plinaš. Montiral sem avtoplin pri podjetju, ki veliko obljublja. Zaenkrat naj ostane skrivnost saj jim bom jutri ves dan težil z težavami, ki jih opažam. Z vozilom ( Citroen Berlingo ) sem naredil le kakšnih sedemsto kilometrov ter vam povem, da me stvar že mineva. Pri vžigu se namreč dogaja, da zadeva enostavno zapiska ter vse skupaj vrže ven. Nakar jo moram vžgati z pritiskom na gumb, ampak zopet ne vedno. Po montaži pa opažam še to, da vozilo včasih težko vžge kot dokaz izpiše na displayu v nekem smislu kot Spar modus. Včasih pa tudi ne. Danes sem sicer vzel ven varovalko avtoplinske naprave, da vidim kaj se bo zgodilo jutri ko bom vžgal avto. Moram vam povedati, da sem prebral vseh 127 strani foruma ter se na koncu celo napačno odločil glede monterja naprave.

L.p. oops

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr jun 06, 2012 7:07 am

celinko je napisal/-a:Pozdravljeni oglašam se prvič saj sem novopečeni plinaš. Montiral sem avtoplin pri podjetju, ki veliko obljublja. Zaenkrat naj ostane skrivnost saj jim bom jutri ves dan težil z težavami, ki jih opažam. Z vozilom ( Citroen Berlingo ) sem naredil le kakšnih sedemsto kilometrov ter vam povem, da me stvar že mineva. Pri vžigu se namreč dogaja, da zadeva enostavno zapiska ter vse skupaj vrže ven. Nakar jo moram vžgati z pritiskom na gumb, ampak zopet ne vedno. Po montaži pa opažam še to, da vozilo včasih težko vžge kot dokaz izpiše na displayu v nekem smislu kot Spar modus. Včasih pa tudi ne. Danes sem sicer vzel ven varovalko avtoplinske naprave, da vidim kaj se bo zgodilo jutri ko bom vžgal avto. Moram vam povedati, da sem prebral vseh 127 strani foruma ter se na koncu celo napačno odločil glede monterja naprave.

L.p. oops

Ja no... to je lahko samo plinex ali pa zavoli, saj edino oni obljubljajo vžig na plin...

brs
Novinec

Napisal/-a brs Sr jun 06, 2012 8:12 am

Tudi če je Zavoli sistem, nič ne obupaj, sam Zavoli ni slab, s pravilno montažo in nastavitvami ti bo lahko delal brez težav.
Pri tebi je najverjetneje problem z nastavitvami, oziroma montažo.
Tako ne sme delati kot ti dela, zato ga čimprej pelji da ti porihtajo.
Jaz imam tudi Zavoli in mi dela brez težav.

celinko
Nov uporabnik

Napisal/-a celinko Sr jun 06, 2012 8:42 am

Danes sem kontaktiral vgrajevalca plinskega sistema ter se dogovoril. da vozilo pripeljem v torek k njim. Potem vam poročam rezultate ter kdo so.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr jun 06, 2012 1:06 pm

zavoli nikoli ne vžge na plin,je samo možnost da takoj preklopi na plin ko steče na bencin.
če je zunaj prehladno bo motor se zagnal na bencin ampak potem ko se vklopi plin in če je prenizka temperatura motor ugasne.
če pa je 20stopinj+ pa ni problema.

Mislim pa ,da bom moral zamenjati svečke, ker zjutraj ,ko je motor hladen im se zažene se začne motor tresti,ko dam na gas pa se obrati normalizirajo.
kaj mislite?
Zadnjič spremenil spaceair, dne Sr jun 06, 2012 2:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Sr jun 06, 2012 1:57 pm

Naj ti temperaturo preklopa dvignejo za 10°C ali več. Jaz sem imel probleme, ko je avto stal na soncu in je ob vžigu motorja takoj preklopil na plin. Posledica je bila, da se je motor ugasnil, če nisem takoj dodal gas ali preklopil ročno s tipko na bencin.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr jun 06, 2012 2:35 pm

McBobo je napisal/-a:Naj ti temperaturo preklopa dvignejo za 10°C ali več. Jaz sem imel probleme, ko je avto stal na soncu in je ob vžigu motorja takoj preklopil na plin. Posledica je bila, da se je motor ugasnil, če nisem takoj dodal gas ali preklopil ročno s tipko na bencin.

sem popravil zgoraj da se boj razume kaj čem povedat

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr jun 06, 2012 3:21 pm

a mogoče kdo ve pod kakšnim kotom mora biti cilindrični rezervoar da se napolni do tistih obljubljenih 80% ali še morda kak % več. Meni so zmontirali 80 litrski rezervoar in po štirih obračanjih sem zdaj na 56 litrov. not pa bi moglo iti 64 litrov če vzamem tistih 80%

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr jun 06, 2012 3:57 pm

si probu tankat na plinarni. Ko se vklopi ventil (brnenje iz rezervoarja) ponavadi na bencinskih črpalkah avtomatsko izklopi in ne dovoli več tankanja. Na plinarni, pa ti lahko natoči dokler ventil popolnoma ne zapre (le potem polnjenje traja celo večnost).
Recimo na petrolu je čudež če natankam v praznega 46l+, medtem ko pri plinarni mi vedno lahko natoči 50l+.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr jun 06, 2012 7:55 pm

Tankal sem na vseh mogočih bencinskah. Tudi na Verovškovi. Le na Mariborski in Celjski plinarni ne. Giblje pa se mi +- 0,5 litra. počasi bom imel dovolj vseh teh obljubljanj. Če nekaj obljubijo ob vgradnji bi lahko to vsaj enkrat držalo. če se reče 64 litrov v tank in pol pa tega ni, so izgovori na bencinske črpalke. če je obljubljeno 5 % večja poraba in je dejansko 15% se zgovarjajo na kvaliteto plina. daj naj se nekdo spravi tožit vse skupaj da bo enkrat konec temu. saj lahko vsak oglašuje kar mu paše.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr jun 06, 2012 11:53 pm

bomber111 je napisal/-a:Tankal sem na vseh mogočih bencinskah. Tudi na Verovškovi. Le na Mariborski in Celjski plinarni ne. Giblje pa se mi +- 0,5 litra. počasi bom imel dovolj vseh teh obljubljanj. Če nekaj obljubijo ob vgradnji bi lahko to vsaj enkrat držalo. če se reče 64 litrov v tank in pol pa tega ni, so izgovori na bencinske črpalke. če je obljubljeno 5 % večja poraba in je dejansko 15% se zgovarjajo na kvaliteto plina. daj naj se nekdo spravi tožit vse skupaj da bo enkrat konec temu. saj lahko vsak oglašuje kar mu paše.
bomber111 je napisal/-a:jaz sem dal montirat plin v megane 1.4 16 70 kw v letnik 2001 sistem zavoli. montirali so mi na petovia avto na Ptuju. zaenkrat še težko kaj govorim saj sem nardil 400 km. res da je investicija drag. mene je prišla 1390 eur. a so mi obljubili da mi za 300 eur premontirajo v drug avto, tako da se mi zdi to ugodno. res pa je da ne vem kaj bo čez nekaj let ko bom prišel z idejo o premontaži k njim. če bodo še vedno pripravljeni to narditi za 300 eur in ponavadi pride še zraven nešteto drugih izgovorov. imam sistem za mazanje a moja mašina ga naj ne bi potrebovala (K4J), pa sem razmišljal če bi ga nastavil na minimum.
najbolj pa me zanima kaj bo s porabo. AC vožnja 120 mi spije bencina dobrih šest litrov. če bo na plin 7 bo super, čeprav obljubljajo največ 15%. pustimo se presenetiti.

preden si montiral si prebral forum... ne reci sedaj , da nismo napisali nečesa , kar te sedaj moti ... poraba je normalna +15% in to je dejstvo - seveda ob čisto enakem režimu vožnje ..
P.S.: predno greš do njih sprazni plinski tank do konca in ( konkretno "prosi" )naj ti pogledajo plovček če ga niso skrivili pri montaži .... zna biti da je komu na glavo padel namesto na tla ..... =P
druga možnost je tudi plovček in sicer nepravilen - za drug premer rezervoarja pa ti prej zapre - zelo možno glede na to , da tankaš zmeraj enako količino - napaka dobavitelja ali pa napaka monterja - to drugo v vsakem primeru ...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov