Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a BoneS Pe mar 02, 2012 3:14 pm

A to pomeni, da moras vozit po odstavnem pasu?
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 02, 2012 3:38 pm

Ti enačiš odstavni in vozni pas?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe mar 02, 2012 3:48 pm

Sej to je govora o tem?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 02, 2012 3:55 pm

Govora je o tem
30. člen
(avtocesta in hitra cesta)

(7) Na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

(17) Z globo 150 eurov se kaznuje za prekršek voznik ali pešec, ki ravna v nasprotju z določbo prvega, sedmega ali petnajstega odstavka tega člena.

Torej - če ima AC (in HC) tri ali več pasov, moramo vozit po skrajno desnem, če ni zaseden in ne po "voznem" (srednjem).

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe mar 02, 2012 3:58 pm

esem je napisal/-a:Ti enačiš odstavni in vozni pas?

Jaz ne, nekateri uporabniki AC pa. Dostikrat vidim, da je odstavni pas uporaben za vse nestrpneze, ki prehitevajo po desni.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe mar 02, 2012 5:48 pm

=swen= je napisal/-a:Sedaj je anketa veliko bolj razumljiva glede tega kar sem zgoraj pisal.
Tako je tudi moj glas drugačen.
Tudi jaz na takih delih AC ostanem kar na sredinskem pasu. Na skrajno desnem so ponavadi tovornjaki in osebna vozila, ki so bolj obremenjena (zaradi prikolice, prtljage za počitnice...)

Kaj pa če jih ni? Saj ravno v tem je problem, da je skrajni desni pogosto prazen, na srednjem nekdo vozi 110km/h, en ga prehiteva s 115km/h, zadaj se pripelje nekdo s 130 km/h in mora upočasnit. Trije pasovi, trije avti in en mora čakat! Zato ker so na desnem ponavadi tovornjaki ipd.?

Pa sploh nima veze, če so hitrosti teh treh 200km/h, 205km/h in 230km/h, takšni predpisi niso pogojeni s hitrostjo! Takoj ko je prostor, se gre na skrajni desni pas in pika, tudi če voziš po omejitvi oz. več! Enkrat sem že opisal, kaj se dogaja v Nemčiji, če kdo vozi po srednjem, pogosto kdo ki ga prehiti, zapelje takoj pred njim na skrajno desnega. Izogibajo se ga le, če ni nikogar zadaj in so na njem jarki od kamionov.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe mar 02, 2012 6:03 pm

Kako pa lahko jaz glasujem, glede na to, da nisem vedel, da dejansko obstaja člen o tem, vendar to upoštevam, ker mi je tako logično, predvsem zaradi primerov, kot ga je opisal uporabnik @toMmy?
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe mar 02, 2012 8:48 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Kaj pa če jih ni? Saj ravno v tem je problem, da je skrajni desni pogosto prazen, na srednjem nekdo vozi 110km/h, en ga prehiteva s 115km/h, zadaj se pripelje nekdo s 130 km/h in mora upočasnit. Trije pasovi, trije avti in en mora čakat!
In v čem je za onega s 130kmh tu situacija slabša kot če na dva taka bumbarja naleti na običajnem delu ceste, kjer je namesto počasnega pač odstavni pas? V obeh primerih pač ne more normalno po levi mimo...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

virtuoso89
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a virtuoso89 Pe mar 02, 2012 9:09 pm

opelboy je napisal/-a:Jaz bi pa izpostavu en primer, kar se mi je zgodilo včeraj na AC od Ljubljane do Logatca.
Vozil sem v Vrhniški klanec v zasilnem programu(avto javi napako - ne gre čez 2500rpm), cca. 100km/h ko se za mano pripelje star bel Ducato. Vozni pas skori prazn, prehitevalni še bolj, na počasnem pasu je bilo nekaj kamionov. Tip vozi do polovice klanca za cca. 3m za mano. Kljub temu da sem alergičen na vožnjo "v riti" se najprej nisem menil zanj.
Nato mu najprej upalim desni žmigavec naj me prehiti(umaknit se zaradi kamionov nisem mogel) - nič.
Ponovim vajo - nič.
Še 2x pobliknem z 4 žmigavci - nič. Tipa je očitno fasciniral napis na haubi.
Na 3/4 klanca mu z zavoro pobliknem še 2x - zmanjšal ene 5km/h, nakar me tip prehiti PO DESNI(počasni pas) in gleda skozi stransko šipo kot tele(oz več telet, ki grejo z gradbišča domov).
Se to še komu dogaja? pač tisti ki vozite nekoliko počasneje ali hitreje zaradi okvare ne morete? Sam osebno res ne razumem zakaj me ni mogel že prej prehiteti po levi kot normalni šoferji, saj mu moči očitno ni manjkalo če me je lahko prehitel kasneje.

Lp

Od kdaj se pa na avtocesti komu nakazuje da te lahko prehiti??!!
Na avtocesti žmigavec pomeni le zamenjavo pasu in nič drugega. On je čakal da se boš ti na desno umaknil, ti si mu pa vse možne svetlobne signale spuščal.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe mar 02, 2012 9:13 pm

Gosic je napisal/-a:Se mi ja. V zadnjem času se mi pa večkrat zgodi, da sem 'agresivnež', ki vozi po omejitvi. Naletim na teleta na cesti Kočevje -Ljubljana, ki se vozijo 60km/h en za drugim. Noben nobenega ne prehiti, oni se gledajo. Grem dobesedno prehitevat cca 6-7 vozil z hitrostjo 90km/h(še po omejitvi) na pregledni dolgi ravnini, nakar mi nekaj teh gledalcev kar blenda, češ glejga divjaka... Nato pridem na 4to mesto. Na prvem mestu nek Hyundai i30, ki vozi nekaj časa 70km/h, nato zabremza na 60km/h in manj. Vozili za njim kot da ju to ne moti... Nikakor ni bilo več šanse prehitet. Od Pijave Gorice do Škofljice 10minut, naleteli še na vlak..... Pa kdor ne ve, je razdalje cca 3km.
Za nazaj še huje. Hitrost ista, le da je imel vodeči še zadnjo meglenko....
In tega je zmeraj več. Pa tudi izsiljevanja, dobesedne agresije, dobesedne vožnje za ritjo, čeprav cesta in dogajanje omogoča prehitevanje.
Pa naj še kdaj folk pojamra, da je gužva na cesti. Nesposobni so prehitet.

Ne pozabit, da so povsod, ampak res povsod nasral polno črto.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe mar 02, 2012 9:19 pm

AgitatoR je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Se mi ja. V zadnjem času se mi pa večkrat zgodi, da sem 'agresivnež', ki vozi po omejitvi. Naletim na teleta na cesti Kočevje -Ljubljana, ki se vozijo 60km/h en za drugim. Noben nobenega ne prehiti, oni se gledajo. Grem dobesedno prehitevat cca 6-7 vozil z hitrostjo 90km/h(še po omejitvi) na pregledni dolgi ravnini, nakar mi nekaj teh gledalcev kar blenda, češ glejga divjaka... Nato pridem na 4to mesto. Na prvem mestu nek Hyundai i30, ki vozi nekaj časa 70km/h, nato zabremza na 60km/h in manj. Vozili za njim kot da ju to ne moti... Nikakor ni bilo več šanse prehitet. Od Pijave Gorice do Škofljice 10minut, naleteli še na vlak..... Pa kdor ne ve, je razdalje cca 3km.
Za nazaj še huje. Hitrost ista, le da je imel vodeči še zadnjo meglenko....
In tega je zmeraj več. Pa tudi izsiljevanja, dobesedne agresije, dobesedne vožnje za ritjo, čeprav cesta in dogajanje omogoča prehitevanje.
Pa naj še kdaj folk pojamra, da je gužva na cesti. Nesposobni so prehitet.

Ne pozabit, da so povsod, ampak res povsod nasral polno črto.

Sam res. Na večini preglednih odsekov so dali polno črto tam kjer je bila prej prekinjena. :roll: :roll:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe mar 02, 2012 10:03 pm

~toMmy~ je napisal/-a:A ni nekdo enkrat prilimal nek člen, kjer je pisalo, da na tripasovni AC pri nas lahko voziš po "počasnem" (že sam izraz priča z zmotnem razmišljanju naših voznikov)
Mislim da je pa izraz "počasni pas" povsem primeren, ker je pač po definiciji (v kontekstu kako se naj bi vozilo na AC, torej bolj levo -> hitreje) najbolj desni pas za najbolj počasne.
Saj ga tudi naredijo na vzponih, kjer morajo nekatera vozila pač upočasniti, ker ne zmorejo vzdrževati siceršnje hitrosti.

Je pa to pri nas narejeno rahlo glupo in tisti 7. odstavek 30. člena samo dodatno poslabšuje debilnost.
Namreč , če vozim po enem (voznem) pasu, ne vem zakaj bi moral na vsak način menjat pas, kjer se pojavi počasni pas, na vrhu hriba pa seveda spet nazaj na srednjega, ker počasni preide v odstavnega in s tem prepovedan. To je nepotrebno ustvarjanje potencialno nevarnih situacij.
In 7. odstavek 30. člena torej zahteva kaznovanje tistih, ki nočejo ustvarjati nevarnih situacij...

Pravilna rešitev bi v praksi seveda bila, da bi na takih mestih nastal ne dodatni počasni, ampak nov prehitevalni pas (saj mislim da je zadnjič že nekdo nekaj podobnega napisal)

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So mar 03, 2012 1:06 am

sonic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Kaj pa če jih ni? Saj ravno v tem je problem, da je skrajni desni pogosto prazen, na srednjem nekdo vozi 110km/h, en ga prehiteva s 115km/h, zadaj se pripelje nekdo s 130 km/h in mora upočasnit. Trije pasovi, trije avti in en mora čakat!
In v čem je za onega s 130kmh tu situacija slabša kot če na dva taka bumbarja naleti na običajnem delu ceste, kjer je namesto počasnega pač odstavni pas? V obeh primerih pač ne more normalno po levi mimo...

A ni razlika očitna? V enem primeru ta dva bumbarja ne kršita zakona in je dejanje vsaj delno opravičeno, v drugem pa dela tisti na srednjem pasu prekršek, oba pa čisto nepotrebno zgago, ker en pas ostane prost. Situacija je slabša, ker ima dejansko cel pas prost in ga ne sme izkoristit.

sonic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:A ni nekdo enkrat prilimal nek člen, kjer je pisalo, da na tripasovni AC pri nas lahko voziš po "počasnem" (že sam izraz priča z zmotnem razmišljanju naših voznikov)
Mislim da je pa izraz "počasni pas" povsem primeren, ker je pač po definiciji (v kontekstu kako se naj bi vozilo na AC, torej bolj levo -> hitreje) najbolj desni pas za najbolj počasne.
Saj ga tudi naredijo na vzponih, kjer morajo nekatera vozila pač upočasniti, ker ne zmorejo vzdrževati siceršnje hitrosti.

Je pa to pri nas narejeno rahlo glupo in tisti 7. odstavek 30. člena samo dodatno poslabšuje debilnost.
Namreč , če vozim po enem (voznem) pasu, ne vem zakaj bi moral na vsak način menjat pas, kjer se pojavi počasni pas, na vrhu hriba pa seveda spet nazaj na srednjega, ker počasni preide v odstavnega in s tem prepovedan. To je nepotrebno ustvarjanje potencialno nevarnih situacij.
In 7. odstavek 30. člena torej zahteva kaznovanje tistih, ki nočejo ustvarjati nevarnih situacij...

Pravilna rešitev bi v praksi seveda bila, da bi na takih mestih nastal ne dodatni počasni, ampak nov prehitevalni pas (saj mislim da je zadnjič že nekdo nekaj podobnega napisal)

Izraz ni primeren, ker tudi če voziš 400km/h in je skrajni desni pas prost, ga moraš uporabit, ta izraz pa daje slutit, da je namenjen samo počasni vožnji, kar je za nekoga recimo manj kot 80 km/h in se bo potem lepo s svojimi 105km/h drkal po srednjem, desni bo pa prost!

Oprosti, ampak če se ti zdi tako zelo nevarno "na vsak način menjat pas", potem iskreno povedano ne vem, kaj delaš na (avto)cesti, najbolj da takim speljejo lasten pas od štarta do cilja, ker vse ostalo so potencialno nevarne situacije! Lepše se ne morem izrazit, ker me je dodatno pogrela tudi tvoja naslednja izjava. Torej če te prav razumem, je bolj nevarno menjat pas nekomu, ki vozi relativno počasi, kot tistemu, ki prehiteva z višjo hitrostjo? :roll: Razširitev itak ni "nevarna", ko gredo pa trije pasovi nazaj v dva, je za počasne nevarno menjat pas, hitri naj se pa milo rečeno je**** ?

Spet ta tema pojasnjuje, zakaj je situacija takšna, kot je! Prav za vsako napačno ravnanje se iščejo takšni in drugačni izgovori, vsak bi si najraje vse prilagodil tako, kot njemu paše... no v bistvu se to tudi počne na cestah, zato pa je taka štala pri nas! :evil:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So mar 03, 2012 10:41 am

Problem je v debilni zasnovi avtocest. V Avstriji takih odsekov sploh ne poznajo. Tam imaš mestoma da dvopasovnicah dodaten PREHITEVALNI pas, pri nas pa "pas za počasnejša vozila". In sama logika narekuje da se bo nek avtomobil iz zunanjega prehitevalnega pasu ob zožitvi mnogo enostavneje in varneje vključil na desni pas kot tovornjak iz počasnega na vozni pas.

Pri nas bi morali samo črte med pasovi malo drugače potegnit in bi bila situacija mnogo boljša.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So mar 03, 2012 12:40 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

A ni razlika očitna? V enem primeru ta dva bumbarja ne kršita zakona in je dejanje vsaj delno opravičeno, v drugem pa dela tisti na srednjem pasu prekršek, oba pa čisto nepotrebno zgago, ker en pas ostane prost. Situacija je slabša, ker ima dejansko cel pas prost in ga ne sme izkoristit.
Situacija ni slabša, kvečjemu enaka.
V bistvu je pa boljša, ker če je desni past prost, lahko oba drekača prehiti po "počasnem pasu", hehe
(TO JE ŠALA)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So mar 03, 2012 12:48 pm

Zadeva ni tako črno bela kot jo prikazuje zakon. V praksi je to precej precej drugače in kljub temu, da poznam predpis sem redko gost tega pasu saj s svojimi 130-140km/h sem za vsa vozila na počasnem pasu bistveno prehiter, kar v današnjem prometu pomeni konstantno menjavanje pasu, kar roko na srce, sodi med manevre, ki so lahko potencialno tudi nevarni.

Če se nekomu še ni posvetilo zakaj, je razlog enostaven, ker če imaš na počasnem pasu polno naložen kamion, ki rinta 60km/h v klanec ti pa s svojimi 140km/h (na števcu - realno je to dovoljenih 130km/h) na istem pasu je to razlike 80km/h, kar pomeni, da s pripravo (2x preveri ali lahko menjaš pas, daš smerokaz in zamenjaš pas), ki vzame 4-5 sekund to pomeni z varnostno razdaljo dveh sekund vsaj 150m prostora pa še nadaljnih 50-60m, da si varno mimo nazaj ne tem pasu. Če pa slučajno ni prostega pasu pa pomeni, da bo treba silovito zavirat, da ne počiš v počasni kamion.

Upam, da pri današnji gostoti prometa je strogo spoštovanje tega člena zakona lahko tudi izredno nevarno. Da ne govorim o tem, da ponavadi tam ni odstavnega pasu (so le niše) in če kako vozilo obstoji na njem in ne pride do niše ti pa recimo izza desnega ovinka (tak primer je AC klanec od Vrhnike proti Logatcu) s 140km/h - hmmm raje ne razmišljam.

Tako, da normalno hitre voznike ne moremo obsojat, da se ne držijo pravila, lahko pa tiste (predvsem tovorna vozila), ki peljejo z 80km/h po voznem pasu pri tem, da je počasni pas prazen in to z razlogom, da je preozek ali preveč zmahan (kolesnice).

Pa še vprašanje takole za razmislek - a se šteje za prehitevanje, če imamo na tri pasovni cesti telebana na prehitevalnem pasu v manevru prehitevanja zraka, vozni pas pa je prazen ti pa greš mimo po počasnem pasu?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So mar 03, 2012 1:20 pm

Ravno zaradi tega, kar je pred mano napisal Bboss, se raje držim srednjega pasu.
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So mar 03, 2012 1:33 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Izraz ni primeren, ker tudi če voziš 400km/h in je skrajni desni pas prost, ga moraš uporabit, ta izraz pa daje slutit, da je namenjen samo počasni vožnji,

Izraz JE primeren, ker je namenjen počasnejši vožnji, kar je dejstvo. Ne vem zakaj tukaj problem.

kar je za nekoga recimo manj kot 80 km/h in se bo potem lepo s svojimi 105km/h drkal po srednjem, desni bo pa prost!
Ja in kaj potem? Saj je hitrejšim na voljo še prehitevalni pas, ne vem kje je tu problem...

Oprosti, ampak če se ti zdi tako zelo nevarno "na vsak način menjat pas", potem iskreno povedano ne vem, kaj delaš na (avto)cesti

Ni nobene potrebe po histeričnem obnašanju in spuščanju na osebni nivo.
Pa ne gre za to da bi bilo menjavanje pasov zame osebno prezahtevno opravilo - ampak v splošnem gledano je pa enostavno dejstvo, da menjava pasu načeloma predstavlja določeno tveganje v primerjavi z nadaljevanjem po istem pasu. Sicer ne nevemkakšno, ampak vendarle. In ceste bi morale biti speljane tako, da bi terjale čim manj tveganih manevrov. Zakonodaja bi morala pa temu slediti.

, najbolj da takim speljejo lasten pas od štarta do cilja, ker vse ostalo so potencialno nevarne situacije!
Ja: Točno tako. Zakaj bi povečeval tveganje, če ni nujno treba?

Torej če te prav razumem, je bolj nevarno menjat pas nekomu, ki vozi relativno počasi, kot tistemu, ki prehiteva z višjo hitrostjo? :roll: Razširitev itak ni "nevarna", ko gredo pa trije pasovi nazaj v dva, je za počasne nevarno menjat pas, hitri naj se pa milo rečeno je**** ?

Gre za to, da ni upravičeno nalagati nepotrebnega menjavanja pasu vozniku, ki želi voziti na voznem pasu ter ima hitrost v okviru dovoljene (ne prehitro, pa tudi ne prepočasi). Kdor ga hoče prehitevati, pa mora pač menjati pas (z voznega na prehitevalni ter potem nazaj), to je vedno tako na celi dolžini AC. Ni na mestu tvoja opazka "hitri naj se pa milo rečeno je***"" - hja, kdor želi biti hitrejši, bo pač moral bit aktiven in on tisti ki ustrezno menjava pasove, ne pa da se mu ostali (kljub solidni lastni hitrosti) umikajo z voznega pasu na počasnega - le zakaj?

Spet ta tema pojasnjuje, zakaj je situacija takšna, kot je! Prav za vsako napačno ravnanje se iščejo takšni in drugačni izgovori, vsak bi si najraje vse prilagodil tako, kot njemu paše... no v bistvu se to tudi počne na cestah, zato pa je taka štala pri nas! :evil:
Ni rečeno, da je slepo sledenje vsem predpisom res pametno ravnanje, če so določeni predpisi pač kretenski.
Bi pa bilo logično, da se zadeve prilagodijo tako, kot paše večini normalnih ljudi - v razvitem svetu je načeloma tudi zares tako, pri nas pač redkeje...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So mar 03, 2012 1:51 pm

BBoss je napisal/-a:Upam, da pri današnji gostoti prometa je strogo spoštovanje tega člena zakona lahko tudi izredno nevarno. ...

...
Tako, da normalno hitre voznike ne moremo obsojat, da se ne držijo pravila, lahko pa tiste (predvsem tovorna vozila), ki peljejo z 80km/h po voznem pasu pri tem, da je počasni pas prazen in to z razlogom, da je preozek ali preveč zmahan (kolesnice).
?
Točno tako, in strinjam se tudi v bistvu z vsem ostalim kar je napisal @BBoss.

Pa da ne bo kdo mislil da se po AC cijazim - ne, ponavadi naštimam tempomat na 140 (realnih 130), po možnosti vozim po voznem pasu ter prehitevam po potrebi (ter med prehitevanem dam še malo gasa, posebej če je to potrebno).
Glede na to, bi bilo (kot je ilustriral @BBoss) dejansko nevarno, če bi se s tako hitrostjo na npr vrhniškem klancu štulil na počasni desni pas, tudi če je trenutno prazen...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So mar 03, 2012 3:23 pm

Ne govorim o potencialnih, domnevnih in ne vem kakšnih še situacijah in o obnašanju med prometno konico. Z besedo "prazen" ne govorim o 8m razmaku med dvema tovornjakoma, ki vozita 23.6 km/h, govorim o PRAZNEM skrajnem desnem pasu ob občutno zmanjšani gostoti prometa, ko ni dobesedno nobenega vozila na obzorju pol kilometra in se dva "dajeta" na srednjem in prehitevalnem pasu, zadaj pa kakšen avto čaka. In to zato, ker en i**** (ali pa več njih) vozi po srednjem pasu, ker je desni ponavadi zaseden in so ponavadi na njem počasna vozila. Zato ker je ponavadi tako, velika večina NIKOLI ne uporablja tistega pasu, kar je absurd. Takšno obnašanje odraža nesposobnost voznika/lenobo/aroganco. Tukaj je situacija čisto črno bela, ker gre za primer, ko menjava pasu ni niti zahtevna, niti nevarna, dovolj je kanček zbranosti in rahlo premikanje rok, celo nobene potrebe po spremembi hitrosti ni! To ni teoretiziranje, govorim iz izkušenj z vožnjo po skrajnem desnem pasu, ki je mnogim očitno neznanka.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov