parus je napisal/-a:"obvezno nabaviti elektronsko napravo in ne tako na podtlak", ker pri višjih hitrostih manjka podtlaka in ni mazanja , ko avto gre na plin. Baje je lahko zato je pri meni sledilo - "odstopanje" ventilov , slabše izgorevanje, problemi pri štangasu, uničen katalizator - po 1,5 letih in cca. 30.000 km vožnje na plin (nov avto S-max 2009). Kateri sistemi nimajo mazanja na podtlak??? Vabljeni , da se javite s podobnimi problemi...
parus je napisal/-a: "odstopanje" ventilov , slabše izgorevanje, problemi pri štangasu, uničen katalizator - po 1,5 letih in cca. 30.000 km vožnje na plin (nov avto S-max 2009).
sonic je napisal/-a:parus je napisal/-a: "odstopanje" ventilov , slabše izgorevanje, problemi pri štangasu, uničen katalizator - po 1,5 letih in cca. 30.000 km vožnje na plin (nov avto S-max 2009).
Prav ti je. In vsem ostalim, ki ga serjete s plinom. Mašine, v katere sedaj tlačite plin, so bile narejene za bencinski pogon. Proizvajalci v navodila pišejo celo koliko oktanski bencin mora biti, pa svarijo pred nekakovostnim gorivom, potem pa pride v mašino nekaj čisto drugega, seveda to pomeni bogat potencial za razne težave. Skratka stroj je optimiran za točno določeno vrsto goriva in že kmečka pamet ti pove, da z raznimi predelavami iščeš sitnosti.
Vsekakor recimo jaz ne bi nikoli kupil rabljenega avta, v katerega je bila vgrajena plinska napeljava.
Ne rečem, nekaj drugega če že v avtomobilski tovarni naredijo avto na plin ('bi-fuel' izvedbe in podobno), predvidevam da zadevo izpeljejo res tako kot je treba za konkretni motor , pa potem za tem stojijo , tudi z garancijskim jamstvom na avto.
parus je napisal/-a:"obvezno nabaviti elektronsko napravo in ne tako na podtlak", ker pri višjih hitrostih manjka podtlaka in ni mazanja , ko avto gre na plin. Baje je lahko zato je pri meni sledilo - "odstopanje" ventilov , slabše izgorevanje, problemi pri štangasu, uničen katalizator - po 1,5 letih in cca. 30.000 km vožnje na plin (nov avto S-max 2009). Kateri sistemi nimajo mazanja na podtlak??? Vabljeni , da se javite s podobnimi problemi...
iziboy je napisal/-a:parus je napisal/-a:"obvezno nabaviti elektronsko napravo in ne tako na podtlak", ker pri višjih hitrostih manjka podtlaka in ni mazanja , ko avto gre na plin. Baje je lahko zato je pri meni sledilo - "odstopanje" ventilov , slabše izgorevanje, problemi pri štangasu, uničen katalizator - po 1,5 letih in cca. 30.000 km vožnje na plin (nov avto S-max 2009). Kateri sistemi nimajo mazanja na podtlak??? Vabljeni , da se javite s podobnimi problemi...
Zgolj v vednost vsem vam , ki vam prodajajo neresnice: tudi elektronski FlashLube in ostali elektronski Lube-ti delujejo na podtlaku!! Razlika je samo v tem, da ima ventil ki se periodično odpira glede na moč motorja, ki si mu jo predhodno nastavil. Preverjeno pri elektroniku in uvozniku. Se pravi je od mehanskega boljši le v tem, da naj se ne bi ''razštelal'' in ti ne more porabiti cele flaške v npr 500km. Aja pa pri prazni flaški prižge opozorilno ledico
xxl je napisal/-a:-fiat je začel pri nas prodajat novo pando na LPG,1500 eura več kot navadna
-zanimivo je,da tehnične podatke niso spremenili niti pri porabi,kako imajo tam rešeno mazanje ventilov
shadow1975 je napisal/-a:Sem tudi sam med novimi uporabniki avtoplina. Prevozil sem cca. 2000 km.
Podatki:
Avto: Honda Accord 2.0 Sport (155km) letnik 2007
Plinski sistem: BIGAS, rezeoar 80l v prtljažniku (namesto gume bi spravil 40l rezeoar )
Ponudnik: MAJGAS
Cena: 1.314 €
Z sistemom sem kar zadovoljen. Zaenkrat cuka pod štang-gasom in v 3. prestavi pri 2500-3000 vrtljaji. Pri višjih hitrostih ni problemov, preizkušeno do 170 km/h. Sistem še ni bil naknadno nastavljen (po 1000 km). To bom uredil ta teden in upam, da se odpravijo težave s cukanjem. Bom javil, kako deluje po nastavitvah.
Imam pa drugo vprašanje in sicer: potovalni računalnik moram odmislit ali ne, ker ne računa pravilno (poraba,itd.). Kako je pa z nivojem bencina v tanku? Ali lahko verjamem prikazu nivoja bencina, kajti zgodilo se mi je, da je nivo bencina hito padal, prišel na rezervo, nakar se prižge lučka za bencin. Nato, pa se kar naekrat nivo bencina dvigne na polovico tanka, kar bi po mojem moralo držati. Ima kdo kakšne izkušnje glede tega?
plinaš je napisal/-a:xxl je napisal/-a:-fiat je začel pri nas prodajat novo pando na LPG,1500 eura več kot navadna
-zanimivo je,da tehnične podatke niso spremenili niti pri porabi,kako imajo tam rešeno mazanje ventilov
a ti samo svoje poste bereš ???
drugačni sedeži ventilov in ventili - iz materiala , ki prenese plin - po domače s "plinsko glavo" .. claro ?
xxl je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:xxl je napisal/-a:-fiat je začel pri nas prodajat novo pando na LPG,1500 eura več kot navadna
drugačni sedeži ventilov in ventili - iz materiala , ki prenese plin - po domače s "plinsko glavo" .. claro ?
-dobro si me okrcal,sam pozabil,je že dolgo od tega,ko sem perbiral od začetka
-kako je potem z zmogljivostjo in porabo,je primerljiva s benzom?
xxl je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:xxl je napisal/-a:-fiat je začel pri nas prodajat novo pando na LPG,1500 eura več kot navadna
-dobro si me okrcal,sam pozabil,je že dolgo od tega,ko sem perbiral od začetka
-kako je potem z zmogljivostjo in porabo,je primerljiva s benzom?
Energetik81 je napisal/-a:Ni to zaradi naprave, ampak zaradi 25% manjše kurilne vrednosti, ki jo ima mešanica propan-butan v primerjavi z bencinom. Sama naprava mora vedno držati stohiometrično razmerje, sicer motor ne deluje pravilno (neenakomeren tek, crkovanje, prebogata mešanica...). Če motor deluje pravilno, je razlika v porabi lahko izključno zaradi razlike v kurilni vrednosti plina in bo pri plinu praktično vedno večja.
celinko je napisal/-a:Odločil sem se, da vam tudi jaz predstavim porabo ter izračun odplačljivosti plinske naprave. Glede na zadnji prevožen rezervoar sem dobil sledče podatke.
Prevozženih 526 km, natankal 52l plina in 7l bencina.
- Pri uporabi samega bencina je povprečna poraba bencina 9l, kar znaša po današnjih cenah bencina 12,69 eur na 100 km
- Pri uporabi plina je bila poraba na prevoženih 526 km 52 l plina ter 7 l bencina.
Poraba na 100 km je sledeča :
9,885 l plina in 1,33 l bencina
- 9,885 l plina x 0,778 eur = 7,69 eur
- 1,33 L bencina x 1,41 eur = 1,875 eur
Strošek na prevoženih 100 km znaša 9,565 eur, pri sami bencinski porabi pa 12,69 eur. Razlia znaša 3,125 eur kar pomeni prihranek z vožnjo na plin. Iz zgornjih izračunov
sledi, da se investicija povrne hipotetično nekje po prevoženih 47000 km, kar pa je daleč stran od izračunov, ki sem jih pred vgradnjo opravljal z raznimo spletnimi kalku-
latorji. Pri vem tem izračunu nisem upošteval servisov, ki pa še povečajo dobo izplačljivosti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov