petrolhead_RS je napisal/-a:Še čehi se zgražajo(v komentarjih):
http://www.auto.cz/cesta-chorvatska-prodrazi-slovinsko-zdrazi-dlnitn-znmky-76799
BBoss je napisal/-a:Ne bit tolk hlapčevski - boli nas falus kaj čehi pravijo. Če bo hotu kombije tukaj vozit bo pač plačal, če ne naj gre pa čez Avstrijo, če misli, da bo ceneja, oziroma madžarsko. Sej ne da zagovarjam podražitve sam, da nas pa skrbi še tazadnj čeh, ki zdaj nerga je pa tud mem. Tko kot se moram sam soočiti z visokimi cenami cestnine v drugih državah se bo tud čeh moral.
lisko je napisal/-a:Naj nekdo poisce...a ce me spomin ne vara..
Motorna kolesa
Avti
Avto s prikolico vecjonod dolzine x
Kombi,poltovornjak
Tovornjak do 7.5t
avtobus
Priklopnik
Mogoc sem kaj pozabu mogoce mogoce sem napisal prevec. A vem da je bilo kr nekaj razredov.
So zaceli v vladi ugotavljat da je vse vec enoprostorcev? In je pac treba lupit...
lisko je napisal/-a:Naj nekdo poisce...a ce me spomin ne vara..
Motorna kolesa
Avti
Avto s prikolico vecjonod dolzine x
Kombi,poltovornjak
Tovornjak do 7.5t
avtobus
Priklopnik
Mogoc sem kaj pozabu mogoce mogoce sem napisal prevec. A vem da je bilo kr nekaj razredov.
So zaceli v vladi ugotavljat da je vse vec enoprostorcev? In je pac treba lupit...
MacTron je napisal/-a:
Najdeno. Tile 4 razredi so bili do 2004/05, se pravi do uredbe vinjet. Zanimivo je videti tudi ceno ter nenazadnje tudi zloglasnih "1.30m" v vseh 4 rubrikah <>.
http://beta2.finance.si/pics/cache_F0/F04DO_cest_kompolje_koki.1054483344.jpg
J.McLane je napisal/-a:Zakaj se ni nihče zgražal?
Mogoče zaradi cene, ki je bila zgolj 40% višja od normalnega avta in ne 100%, morda pa tudi zaradi dejstva, da potniškim kombijem na cestninski postaji skoraj nikoli ni bilo treba plačati višje tarife. Torej že takrat je bilo to merilo kar nekaj in ga je tudi študent v cestninski postaji tako upošteval.
odprti clio je napisal/-a:J.McLane je napisal/-a:Zakaj se ni nihče zgražal?
Mogoče zaradi cene, ki je bila zgolj 40% višja od normalnega avta in ne 100%, morda pa tudi zaradi dejstva, da potniškim kombijem na cestninski postaji skoraj nikoli ni bilo treba plačati višje tarife. Torej že takrat je bilo to merilo kar nekaj in ga je tudi študent v cestninski postaji tako upošteval.
Se voziš kaj po Italiji? Tudi tam velja isto merilo, samo da se ga držijo... Vas pač moti, da bo sedaj dejansko veljal nek red? Jaz tudi plačujem 110 € zgolj in izključno za uporabo obvoznice, pa se s tem ne strinjam. Plačam jo pa vseeno, ker "smo se tako dogovorili" na volitvah.
J1897 je napisal/-a:Čakaj, to sem že v parih medijih zasledil, so pa moje izkušnje v praksi drugačne. Namreč, pred kakimi 3-4 meseci sem se z avtovleko peljal po avtocesti v Italiji (A4, Gorica - Benetke) in je bila cestnina popolnoma enaka kot za osebni avto, mislim da 8€. Avtovleka pa je bila Ivecotov kamion, ne kakšen avto ali pa kombi s prikolico. Tako da ne vem od kje so potegnili ta podatek da je v Italiji isto kot pri nas? Morda gledajo na teh 1,3m pri plačilu cestne takse, kar pa se cestnin tiče, pa sem prepričan, da situacija ni taka, kot pri nas. Razen če so slučajno v zadnjih 3-4 mesecih kaj menjali...
J.McLane je napisal/-a:V Italiji potegneš listek iz avtomata, nikjer ni posebej gumba za kombi ali kaj drugega, je samo en listek. Pri plačilu pa itak postaje z živim osebjem praktično ni več in so samo avtomati, daš notri kreditno, ne pritisneš nič, še pina ti ni treba tipkat in gasa dalje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov