Gosic je napisal/-a:Torej po tvojih besedah, zakon o hitrosti določa, da se MORA vsak udeleženec, ki se 'priklopi' na AC držati točno 130km/h, ali malo več? Torej ko se srečata tisti, ki vozi točno 130km/h in tisti, ki malo več (cca 140km/h); praviš da pri tem ne more priti do naleta? Seveda lahko pride, ampak do manjše škode, pa tudi malo verjetno je, boš rekel. Seveda pa zakon določuje hitrost od 65km/h - 130km/h. Če bi se vsi vozili 130km/h, nebi prišlo do zastojev? Kako bi se pa prehitevali? Na naših AC se je NEMOGOČE voziti 130km/h, ker:
-naletiš na voznem na tovornjakarje
-težko prehitiš vozilo na voznem, ker je na prehitevalnem gneča
-je na prehitevalnem počasnejši od tebe
-se ti to dogaja celih 100km, eno in isto....
Glede na vse te stvari, katere so na cesti, sem sam sklenil kompromis, zato vozim pod 130km/h. Zakaj? Ne da se mi stalno bremzat, čakat, prosit.. In pa kar je glavno, uporabljam 3-tji pas. Tudi pri hitrosti 130km/h; če že vozim tak.
Gosic ne razumeš al pa namensko nočeš razumet. Na naših AC se da prav lepo vozit na zgornjem robu omejitve, edino v jutranji in popoldanski konici je to težje ampak to sploh ni bistvo in sploh ne govorimo o tem ampak o nečem čisto drugem. Bistvo je to, da če se voziš s 100km/h pojdi obvezno na počasni pas, če je le možno, ker si drugače ovira tudi na delu AC, kjer to ne rabiš bit in s tem omogočiš čim bolj normalno odvijanje prometa. Pri 130km/h ali celo več pa velja tisto kar sem napisal, da je uporaba skrajno desnega pasu lahko tudi problematična - sem v prejšnjem postu opisal zakaj.