Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a BBoss Ne mar 04, 2012 7:11 pm

Gosic je napisal/-a:Torej po tvojih besedah, zakon o hitrosti določa, da se MORA vsak udeleženec, ki se 'priklopi' na AC držati točno 130km/h, ali malo več? Torej ko se srečata tisti, ki vozi točno 130km/h in tisti, ki malo več (cca 140km/h); praviš da pri tem ne more priti do naleta? Seveda lahko pride, ampak do manjše škode, pa tudi malo verjetno je, boš rekel. Seveda pa zakon določuje hitrost od 65km/h - 130km/h. Če bi se vsi vozili 130km/h, nebi prišlo do zastojev? Kako bi se pa prehitevali? Na naših AC se je NEMOGOČE voziti 130km/h, ker:
-naletiš na voznem na tovornjakarje
-težko prehitiš vozilo na voznem, ker je na prehitevalnem gneča
-je na prehitevalnem počasnejši od tebe
-se ti to dogaja celih 100km, eno in isto....

Glede na vse te stvari, katere so na cesti, sem sam sklenil kompromis, zato vozim pod 130km/h. Zakaj? Ne da se mi stalno bremzat, čakat, prosit.. In pa kar je glavno, uporabljam 3-tji pas. Tudi pri hitrosti 130km/h; če že vozim tak.

Gosic ne razumeš al pa namensko nočeš razumet. Na naših AC se da prav lepo vozit na zgornjem robu omejitve, edino v jutranji in popoldanski konici je to težje ampak to sploh ni bistvo in sploh ne govorimo o tem ampak o nečem čisto drugem. Bistvo je to, da če se voziš s 100km/h pojdi obvezno na počasni pas, če je le možno, ker si drugače ovira tudi na delu AC, kjer to ne rabiš bit in s tem omogočiš čim bolj normalno odvijanje prometa. Pri 130km/h ali celo več pa velja tisto kar sem napisal, da je uporaba skrajno desnega pasu lahko tudi problematična - sem v prejšnjem postu opisal zakaj.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne mar 04, 2012 8:48 pm

BBoss je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Hipotetično, če si čisto sam, niti nima veze, če se ti pa kdo približuje od zadaj, je pa lahko zelo koristno. Fora je v tem, da se vsi še dalje vozijo po srednjem, potem pa zadaj prideta samo dva avtomobila in že nastane "zastoj", to sem že večkrat doživel. Po počasnem pasu se pa da vozit tudi 180+ brez težav vsaj na višnjegorskem in tistem pred Novim mestom.

Zelo pogosto na višnjegorskem čakam dva, ki se prehitevata, med tem ko je počasni prazen, umakne se pa ne noben iz srednjega, zame je to drkanje v glavo tistega zadaj čisto po nepotrebnem! Ne vem a naj še narišem, da bi bilo bolj jasno...

Načeloma drži kar praviš ampak samo takrat, ko ni prometa. Takrat, je pa praktično vseeno na katerem pasu si, če si sam na cesti saj ne oviraš nikogar...

Kaj ga zdaj biksaš? :D Drži takrat, ko je malo prometa, včasih je tudi dosti prometa, pa se zgodi, da je na tistem odseku samo par avtov in takrat ni potrebe po "gužvi", pa se vseeno dela z vožnjo po sredini!

MotoNimfa je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Mimo priključka Grosuplje, se danes zjutraj peljem 135 po tempomatu. En frajer z octavio karavan zapelje na ac in takoj prehiteva kamion, ki se je prav tako priključeval na ac in se peljal prbl 40. Bremzal sem k norc, tako da so se vsi 4-je žmigavci vključil. Seveda sem mu poblendal in trobu. In glej ga frajerja, se umakne na vozni pas, nato pa za mano tik za ritjo in mi blenda... Čedalje več je takih kurcu na naših cestah. To so dobesedno psihoti!

Šeenkrat hvala bogu za abs in dobre gume, kar me je že nekajkrat rešilo iz takih situacij!

Tudi sama sem imela podobno situacijo par tednov nazaj in to ni redkost -.- Žalostno!

Eh Grosuplje... tam še do izvoza ne pridejo, pa bi že radi bili na prehitevalnem. Tam je za izvozom na AC v smeri proti Lj standard, da gre vozni pas nekaj časa hitreje kot prehitevalni, ker se vsi takoj zrinejo levo, brez da bi izkoristili pospeševalni pas ipd.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne mar 04, 2012 9:30 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Hipotetično, če si čisto sam, niti nima veze, če se ti pa kdo približuje od zadaj, je pa lahko zelo koristno. Fora je v tem, da se vsi še dalje vozijo po srednjem, potem pa zadaj prideta samo dva avtomobila in že nastane "zastoj", to sem že večkrat doživel. Po počasnem pasu se pa da vozit tudi 180+ brez težav vsaj na višnjegorskem in tistem pred Novim mestom.

Zelo pogosto na višnjegorskem čakam dva, ki se prehitevata, med tem ko je počasni prazen, umakne se pa ne noben iz srednjega, zame je to drkanje v glavo tistega zadaj čisto po nepotrebnem! Ne vem a naj še narišem, da bi bilo bolj jasno...

Načeloma drži kar praviš ampak samo takrat, ko ni prometa. Takrat, je pa praktično vseeno na katerem pasu si, če si sam na cesti saj ne oviraš nikogar...

Kaj ga zdaj biksaš? :D Drži takrat, ko je malo prometa, včasih je tudi dosti prometa, pa se zgodi, da je na tistem odseku samo par avtov in takrat ni potrebe po "gužvi", pa se vseeno dela z vožnjo po sredini!

WTF? Sej sem napisal, ko ni prometa in ko si sam - to pomeni, da ni nikjer nikogar, da bo lažje za razumet. Mislim kr neki.

Če pa si prebral ostale moje poste sem razložil kako pa kje pa kdaj ter zakaj je smiselno zasedat katerega od pasov. Ne vem bolj jasno ne znam napisat :huh:

Uporabniški avatar
javr
Novinec

Napisal/-a javr Če mar 08, 2012 8:38 pm

koliko je v "stari Evropi" (Anglija, Nemčija, Francija, Italija, Avstrija, Švica, Norveška, Švedska, itd) primerov, ko enemu vozniku v enem letu napišejo 60 predlogov sodniku za prekrške in mu zaplenijo 10 avtov in še kar vozi ?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne mar 11, 2012 10:20 am

Evo še mojo zgodbo, da ko boste naslednjič spet srečali takega šerifa, ne boste začudeni. Še ena zgodbica več, da si lahko rečem. Aha, spet dobil potrditev kar govorim že leta, nič novega. :roll:

V sredo smo šli na izlet proti Štajerski. Vozil je 55 letnik zaradi določenih vzrokov (tega raje ne napišem). Star okrog 55 let. Jaz in žena kot sopotnika. Ko smo štartal na dolgi izlet proti Celju, je že takoj po 1km prehiteval na kratki ravninici. Vse lepo in prav, ampak, ko se je on za to odločil se je že videlo, da gre avto nasproti. On suvereno ven in se prehiteva. :roll: OK, ni panike, hoče samo pokazat, kolk leti njegov korejski sekret. Čas je bil vsekakor čisto napačen za tole. Ženska, katera je prišla nasproti ni reagirala ( očitno že vajena vsega hudega :D ). Čez 5km ga dohiti dostavno vozilce mercedes. Ker seveda ne dopušča, da ga kdo prehiti, smo skozi Ročinj leteli 70-80. In možakar komentira, lej ga tega, v stilu, kaj hočeš nekaj voziti hitreje. OK, ni panike, še eno, potem bo pa treba kakšno lekcijo dat možakarju. Ja ni bilo treba dolgo. Mercedes upočasni, mi odletimo naprej in nas ponovno dohiti. Na dolgi ravnini se nas loti prehitevat. In tale b**** trapast mu je dal gas in ponovno zagodrnjal. :huh: Ja, lej ga tega. Se obrnjem k njemu in rečem čemu je tega treba bilo? Zakaj je treba spravljat v nevarnost mene, sebe, mojo ženo zadaj, tisti ki te prehiteva? Odgovori model, da se nima kaj vozit hitreje, ker se že itak vozimo 80-90. A bejž? A tako je to? Pa a ne bi bilo bolj pametno, da kolk se bo kdo vozil, poskrbi kaka druga inštitucija. Mu omenim še tiste škarjice takoj na začetku. Da o vožnji po AC ne govorim. Fucked up people. Vožnja vseskozi po prehitevalnem. Ko se mu je avto približeval, se mu je umaknil zadnjo sekundo, tako da je moral avto zadaj, najbrž, vedno zavirat. Naša hitrost 120-140. Če ga je nekdo dohitel, je toliko pospešil, da se je zadaj ponovno oddaljil. Razen, če ni ravno zadaj vozeči vozil več kot 150, potem se mu je umaknil. Pa prihod na počivališče Trojane je bil legendarni (tak da, če je mel kdo probleme v sredo pri zavijanju na počivališče Trojane v smeri LJ, se mu jaz, v imenu 55 letnega b*****, opravičujem). Sam še kamerca mi je manjkala. Ma ... brezveze v glavnem. :huh:

Jaz se pač peljem po AC, da bi bil čim hitreje iz A do točke B in pri tem ne skurim vsega bencina ter zavor. Temu decu pa dogaja, ko pride na AC. Je mel tolk dela z drugimi v 3pm, da sem že komaj čakal, da pridemo domov in da zaključim z njim. :huh:

In še tole ja. Ko pridemo v Celje po skoraj 3h vožnje, možakar stopi iz avtomobila in vidim, da je v coklah. Pika na i. :shock: Ne, nič več mu nisem rekel. Ker sem že do Gorice utihnil, ker vem kako je, kaj bo en smrkavec pravil "kao izkuženim" voznikom in jih učil. :/:o:/
SlikaSlika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne mar 11, 2012 11:05 am

Heheh si kar v živo predstavljam :D To so ti izkušeni vozniki in ko takemu rečeš, da ne zna vozit, ja bolš da si ga z nožem v hrbet...manj boli :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne mar 11, 2012 3:00 pm

po moje si se prvič in zadnjič peljal z njim kot šoferjem? V tolažbo ali pa tudi ne - takih bizgecev sploh ni toliko malo.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne mar 11, 2012 3:11 pm

zakaj jaz jih ne dobim take? pa kje se skriva vsa ta golazem?

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne mar 11, 2012 4:11 pm

bodi srečen da jih ne dobiš. škoda živcev.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 12, 2012 8:57 pm

BBoss je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

WTF? Sej sem napisal, ko ni prometa in ko si sam - to pomeni, da ni nikjer nikogar, da bo lažje za razumet. Mislim kr neki.

Če pa si prebral ostale moje poste sem razložil kako pa kje pa kdaj ter zakaj je smiselno zasedat katerega od pasov. Ne vem bolj jasno ne znam napisat :huh:

Čaki kaj zdaj drži samo ko ni nikjer nikogar? Napisal sem več stvari in ko je malo prometa, kar ni isto kot nič, se da vozit tudi 180km/h po skrajnem desnem in preživet...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 13, 2012 12:10 am

Da se in sodeč po anketi to počne čez polovico voznikov. Žal sodeč po videnem le-teh ni niti 10 % . Zakaj taki neresni odgovori na anonimno anketo?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 13, 2012 12:18 am

~toMmy~ je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

Čaki kaj zdaj drži samo ko ni nikjer nikogar? Napisal sem več stvari in ko je malo prometa, kar ni isto kot nič, se da vozit tudi 180km/h po skrajnem desnem in preživet...

A dej no dej .. pa kdaj si ti nazadnje vozil po počasnem pasu recimo v vrhniški klanec. Počasni pas ima namreč širine samo 2,5 metra in ti bi po njem teral 180km/h :roll: - poleg tega, da je podlaga precej neravne in pri tej hitrosti na tako ozki cesti je lahko že malenkostna nepazljivost, neravnina, rahel popravek smeri pa boš ali drsal ogrado ali pa prevozil črto s srednjim pasom.

Glej, ko bo skrajno desni pas normalne širine recimo tam nekje 3,5 do 3,75m potem ne rečem nič, ampak dokler pa bo ta pas širine 2,5 metra je resnično namenjen počasni vožnji, naloženih tovornjakov in drugih počasnih vozil - mislim a je to res tako težko razumeti no. :?

esem je napisal/-a:Da se in sodeč po anketi to počne čez polovico voznikov. Žal sodeč po videnem le-teh ni niti 10 % . Zakaj taki neresni odgovori na anonimno anketo?

Neresni odgovori so zato, ker je anketa čist preveč splošna in se ne prilagaja situaciji. Če imamo kje v Slo tri enakovredno široke pasove se absolutno strinjam, da je potrebno uporabljati desnege, večino pa so to počasni pasovi za v klanec, ki so bistveno ožji in jih je že pri normalnih AC hitrostih kar težko uporabljat, da ne rečem, da so še zelo neravne, kar pri večjih hitrostih v okviru omejitev pomeni še dodatno težavo.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To mar 13, 2012 8:22 am

vceraj se vozim ven iz ajdovscine (60km/h), na kriziscu hocem zavijat levo. dam smernik, se zapeljem na levi pas (samo za zavijanje levo) in od enkrat me tip na polno prehiti po levi z cca. 100 km/h. v kriziscu po konta pasu, tolko da ga nisem odkacu z bokom. svaka cast :bow
turbo inside

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 13, 2012 8:49 am

_furby_ je napisal/-a:vceraj se vozim ven iz ajdovscine (60km/h), na kriziscu hocem zavijat levo. dam smernik, se zapeljem na levi pas (samo za zavijanje levo) in od enkrat me tip na polno prehiti po levi z cca. 100 km/h. v kriziscu po konta pasu, tolko da ga nisem odkacu z bokom. svaka cast :bow

bi moral v ogledalo pogleat ce lah varno zavijes na levi pas (tisti ki je samo za zavijanje) :D :D
Ni vse res kar napišem

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 13, 2012 9:02 am

Se prižge zelena, in štartam. Hodim skorajda hitro, sploh ker zelena za čez semafor gori točno tolko časa, kolikor časa bi potreboval da pritečeš čez. Predstavljajte si stare mame, ko hodijo še čez rdečo nekaj časa... Prehodil sem že tri pase, na zadnjem sem napol. Še vedno gori zelena. Nakar prileti izza ovinka avto, ki rohneče nabija gas. Skorajda sem že čes, ko mi začne na polno trobit, kazat uro, nabijat gas... nato se pospešeno odpelje do semaforja, na katerem gori rdeča luč. Dobesedno pridrvi in nato na polno bremza.
Rdeča je gorela še skorajda minuto.

Vsaka čast, za pridobljeni 2 sekundi, ko je tak potem pospešil do rdeče. Vozilo je bil Ford Kuga, dizel. V vozilu neki stari ata. Me zanima kak bi bil šele svet, če bi bil sam tak nevzgojeno nespoštljiv, in bi trobil vsem starim ljudem, ki rabijo še dodatno minuto, da pridejo čez rdečo na semaforju, ali pa da se ti umaknejo, v kaki trgovini recimo....

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 13, 2012 10:12 am

Joj Gosic... spet si oviral nekoga, pa sej to ti prihaja v navado tudi, ko si peš :twisted:

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To mar 13, 2012 11:36 am

moram se strinjat z forumašem @BBos, kar se skrajenga desnega tiče.
zadnje ko sem se peljal iz Ljubljane domov sem si reku da bom upošteval to pravilo (iskreno rečeno prej nisem vedel zanj), ter sem se kjer ni bilo nobenega vozil po skrajnem desnem pasu (npr. Vrhniški klanec). vozil sem s hitrostjo 130-140km/h in ta pas je za tako hitrost precej neprijeten, na momente nevaren, ravno zaradi razlogov, ki jih je BBos napisal. pa tudi praktično brez smisla sem se vozil tam, zato ker tisti, ki so me prehiteli, so prehitevali vseeno po prehitevalnem pasu :lol: in malce začudeno gledali, kolikor sem uspel razbrati iz obrazov sopotnikov.
lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To mar 13, 2012 1:00 pm

Jaz se vedno, če mi le situacija to omogoča (da ni tam počasnih šleperjev) postavim na skrajno desni pas. Še posebej kadar se vozim proti trojanskim predorom v smeri Celja, kjer par 100m pred tuneli zmanjka prehitevalnega pasu, srednji pas pa postane prehitevalni. In nemalokrat opažam, kako se vsi gužvajo na srednjem oz. nato na prehitevalnem pasu, desni pa je skoraj povsem prost. Tako da s 100km/h, kolikor je tam tudi omejitev, prav dobesedno padeš mimo vse kolone na levem pasu. Včasih tega nisem počel, zdaj pa več ne j***m žive sile, ni namreč moj problem, če se vsi vozijo na njihovem svetem levem pasu, pasu manjvrednostnega kompleksa. :roll: :roll: :roll: In pa seveda tudi drugje po AC, še vedno ogromno jebenih kamperjev na prehitevalnem pasu, vozni pas pa prost. :evil: Nonstop, ampak res NONSTOP srečujem take paciente na naših avtocestah, medtem ko je v tujini z redkimi izjemami glede tega prava milina.

Druga kronična zadeva pa ostaja neuporaba smerokazov. Tu še vedno prednjačijo razni velepomembneži v premium znamkah, vse več je pa tudi ostalih, ki se očitno po njih zgledujejo v smislu, češ, če njim ni treba, tudi meni ni. :roll: A je res tako težko vklopit tist PO***AN žmigavc, ko nekam zavijaš ali menjaš pas??!!?? :arrow: apeliram na vse, da poveste to naprej vsem morebitnim znancem, ki ne vedo čemu služi leva obvolanska ročica!!!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To mar 13, 2012 4:18 pm

abbe je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:vceraj se vozim ven iz ajdovscine (60km/h), na kriziscu hocem zavijat levo. dam smernik, se zapeljem na levi pas (samo za zavijanje levo) in od enkrat me tip na polno prehiti po levi z cca. 100 km/h. v kriziscu po konta pasu, tolko da ga nisem odkacu z bokom. svaka cast :bow

bi moral v ogledalo pogleat ce lah varno zavijes na levi pas (tisti ki je samo za zavijanje) :D :D

jaz sem pogledal, ampak je bil moz se za mano. in glede na to da je bil desni pas (za naravnost fraj), bi lahko moz komot sel po unemu. ne pa na kontra stran. nocem niti pomislit, kaj bi bilo ce bi se z starnske ceste (na levi) kdo prikljucil :huh:
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 13, 2012 4:56 pm

Polo78 je napisal/-a:Jaz se vedno, če mi le situacija to omogoča (da ni tam počasnih šleperjev) postavim na skrajno desni pas. Še posebej kadar se vozim proti trojanskim predorom v smeri Celja, kjer par 100m pred tuneli zmanjka prehitevalnega pasu, srednji pas pa postane prehitevalni. In nemalokrat opažam, kako se vsi gužvajo na srednjem oz. nato na prehitevalnem pasu, desni pa je skoraj povsem prost. Tako da s 100km/h, kolikor je tam tudi omejitev, prav dobesedno padeš mimo vse kolone na levem pasu. Včasih tega nisem počel, zdaj pa več ne j***m žive sile, ni namreč moj problem, če se vsi vozijo na njihovem svetem levem pasu, pasu manjvrednostnega kompleksa. :roll: :roll: :roll: In pa seveda tudi drugje po AC, še vedno ogromno jebenih kamperjev na prehitevalnem pasu, vozni pas pa prost. :evil: Nonstop, ampak res NONSTOP srečujem take paciente na naših avtocestah, medtem ko je v tujini z redkimi izjemami glede tega prava milina.

Druga kronična zadeva pa ostaja neuporaba smerokazov. Tu še vedno prednjačijo razni velepomembneži v premium znamkah, vse več je pa tudi ostalih, ki se očitno po njih zgledujejo v smislu, češ, če njim ni treba, tudi meni ni. :roll: A je res tako težko vklopit tist PO***AN žmigavc, ko nekam zavijaš ali menjaš pas??!!?? :arrow: apeliram na vse, da poveste to naprej vsem morebitnim znancem, ki ne vedo čemu služi leva obvolanska ročica!!!

Čemu pa služi? Blendanju? Jaz je skoraj ne uporabljam, ker šparam, da se ne znuca, bom lahko avto za več denarja prodal.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 35 gostov