Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 27, 2008 2:37 am

Kiko je napisal/-a: No tako! Prebral sem večino postov v tej temi in zasledil cca 2-3 posta kjer se omenja vgradnja plina v avtomobile z dizelskim motorjem. Zanima me ali je to možno in kakšni so stroški vgradnje (prebral sem da se vgradnja ne splača, ker je predraga).
Sprašujem za Toyoto Landcruiser 4.2d, ki porabi 16-17 l / 100 km. Tudi več!
Lepo prosim za odgovore!

LP ;)

Ni ravno tako, kot Ghandi :P pravi - niso potrebne velike modifikacije na motorju (svečke itd) - morda so celo manjše kot pri bencinarju - pri njihovem sistemu, ki samo zmeša plin in nafto. Ker sta moč in navor večja, je pri normalni vožnji tudi poraba verjetno manjša (+ nižja cena plina + manjše onesnaževanje in obraba ter lepši tek motorja).

poglej si tole (kdaj slabo odpira) http://www.duofuel.com/DuoFuelWeb.pdf
Pobrano je od tu http://www.duofuel.com/ - oni so ena vodilnih firm in so predelali tudi Toyoto LC diesel. Morda ti odgovorijo, koliko stane itd - v tem primeru objavi tu.
lp

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Če maj 29, 2008 11:08 pm

REG DREAM XXI P

kdo pozna ta sistem? a je dober?

lp

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če maj 29, 2008 11:55 pm

Več vas je na plinu in več je črpalk, dražji je plin. Počasi bo cena takšna kot za liter bencina, ali pa 20% manj, kolikor je tudi višja poraba plina, tako da boš posledično na enakem z računico €/km.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe maj 30, 2008 12:51 am

RENO911 je napisal/-a:Več vas je na plinu in več je črpalk, dražji je plin. Počasi bo cena takšna kot za liter bencina, ali pa 20% manj, kolikor je tudi višja poraba plina, tako da boš posledično na enakem z računico €/km.
Do takrat bo kdo našparal za en kamion denarja ... Vojko - kolega ki ima na Jeepu porabo 17+ je rekel da mu gre skozi na smeh odkar ga je montiral :)
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe maj 30, 2008 12:58 am

Mad je napisal/-a:
RENO911 je napisal/-a:Več vas je na plinu in več je črpalk, dražji je plin. Počasi bo cena takšna kot za liter bencina, ali pa 20% manj, kolikor je tudi višja poraba plina, tako da boš posledično na enakem z računico €/km.
Do takrat bo kdo našparal za en kamion denarja ... Vojko - kolega ki ima na Jeepu porabo 17+ je rekel da mu gre skozi na smeh odkar ga je montiral :)

Mogoče mu kje napeljava pušča, pa uhaja plin v kabino. Naj preveri, preden se kam zabije ali pa celo zaduši. S tem se ni za špilat.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe maj 30, 2008 5:25 am

Na bencinu sem imel porabo 8l, na plinu jo imam 9 l, tankam za 32€ naredim 530-540km, avtonomije z obemi tanki imam cca 1200 km... samo nekaj številk, računice pa sam naredi...PLIN SE IZPLAČA
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Pe maj 30, 2008 7:24 am

Cene plina so zamrznjene oz zakonsko določene do leta 2012 za EU (torej tudi za SLO). V tujini se pa sploh splača, ker je tam cena plina še nižja kot pri nas, ker pri nas ustrezna okoljska zakonodaja še šepa.

Lp
Pecho

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe maj 30, 2008 8:25 am

od kje tebi ta podatek?

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Pe maj 30, 2008 9:33 am

gogocak je napisal/-a:od kje tebi ta podatek?

Ene 14 dni nazaj je blo na Motorvision oz. Motor, ko je blo govora o alternativnih gorivih oz ekološko čistejših gorivih, če je njim za verjet je pa druga stvar. Pa še nekje med solato na tejle strani: http://www.aegpl.eu

Lp

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe maj 30, 2008 12:51 pm

RENO911 je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

Mogoče mu kje napeljava pušča, pa uhaja plin v kabino. Naj preveri, preden se kam zabije ali pa celo zaduši. S tem se ni za špilat.

:cry :cry :cry :wiihuu

ma kake ti pokaš...

p.s. včeraj sem pri Mavriju opravil prvi servis. Zdaj imam namontiran še flash lube za dodatno mazanje ventilov, mešanico sva pa nastavila da mi sedaj kuri +- 0.5 litra glede na bencin. Mam raje da mi sedaj prvih nekaj tisoč km malo bolj zaliva pa da se potem vidi kolikor se še da za ziher it v siromašenje mešanice.

bottom line, imam 140 konjskega bencinarja, ki mi stroškovno kuri enako kot večina 80 konjskih dizlov :)
in z veseljem dodam nekaj evrov več pri registraciji za vso zabavo in radoživost malo močnejšega motorja

Uporabniški avatar
skuštran
Nov uporabnik

Kraj: Izlake

Napisal/-a skuštran To jun 03, 2008 5:46 pm

ghandaed je napisal/-a:Proton servis v LJ (nasproti semenarne)

Ima kdo izkušnje s tem servisom?

lp

skuštran

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To jun 03, 2008 6:03 pm

pozdravljena ekipa:)

Dajte malo se razpišite katere svtoplinske sisteme imate vgrajene in kako ste z njimi zadovoljni.
Zaenkrat sem prečesal vse hrvaške in nemške forume.
pri nemcih je bolj ali manj Prins na čelu
-Hrvaška pa BRC

a na obeh sem zasledil novo serijo sistemov brez uparjivanja plina ICOM jtg.

Ajmo:)

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne jun 08, 2008 12:13 pm

Evo vgrajen imam Nizozemski sistem ''Prins''. Približno 20.000 sem ga imel v Renault Espace3 2.0 16V, sedaj pa sem ga prestavil v Toyoto Avensis 2.0 in tudi tukaj mi dela brez problemov.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne jun 08, 2008 12:14 pm

skuštran je napisal/-a:
ghandaed je napisal/-a:Proton servis v LJ (nasproti semenarne)

Ima kdo izkušnje s tem servisom?

lp

skuštran

Tomaž je eden tistih ,ki imajo pri nas več znanja in izkušenj.

niiiza
Nov uporabnik

Napisal/-a niiiza Če jun 12, 2008 12:13 am

Mislim da Zavoli naredi kvalitetno in poceni za vse vrste avtomobilov(razen dizelskih)

Ce koga zanima je tole njihova stran www.zavoli.si

en3rgie121
Nov uporabnik

Napisal/-a en3rgie121 Če jun 12, 2008 9:34 am

Italjanski - Tartarini - totalno razočaran, ves čas mi ga vn meče - začne piskat, kot bi mu zmanjkal bencina, in morm preklopit na bencin in nazaj na plin. Sem bil na servisu v Lj, pri Avtomaiestru, mi je ene 10x spreminjal nastavitve, zamenjal mi je tudi nek ventil, pa ni nič bolš. Tle so itaq nesposobni.

Vse kar je sedaj dosegel je to, da se mi je poraba dvignila iz 19l/100 na 26l/100 - je pa res da malo več gonim, samo pod 22 ga ne morem več spraviti. Aja, gre pa za Jeep Grand Cherokee 4.7

Ma kdo kakšen nasvet kam bi to peljal nastavit ?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe jun 13, 2008 6:16 am

en3rgie121 je napisal/-a:Italjanski - Tartarini - totalno razočaran, ves čas mi ga vn meče - začne piskat, kot bi mu zmanjkal bencina, in morm preklopit na bencin in nazaj na plin. Sem bil na servisu v Lj, pri Avtomaiestru, mi je ene 10x spreminjal nastavitve, zamenjal mi je tudi nek ventil, pa ni nič bolš. Tle so itaq nesposobni.

Vse kar je sedaj dosegel je to, da se mi je poraba dvignila iz 19l/100 na 26l/100 - je pa res da malo več gonim, samo pod 22 ga ne morem več spraviti. Aja, gre pa za Jeep Grand Cherokee 4.7

Ma kdo kakšen nasvet kam bi to peljal nastavit ?

model avta, motorja, letnik?

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Pe jun 13, 2008 10:21 pm

Te plinske naprave se verjetno razlikujejo glede tipov motorja, ne? A bi recimo vgradnja plina za V6 motor bila pol dražja?
Prelude To Disaster

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So jun 14, 2008 8:38 am

TriCikl je napisal/-a:Te plinske naprave se verjetno razlikujejo glede tipov motorja, ne? A bi recimo vgradnja plina za V6 motor bila pol dražja?

pri (naj)boljših sistemih se naprave razlikujejo samo po številu cilinrov oz valjev, je pa razlika med 4 in 6 cilindrskim sistemom cca 15-20%

en3rgie121
Nov uporabnik

Napisal/-a en3rgie121 So jun 14, 2008 12:12 pm

Jeep Grand Cherokee 4.7, 1999 letnik
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov