Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So maj 31, 2008 1:16 pm

NoFX je napisal/-a:Kaj je tu za dokazovat? Od cigaretov in kave še ni noben delal bedarij po cesti.

aja. zanimivo.
js ne pijem redno kave.
ampak ucasih pa jo. in zadnic sem delal na brdu pri kranju kjer imajo super dobre kave, ki so zastonj.

v dveh urah sem spil ene 4 te kofete pol sem sel pa v lj. in sem bil od stirih kav prou zadet za volanom. vozil sem raztreseno in nezbrano in sem bil precej bolj nevaren za okolico kot bi bil ce bi spil 3 pere.

iz te voznje pod vplivom KOFEINA, ki je glihtok droga kot kerakol druga droga pridejo pol pizdarije na cesti ker dojemas stvari drugace.

ce so pa eni taki kofein narkomani da spremembe v psihicnem stanju ne opazijo je pa to isto kot narkoman, ki zjutraj rabi pol grama samo zato da pride k seb. in isto pri tej kolicini ne opazi nikakrsne zadetosti.

NoFX je napisal/-a:Zato, ker je zrel za na zdravljenje (komuna al kak se že temu reče) ne pa za na cesto.

ja js isto pravm za une k kavo pijejo vsak jutr in k kadijo cike skos.

v komuno z njimi. to da so legalni đankiji ne izniči dejstva, da SO ĐANKIJI.

NoFX je napisal/-a:Takšne frajerje, ki si dovolijo vozit pijani ali pod vplivom drog je treba primerno kaznovati.

napisal sem, da ti ni treba voziti pod vplivom, da bi te policaji kaznovali. tko da nevem tocno na kaj si s tem odgovoril.

js sm definitivno za to da se kaznuje tiste ki vozijo pod vplivom. ampak pod vplivom vseh psihoaktivnih snovi.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So maj 31, 2008 6:07 pm

Voith je napisal/-a:kar se pa zasvojenosti s travo tice: trava je zelo zelo zasvojljiva, sam mal bl na dolgi rok, pa vsi si lažejo s tem da trava ubistvu ni zasvojljiva kljub temu da skadijo po 10+ jointov na dan. vsak dan.

Nimaš pojma... čisto tko, btw...

Ali imaš izkušnje?

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So maj 31, 2008 6:24 pm

FBR je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:kar se pa zasvojenosti s travo tice: trava je zelo zelo zasvojljiva, sam mal bl na dolgi rok, pa vsi si lažejo s tem da trava ubistvu ni zasvojljiva kljub temu da skadijo po 10+ jointov na dan. vsak dan.

Ali imaš izkušnje?

Če je mal nazaj napisal da je skadil ne vem kolk pa bil zasvojen... Pol mislim da ma izkušnje ja :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So maj 31, 2008 6:26 pm

@ voith kava pa cigareti so droga.aja?noro stari.ti vrjetn sekr kadis
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So maj 31, 2008 6:38 pm

Pavel_P je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

Ali imaš izkušnje?

Če je mal nazaj napisal da je skadil ne vem kolk pa bil zasvojen... Pol mislim da ma izkušnje ja :)

Potem bo pa čist tko reku. Ne projecirat lastnea doživetja na ostale...

Če si zasvojen s travo, potem pa tud ne vem. Zasvojenost ima več oblik. Trava definitivno ni fizična zasvojenost, pod kar večina meče besedo zasvojenost. Pri travi je samo psihična zasvojenost, da si zadet, ker ti je takrat kul... nimaš pa nikakršne fizične potrebe za to ali problemov... vsaj če imaš vse v glavi pošlihtano...

Kar se pa same vožnje tiče bi pa lahko tudi diskutiral... kar jaz vem pelješ bolje....

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P So maj 31, 2008 6:43 pm

abbe je napisal/-a:@ voith kava pa cigareti so droga.aja?noro stari.ti vrjetn sekr kadis

sej ma prav :) Droga so vse psihoaktivne substance, ki so ponavadi tudi zasvojljive. (psihično ali fizično). Delijo se pa potem na legalne in nelegalne.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So maj 31, 2008 6:55 pm

Pavel_P je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:@ voith kava pa cigareti so droga.aja?noro stari.ti vrjetn sekr kadis

sej ma prav :) Droga so vse psihoaktivne substance, ki so ponavadi tudi zasvojljive. (psihično ali fizično). Delijo se pa potem na legalne in nelegalne.

Droge so tudi začimbe... in droga sploh ne pomeni to kar danes večina folka smatra za to...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So maj 31, 2008 7:00 pm

FBR je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

Droge so tudi začimbe... in droga sploh ne pomeni to kar danes večina folka smatra za to...

ja ampak ce so legalne poj vrjetn nimajo takega ucinka da bi uplival na sposobnosti cloveka.
no sj uplivajo sj ratas zasvojen.ampak ce redno uzivas kavo ali cigarete to ne ovira tvojo voznjo(razn ce med voznjo kavo pijes al pa kadis)
to da si pa ti biu mau omoticen Voith je pa normalno ce ne pijes kave pa poj se predoziras s kofeinom...sj za cigarete je isto,pa se za marsikaj
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So maj 31, 2008 7:09 pm

fantje zadnjič sem se s kolegom zapeljal krog z gumenjakom in se nama je malo razlil bencin.. sva z glavami slonela nad tankom in odvezovala vozle od špage za sidranje se mi je zazdelo da me malo mede.. in ko sem vstal sem mislil da bom poletel..
torej.. zadenite se ga legalno z benzom ali pa lepilom :lol:

PS: glavobol je kar precejšen potem :?

Uporabniški avatar
R-M
Novinec

Napisal/-a R-M So maj 31, 2008 8:39 pm

a mi lahko en pove ce je ze kdo dobil kazen za zaspanost oz utrujenost pa je vozu(ce to sploh obstaja) takrt tut niso sposobnosti lih take k bi morale bit pa se velik vec nesrec se zgodi zato ker je en za volanom zaspau kot pa zarad trave...

se pa strinjam drugac da se ne voz pod vplivom alkohola in drog.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So maj 31, 2008 8:43 pm

FBR je napisal/-a:

Ali imaš izkušnje?

izkusenj mam tok, da ti lahko povem, da mi je kr par ok prijateljev ali prijateljic v doocenem trenutku postalo heroinski al pa kokainski odvisnik. od teh prijateljev jih je nekaj tudi pokojnih.
nekaj jih je spucanih, par jih je pa se zmer dzankijev, ze cca 10~12 let.

a sm kje omenju fizicno zasvojenost? fizicne se je velik lazje otrest kot psihicne.
za fizicno pac mal potrpis in si bolan en tedn in to je to. konec fizicne.
s psihicno pa ne gre tko lahko. psihicna te pa vlece in vlece in vlece in vlece.

zato se pa đankiji spucajo pa pol spet nazaj pa spet pa spet. -to je zarad psihicne zasvojenosti ne zarad fizicne.

in ja, trava je psihicno zelo zasvojljiva. s travo je zasvojen tut kr posten procent danasnje mladine. po moje precej vec kot 30%

drgac pa sam nism zasvojen z nobeno opojnostjo, ne kadim, ne pijem kave, celo ne jem mesa. to pa zato ker spostujem zivljenje. odvisen sem samo od hrane, pijace in ljubezni :lol:
kar pa ne pomeni da teh stvari ob pravih trenutkih ne uzivam.
recimo ob pivu mi zelo pase cigaret ali dva.

pa mene ni nc bolela glava po bencinu. sm pa scasoma zacel v bencinskem svetu videvat smrt vsakic in to se mi je zdel dost jasen znak da bi blo pametno s tem nehat.
aja drgac pa benz dihat je ekstremno nevarno, ker ti dela luknje v pljucno gobo in ker pri vsakem inhaliranju tvegas, da se ti ustavi srce.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jun 01, 2008 1:42 pm

Govorit da jih je trava pripeljala do heroina je bolano.
Tako je tudi nekoga pripeljal fičo do Porša, pa ima to res kakšno vezo??!!??

...ne prav velike. Če imaš v glavi vse poštimano ni problem... če ti pa ni nikoli dovolj ti pa itak nikoli ne bo... z ali brez...

Poznam ogromno ljudi in noben ni zaradi trave pristal na heroinu... večje bederije še nisem slišal in to je zelo napačno razmišljanje. In vsi ki so hoteli nehat so nehali relativno brez problema. Še največji problem je rutina, na katero si navajen...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Ne jun 01, 2008 2:32 pm

Vsak ki je s trave prišel na heroin, je pred travo verjetno kadil čike in se napijal z alkoholom. Trava je torej samo vmesna stopnja.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jun 01, 2008 2:54 pm

FBR je napisal/-a:Govorit da jih je trava pripeljala do heroina je bolano.

ti si bolan. a sm kje reku, da trava pripelje do heroina? kje ti najdes te trditve, resno?

reku sm, da je trava psihicno zasvojljiva. kar je. dokaz so pa vsi tisti hasisarji, ki na dan skadijo po cca 5~10 jointov in to pocnejo ze vec let. in sam js takih poznam 20+.

pa tut tle na forumu je takih malo morje.
ampak seveda si vsak sam pri sebi laze, da pac trava ne zasvoji in da lahk neha kadar hoce. kar je seveda res. ampak ker je psihicno zasvojen noce nehat in pol kadi nonstop.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jun 01, 2008 3:09 pm

Voith je napisal/-a:izkusenj mam tok, da ti lahko povem, da mi je kr par ok prijateljev ali prijateljic v doocenem trenutku postalo heroinski al pa kokainski odvisnik.

Tale stavek več kot namiguje, da je bila za to odgovorna trava. Postali, torej prestopili mejo "samo" trave... S tem si hotel prikazati resnost zadeve, ki pa po tvoje torej nima nobene veze z travo.... hmm.. le zakaj si jo potem sploh omenil... :?: :!:

Če si rekreativni uporabnik trave in če imaš nekatere pojme razlik med drogami razčiščene ti ni noben problem ostati tam kjer si oz. s časom tudi to prenehati... dokazov za to ne mislim dajati...

Skratka...Dočim je dovoljena doza alkohola med vožnjo je voziti pod vplivom marihuane "walk in the park". Vsak ki je to že probal lahko to potrdi!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jun 01, 2008 5:46 pm

v dolocenem trenutku na splosno ne v povezavi s travo.

trava je sama po seb tko k legalne droge kot so kava in ciki, dokler se je ne zlorablja.

ko se jo pa zlorablja ma pa to kr precej velke posledice na clovesko psiho.

ena izmed stvari, ki jih prinasa sabo zasvojenost s travo je scasoma popolno pomankanje zanimanja za karkol druzga kot sam za travo, apaticnost in popolnoma zgresena vrednotna lestvica cloveskih odnosov.

pa se bi se dal o tem govort, sam mislm da je na drogartu to precej bols razlozen kot znam js razlozit, tko da google it.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jun 01, 2008 5:51 pm

Voith je napisal/-a:trava je sama po seb tko k legalne droge kot so kava in ciki, dokler se je ne zlorablja.

ko se jo pa zlorablja ma pa to kr precej velke posledice na clovesko psiho.

ena izmed stvari, ki jih prinasa sabo zasvojenost s travo je scasoma popolno pomankanje zanimanja za karkol druzga kot sam za travo, apaticnost

S tem se pa strinjam.

Še vedno pa trdim, da je veliko bolj napačno poslati na cesto pijanega človeka kot nakajenega...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jun 01, 2008 5:54 pm

DrogArt je napisal/-a:Je marihuana zasvojljiva?

London, Velika Britanija - Obstajajo dokazi, ki kažejo, da povzroča psihološko, če ne telesno odvisnost. Kot poroča Observer, centri za zdravljenje odvisnosti poročajo o povečanju števila primerov zaradi marihuane. 90% tistih, ki te centre obiščejo je kot glavni razlog iskanja pomoči navedlo marihuano, dvakrat več kot pred desetletjem. Michael Rowlands, medicinski direktor centra Priory Farm Place pravi, da marihuana kaže klasične znake odvisnosti. “Obstaja močna želja po uporabi marihuane, ki preglasi ostale aktivnosti, zato se zanemarja prijatelje, hobije in delo,” pravi. “Težko se nadzoruje uporabljano količino.
Obstaja nek nivo tolerance, zato se potrebujejo višje doze za dosego enakega učinka. In z uporabo se ne preneha navkljub poslabšanemu zdravju ali dolgovom.” Glavno, kar razlikuje marihuano od heroina ali nikotina je, da odtegnitvena faza ponavadi ni tako resna. Skoraj vse zasvojljive droge stimulirajo del možganov - imenovan mesolimbični sistem - ki deluje kot pot nagrajevanja v centralnem živčnem sistemu. Tu se nahajajo tudi receptorji za aktivne spojine v marihuani. Ko se enkrat vzdražijo, ti receptorji začno cikel nagrajevanja, kar lahko vodi k večji uporabi droge.” Rowland pravi, da je očitno povišanje primerov odvisnosti verjetno posledica spreminjajočega se odnosa do uporabe marihuane. “Stigma izginja. Ljudje lažje govorijo o odvisnosti,” pravi. “Marihuano uporablja ogromno ljudi. Nekateri med njimi, med 8 in 10%, se bo nekako zasvojilo.Bolj zaskrbljujoče kot očiten dvig primerov odvisnosti je možna povzročitev psihoz pri težkih uporabnikih. Robin Murray, psihiater na londonskem King’s Collegeu, je eden vodilnih britanskih znanstvenikov na tem podorčju in njegovi rezultati so zaskrbljujoči.

“Zaključek je tak: če ste uživali marihuano pri 18-ih, imate 60% več možnosti da postanete psihotični. A če ste začeli pri 16-ih je riziko veliko večji, okoli 450%,” pravi Murray.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 6:07 pm

Bezi je napisal/-a:Ja, če si zadet vidš pa kakega medveda na cesti, pa na polno bremzaš in podobne zadeve.

Kir hud peteršil je pa zmožen tega? :lol: Nebivedu dei se pozanimi prej kuk te sploh trofne peteršil, preden pišeš takšne. Takšne predstave o travi sem imel ko sem bil star 10 let :roll:

Aja pa da nebo pomote, tut js ne podpiram vožnje pod vplivom česarkoli.

Očitno so ti resničen peteršilj prodajal, un z vrta, ker če se ga resnično orenk počiš z domačico imaš vseeno lahko privide in podobno.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jun 01, 2008 6:57 pm

nebivedu je napisal/-a:Očitno so ti resničen peteršilj prodajal, un z vrta, ker če se ga resnično orenk počiš z domačico imaš vseeno lahko privide in podobno.

od samga thcja ne. ce mesas s heroinom pa mas halucinacije.

je pa stos da so nekateri skanki pospricani s heroinom zato, da pride do tega efekta in 'bol butne'.

mas pa pol se skank k je posprican s cukrom in z mivko. zaradi teze. sploh ta zadnja opcija je super, pesek inhalirat je zihr zelo zdravo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 3 gostov