Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
v3sn4
Nov uporabnik

Napisal/-a v3sn4 So nov 03, 2007 8:23 pm

za morijo na cestah smo vecino primerov krivi sami...ceste so res obupne in zanic,voznjo je se zmer treba prilagodit svojim zmoznostim,znanju in poznavanju avta ter same ceste..da ne govorimo kar se tice alkohola in ostalih 'sredstev'.
kar se pa darsa tice, je pa tako..'zgornji' si kopicijo,'spodnji' pa jebejo jeza...konec koncev je z vsem v drzavi tako,samo da je cesta precej delikatna zadeva,ker ¸je pac skoraj vsak odvisen od nje. saj najbrz vecina tukaj ve,da ce clovek ni placan primerno,tud ne bo dobro delal. za ta denar pri nas je pa to, to :?
kazni so pa res najucinkovitejse take k bodo..jebiga,ce bi ble po 10eur,bi vsi divjal :D

Uporabniški avatar
Scorp
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a Scorp Ne nov 04, 2007 2:30 am

Vceraj se peljem skozi mesto in me ustavi policija. Vozil sem 57 (omejitev 40). Epilog: Kazen 125eur + 1 kazenska pika...

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BojanI Po nov 05, 2007 10:14 am

andrej777 je napisal/-a:Jaz mam pa samo eno uprašanje. Vedno se govori da je neprilagojena hitrost najpogostejši vzrok za nesreče....Zdaj mi naj pa nekdo pove koliko je bilo smrtnih žrtev v urbanih delih naselja??? Folk se pobija na rgionalnih cestah pri hitrostih 100kmh in več policaji bodo pa kasiral folku ki se po naslejih fura 60 kmh. :bonk :bonk :bonk :bonk

Jurčkova cesta v Ljubljani, naselje, omejitev 50, 3 smrtne žrtve v zadnjih 2-3 letih, da o nesrečah na tej cesti ne govorimo. Mislim, da so bili vsi trije kolesarji !!!

Na tej cesti nobena kazen ne zaleže ker so policaji na njej prisotni le takrat, ko se ustavijo na kozarčku v bifeju Zajček.

lp,Bojan

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po nov 05, 2007 10:23 am

BojanI je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Jaz mam pa samo eno uprašanje. Vedno se govori da je neprilagojena hitrost najpogostejši vzrok za nesreče....Zdaj mi naj pa nekdo pove koliko je bilo smrtnih žrtev v urbanih delih naselja??? Folk se pobija na rgionalnih cestah pri hitrostih 100kmh in več policaji bodo pa kasiral folku ki se po naslejih fura 60 kmh. :bonk :bonk :bonk :bonk

Jurčkova cesta v Ljubljani, naselje, omejitev 50, 3 smrtne žrtve v zadnjih 2-3 letih, da o nesrečah na tej cesti ne govorimo. Mislim, da so bili vsi trije kolesarji !!!

Na tej cesti nobena kazen ne zaleže ker so policaji na njej prisotni le takrat, ko se ustavijo na kozarčku v bifeju Zajček.

lp,Bojan

No no, ce bi bila cesta boljsa bi se lahko izognili marsikateri nesreci. A ker drsi kot tic v pi**o ni sans da se ustavis, tudi pri 50 ne.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po nov 05, 2007 11:04 am

ja....ma naši policaji so neki telebani....
zdaj ko se je mladina ubila med Strunjanom in Izolo jih je ko rusou
zaradi enega prepotentnega šmrkauca pol najebe folk ki ni nič kriv........žalostno.... :cry:
mislim saj ti ne pomaga če vozis po omejitvah ker če ti pride tak norc nasproti nema ti spasa.... :?
prehitevanje v škarje pri polni črti na nepreglednem ovinku.....budala.... :bonk :bonk :nae
ljudi božji ne delat pizdarij na cesti........................ :?
jaoooo,nevem če bodo strožje kazni pomagale

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po nov 05, 2007 12:09 pm

kva je zdj a bojo te kazni al ne?

upam da ne ker to je pa absurd totaln ze...

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 Po nov 05, 2007 1:27 pm

Voith je napisal/-a:kva je zdj a bojo te kazni al ne?

upam da ne ker to je pa absurd totaln ze...

Zakon je bil sprejet tako da bojo sigurno veljale, sam nevem točno kdaj začnejo veljati oziroma nevem mogoče že veljajo.

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

skoz branje

Napisal/-a sergej Po nov 05, 2007 2:11 pm

Sepravi zakon bo sprejet saj je že napisan in čaka še le da ga naši svetovno dobri politiki podprejejo !!

Moje mišlenje , da bo začel veljat z 1.1.08

Aja tak za info naši policiji se bo vozni park zrušo...tak kot se je že pred leti takrat so pol na lizing...meli avte :lol: :lol: in enostavno bodo zdaj dvignili kazni da bodo primanklalj tako spravli v proračun......aja vojska pa kopuje kuj nekaj...pa itd...
-----------------------------
www.mottorklub.com

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po nov 05, 2007 2:41 pm

verjetno bi bolje vplival nemški sistem

ki ima mnogo mnogo več kontrol in stacionarnih radarjev.

kazni so sicer nizke (20e na 10km prekoračitev) vendar dobiš v nekaj km kar nekaj položnic oz slik s stacionarnih radarjev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po nov 05, 2007 5:37 pm

pri nas bi bilo potrebno na vsakih 5m enega policaja da bi izbolšali varnost v prometu...

pa kako polnjenje proračuna?

če je 40% (al kok že) po novem predvideno izključno občini za izbolšanje prometne varnosti in preventive v prometu

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 05, 2007 5:43 pm

kolesar je napisal/-a:pri nas bi bilo potrebno na vsakih 5m enega policaja da bi izbolšali varnost v prometu...

če je 40% (al kok že) po novem predvideno izključno občini za izbolšanje prometne varnosti in preventive v prometu

Bullshit..ta denar po poniknil neznano kam, vse kar bomo mi imeli od tega je 2 nova prometna znaka pri že tako vsaj 40% preveč prometnih znakih, pa mogoce kakega ležečga policaja..ostalo bo slo v žepe. Naj raje kot znak spolska cesta dajo to cesto popravit...ne pa da mamo tok prometnih znakov, da se moraš ustavit da jih vse pregledaš :twisted: ..uglavnem fantje ( in punce) naj**** smo ga dokler bodo idijoti ala žlender in company na oblasti. :evil: :twisted:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po nov 05, 2007 5:49 pm

Saj smo že ničkolikokrat napisali, da višje kazni NE bodo imele učinka. Vsaj dolgotrajnejšega ne. Enako se je pokazalo že pri prejšnji spremembi zakona.

Sedaj bomo pač kaznovani z neprimerno veliko kaznijo za vožnjo po Šmartinki z 90 km/h ali Dolenjki z 80 km/h, enaka kazen te pa čaka, če pelješ po že omenjeni Jurčkovi ali pa na primer Streliški 80 km/h. Teža omenjenih prekrškov niti primerljiva, kazni bodo pa enake.

O nesmiselnosti dvigovanja kazni so marsikaj povedali tudi AMZSjevi strokovnjaki, a njih tako ali tako nihče ne posluša. Tudi njihove (in ADACove) ocene gradbišč ne jemljejo resno, ampak rečejo da so naša gradbišča dobra.

Nič se pa ne naredi v sankcioniranju ali vsaj opozarjanju na ostale prekrške, kot so neuporaba smernikov, neutemeljena vožnja po prehitevalnem pasu, neutemeljena počasna vožnja in ostale stvari, ki stopnjujejo nestrpnost na cestah.

Enako se skoraj nič ne naredi glede kvalitete asfalta. Industrijska cona Rudnik, Jurčkova, Šmartinska skozi Sneberje, celoten BTC in še bi lahko našteval. Na teh cestah avto še na suhem koplje v drugi prestavi, če je pa mokro pa kje še celo v četrti. Zavorna pot je temu primerna.
Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po nov 05, 2007 5:58 pm

speedfreak je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:pri nas bi bilo potrebno na vsakih 5m enega policaja da bi izbolšali varnost v prometu...

Bullshit..ta denar po poniknil neznano kam, vse kar bomo mi imeli od tega je 2 nova prometna znaka pri že tako vsaj 40% preveč prometnih znakih, pa mogoce kakega ležečga policaja..ostalo bo slo v žepe. Naj raje kot znak spolska cesta dajo to cesto popravit...ne pa da mamo tok prometnih znakov, da se moraš ustavit da jih vse pregledaš :twisted: ..uglavnem fantje ( in punce) naj**** smo ga dokler bodo idijoti ala žlender in company na oblasti. :evil: :twisted:

Se čisto strinjam, pa pomožnosti bojo postavli še tiste ta delavske znake na sredo ceste, da jih moraš še obvažat. Dejstvo je, da se s tem ne bo zmanjšalo število smrtnih žrtev, ceste se ne bojo popravile, denar pa bo šel ponovno bog ve kam. Dokler bo radar stal sredi dneva sredi maribora kjer je štiripasovnica, kjer vsi vozijo varno (tu pa tam se res mogoče najde kakšen norec) bo to za mene še vedno le polnjenje proračuna :? .

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver To nov 06, 2007 12:54 am

Sprememba zakona je tako ali tako absurd, spisana je bila zato, da se je nekaj naredilo, ker v nasprotju bi morali reči, da se nič ne dela :lol:
Kaj pa bodo policaji naredili? Itak jih je premalo, da morajo reveži v določenih krajih sami ordinirat v avtu, ocenjujejo jih po tem kolk kazni bodo napisali, že tolk slabo jim gre, da ob cesti postavljajo prazne avte, itn.
Telefonira pa itak vsak drugi voznik in se po eni strani niti ne čudim, da so globo za telefoniranje zmanjšali. Če bi bil jaz policaj, bi si tudi rekel - ti kar telefoniraj, meni dol visi; tako ali tako se vse ustavi pri papirjih in sodiščih za kakšne bolj resne zadeve.

Kar pa se tiče ležečih policajev - jih ne potrebujemo. Večina naših cest je že tako uničenih, da pri 100% prekoračitvi hitrosti poskakuješ :lol:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To nov 06, 2007 10:18 am

Tako kot pravi PureTNT je višina kazni v našem ZVCP-ju popolnoma skregana s težo in nevarnostjo prekrška. Nekateri posebej težki bi lahko bili prekategorizirani celo v kazniva dejanja pa niso. Zakaj?

Hitrost je zato tako demonizirana, ker se v statistike ne ve razlike med neprilagojeno in prekoračeno hitrostjo. In tukaj lahko zaključimo z debato zakaj se bodo drastično povečale samo kazni za hitrostne prekoračitve.

Zakaj pa naj bi druge kazni ostale enake (vožnja v nasprotno smer po AC je najbolj v oči vpijoč primer) in nekatere celo zmanjšale (mobitel) pa verjetno izhaja iz tega, kdo se ukvarja s sestavljanjem, preučevanjem in sprejemanjem takih zakonov.

Iz tega torej lahko sklepamo naslednje in sicer da so to "strokovnjaki", ki so že zelo v letih (zato izpit brez omejitev za večino do 85 leta), ki so motorično tako nesposobni, da jim že vožnja po omejitvah predstavlja skoraj nepremostljiv problem (hitra a normalno varna vožnja ostalih jih straši in spravlja v obup saj se težko znajdejo v današnjem prometu). Radi ga malo cuknejo (ne preveč oziroma v mejah "normale" po njihovo) in so že rahlo senilni saj sem jim prerado zgodi, da pozabijo v katero smer je pravilno voziti po AC. Obenem pa so spoznali čudež moderne tehnologije imenovan tudi mobitel in bi zdaj radi nadoknadili vse tisto, kar so v mladosti zamudili, ko še niso poznali mobilcev.

Se opravičujem, če sem koga slučajno užalil samo struktura kazni (in višina le te) za prekrške, pač kaže kdo jih ustvarja in sprejema in komu so tudi namenjene. Ti osebki pač promet razumejo zgolj iz svojega zornega kota, ki je še dodatno omejen s plašnicami njihove samopomembnosti kot zakonodajalcev.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To nov 06, 2007 1:30 pm

Se kje da dobiti podatke o starosti slovenske populacije, glede na to, da se ljudje očitno s spremembami strinjajo (predvsem tisti, starejši, ki ne uporabljajo interneta in ne protestirajo po forumih) sem pripravljen trditi, da "penziči" predstavljajo ogromen procent populacije..?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To nov 06, 2007 2:30 pm

bass je napisal/-a:Se kje da dobiti podatke o starosti slovenske populacije, glede na to, da se ljudje očitno s spremembami strinjajo (predvsem tisti, starejši, ki ne uporabljajo interneta in ne protestirajo po forumih) sem pripravljen trditi, da "penziči" predstavljajo ogromen procent populacije..?

http://www.stat.si/doc/pub/slo_figures_07.pdf str:17

Da bi ugotovili kako se folk strinja s kaznimi, bi lahk izvedl javno-mnenjske raziskave ali ankete, ampak kle lahko pride spet do pomankljivosti (majhen vzorec vprasanih,..itd). Lahk bi kr referendum nardil :D ok, pretiravam heh :D

Bolj je vprasanje koliko kdo avto vozi, ker vsi vemo, da je dosti v izkusnjah, ne pa samo v stevilki (v smislu da nekdo srednje al bolj visje starosti nardi celih 4000 km na leto, pa ma izpit vec ko 25 let, mlajsi pa trikrat vec....). Jz tud mislim, da v odnosu med policaji in prebivalci precej fali. Lahko bi veliko nastevali. Jz mislim, da kazni ne bodo nic resile...ker bo tako kot je bilo 2005...neko zatisje po sprejetju, potem pa ista storija.

P.s.: ja mal na hitr napisu, ker se mi mudi :D
There is no time...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 06, 2007 5:12 pm

pr nas bi mogl za vsako smrtno zrtev ceste pred zid postavt in postrelit 10 policajev.

bi se smrti rapidno zmanjsale na brzino.

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a marinaio To nov 06, 2007 5:40 pm

nevem če je že kdo izrazil tako mnenje ker cele teme nisem prebral....
mislim da bi zakon ki bi omejeval moč vozila po opravljem izpitu npr. 5 let ogromno pripomogu k manjšemu številu nesreč....npr. zdej vozim puntota 1.2 60km in ko se usedem v maminega roverja ki je "samo" 1.6 mislim da 100km je ogromna razlika in mam občutek da to leti in glede na to da imam izpit pol leta nisem sposoben ga popolnoma obvladat, kaj mislite??
to mi je zdej pršlo na pamet ker je v zadnji prometni nesreči na obali v nedeljo zjutraj se tip s tempro zabil ki je bla verjetno 1.6 al pa celo več...res da je tak človek b****r ma pustimo to verjetno z bolj švoh avtom ne bi mogu tako dirkat...enga ki je umrl sem poznal tko da.. :cry:

samo potem je pa drugi problem varnost...tko da nevem kako bi v praksi to zgledalo kr če potem kdo unega v puntu al cliotu nabije z enim večjim bolšim avtom bi spet koga pobralo..to je bil samo primer

imam pa sošolca in poznam še par ljudi ki za prvi avto kar 1.9 mašino vozijo....sej verjetno je tle ša kakšen tak ne pravim da ne znajo vozit in da niso odgovorni...samo nevem če je to lih pametno ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 06, 2007 6:54 pm

pure TNT :bow :bow

Ne vem kje vidijo preveliko hitros, če sem če se po Ac vozim okoli omejitve med hitrejšimi, če pa se IZVEN naselja vozim 90, sem pa tak norec in divjak in morem neprestano prehitevat če mi ni, da bbi se izven naselja vozil 70, oziroma zadnje čase je ta hitrost padla na 60. V naselju se medtem vozi ta ista populacija retardirancev še vedno tistih svojih 70.

NI PROBLEM V PREVELIKI HITROSTI...če bi bil, potem bi me pri 130 na AC vsi prehitevali, pa me zelo zelo malo oseb prehiti.

Bog ne daj da pada dež, takrat je povprečna hitrost tak ene 40 kmh IZVEN naselja :roll: :roll: :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov