Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Sr sep 05, 2007 4:20 pm

ok ce si kart vozo, pol mas obcutek v levi nogi za zlajfanje :) drgac mi pa ko nismo furali kartinga, je pa mal drgac :) no vsaj pr mni!
sra za OT
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 06, 2007 6:12 am

Aichi je napisal/-a:Bee, pa dajva še eno temo predebatirat, ker smo ravno v formi...

Voziš po cesti, ulici, kakorkoli, za tabo vozi as, ki obvlada vožnjo na izpušni cevi, skratka, misli, da bo s tem ali pokazal, da ima večjega, ali pa da bo nekako prišel čez tebe ali pa da boš zaradi tega hitreje vozil.

Vprašanje pa je: kaj narediš?

Na avtu imam zadnji del že posebej ojačan, ker je bil avto v bolj bogem stanju zadaj, ko sem ga dobil in je narejen kompletno na novo.
Tako da;

Če sem v naselju, potem ponavadi počakam do prehoda za pešce, tam pa zahodim bremzo na polno, da se zadnji del avta dvigne in da se kljuka nacentrira na masko in hladilnik. Pol ko se tip napiči na kljuko, se pa lepo odpeljem naprej in mu povlečem še tist ostanek maske in odbijača iz avta. Do sedaj je za 2 človeka bilo učinkovito in ko ju sedaj vidim med vožnjo, vozita z precejšnjo varnostno razdaljo in sta se zelo umirila. Kar pomeni, da sta se nekaj iz tega naučila.

Če sem pa na avtocesti, pa se mu umaknem na odstavni pas, da me prehiti (po prehitevalnem skoraj ne vozim, po navadnem pasu vozim 100 ali 110). Če me še takrat noče prehitete zmanjšam na 60km/h - takrat me pa sigurno prehiti.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če sep 06, 2007 6:31 am

nebivedu je napisal/-a:
Aichi je napisal/-a:Bee, pa dajva še eno temo predebatirat, ker smo ravno v formi...

Voziš po cesti, ulici, kakorkoli, za tabo vozi as, ki obvlada vožnjo na izpušni cevi, skratka, misli, da bo s tem ali pokazal, da ima večjega, ali pa da bo nekako prišel čez tebe ali pa da boš zaradi tega hitreje vozil.

Vprašanje pa je: kaj narediš?

Na avtu imam zadnji del že posebej ojačan, ker je bil avto v bolj bogem stanju zadaj, ko sem ga dobil in je narejen kompletno na novo.
Tako da;

Če sem v naselju, potem ponavadi počakam do prehoda za pešce, tam pa zahodim bremzo na polno, da se zadnji del avta dvigne in da se kljuka nacentrira na masko in hladilnik. Pol ko se tip napiči na kljuko, se pa lepo odpeljem naprej in mu povlečem še tist ostanek maske in odbijača iz avta. Do sedaj je za 2 človeka bilo učinkovito in ko ju sedaj vidim med vožnjo, vozita z precejšnjo varnostno razdaljo in sta se zelo umirila. Kar pomeni, da sta se nekaj iz tega naučila.

Če sem pa na avtocesti, pa se mu umaknem na odstavni pas, da me prehiti (po prehitevalnem skoraj ne vozim, po navadnem pasu vozim 100 ali 110). Če me še takrat noče prehitete zmanjšam na 60km/h - takrat me pa sigurno prehiti.

Vidiš, to je pa objestnost z tvoje strani ;) :D
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če sep 06, 2007 7:02 am

:lol: :lol: :lol: :lol: po možnosti pa te pol tisti avto ozadaj nabaše in ima večjo zaletno silo in ti priletiš v pešce na prehodu. niceone. Očitno ti to "novo policijo" itaq že dalj časa prakticiraš.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če sep 06, 2007 7:04 am

killah bee je napisal/-a:Vidiš, to je pa objestnost z tvoje strani ;) :D

Kriv je pa človek, ki vozi za mano brez varnostne razdalje, tako da se ne sekiram.

Dadek, če so pešci na prehodu moram v vsakem primeru ustavit, se ti ne zdi? Saj ne moram kar v njih zapeljat, ker imam nekoga za sabo, ki vozi brez varnostne razdalje. Če nebi bremzal, potem sem jaz kriv da zbijem pešca. Ampak jaz sem zaradi tega, ker zabremzam pred prehodom objesten, tisti zadaj pa očitno ni nič kriv in take očitno podpirate.

Očitno so tukaj spet dvojna merila.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Če sep 06, 2007 7:17 am

nebivedu je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:Vidiš, to je pa objestnost z tvoje strani ;) :D

Kriv je pa človek, ki vozi za mano brez varnostne razdalje, tako da se ne sekiram.

Dadek, če so pešci na prehodu moram v vsakem primeru ustavit, se ti ne zdi? Saj ne moram kar v njih zapeljat, ker imam nekoga za sabo, ki vozi brez varnostne razdalje. Če nebi bremzal, potem sem jaz kriv da zbijem pešca. Ampak jaz sem zaradi tega, ker zabremzam pred prehodom objesten, tisti zadaj pa očitno ni nič kriv in take očitno podpirate.

Kriv je on, ti pa objesten, netoleranten, brez strpnosti, škodoželen. Sploh ko govoriš, da se ne sekiraš. Je fajn razbijat po svoji volji druge stvari, pa čeprav delajo napake ? Tud ti nisi svetnik, zato bi bilo dobro, da se nehaš posluževat tako primitivnih stvari. Ker, če je zate primitivno, sovražno, objestno, ... bilo kaj. Se začneš ukvarjati z tem problemom na istem nivoju, padeš sam v to skupino ljudi.

Kot si rekel: prvo pri sebi, ( drugi del pa bom obrnil ) ... in nikoli pri drugih!!! Ker ti, ko boš sebi prišel na čisto, pri drugih ne bo potrebno posredovati ;)

Pa si že razčistil ?
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če sep 06, 2007 7:26 am

killah bee pusti.. sej človek ve kaj mu hočeva/hočemo povedat.. ampak je očitno objesten. sej nekdo je rekel prvo svoj prag pol pa... naj nekdo zaklene temo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če sep 06, 2007 7:48 am

DaDek je napisal/-a:killah bee pusti.. sej človek ve kaj mu hočeva/hočemo povedat.. ampak je očitno objesten. sej nekdo je rekel prvo svoj prag pol pa... naj nekdo zaklene temo.

Verjemi da sem razčistil vse te stvari.

Konkretna 2 primera bom opisal, pa mi povejta svoje mnenje.

1.)Vozim po dunajski(slovenski, titovi - ne vem kaj je sedaj) ponoči, torej 2 pasova v eno smer. vozim lepo 50 tok kot je omejitev in po zunanjem pasu. Levi pas je prazen. Naenkrat dobim človeka, ki mi s hondo goni za ritjo. Ker mam gumo zadaj se ne da ocenit točno, ali vozi 20 ali 50cm stran od avta. Vozi pa preblizu za to hitrost, ker vemo koliko je varnostna razdalja pri tej hitrosti (izračunajta si jo sama). Pridem do semaforja, kjer je gorela rdeča luč. Lepo stopim po bremzi in tipček se zaleti direktno v kljuko. Moj avto je premaknilo za kak meter, pa še to ne. Odbijač je bil malo pokrivljen, kljuka je ostala cela. Hondi je šla maska, odbojač, luči in hladilnik. Uglavnem avto ni bil več vozen. Izstopim ven, pogledam, kaj je z avtom, pokličem policijo in se poslušam jokanje tipa, zakaj sem klical policijo, da bi to lahko uredili brez policije in podobno.
Ko pride policija jim lepo povem kaj in kako je bilo, ter da se bom odpeljal in od tipa nočem kupončka, hočem pa da dobi kazen, do katere je upravičen - torej premajhna varnostna razdalja in povzročitev prometne nesreče z materialno škodo. Tipčku napišejo kazen, jaz pa se odpeljem.

2.) Črnuče, šolska pot. Vozim se po dunajski (en pas v eno smer) in spet se mi en nalima čisto na rit. Pridem do prehoda za pešce, en pešec se ne more odločit, ali bi stopil na cstoo ali ne. Ko sva mu že dovolj blizu, se odloči in stopi na prehod. Spet bremzanje in tipček z alfo mi prileti v kljuko. Tokrat je šla kljuka globje v hladilnik.
Spet lepo pokličem policijo in jim povem kaj in kako - tipček spet dobi kazen, jaz pa se odpeljem.

In zato sem objesten voznik? Najbrž, mogoče bi moral pa odviti pešca in se odpeljat mimo - sej najbrž bi ga ta za mano nabasal in povozil. Seveda bi bil v tem primeru jaz junak, saj sem pešca obvozil, oni drugi pa ...

Če mi nekdo konkretno za ritjo vozi , potem imam problem, ker se niti pri rdeči luči ne smem ustavit, niti pred prehodom za pešce, ker ga bom dobil v rit. Torej po vajinem bi moral narediti kaj?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če sep 06, 2007 7:50 am

mene tud ful razpizdi če nekdo vozi tk za ritjo pa ne zastopim če mu parkrat na zavoro stopim kak tega ne zastopi

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Če sep 06, 2007 8:20 am

nebivedu je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:killah bee pusti.. sej človek ve kaj mu hočeva/hočemo povedat.. ampak je očitno objesten. sej nekdo je rekel prvo svoj prag pol pa... naj nekdo zaklene temo.

Verjemi da sem razčistil vse te stvari.

Konkretna 2 primera bom opisal, pa mi povejta svoje mnenje.

1.)Vozim po dunajski(slovenski, titovi - ne vem kaj je sedaj) ponoči, torej 2 pasova v eno smer. vozim lepo 50 tok kot je omejitev in po zunanjem pasu. Levi pas je prazen. Naenkrat dobim človeka, ki mi s hondo goni za ritjo. Ker mam gumo zadaj se ne da ocenit točno, ali vozi 20 ali 50cm stran od avta. Vozi pa preblizu za to hitrost, ker vemo koliko je varnostna razdalja pri tej hitrosti (izračunajta si jo sama). Pridem do semaforja, kjer je gorela rdeča luč. Lepo stopim po bremzi in tipček se zaleti direktno v kljuko. Moj avto je premaknilo za kak meter, pa še to ne. Odbijač je bil malo pokrivljen, kljuka je ostala cela. Hondi je šla maska, odbojač, luči in hladilnik. Uglavnem avto ni bil več vozen. Izstopim ven, pogledam, kaj je z avtom, pokličem policijo in se poslušam jokanje tipa, zakaj sem klical policijo, da bi to lahko uredili brez policije in podobno.
Ko pride policija jim lepo povem kaj in kako je bilo, ter da se bom odpeljal in od tipa nočem kupončka, hočem pa da dobi kazen, do katere je upravičen - torej premajhna varnostna razdalja in povzročitev prometne nesreče z materialno škodo. Tipčku napišejo kazen, jaz pa se odpeljem.

2.) Črnuče, šolska pot. Vozim se po dunajski (en pas v eno smer) in spet se mi en nalima čisto na rit. Pridem do prehoda za pešce, en pešec se ne more odločit, ali bi stopil na cstoo ali ne. Ko sva mu že dovolj blizu, se odloči in stopi na prehod. Spet bremzanje in tipček z alfo mi prileti v kljuko. Tokrat je šla kljuka globje v hladilnik.
Spet lepo pokličem policijo in jim povem kaj in kako - tipček spet dobi kazen, jaz pa se odpeljem.

In zato sem objesten voznik? Najbrž, mogoče bi moral pa odviti pešca in se odpeljat mimo - sej najbrž bi ga ta za mano nabasal in povozil. Seveda bi bil v tem primeru jaz junak, saj sem pešca obvozil, oni drugi pa ...

Če mi nekdo konkretno za ritjo vozi , potem imam problem, ker se niti pri rdeči luči ne smem ustavit, niti pred prehodom za pešce, ker ga bom dobil v rit. Torej po vajinem bi moral narediti kaj?

Pa dobro. Enkrat govoriš tko, drugič nakazuješ na drugačne primere kot jih govoriš!

Odloči se, kaj in kako.

Če sem v naselju, potem ponavadi počakam do prehoda za pešce, tam pa zahodim bremzo na polno, da se zadnji del avta dvigne in da se kljuka nacentrira na masko in hladilnik. Pol ko se tip napiči na kljuko, se pa lepo odpeljem naprej in mu povlečem še tist ostanek maske in odbijača iz avta.

To kar je odebeljeno ni isto, kot zgornji tvoj citat.

Jest že razumem kako in kaj. Je pa še nekaj. V drugi temi si pisal o hitrosti in kaznih. torej z tvojim postom iz tam in napisanim, da boš vozil z 50% nižjo dovoljeno hitrostjo. Je logično, da nekomu dosadi, tako kot tebi limanje.

Fak. Isti ste vsi, sam zavedate se tega ne. Ker vsak sam pri sebi je bog in b.... ;)

Še vedno ne delate na sebi ampak na drugih. Velika napaka ;)
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če sep 06, 2007 8:53 am

:lol: 8) se bom mogel več vozit s patrolom vidim jaz.. te bom lahko vsak dan kak eur pokasiral od zavarovalnice. samo kaj ko nimam srca da bi ogrožal svojo varnost in varnost drugih, če že drugi ogrožajo sebe in druge.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Če sep 06, 2007 9:02 am

NEBIVEDU, te lahko nekaj drugega vprašam? Glede na to, da voziš s kljuko, bi moral tudi ti kazen dobiti. Kljuka je namreč prepovedana, in kot 2., naredil si mu precej večjo škodo zaradi nje. Torej? Ali so tvoji primeri mahanje rok, ali pa se je to res zgodilo. Sprašujem ker me zanima, kako capsi gledajo na to.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če sep 06, 2007 9:17 am

vozila, ki nimajo kljuko "najbolj" ven na zadnjem delu avta, lahko imajo namontirano vedno, torej če ima na zadnjih vratih prišraufano rezervno kolo, kolo gleda bolj ven iz vozila kot kljuka, torej ima kljuko on gor čist legalno, isto je pri meni na patrolu, in vseh drugih terenskih vozilih, ki imajo zadnjo kolo na vratih, oz kater drug del bolj izpostavljen na cesto.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če sep 06, 2007 10:08 am

mater se je nabralo postov, od takrat ko sm nazadnje bral to temo :shock:
Vglavnem jst sm čist zmeden.... ne podpiram več nobene strani tu gori, ker js razmišlam nekje vmes.
LP Rok

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če sep 06, 2007 10:18 am

nebivedu bi ti rekel: torej ne razmišljaš :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če sep 06, 2007 10:21 am

Mater ste nabrali postov ne. :lol: Prečital sem samo zadnjo stran zdaj.

Drugače pa, obužujem take ki mi vozi čist na riti da ne upam niti pri rdeči luči ustavit. Še malo pa bo sneg, takrat je šele veselje ko ti na riti vozi....spet bo nov odbijač pado na račun kupončka mam občutek. :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če sep 06, 2007 10:41 am

DaDek je napisal/-a:nebivedu bi ti rekel: torej ne razmišljaš :)

jah kaj čem :lol:
Nebivedu ma preveč agresivno razmišljanje, čeprav se v dost stvareh strinjam z njem, ampak, njemu ni škoda avta, men pa je. Killah pa ma po drugi strani tut prav, ampak js sem preveč čustven voznik, da bi se držal takega razmišljanja, čeprav se na vso moč trudim, ampak je vse odvisno od tega kake volje sem....

Ja mam včasih probleme tut z egom :oops: ampak mi ga še kr dobro uspeva nadzorvat :D
LP Rok

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če sep 06, 2007 11:17 am

paskvale je napisal/-a:NEBIVEDU, te lahko nekaj drugega vprašam? Glede na to, da voziš s kljuko, bi moral tudi ti kazen dobiti. Kljuka je namreč prepovedana, in kot 2., naredil si mu precej večjo škodo zaradi nje. Torej? Ali so tvoji primeri mahanje rok, ali pa se je to res zgodilo. Sprašujem ker me zanima, kako capsi gledajo na to.

Tudi osebni avto ima lahko stalno kljuko gor.

Moralno je da kljuko dol snemaš iz avta (samo jaz nisem moralen človek), če imaš evro priklop. Jaz evro priklopa nimam imam serijsko kljuko, ki je bila že dobavljena z novim avtom in je privijačena na avto. Poleg tega je najdaljši del avta zadaj rezervna guma, ki zakriva kljuko, tako da je kljuka pomaknjena 2 cm bolj notri kot guma in s tem sem zakonsko krit.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če sep 06, 2007 11:20 am

Lumpy_ je napisal/-a:Mater ste nabrali postov ne. :lol: Prečital sem samo zadnjo stran zdaj.

Drugače pa, obužujem take ki mi vozi čist na riti da ne upam niti pri rdeči luči ustavit. Še malo pa bo sneg, takrat je šele veselje ko ti na riti vozi....spet bo nov odbijač pado na račun kupončka mam občutek. :twisted:

ti pa lucky sta tak experta z blokadiranjem in nakdnadnim zaletavanjem bubi v rit.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če sep 06, 2007 11:21 am

Ja to je on ja ekspert za tako da te na blokadi v rit nabaše :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov