myster je napisal/-a:zdrahe o maržah delajo pri hrani...mislim da celo opravičeno...kk je lahk litr mleka cenejše iz avstrije, kot pa domače?
pa kako je lahko laški pir v avstriji cenejši kot pri nas (pa še lepšo flašo jim dajo).vmes je še vedn tista carina, ki se more carinit (ki je namenjena zagotavljanju cenejših proizvodov iz domačega trga)
velik kera (skor vse) slovenska firma ima svoje proizvode ceneše v tujini kot pri nas.kar sm zasledil ta temu ni tako (pa ne se smejat) kekec pašteta.
carina pa je še vedno tam (kkr gre roba čez mejo, more firma plačat carino, poslednično je pa višja cena izdelka).
sašo5 je napisal/-a:Nasty je napisal/-a:Da vas malo potolažim.
Nekaj časa (že) delam pri Renaultovem dealerju.
Prodaja novih do tega trenutka (vsaj v "moji" firmi) ni upadla ali padla.
O konkretnih številkah pa raje ne bi.
...rabljeni so (bodo) problem.....
Tattoo- je napisal/-a:1.) Vsako leto avtomobilske TOVARNE z novim koledarskim letom (nekatere pa z novim modelskim letom) dvignejo cene svojih vozil ter tako cene uskladijo s stopnjo inflacije. Običajno je ta dvig okoli 1 do 2 %...to niso nobene "božične želje" avto trgovcev ampak enostavno dejstvo!![]()
2.) Kot sem ti že v enem od prejšnjih postov napisal do -40 % popustov pri nas enostavno ne more priti, ker ne obstaja UVOZNIK in posledično naprej TRGOVEC, ki bi imel tako visoko maržo...da bi pa kdo z izgubo prodajal, ga pa tudi ne poznam!
myster je napisal/-a:templar...potem pa me je profesor narobe povedu.še izpit sm mel o tem
Templar je napisal/-a:myster je napisal/-a:templar...potem pa me je profesor narobe povedu.še izpit sm mel o tem
Če te je profesor učil da imamo znotraj EU zaščitne carine me resno zanima kdo je ta profesor in kje uči. Ker to je tak strokovni kiks kot bi prof pri geografiji razlagal da je zemlja ploščata v obliki pice... Res je da so nekdaj bile zaščitne carine... pred desetletji vendar so danes prepovedane že lep lep čas, tako počez govorjeno so šle adijo ene 15-20 let po 2 svetovni vojni.
fare je napisal/-a:Analitiki pravijo da bo do najvecjega padca cen pri avtih prislo sele pomladi 2009. Proti koncu leta bo stagnacija in od zacetka leta 2010 pa hiter porast cen, tako da tisti ki mislijo menjat naj to naredijo takrat ko najbolj ugodno ali pa tudi ko jim finance omogocajo in so zadovoljni z ponudbo avtohiš ker pol bo pesem drugacna.
lp
fare je napisal/-a:Analitiki pravijo da bo do najvecjega padca cen pri avtih prislo sele pomladi 2009. Proti koncu leta bo stagnacija in od zacetka leta 2010 pa hiter porast cen, tako da tisti ki mislijo menjat naj to naredijo takrat ko najbolj ugodno ali pa tudi ko jim finance omogocajo in so zadovoljni z ponudbo avtohiš ker pol bo pesem drugacna.
lp
Polo78 je napisal/-a:In to je dokaz, da tudi analitiki vedo bolj malo oz. včasih prav nič. In enako je tudi z našimi ugibanji o cenah novih avtov v bližnji prihodnosti. In o gospodarski krizi nasploh. Jaz samo upam da panika, ki jo sprožajo mediji, ne bo povzročila več škode kot sama kriza.
sašo5 je napisal/-a:Templar je napisal/-a:myster je napisal/-a:templar...potem pa me je profesor narobe povedu.še izpit sm mel o tem
Če te je profesor učil da imamo znotraj EU zaščitne carine me resno zanima kdo je ta profesor in kje uči. Ker to je tak strokovni kiks kot bi prof pri geografiji razlagal da je zemlja ploščata v obliki pice... Res je da so nekdaj bile zaščitne carine... pred desetletji vendar so danes prepovedane že lep lep čas, tako počez govorjeno so šle adijo ene 15-20 let po 2 svetovni vojni.
seveda ni carin oz. carinskih dajatev, so pa kvote....(meso, mleko, sladkor.....)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov