Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So nov 29, 2008 3:16 pm

lenivec je napisal/-a:@numb
eno je divjanje in eno je normalna vožnja. divjam ne niti po suhi.
in ja "hitra" vožnja mi je največ kar dožvim v živlenju če ti tak praviš. in nevem zakaj bi mogo vsak dan na cesti zgublat živce si zviševat porabo in nevem kaj vse zaradi kretenov ki ne znajo ali niso sposobni pelat cesti in omejitvam primerno. zakoji falus morem pred vsakim ovinkom 2 prestavi nižje zaradi kretena ki bremza.. zakaj se morem ob prvi snežinki čeprav je vse suho za enim kretenom vozit 50% počasneje itd. zakaj je treba zabremzat za vsaj 20kmh počasneje če ti pride avto nasproti itd. tako golazn je treba spravit iz ceste ker delajo 1000x več škode kot mi "divjaki". vse kaj hočem je da se lahko peljem vsaj po omejitvi in nič več

Boljše nebi mogu napisat. Tut js nisem vedu učiri, zaka zaboga se moram zarad kretena pelat 40 (ker ima ta gor letne gume) in ves čas šaltat druga treta, če bi se lahk pelu kamot vsaj 60 v četrti. Sej nič ne rečem, če tele vidi, da je gužva, pa bi se vsaj umaknu pa spustu promet naprej - ja pajade - kljub trem ogromnim placom za spustim promet naprej, ni jebal boga i pola, potem pa smo mu priredili light show se je pa tele končno umaknalo s ceste.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So nov 29, 2008 3:18 pm

podpis pod @lenivec in @Kael. kdor je veliko na cesti, razume to, da pač vsega se pa res ne da tolerirat!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So nov 29, 2008 3:21 pm

@speedfreak: sem postal na varnostno razdaljo tudi sam še bolj pozoren . Profil sem videl, šele ko so teleta zavijal s ceste, sicer sem imel včeraj za nekaj avtomobilov varnostne razdalje . Tak, da se ne smej preveč .

vKael..vem kako voziš, tist je bla šala...ka ne parkiraš več pri Žp, nič več ne vidim Leončka tam...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael So nov 29, 2008 3:27 pm

C4V4L13R je napisal/-a:podpis pod @lenivec in @Kael. kdor je veliko na cesti, razume to, da pač vsega se pa res ne da tolerirat!

Dober sej zakon mu dopušča v teh razmerah letne gume, ampak ko bi tele melo vsaj tuk kulture, da bi se s tistim preseratorskim A4 umaknilo - aha pomojem tudi (na nič koliko idiotov s premium znamkam sem naletel ko sem mel še ibizo, ko je stopil po gas, ko si ga prehiteval, ker je telo bebavo staro shirano smrljivo furalo 65 pri 90 omejitvi in 30 stopinjah). Če bi se tele umaknilo, še nič ne rečem.

Ravno nekaj postov nazaj sem omenil, da mam nosečnico po novem vedno v avtu in če se gremo vožnjo 90 čez ovinke (čez katere gre po suhem preverjeno še par 10 km več) ji postane slabo in je treba hitrost temu prilagodit (se pravi malo bolj nežno vstopat v ovinke, ne zdej še 25 peljat) in mimogrede maš koga za sabo. Vidiš da je za tabo, se umakneš s ceste, oziroma upočasniš na ravnini, žrmkeš z vinklerjem gre mimo, pa problem rešen. Podobno ne moreš pričakovat, da bo npr. ata z dvema frocoma v zicih polagu iste ovinke 90 na uro ko npr., kot jih lahko js peljem brez težav, ko sem sam. To je normalna toleranca, ki jo moreš met. Ampak, tole kar je blo pa včeraj pa presega vse meje in tega nekaterim ne uspe dojet.

@speedfreak: ja ko je zavijal je pa res ga obvozit pa profil poškilit, dej ne podjebavaj zdej brezveze, tak kot je ta včeraj zavijal dol s ceste, js prej supertanker obrnem v koperskem zalivu. Kar se pa leončka tiče, ga ima pa punca večino časa pred bajto parkiranga, da se v primeru nove krvavitve sam na urgenco zapelje, js pa peš hodim v službo :)
Zadnjič spremenil Kael, dne So nov 29, 2008 3:30 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 So nov 29, 2008 3:28 pm

Tut js nisem vedu učiri, zaka zaboga se moram zarad kretena pelat 40

40 še nekak gre. Jst sm včeri vozu 20 za enim pacientom po ravnini! Ok ne rečem v kak oster ovinek, ko so nekateri res spolzki, ampak po ravnini je pa nevzdržno. No sm pol mal zaleta vzel pa ga prehitel z 70-80km/h, da mu je avto zamigal :D

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael So nov 29, 2008 4:04 pm

Sem ravnokar bral eno temo na tem forumu... pa bi tole dejansko res prav prišlo za take situacije, o katerih se menmo tukaj:
http://www.geektyrant.com/wp-content/up ... stang1.jpg

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So nov 29, 2008 4:28 pm

Se pravi po vaše vsi ki niso nadpovprečni šoferji, morajo ostati doma, čeprav bi se svojim zmožnostim primerno pripeljali nekam, kamor mogoče morajo prit, pa čeprav 50kmh.

In vsi ki si ni morejo privoščit dobrih gum, govorimo o 800€(kar je za marsikatero gospodinjstvo ogromno denarja, kajneda), čeprav bi lahko z nekimi nalitimi lepo pri hitrosti 50-60kmh tudi varno prišli na svojo destinacijo, morali ostati doma?

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi So nov 29, 2008 4:41 pm

tjah..kle je tko ane..mrskdo špara pri avtu na stvareh, k so za avto najpomembnejša, to so gume in servise..važn je pa da ma avto poln plastike ukol in ukol,šport fedre pa ultragalaktične feltne...

če zimske gume niso dobre, je sranje
je pa res, da dons težko že najdeš slabe nove gume (isto je tut pri avtih), so le dobre in boljše...pač dobre za une k se manj fjakajo....boljše za une k so več na cest

nalitih ne odobravam, ker sm bil sam 1x priča pri kolegu k smo se pelal iz krana na bled in mu je dejansk prov en kos 6x3 cm odtrgal med vožnjo, pa nismo divjal (nočm vedt kaj bi blo potem) tko da toj res j**c in jes to sploh nebi pustu met

deleč od tega da morš dt zej 600 eur za najdražjo goodyearko al pa krkol, sej maš tut savske gume k so zelo dobre, sploh za v sneg pa čist ugodne

drgač pa kaos...zmer je kaos kuj k se zima začne..poj se mal umili, niti nism jezn če se takrt počasnej voz, normalno je to, boljš k pa da se komu kej nardi, a ni res?..no..
Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V & Mercedes-Benz S 420 V8 32V
Slika

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko So nov 29, 2008 4:52 pm

ob takih snežnih situacijah je dejstvo da se bodo našli vozniki ki bodo vozili 40 (z letnimi nekateri pa tudi z zimskimi gumami). Jaz storim isto kot je že nekdo zgoraj omenil. Vzamem si ga na izi, poslušam musko in je.. Pač dejstvo je da je to neizogibno in se s tem enostavno sprijazniš.. Tiste par dni na leto k sneg zapada pri nas, bomo pa že potrpeli :D

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael So nov 29, 2008 4:57 pm

comfortably numb je napisal/-a:Se pravi po vaše vsi ki niso nadpovprečni šoferji, morajo ostati doma, čeprav bi se svojim zmožnostim primerno pripeljali nekam, kamor mogoče morajo prit, pa čeprav 50kmh.
In vsi ki si ni morejo privoščit dobrih gum, govorimo o 800€(kar je za marsikatero gospodinjstvo ogromno denarja, kajneda), čeprav bi lahko z nekimi nalitimi lepo pri hitrosti 50-60kmh tudi varno prišli na svojo destinacijo, morali ostati doma?

1) Če vozi VES promet, vključno s težkim kamjonom, avtobusom in kup drugih avtomobilov katere sem dohitel, prehitel oziroma vozil za njimi na teh 130 km razen treh omejenih telet 60, potem je očitno, da s svojo vožnjo pri 40 oviraš promet in ali nimaš sposobnega avtomobila za vožnjo v teh razmerah ali pa si sam nesposoben. Nažalost je tako, da za vsako stvar moraš bit usposobljen in za vsako stvar moraš vedet do kdaj si sposoben vozit. Se mi je že zgodilo, da sem bil v službi cel dan in tako utrujen, da sem pustil avto pred službo, ker nisem upal zaradi utrujenostui za volan in sem šel tist dober kilometer in pol peš.

2) Nobeden ni omenjal, da rabiš Gooyear UltraGrip 7+ gume, da si primeren za na cesto. Js mam 205/55/R16 Mabor pnevmatike (dela Continental za koncern Audi-Seat-Skoda-Volkswagen), ki niso noben znanstveni dosežek in so bile z platišči vred in zrihtanim popustom 400 € pa sem lahko brez težav sledil koloni, pa tudi kaka Save Eskimo S3 bi bile za hitrost in razmere več kot dovolj. Če imaš manjši avtomobil, gor natakneš 13", 14", 15" kolesa katerih cena je še manjša (tudi na netu imaš rabljenih gum in koles malo morje). Je pa nažalost tako, da vsako stvar, katero imaš, nekaj stane, tudi avtomobil. In bo nažalost, tako, da če nimaš ustrezne opreme, ne moreš na cesto. Revščina, recesija in podobno tukaj drugih voznikov ne zanimajo - ker tako tele, pri 40 na uro ko ga zanaša levo in desno ne ogroža samo sebe ampak tudi ostale v prometu, plus povroča zaradi nestropnosti drugih pogoje za nesrečo (ničkoliko jih je prehitevalo kolono v nepregleden ovinek) - ja ni izgovor, vendar še vedno tako velja.

Pa še to ti povem: v Mariboru sem po spolzkem vidu precej nesreč, ko sem se dnevno fural na fax. In pri nesrečah v rit pozimi je bilo precej dobrih avtomobilov, stari max nekaj let, ki pa so imeli gor letne pnevmatike. Bedaki bebavi slovenski zarukani in zaplankani kupijo way over budget avto, potem pa šparajo na vseh koncih in krajih, kot je npr. zavorni sistem in gume - sam da ne bom kazni plačal pa smo že zaključli. Če bi le ble gume tut za pokazat, bi tak verjetno Slovenija mela 99% prodanih gum UG7+ oziroma Bridgestone potenza poleti. Sploh pa mi ne bo nobeden reku, da tele preseratorsko z novo A4, ni mel za nove gume...

3) Če je omejitev 90, ti tam ne moreš furat 50, ker s tem oviraš promet (pustmo zdej traktor par metrov, pa kakšen težek tovornjak - ti se vsaj večinoma umaknejo) in če se ne upaš peljat več kot 50, sori - nisi za na cesto, oziroma si samo za v mesto. Pri nas pa tako pustijo vozit vsakemu bedaku... od takih, ki so slepi, do takih ki so jih BŽNJkrat dobil zaradi prekoračitev hitrosti in ali alkohola. Vse te je po spisku za spravit iz ceste.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So nov 29, 2008 5:13 pm

Za 4 nove gume UG 7 sem dal 220€. Dimenzije 195 65 15. Nevem od kod nekaterim ideje, da bi moral dat 800 eur za zimske gume. Dajte no, ne trosit bedarij po furumu. Tolko ne dam za letne bridstonke 18 col. Na smeh mi gre ob izjavah nekaterih.
Pa govori se o tem, da največ delajo probleme pa vozijo tisti 30kmh, ki sploh nimajo zimskih gum. Take bi zmetal s ceste, če se ni sposoben več peljat. Pol pa jamra da ni blo soljeno pa se je v rit zakantal enemu. Tak kot včeraj v mb na Teznu. Ni mi jasno kak je prišlo do tega na tisti cesti, ampak ga je openalo v rit. Mi je žal da nisem šel gledat gum na tistem avtu. :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So nov 29, 2008 5:39 pm

Kael je napisal/-a:3) Če je omejitev 90, ti tam ne moreš furat 50, ker s tem oviraš promet (pustmo zdej traktor par metrov, pa kakšen težek tovornjak - ti se vsaj večinoma umaknejo) in če se ne upaš peljat več kot 50, sori - nisi za na cesto, oziroma si samo za v mesto. Pri nas pa tako pustijo vozit vsakemu bedaku... od takih, ki so slepi, do takih ki so jih BŽNJkrat dobil zaradi prekoračitev hitrosti in ali alkohola. Vse te je po spisku za spravit iz ceste.

Včeraj zvečer (u bistvu že ponoči) ko je padalo res orenk, se s kratkimi lučmi ni daleč videlo (mogoče tretjino snopa) in je bila resnično hitra vožnja že 60km/h po avtocesti, so ljudje vozili 30 ali 40km/h po ljubljanski obvoznici in jih čisto razumem, pa čeprav je omejitev 130.
Avtomobile je premetavalo sem in tja tudi že pri tako malih hitrostih. Na cesti ni bilo nič posuto, sneg se je zbil skupaj in drselo je zelo, pa še kolesnice in luknje so bile v snegu, tako da je prav, da so vozniki ocenili, da se ne splača voziti hitreje in da niso pretiravali. Sam zaradi velikih in širokih gum ne čutim lukenj in se je dalo voziti hitreje, ampak več kot 60 je bilo že tvegano, zato nisem pretiraval.
Ne moreš govorit, da če vsi vozijo 60, eden pa vozi 40, da je tele. Očitno je presodil da je višja hitrost tvegana in se vozi s tako hitrostjo, da bo uspešno brez nesreče prispel na cilj. V takih razmerah, kot so bile včeraj je to vseeno bolje, kot pa da bi pretiraval in povzročil po možnosti še verižno trčenje v katerega bi na koncu priletela še kaka 2 šleparja, ki sta vozila več kot 40km/h (pri 60km/h na zbitem snegu bi včeraj rabil tovornjak vsaj pol kilometra, da bi se ustavil, ker je resnično drselo na zbitem snegu).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael So nov 29, 2008 6:18 pm

@nebivedu: cesta Celje Novo mesto čez zidani most je bila kopna, deloma pa malo plundre in nič drugega. Cel in zbit sneg pa 60 na uro je pa povsem druga zgodba.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So nov 29, 2008 7:07 pm

Kael je napisal/-a:@nebivedu: cesta Celje Novo mesto čez zidani most je bila kopna, deloma pa malo plundre in nič drugega. Cel in zbit sneg pa 60 na uro je pa povsem druga zgodba.

No ja, če je bila cesta kopna ne vidim razloga, da nebi vsaj 60 ali več vozili. Potem se strnjam s tabo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver So nov 29, 2008 8:04 pm

comfortably numb je napisal/-a:In vsi ki si ni morejo privoščit dobrih gum, govorimo o 800€(kar je za marsikatero gospodinjstvo ogromno denarja, kajneda), čeprav bi lahko z nekimi nalitimi lepo pri hitrosti 50-60kmh tudi varno prišli na svojo destinacijo, morali ostati doma?

Tele. Ni potrebno imet BMW X5, da potem nimaš 800€ za gume. Tut kakšen bolj ljudski avto obstaja. :roll:

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So nov 29, 2008 8:10 pm

sundaydriver je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:In vsi ki si ni morejo privoščit dobrih gum, govorimo o 800€(kar je za marsikatero gospodinjstvo ogromno denarja, kajneda), čeprav bi lahko z nekimi nalitimi lepo pri hitrosti 50-60kmh tudi varno prišli na svojo destinacijo, morali ostati doma?

Tele. Ni potrebno imet BMW X5, da potem nimaš 800€ za gume. Tut kakšen bolj ljudski avto obstaja. :roll:

Tele?

Govorili so o vrhunskih zimskih gumah, na njih se obrni ne name.

jaz imam čisto ljudski avto in me najceneša varianta srednje dobrih gum pride 500-600€. Pač gor moram dat tisto kar piše v homologaciji, ali pač ne?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So nov 29, 2008 8:12 pm

800€ za gume? maš to super duper sticky gume za all season long?

verjamem, da je večina voznikov v sloveniji, ki ima 15 oz. 16 col zimske gume z širino od 185 do 205

tisti, ki imajo višjo klaso ( beri: s klassa, serija 7 ali a8 ) imajo 17col oz. max 18 col gume

in za povprečnega voznika pridejo gume od 200-300€, zato res nevem kake gume imaš ti za 800€?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael So nov 29, 2008 8:13 pm

No sam imam minimalno homologirano dimenzijo 205/55/R16 (baje da manjka 15" dimenzija v mojem kartočku, ampak nima veze) in dobre gume dobim pod 400 €. Ka maš potem 17" dimezijo, da so tvoje gume tako drage?

Me pa res zanima kva ma tip za en avto, da nuca za povprečne gume (brez platišč) dat 600 €.
Zadnjič spremenil Kael, dne So nov 29, 2008 8:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So nov 29, 2008 8:13 pm

lenivec je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:In vsi ki si ni morejo privoščit dobrih gum, govorimo o 800€

gume na testu označene brez slabosti so me prišle 58€ komad. dimenzije 195/65 15

Na teste pa tudi nič ne dam dokler sam ne sprobam zadeve, ne vem če kje najdeš dandanes test ki ni kupljen.

Pa dal sem primer 800€ zgolj ker so govorili o vrhunskih gumah, in to zame pomeni top model, ne vem, redna cena 195€ za kos in montaža? Se mi zdi da nanese 800€.

Ma sej nima veze
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov