comfortably numb je napisal/-a:Se pravi po vaše vsi ki niso nadpovprečni šoferji, morajo ostati doma, čeprav bi se svojim zmožnostim primerno pripeljali nekam, kamor mogoče morajo prit, pa čeprav 50kmh.
In vsi ki si ni morejo privoščit dobrih gum, govorimo o 800€(kar je za marsikatero gospodinjstvo ogromno denarja, kajneda), čeprav bi lahko z nekimi nalitimi lepo pri hitrosti 50-60kmh tudi varno prišli na svojo destinacijo, morali ostati doma?
1) Če vozi VES promet, vključno s težkim kamjonom, avtobusom in kup drugih avtomobilov katere sem dohitel, prehitel oziroma vozil za njimi na teh 130 km razen treh omejenih telet 60, potem je očitno, da s svojo vožnjo pri 40 oviraš promet in ali nimaš sposobnega avtomobila za vožnjo v teh razmerah ali pa si sam nesposoben. Nažalost je tako, da za vsako stvar moraš bit usposobljen in za vsako stvar moraš vedet do kdaj si sposoben vozit. Se mi je že zgodilo, da sem bil v službi cel dan in tako utrujen, da sem pustil avto pred službo, ker nisem upal zaradi utrujenostui za volan in sem šel tist dober kilometer in pol peš.
2) Nobeden ni omenjal, da rabiš Gooyear UltraGrip 7+ gume, da si primeren za na cesto. Js mam 205/55/R16 Mabor pnevmatike (dela Continental za koncern Audi-Seat-Skoda-Volkswagen), ki niso noben znanstveni dosežek in so bile z platišči vred in zrihtanim popustom 400 € pa sem lahko brez težav sledil koloni, pa tudi kaka Save Eskimo S3 bi bile za hitrost in razmere več kot dovolj. Če imaš manjši avtomobil, gor natakneš 13", 14", 15" kolesa katerih cena je še manjša (tudi na netu imaš rabljenih gum in koles malo morje). Je pa nažalost tako, da vsako stvar, katero imaš, nekaj stane, tudi avtomobil. In bo nažalost, tako, da če nimaš ustrezne opreme, ne moreš na cesto. Revščina, recesija in podobno tukaj drugih voznikov ne zanimajo - ker tako tele, pri 40 na uro ko ga zanaša levo in desno ne ogroža samo sebe ampak tudi ostale v prometu, plus povroča zaradi nestropnosti drugih pogoje za nesrečo (ničkoliko jih je prehitevalo kolono v nepregleden ovinek) - ja ni izgovor, vendar še vedno tako velja.
Pa še to ti povem: v Mariboru sem po spolzkem vidu precej nesreč, ko sem se dnevno fural na fax. In pri nesrečah v rit pozimi je bilo precej dobrih avtomobilov, stari max nekaj let, ki pa so imeli gor letne pnevmatike. Bedaki bebavi slovenski zarukani in zaplankani kupijo way over budget avto, potem pa šparajo na vseh koncih in krajih, kot je npr. zavorni sistem in gume - sam da ne bom kazni plačal pa smo že zaključli. Če bi le ble gume tut za pokazat, bi tak verjetno Slovenija mela 99% prodanih gum UG7+ oziroma Bridgestone potenza poleti. Sploh pa mi ne bo nobeden reku, da tele preseratorsko z novo A4, ni mel za nove gume...
3) Če je omejitev 90, ti tam ne moreš furat 50, ker s tem oviraš promet (pustmo zdej traktor par metrov, pa kakšen težek tovornjak - ti se vsaj večinoma umaknejo) in če se ne upaš peljat več kot 50, sori - nisi za na cesto, oziroma si samo za v mesto. Pri nas pa tako pustijo vozit vsakemu bedaku... od takih, ki so slepi, do takih ki so jih BŽNJkrat dobil zaradi prekoračitev hitrosti in ali alkohola. Vse te je po spisku za spravit iz ceste.