Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 31, 2009 8:39 pm

lancia hf je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Namesto, da bi vsi kot neka avtomobilistična skupnost raje spodbujali folk k spoštovanju prometnih predpisov, se raje večina tu gor...dobesedno kurči in pluva po vsem, kar se po AC vozi manj kot 160km/h...ker nekateri spoštujemo predpise....in s tem pripomoremo k neki prometni varnosti.

Sej vem, da je đabe..ampak sem vseeno napisal. :P

LP!

Use lepo in prav, samo če že prehitevaš kolono, daj saj gas do konca dokler ne prehitiš kolone magarej če dosežeš 160 km/h ali pa 300 km/h ne pa 130 in pika :roll: potem pa ko prehitiš pa zaradmene če se voziš za tovornjakom 50 KM/H pač po želji, vsak voznik vozi po svojih sposobnostih, šeprav bi se mogli nekateri že vstaviti.

Daj mi povej, komu na čast bi jaz med prehitevanjem, ki ga lahko izvedem in kot tako ni opredeljeno kot prekršek, moral pritisnit do konca, pospešit nad dovoljeno hitrost 130km/h in s tem samega sebe spravit v prekršek?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To mar 31, 2009 8:49 pm

speedfreak je napisal/-a:
Kruto, ampak res ni bila. Če se nisi sposoben normalno umaknit in če te ustraši vsak, ki blenda je najboljše da ostaneš doma.

Ravno v takem mišljenju se skriva problem: občutek lastne superiornosti, sem bolši voznik , bolje obvladam vozilo....itd....

potem pa pri je marsikateri nesreči vzrok neprilgojena hitrost
Zadnjič spremenil rosonero, dne To mar 31, 2009 8:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To mar 31, 2009 8:50 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Namesto, da bi vsi kot neka avtomobilistična skupnost raje spodbujali folk k spoštovanju prometnih predpisov, se raje večina tu gor...dobesedno kurči in pluva po vsem, kar se po AC vozi manj kot 160km/h...ker nekateri spoštujemo predpise....in s tem pripomoremo k neki prometni varnosti.

LP!

Use lepo in prav, samo če že prehitevaš kolono, daj saj gas do konca dokler ne prehitiš kolone magarej če dosežeš 160 km/h ali pa 300 km/h ne pa 130 in pika :roll: potem pa ko prehitiš pa zaradmene če se voziš za tovornjakom 50 KM/H pač po želji, vsak voznik vozi po svojih sposobnostih, šeprav bi se mogli nekateri že vstaviti.

Daj mi povej, komu na čast bi jaz med prehitevanjem, ki ga lahko izvedem in kot tako ni opredeljeno kot prekršek, moral pritisnit do konca, pospešit nad dovoljeno hitrost 130km/h in s tem samega sebe spravit v prekršek?

LP!

Neven koliko let nazaj si delal ispit, ampak tam ti je bilo rečeno ( ČE ) koliko večjo hitrost moraš imeti od prehitevalnega vozila, in nato zmanjšati na omejitev. Če neveš pa kar takoj v avtošolo pa ponovno na CPP-je, sem siguren da neboš takih bedarij pisal + ostali ki imajo blokado na 130 km/h ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino To mar 31, 2009 8:51 pm

lancia hf je napisal/-a:

LP!

LP!

Trijo se popolnoma strinjam!!!Tud na levem pasu je omejitev 130.In če se na desnem pasu vozi vozilo z 110 kmh,jaz pa 130 kmh in na levi vsaj ene 80 m ni avtomobila,zakaj ne bi smel prehitevat?Kaj tisti ko se vozite 160+ pa dobite pri registraciji vozila še levi pas zakupljen?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 8:51 pm

To neprilagojeno hitrost si lahko policaji nekam utaknejo.

Nisem najboljši voznik, ampak če se ustrašiš enga blendanja nisi za na cesto in pika.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 8:52 pm

rhino je napisal/-a:Trijo se popolnoma strinjam!!!Tud na levem pasu je omejitev 130.In če se na desnem pasu vozi vozilo z 110 kmh,jaz pa 130 kmh in na levi vsaj ene 80 m ni avtomobila,zakaj ne bi smel prehitevat?Kaj tisti ko se vozite 160+ pa dobite pri registraciji vozila še levi pas zakupljen?

A ti veš v kolišnem času jaz prevozim 80 m s 130km/h? :evil:
cca 2 sek....tak da boš skočil pred mene ko bom 2 sek za tabo...a se zavedaš kaj to pomeni?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino To mar 31, 2009 8:57 pm

speedfreak je napisal/-a:A ti veš v kolišnem času jaz prevozim 80 m s 130km/h? :evil:

2,2 sekunde nekje.Se pardoniram.Da se popravim...sem računal eno nogometno igrišče.Torej če za menoj vsaj 300 m ni nobenga.Srečen?
Torej tisti,ki se potemtakem vozimo po omejitvah,sploh ne bi smeli prehitevati?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 31, 2009 8:59 pm

lancia hf je napisal/-a:
Neven koliko let nazaj si delal ispit, ampak tam ti je bilo rečeno ( ČE ) koliko večjo hitrost moraš imeti od prehitevalnega vozila, in nato zmanjšati na omejitev. Če neveš pa kar takoj v avtošolo pa ponovno na CPP-je, sem siguren da neboš takih bedarij pisal + ostali ki imajo blokado na 130 km/h ;)

Brezskrib bodi...izpit imam že kr en čas, vozniških izkušenj tudi, izpit za o.a. sem opravil v prvo, vzgojen sem pa tudi v smeri spoštovanja prometnih predpisov (tisti,ki me osebno poznajo...vedo zakaj)....in takšno neumnost, kot si jo ti tam gor opisal....so dejansko omenjali: Hitrost med prehitevanjem NE SME biti višja od najvišje dovoljene hitrosti.

Zdej pa lepo pojdi in kar sam vrni izpit, ker boš manj sramote pokasiral, kot pa če ti ga modri vzamejo.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 9:00 pm

rhino je napisal/-a:2,2 sekunde nekje.Se pardoniram.Da se popravim...sem računal eno nogometno igrišče.Torej če za menoj vsaj 300 m ni nobenga.Srečen?
Torej tisti,ki se potemtakem vozimo po omejitvah,sploh ne bi smeli prehitevati?

Nogometno igrišče ma 100m.

Vidim pa da razdalje tuki jebejo nekatere, preračunajte hitrost v metre na sekundo pa boste vidli če še boste izsiljevali.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino To mar 31, 2009 9:02 pm

speedfreak je napisal/-a:Nogometno igrišče ma 100m.

Vidim pa da razdalje tuki jebejo nekatere, preračunajte hitrost v metre na sekundo pa boste vidli če še boste izsiljevali.

Daj no...napisal sem "vsaj" 80m.In nimajo vsa igrišča 100m ;) Velikosti variirajo od 90 do tudi 120 m.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 9:04 pm

rhino je napisal/-a:Daj no...napisal sem "vsaj" 80m.In nimajo vsa igrišča 100m ;) Velikosti variirajo od 90 do tudi 120 m.

:P ..maš prav. Sej tistih 300 m, ki si jih popravil je pa druga zgodba, ne bomo zdaj tu o fuzbalu, čeprav bi blo boljš...je manj stresno :P

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino To mar 31, 2009 9:07 pm

speedfreak je napisal/-a: :P ..maš prav. Sej tistih 300 m, ki si jih popravil je pa druga zgodba, ne bomo zdaj tu o fuzbalu, čeprav bi blo boljš...je manj stresno :P

Ja no.Včasih bolj prija kak dober komad v radiu pa ena umirjena nedeljska vožnja :D :D

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To mar 31, 2009 9:09 pm

speedfreak je napisal/-a:To neprilagojeno hitrost si lahko policaji nekam utaknejo.

Nisem najboljši voznik, ampak če se ustrašiš enga blendanja nisi za na cesto in pika.

če se ne motim se je zgodilo sledeče ......

Prehitevala je kombi, v tem momentu je pogledala desno ( tako je vsaj reku voznik kombija, po moje verjetno otroka v jajčki na prvem sedežu, razlog ne bo nikoli znan ) v tem momentu pa trobljenje in blendanje, avto je zaplesal z prehitevlanega na odstavni pas tam pa se preko ograje odbil in naredu neki salt .....Oni z 500 SL pa hladno naprej.....

Ja res je bila nesposobna in nikakor za na cesto....

Za poodobno misleče: ne bi bilo slabo če bi bili enkrat prisotni ob rezanju voznika iz vozila ki se je navil okol drevesa ker je skoz ovinek kjer je omejitev 60 "prletu" prek 120....

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 9:09 pm

rhino je napisal/-a:Ja no.Včasih bolj prija kak dober komad v radiu pa ena umirjena nedeljska vožnja :D :D

Podpis pod to, v dobri družbi, na pravi cesti.

p.s Angleški fuzbal je zakon :P :P

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To mar 31, 2009 9:10 pm

kaj nas ucijo v avto solah...da moras predvideti nepredvideno...in tam je veliko če,če,če,če...kaj pa če...in prav tako moras biti pripravljen pravilno odreagirat...

če nisi zmozen in nisi preprican v sebe...ne pocni tega...ce pa prehitevam...bom vrjetno pospeso na ene 140km/h ali 150km/h...kot pa si rekel, da bi mi bo tip prileto v rit in naredo cirkus sov pri taksni hitrosti...pa enostavno spustim gas...in padem se nazaj za teh 130km/h ki so dovoljene...

kolko vem je blo govora o ljudjeh, ki vozijo pod to omejitvijo...in se pocutijo varne...

no pa nima veze...zdaj videm kam vse se pride cez 6h...kolko je preteklo od takrat...hehe

pa lepo noc...dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To mar 31, 2009 9:15 pm

lancia hf je napisal/-a:

Brezskrib bodi...izpit imam že kr en čas, vozniških izkušenj tudi, izpit za o.a. sem opravil v prvo, vzgojen sem pa tudi v smeri spoštovanja prometnih predpisov (tisti,ki me osebno poznajo...vedo zakaj)....in takšno neumnost, kot si jo ti tam gor opisal....so dejansko omenjali: Hitrost med prehitevanjem NE SME biti višja od najvišje dovoljene hitrosti.

Zdej pa lepo pojdi in kar sam vrni izpit, ker boš manj sramote pokasiral, kot pa če ti ga modri vzamejo.

LP!

Sepravi če nimaš določene višje hitrosti, ozizoma če ta presega omejitev, in ti se tega držiš, zakaj potem skačeš pred avto, ki se ne drži omejitev, ampak razliko med vozilom in prehitevanim vozilom iskoristi. :?: Če zastopiš kaj hočem povedat, čeprav se jaz zdaj kar držim omejitev, saj sem dal svoje skozi, ampak še vedno zastopim ostale, ker sem bil še 2 leti nazaj isti ;)

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To mar 31, 2009 9:15 pm

speedfreak je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Trijo se popolnoma strinjam!!!Tud na levem pasu je omejitev 130.In če se na desnem pasu vozi vozilo z 110 kmh,jaz pa 130 kmh in na levi vsaj ene 80 m ni avtomobila,zakaj ne bi smel prehitevat?Kaj tisti ko se vozite 160+ pa dobite pri registraciji vozila še levi pas zakupljen?

A ti veš v kolišnem času jaz prevozim 80 m s 130km/h? :evil:
cca 2 sek....tak da boš skočil pred mene ko bom 2 sek za tabo...a se zavedaš kaj to pomeni?

Mogoče bi bilo tu dobro upoštevat še to da se tisti ki se vozi pred tabo z samo 100 kmh/ h ( cca 27 m/s ) premika in ne stoji ..... torej tle ne gre za samo 2,2 sec

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power To mar 31, 2009 9:16 pm

Vkolikor bi iz ceste odstranili vse bedake, bi promet postal zelo redek :lol:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 31, 2009 9:21 pm

lancia hf je napisal/-a:Sepravi če nimaš določene višje hitrosti, ozizoma če ta presega omejitev, in ti se tega držiš, zakaj potem skačeš pred avto, ki se ne drži omejitev, ampak razliko med vozilom in prehitevanim vozilom iskoristi. :?: Če zastopiš kaj hočem povedat, čeprav se jaz zdaj kar držim omejitev, saj sem dal svoje skozi, ampak še vedno zastopim ostale, ker sem bil še 2 leti nazaj isti ;)

Hej, ne polagaj svojih besed v moja usta.
Nisem nikjer napisal, da skačem na prehitevalni pas pred hitreje vozečega. Napisal sem, da se spravim prehitevat, ko sem prepričan, da lahko to storim. Če pa se med samim manevrom prehitevanja (kar pomeni, da ga preden sem se sprabil prehitevat ni bilo od nikoder...čez 10 sekund se pa je od nekod naslikal) meni en nalima na rit in trobi in blenda..itd...ga ne j***m 5%.
ti je jasno zdej?

LP!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To mar 31, 2009 9:35 pm

lancia hf je napisal/-a:Sepravi če nimaš določene višje hitrosti, ozizoma če ta presega omejitev, in ti se tega držiš, zakaj potem skačeš pred avto, ki se ne drži omejitev, ampak razliko med vozilom in prehitevanim vozilom iskoristi. :?: Če zastopiš kaj hočem povedat, čeprav se jaz zdaj kar držim omejitev, saj sem dal svoje skozi, ampak še vedno zastopim ostale, ker sem bil še 2 leti nazaj isti ;)

Hej, ne polagaj svojih besed v moja usta.
Nisem nikjer napisal, da skačem na prehitevalni pas pred hitreje vozečega. Napisal sem, da se spravim prehitevat, ko sem prepričan, da lahko to storim. Če pa se med samim manevrom prehitevanja (kar pomeni, da ga preden sem se sprabil prehitevat ni bilo od nikoder...čez 10 sekund se pa je od nekod naslikal) meni en nalima na rit in trobi in blenda..itd...ga ne j***m 5%.
ti je jasno zdej?

LP!

Ma sej ni to nate letelo, ampak na splošno, ker če se ti negdo zalepi na rit, ko ti že skoraj prehitiš, mi je jasno, tako da to ne leti zdaj na tvojo situacijo, in čez take voznike nimam tudi jaz nič proti, mi gre pa na Yuniorja, ko mi nekateri skočjo pred avto ki se vozijo 100-130 km/h jaz pa pripeljem 150+ km/H
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov