Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe nov 06, 2009 10:56 pm

Chris27 je napisal/-a:Jaz ne vem, kaj je folku, a dolge luči so že povsem običajen pojav na naših cestah ...

Eni so tolko štorasti, da jih pomotoma vključijo, ko dajo smernik al pa k z rokami kj mahajo okol volana... in to po večini ženske.

sašo5 je napisal/-a:še bolje :P
http://www.youtube.com/watch?v=Cdzm_nf1ugo

Zarad takh kretenoidov imam pri avtu avtomatsko zaklepanje vrat (zto me pa kolegi skoz čudno gledajo, kaj tist "škljoc" pr speljevanju :D )
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 06, 2009 11:15 pm

Evo primer debilizma:
Pridem k vulkanizerju menjat gume. Tip pred mano sprašuje, če bodo 4 leta stare zimske gume s tremi ali še malo manj milimetri profila še dobre za policaje??? Gume so bile 155/70/13, kar pomeni okol 28 evrov za novo gumo (tiste najcenejše, ampak vseeno boljše kot 4 leta stare).

Pa sej ne kupiješ gum za policaje!!! Kupuješ jih za svojo varnost in varnost drugih soudeležencev v prometu!!!

In dokler bo tako razmišljanje, se ne bomo nikamor premaknili.

Slovenija ostaja dežela voznikov debilov!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe nov 06, 2009 11:21 pm

men se je zadnc isto nardil.
mi pride tip z gumam pa rece sj za policaje bojo dobre.sj bi mu kj reku sam nisem zarad efa k me poj postran gleda
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So nov 07, 2009 12:00 am

Lansko leto, ko smo šli k poznanemu vulkanizerju menjati gume na kombiju, in ker se tako poznamo, še mimogrede pove kakšno dogodivščino. Tisto leto se mu je zgodilo, da je imel čez dan kar veliko gužvo in so ljudje potrpežljivo čakali v vrsti. Ampak se je našel nekdo, ki pride tja z majhnim otrokom in moleduje ter gnjavi, če ga lahko spustijo naprej, ker se mu kao otrok dere, da ne bo celo uro čakal v vrsti. Zaradi ljubega miru mu sicer ustreže, tisti frajer pa doma otroka ven, ter gremo ležerno naprej... :roll:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj So nov 07, 2009 9:37 am

goldhorn je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:Ampak res.. občasno moraš izbirati med dilemo... ali biti cepec, ki po desni prehiteva in se nato vriva v kolono. Ali pa biti cepec, ki 500m pred kamijonom kampira na levem pasu..

Prehitevanje po desni je prepovedano, tako da dileme, kdo je cepec ni. Sicer pa kdo pa misliš, da si, da imaš prednost pred drugimi? Prišel si zadnji, zato se postavi na konec vrste in počakaj, da prideš mimo, tako kot vsi drugi!

Seveda ni dileme kdo je cepec... tisti, ki prehiteva navidezna vozila.

Sicer pa s kakšno pravico "pameten šerif", ki krši cpp govori drugemu, da ga pa on ne sme?

Dvomim, da si sploh kdaj od blizu videl Zakon o varnosti cestnega prometa, kaj šele da bi ga prebral. Sicer gredo pa meni takšni urivači povsod na živce, najsi bo to v trgovini, na smučišču ali pa v vrsti za kino. Postavi se tja kamor sodiš, to je na konec vrste!

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic So nov 07, 2009 6:03 pm

Samo zakaj se potem ljudje vozijo po prehitevalnem 100-110km~h če je omejitev 130 km\h, desni pa je prazni, ovira je pa kar daleč spredaj.. Ti greš lepo po omejitvah po desnem (to je 130 km\h) pač mimo.

Zgleda bo res treba naredit 3 ali več pasovnice.

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user So nov 07, 2009 6:09 pm

Če še niste dojeli smo prišli do stopnje, ko povratka več ni... Tega stanja se ne da povrniti v neko splošno harmonijo na cestah in pika. Z nobenim ukrepom, razen s tem da pospraviš pod svojo streho...

Ni pomoči najslabšim voznikom v evropi, kar smo mi... brezveze naprej razglabljat...

Danes je prvo pravilo, da se prebiješ skozi promet oz. da ostaneš živ.

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads So nov 07, 2009 6:20 pm

nebivedu je napisal/-a:Evo primer debilizma:
Pridem k vulkanizerju menjat gume. Tip pred mano sprašuje, če bodo 4 leta stare zimske gume s tremi ali še malo manj milimetri profila še dobre za policaje??? Gume so bile 155/70/13, kar pomeni okol 28 evrov za novo gumo (tiste najcenejše, ampak vseeno boljše kot 4 leta stare).

Pa sej ne kupiješ gum za policaje!!! Kupuješ jih za svojo varnost in varnost drugih soudeležencev v prometu!!!

In dokler bo tako razmišljanje, se ne bomo nikamor premaknili.

Slovenija ostaja dežela voznikov debilov!

se strinjam z tvojim postom.

drugače pa trenutno ko je sezona menjave gum, pomagam pri vulkanizerju. nenormalna gužva, vendar vseeno vidiš debile. tako je danes dal en gor gume stare 11 let :shock: :shock: seveda mu povemo, da so nevarne, un pa reče : glavno da so zimske.

in to je vsako dnevno, gume z dosti profila, vendar stare 5 in 6 let + samo da je profil..
profil nič ne pomaga, če je guma že stara.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So nov 07, 2009 7:15 pm

Hja debili. Kaj češ in očitno se nič ne bo izboljšalo.

Da si tak stiskač da ne moreš na vsake 3-5 let dati stran 200-300€ za nove gume pa ze ni taka umetnost.
Ne vem no. Potem se pa nekateri čudijo zakaj za vraga so zleteli iz ceste.

In če lahko še povem nekaj iz Velenjskega krožišča: danes sem opazoval 5 avtov ki so bili na notranjem pasu in nihče od njih se ni razvrstil pravilno. Nekdo celo v zadnjem trenutku zavil za celje pred en avto .... :roll:
Kot da smo na divjem zahodu.

tads kje pa pomagaš?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So nov 07, 2009 7:42 pm

glede gum je jasno kako je pri nas.. sej je na avtomobilizmu dosti debat ko ljudje sprašujejo. recimo zadnjič je bila debata o nalitih gumah ki so stale nove 30eu. najceneje savine sem v enakih dimenzijah našel za 40eu, boljše znamke pa 50-60..
ja seveda sem prepričan, da je tip kupil nalite, ker mu je težko odlomit 40eu.. ko pa se ga s kolegi naceja mu pa sigurno ni težko dat za dve runde.. izgovor, da se bo mamca stara redko vozila ni, ker tudi tej mamci lahko skoči otrok na cesto. in povečana varnost nekaterim ni vredna 40eu..

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So nov 07, 2009 7:55 pm

Da bi si jaz dal takšne gume gor ... pa zmrzi me ko samo pomislim na to.
Pac po mojem mnenju bi morali policisti imeli malo večjo kontrolo nad gumami kot pa jo imajo.
Potem te pa ustavi, pogleda dokumente in ti da pihat ... ah, vsaj nekaj je. :roll:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 07, 2009 8:50 pm

MateSLO je napisal/-a:Da bi si jaz dal takšne gume gor ... pa zmrzi me ko samo pomislim na to.
Pac po mojem mnenju bi morali policisti imeli malo večjo kontrolo nad gumami kot pa jo imajo.
Potem te pa ustavi, pogleda dokumente in ti da pihat ... ah, vsaj nekaj je. :roll:

veš kaj prijatelj moj brez lastnega avta. ko bo meni dala policija ali pa država kaki € za gume bom pa tudi jaz gledal nato da ne bodo bila stara ;) ......ker je bla glih debata glede poceni gum pa starih. (ne zagovarjam znucanih).
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So nov 07, 2009 9:04 pm

Hehe, res je. Nimam svojega avta in ni me sram priznati ker je res tako in si ne morem prav nič pomagat. Samo v kratkem pa pride.
Samo pri tebi je pa tako, da govoriš kako bi ti ne vem kdo moral financirat nove gume, a zadnjič sem ravno naletel na temo v kateri si piskal kako so te ujeli na radar. Dvakrat. :roll:
Mislim da se lahko vsi z mano strinjajo, da bi si lahko zelo lep komplet gum kupil za tisti denar.
Pa ne razumi me narobe. Nočem te napadati ali pa ti pametovati - že sam veš.

Kot sem že rekel - nekje 300€ za zimske gume niti ni tako veliko če vsak mesec daš nekaj € na stran.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So nov 07, 2009 9:19 pm

[quote="MateSLO" ]
Kot sem že rekel - nekje 300€ za zimske gume niti ni tako veliko če vsak mesec daš nekaj € na stran.[/quote]

Pa če pomisliš da so primerno skladiščene in vožene pri povprečnem vozniku dobre cca 4 sezone, je to na leto 75€ oz za ceno zelo dobre gume 15 palcev premera.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ So nov 07, 2009 10:43 pm

Mene zanima v čem je štos prižganih sprednjih meglenk podnevi & ponoči v jasnem vremenu. A to kao ''kul'' zgleda? Ali bo izgovor varnost? Zakaj tak 'varen' voznik ne prižge kar dolgih luči...kratke ma itak tok visok, da ne bi blo razlike :?
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So nov 07, 2009 10:58 pm

Js sm biu srednješolc s cliotom '95, pa so gume, zavore in volan štimal, tko da res ne razumem, kako se nekateri tko mal cente. Aja, pa dnevno sm delu 60+ km, tko da mi ni blo nikol žou unih 200 € za gume (en komplet namreč). Pa sfinancirala sva zadeve sama s punco, da se nau kdo usu s starši.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne nov 08, 2009 12:19 am

Kaj je tista fora pri voznikih, ki mu dela ena kratka in ena dovga luč? A je to slučajno narobe obrjen konektor? Zadnjič mi debilko prileti iz zasede, vozi za mano s tisto dovgo in kratko. Mu prižgem meglenko, vžge dovge oz eno dovgo,ena mu je itak skos gorela. Ker sem ga imel dost, pospešim naprej, prehitim nekaj avtov in glejga, isto stori on. :roll: Pa ni edini v Sloveniji, ki mu gorijo luči tako...

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Ne nov 08, 2009 1:56 am

Gosic je napisal/-a:Kaj je tista fora pri voznikih, ki mu dela ena kratka in ena dovga luč? A je to slučajno narobe obrjen konektor? Zadnjič mi debilko prileti iz zasede, vozi za mano s tisto dovgo in kratko. Mu prižgem meglenko, vžge dovge oz eno dovgo,ena mu je itak skos gorela. Ker sem ga imel dost, pospešim naprej, prehitim nekaj avtov in glejga, isto stori on. :roll: Pa ni edini v Sloveniji, ki mu gorijo luči tako...

Je bila stara bmw 5ka slučajno? Je ena težava v modulu luči in se zgodi, da ena dolga luč začne svetit ne glede na to, če je prižgana ali ne.

Kar se pa tiče gum, sem avto kupil z 9 let starimi zimskimi gumami, nisem sploh gledal tega, dokler me ni enkrat brez razloga obrnilo na uvozu za avtocesto. Pridem domov še ves napumpan od adrenalina ker me je tovornjak skoraj zgazil pa pogledam letnico: 00. Pa profila majo še polno, kakih 8mm, ampak oprijma pa nič.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne nov 08, 2009 3:50 am

Patrik_A3 je napisal/-a:
MateSLO je napisal/-a:Da bi si jaz dal takšne gume gor ... pa zmrzi me ko samo pomislim na to.

veš kaj prijatelj moj brez lastnega avta. ko bo meni dala policija ali pa država kaki € za gume bom pa tudi jaz gledal nato da ne bodo bila stara ;) ......ker je bla glih debata glede poceni gum pa starih. (ne zagovarjam znucanih).

jaz dajem na svoj 19 let star avo gume, kjer stane 1 komad 200 evrov, pa se ne sekiram, saj gre za mojo varnost.

Izgovor, da ker ti država nič ne da zraven, pa si zaradi tega ne moreš privoščit gum je pa patetičen, prodaj avto, kupi pol slabšega, pa za ostanek denarja kupi najboljše gume, saj gre za tvoje življenje in življenja vseh ki vozijo zraven tebe na naših cestah.
Sej ti država tudi pri hrani, obleki, ogrevanju, elektriki, vodi, nič ne da zraven. A potem tut najcenejšo svinjarijo iz naših štacun ješ, oblačiš najslabše 10 let stare cunje ali pa celo izrabljene kupuješ? Najbrž ne. Pa najbrž tudi "rabljene" vode ne uporabljaš za pit.
Torej kupi si gume zaradi katerih boš sam varen in mi ostali ne bomo ogroženi.

To je tudi največja napaka slovencev. Kupiš avto, ki ga ne moreš vzdrževati. Namesto, da bi ves denar kar ga imaš preštel, dal stran od tega denarja za najboljše gume, za en velik servis in za registracijo, pa kupil avto za tisto, kar ti ostane, raje kupujemo avto za ves denar, kupimo neservisiran avto s slabimi gumami, registracijo vzamemo na obroke in se vozimo, pa ogrožamo ostale. Ko pa kaj crkne (crkne pa sigurno, ker ni opravljen servis in so deli iztrošeni) pa raje po znamki pljuvamo, kok je zanič in crkuje, kot da bi pljuvali po sebi, ker take bedarije počnemo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi Ne nov 08, 2009 4:17 am

nebivedu je napisal/-a:To je tudi največja napaka slovencev. Kupiš avto, ki ga ne moreš vzdrževati. Namesto, da bi ves denar kar ga imaš preštel, dal stran od tega denarja za najboljše gume, za en velik servis in za registracijo, pa kupil avto za tisto, kar ti ostane, raje kupujemo avto za ves denar, kupimo neservisiran avto s slabimi gumami, registracijo vzamemo na obroke in se vozimo, pa ogrožamo ostale. Ko pa kaj crkne (crkne pa sigurno, ker ni opravljen servis in so deli iztrošeni) pa raje po znamki pljuvamo, kok je zanič in crkuje, kot da bi pljuvali po sebi, ker take bedarije počnemo.

Se popolnoma strinjam s tabo. Glavno da je avto pa čeprav živi v baraki. 8)
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov