Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe jan 08, 2010 2:47 pm

V NM sneg pa ledeni dež.. vgalvnem kar dobro pada.
Danes sem pa malo poplesaval po cesti in se skoraj pripeljal eni firmi skozi zimski vrt v pisarno :lol:
Malo sem pretiraval.. pa je samo začelo drset proti stavbi. Ampak sm nekak rešil situacijo.. hja, tudi 4×4 ni vsemogočen :lol:

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Pe jan 08, 2010 2:57 pm

Iz Radovljice do Ljubljane sem se vozil eno uro in pol :lol: Avtocesta je približno splužena, sama brozga, druge ceste pa katastrofa :x

lambretta
Nov uporabnik

Napisal/-a lambretta Pe jan 08, 2010 3:15 pm

Kriza je tudi po mestu. Pešci ne j...o. Saj mora avto ustavit.??? Kultura i pamet pešcev je na psu.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Pe jan 08, 2010 3:53 pm

Jaz bom pa samo potolku enga dons, 30kmh, po ravni in ne ravno zelo sneženi cesti, nasproti isto kolona ker je tudi tam nekdo peljal ko po jajcih, zakaj ne ostanejo doma na toplem!!!! Pridem na parkirišče, model speljuje iz boksa, prva, druga, gas tišu tolk , da sem mislu da bo z nogo lukno v podn naredu, se je premaknu za 20cmjev seveda z letnimi gumami, ga je nosil sem ter tja po celem parkingu in to z FWDjem!!!! Drugo parkirišče, ista zgoba, s tem da je nek fantiček po neuspelem štartu, ostal je seveda na sredini parkinga, skočil ven in avta in se pizdu zakaj ni nič spluženo... Jp pred blokom ane, vzemi lopato pa bo... Če vidim dans še enga z letnimi gumami :/:o:/

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Pe jan 08, 2010 4:35 pm

pri nas v prlekiji nekam lao snega tolko da se še trava ven vidi in seveda dežuje. še malo pa niti snega nebo več.
Make my day

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 08, 2010 4:41 pm

Tko je blo pr nas dns ko sem šel iz LJ domov:

Slika

Glavna regionalna cesta, pa NIČ SPLUŽENO!!

EDIT: ravno v tem trenutku pluži mimo moje bajte, spet mi bo naredil 1m visok kup pred vhodom na dvorišče :bonk

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Pe jan 08, 2010 4:44 pm

Zdajle prišel domov. Od Celja v Štore sem se vozil 1h. Tam kjer so kolesnice, je zbit led. Se čuti, ko bi se po tirnicah pelal. Tovornakarje je mal zajebaval, tiste ko niso meli verig gor. Pred krožiščem v Teharjah je enega šleperja mal hecal. Drugače so pa zanimivi ljudje, ko kličejo na radio pa neki jamrajo, da je led na cesti pa da ni splužen pa nevem kaj. Ja bogati, saj je zima. Eden je dobro nazaj rekel eni ženski, ki je bila tečna. Je reku, da pač ceste niso tako spucane, ko kakšna dnevna soba :lol: :lol:
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 08, 2010 4:47 pm

Wini je napisal/-a:Drugače so pa zanimivi ljudje, ko kličejo na radio pa neki jamrajo, da je led na cesti pa da ni splužen pa nevem kaj.

Pol pa take vidiš na AC na prehitevalnem 90kmh+ s telefonom v roki :noro

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe jan 08, 2010 4:49 pm

Zakaj rabite "spluženo" je kje več ko 10cm na cesti ?
Relax take it easY
Slika

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe jan 08, 2010 4:50 pm

lambretta je napisal/-a:Kriza je tudi po mestu. Pešci ne j...o. Saj mora avto ustavit.??? Kultura i pamet pešcev je na psu.

ko boš polnoleten in boš delal izpit za avto, boš vedel zakaj imajo pešci prednost.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 08, 2010 4:50 pm

dejcc je napisal/-a:Zakaj rabite "spluženo" je kje več ko 10cm na cesti ?

10cm je blo še od včeraj zvečer, danes je pa padlo 15cm novega (NA CESTI!), pa še pada orng ;)

Še v LJ je blo snega na cesti še pa še, pr nas k smo bogu za hrbtom je pa še tolk slabše.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe jan 08, 2010 4:59 pm

TommyGun je napisal/-a:
lambretta je napisal/-a:Kriza je tudi po mestu. Pešci ne j...o. Saj mora avto ustavit.??? Kultura i pamet pešcev je na psu.

ko boš polnoleten in boš delal izpit za avto, boš vedel zakaj imajo pešci prednost.

Ampak vseeno ne rabijo skakat, kot padalci, na prehod brez da pogledajo
There is no time...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe jan 08, 2010 5:02 pm

sej to je problem... vsi se spravijo v mesto kjer je itak večinoma zvoženo, promet je počasen in ponavadi je še cesta brez klanca... v okoliških vaseh kjer je cesta ovinkasta, vzponi in podobne stvari ki otežijo vožnjo po snegu, pa pustijo...
lep primer je slika par postov zgoraj. drgač cestne službe ne grajam, razumem pa uporabnike ki jih jezi da lokalnih cest ne plužijo. zato pa u 5 kilometrih po Ljubljani srečaš ene 3 pluge... se vidi kje živijo tečni ljudje. :)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe jan 08, 2010 5:06 pm

Mogoče boste nekateri končno dojeli zakaj je potrebno prilagoditi hitrost razmeram na cesti!
Ni težko hitro vozit. Problem je hitro in varno odreagirati na situacijo v prometu!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jan 08, 2010 5:08 pm

TommyGun je napisal/-a:

že že, ampak problem je, ker nekateri pešci ne upoštevajo tega, da se avto na zasneženi cesti ne bo tako hitro ustavu kot na suhi, pa tud mokri. K bo pa voznik pešca zbov, bo pa voznik kriv, k se un bebo ni čist prepriču, da gre lahko varno čez.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jan 08, 2010 5:10 pm

nekateri pešci so pravi debili,niti ne pogleda pa kar skače pred avto. da ga pa zbiješ,pa si išče pravice,tam pa je bil tolko lenuh,da niti ni pogledal pa se prepričal.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe jan 08, 2010 5:11 pm

IcEm4n je napisal/-a:
TommyGun je napisal/-a:

že že, ampak problem je, ker nekateri pešci ne upoštevajo tega, da se avto na zasneženi cesti ne bo tako hitro ustavu kot na suhi, pa tud mokri. K bo pa voznik pešca zbov, bo pa voznik kriv, k se un bebo ni čist prepriču, da gre lahko varno čez.

Zato je pa potrebno hitrost prilagoditi razmeram! :!:

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Pe jan 08, 2010 5:15 pm

Zgleda da je letos spet komunalno podjetje presenetil sneg ... v zacetku januarja ... :roll:

Ne mores verjet ... od Velenja in do Celja sem se vozil eno uro. To pa zato ker je en tovornjak pokvaril ... ok razumem - se zgodi. Okvara je bila na nasprotnem pasu in potem se nasla baba ki je spuscala ljudi iz onega pasa mimo tovornjaka mi pa cakali ... in to se je nadaljevalo dokler ni enemu utrgalo in je trobil cel cas. :roll:
Potem se koncno premaknemo in se peljemo 30kmh naprej dokler se zenska ni spravila dol iz ceste ... JAO!!!! In se na tisoce je taksnih. Ostani doma! Placaj tistih nekaj € za taxi ali pa avtobus in bos prisel brez da bi oviral promet... je res taksna umetnost?

V dveh urah kar sem bil na cesti pa niti enega komunalca nisem opazil da bi karkoli pocel ... mislim ... katastrofa no. Po radiju pa govorijo kako jih je premalo ... ja seveda da jih je premalo ce se pa potem spravijo ko je toliko snega da ga sam cudez ne spravi dol iz cest.
Dobro res je da vec kot delati ne morejo in vse ceste ne morejo biti suhe samo ne vem kaj tako dolgo cakajo :S

Mah ... pesci so tako ali tako razred zase. Ne vem a si mislijo da so vsemogocni ali pa jih boli salama za njihovo zivljenje ...
Jaz se na semaforju ne morem iti cez brez da ne bi pogledal ... :roll:

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Pe jan 08, 2010 5:28 pm

MateSLO je napisal/-a:Zgleda da je letos spet komunalno podjetje presenetil sneg ... v zacetku januarja ... :roll:

Ne mores verjet ... od Velenja in do Celja sem se vozil eno uro. To pa zato ker je en tovornjak pokvaril ... ok razumem - se zgodi. Okvara je bila na nasprotnem pasu in potem se nasla baba ki je spuscala ljudi iz onega pasa mimo tovornjaka mi pa cakali ... in to se je nadaljevalo dokler ni enemu utrgalo in je trobil cel cas. :roll:
Potem se koncno premaknemo in se peljemo 30kmh naprej dokler se zenska ni spravila dol iz ceste ... JAO!!!! In se na tisoce je taksnih. Ostani doma! Placaj tistih nekaj € za taxi ali pa avtobus in bos prisel brez da bi oviral promet... je res taksna umetnost?

V dveh urah kar sem bil na cesti pa niti enega komunalca nisem opazil da bi karkoli pocel ... mislim ... katastrofa no. Po radiju pa govorijo kako jih je premalo ... ja seveda da jih je premalo ce se pa potem spravijo ko je toliko snega da ga sam cudez ne spravi dol iz cest.
Dobro res je da vec kot delati ne morejo in vse ceste ne morejo biti suhe samo ne vem kaj tako dolgo cakajo :S

Mah ... pesci so tako ali tako razred zase. Ne vem a si mislijo da so vsemogocni ali pa jih boli salama za njihovo zivljenje ...
Jaz se na semaforju ne morem iti cez brez da ne bi pogledal ... :roll:

Tudi danes sem bil v tej situaciji, vendar proti Velenju. Stali smo že na izvozni klančini avtoceste. Do bencisnke črpalke Logo smo potrebovali 30 minut. Sem imel vklopljene prometne informacije, kjer so med drugim povedali, da so posledice prometne nesreče na cesti Arja vas - Velenje že odstranje. Lepo si mislim, sedaj se pa bomo začeli premika. A-a, jok brate odpade :lol: No, šele pri pirešici se je dalo videt, da je Tovornjak v okvari. Se zgodi. Je pa res bila cesta ledena. Ne sicer močno spolzka, ampak je bilo pod plundro ene 2cm debelih ledenih plošč. Vožnja se je zdela kot vožnja po makadamu. 80minut vožnje iz centra Celja do bližnjih krajev Velenja :) Pa sej sem imel čas, klimo na 22°C da se šipe niso rosile, musko pa je blo 8)

Ampak jaz čisto nič ne krivim cestarjev za takšne razmere. zjutraj je snežilo, potem je bil leden dež. Čeprav so solili, se je na cesti naredila ledena ploskev, ki pa je plug ne nese dol. Strpno in previdno!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Pe jan 08, 2010 5:34 pm

Eh, led ni problem ... problem so prevec zasnezene ceste ... vsaj za moj okus je malce prevec vse skupaj no :S
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov