Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a Bat_zajla Ne dec 12, 2010 11:32 pm

Iz CPPja:

Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, nabere kolona vozil in ni mogoče takega vozila varno prehiteti, mora voznik na prvem primernem kraju zapeljati toliko izven vozišča, da ga kolona varno prehiti ali pelje mimo.
Kadar je hitrost vozila, za več kot 50 % nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti vse štiri smernike. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, mora zapeljati na prvem primernem kraju izven vozišča in pustiti mimo kolono vozil.

Tudi v avtošoli se inštruktor dere: "Ajmo polnih 130 polnih 130!".

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne dec 12, 2010 11:59 pm

Bat_zajla je napisal/-a:Iz CPPja:

Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, nabere kolona vozil in ni mogoče takega vozila varno prehiteti, mora voznik na prvem primernem kraju zapeljati toliko izven vozišča, da ga kolona varno prehiti ali pelje mimo.
Kadar je hitrost vozila, za več kot 50 % nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti vse štiri smernike. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, mora zapeljati na prvem primernem kraju izven vozišča in pustiti mimo kolono vozil.

Tudi v avtošoli se inštruktor dere: "Ajmo polnih 130 polnih 130!".

Ne ne, to ni pomembno, ker na nobeni tabli ne piše, oni se imajo pravico vozit počasi! Grem stavit, da bo večina najbolj pametnih glede "predpisov" to kar ignorirala, ker jim enostavno ne ustreza pri je***** ostalih na cesti v zdravo pamet! Isto tako, kot jim ne ustreza to, da je po predpisih predvideno tudi prehitevanje počasnejših in je njihova zakonska dolžnost omogočit hitrejšim, da pridejo mimo. Če te nekdo prehiteva, ne smeš pospeševat, če povzročaš kolono in voziš manj kot je omejitev, se moraš umaknit, če voziš v koloni, moraš tistemu za tabo omogočit prehitevanje(za to zadostuje, da ne pospešuješ in imaš primerno varnostno razdaljo). Vse to je predvideno v zakonu in če bi se vsi tega vsaj približno držali, bi bilo kar naenkrat ČUDEŽNO precej manj "norcev" na cesti!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Po dec 13, 2010 12:19 am

Vse lepo in prav, sam v tej temi se govori praktično sam o dolžnostih počasnejših. Men se mal zdi, da nekteri mislite, da majo sam drugi dolžnosti do vas, vi sami pa nobenih. Pa NE podpiram takšnih, ki vozijo pol manj od omejitve, kaj šele takih, ki začnejo nalašč pospeševat, ko jih gre nekdo prehitevat. Bottom line - vsaj ne ogrožat nič krivih. Sam to.
Tommy ti pa tud zlo rad govoriš o zakonih, po drugi strani pa druge obtožuješ, da se grejo policaje.
ho paura di cadere, ma voglia di volare ...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po dec 13, 2010 12:43 am

In kašne dolžnosti naj bi imel voznik, ki vozi po omejitvah, do tistih, ki vozijo pre počasi ali pre hitro. :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po dec 13, 2010 12:55 am

Sama teorija kaj bi kdo tko, drug drugač...določite en datum, ko se bomo vsi forumovci a.com striktno držali vseh predpisov po CPP (predvsem kar se tiče omejitev hitrosti, varnostnih razdalj(sploh na AC!)), potem naj pa vsak napiše svoje vtise o dnevu na cesti brez mečkačev na eni in divjakov, norcev, prepotentnežev na drugi strani.

Tačas pač ne bo rešitve: nekomu je normalno vozit za ritjo, prek vseh omejitev, pričakovat da se bojo vsi umikal le njemu...spet po drugi strani je drugemu normalno, da pelje pri omejitvi 90km/h "le" 80, če oceni, da mu kombinacija ceste in lastne presoje sposobnosti onemogoča hitrejšo varno vožnjo, ga nervira, ko se mu kdo prilepi na rit itd. Pač vsak ima svoj karakter in stil vožnje, katerega morajo vsi drugi vozniki upoštevati in do neke mere spoštovati, zato strpno na cesti in spoštujte ostale udeležence v prometu-nenazadnje za vse veljajo enaki predpisi.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po dec 13, 2010 1:02 am

domen_ je napisal/-a:
Nevem zakaj nekateri obračate takoj na nesreče.
Saj si sam uporabil besedo "nevarno" in "ogrožanje sebe in ostalih". To dvoje ima smisel samo za nesreče. In v primeru nesreč ima prehitra vožnja pač hujše posledice kot prepočasna.

lil indian je napisal/-a:Ampak če je takem počasnežu malo mar za vse to, vseen ne more zarad tega pol nastradat en, ki v celotni situaciji ni čist nič kriv.

kaj je izjavil cepec (gospa) javno po verižnem trčenju v Grosuplu? da se ni znašla in je zavirala do 0km/h. kdo je nastradal? en, ki v celotni situaciji ni čist nič kriv ali so posledice hujše kot bi bile pri prehitri vožnji? to pa nikoli nebomo vedeli. vemo pa, da zaradi hitrosti še ni bilo tako množičnega trčenja na AC.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po dec 13, 2010 1:15 am

Speedfighter je napisal/-a:Tačas pač ne bo rešitve: nekomu je normalno vozit za ritjo, prek vseh omejitev, pričakovat da se bojo vsi umikal le njemu...spet po drugi strani je drugemu normalno, da pelje pri omejitvi 90km/h "le" 80, če oceni, da mu kombinacija ceste in lastne presoje sposobnosti onemogoča hitrejšo varno vožnjo, ga nervira, ko se mu kdo prilepi na rit itd. Pač vsak ima svoj karakter in stil vožnje, katerega morajo vsi drugi vozniki upoštevati in do neke mere spoštovati, zato strpno na cesti in spoštujte ostale udeležence v prometu-nenazadnje za vse veljajo enaki predpisi.

z vsem se strinjam. a pozabil si dodati, da se tukaj na forumu obsoja le živčne dirkače, samomorilce. tisto drugo plat, ki je počasna zaradi nepreglednosti in ker je lahko bi rekel nesposobna za vožnjo ali pa prelena, da bi se kaj naučila pa se nikoli ne obsoja, kamo li kaznuje. še več.. prenekateri član foruma enači bojem suverenega voznika premonesorazmerno z njegovo hitrostjo vožnje.

vsem, ki ne počutite varno pri hitrostih nad 130km/h, seveda po avtocestah v nemčiji, na odsekih kjer je dovoljeno priporočam, da krivdo za cijazenje zvalijo na avto ali opremo (gume itd..) ali pa se grejo podučiti o tem na ustrezne institucije, ki jih ta država ima in jih večina podcenjuje.. češ kaj pa to meni rabi. a v nepredvidljivih situacijah, kjer je važno, če smo se že soočili z drsenjem, odnašanjem, skakanjem je jasno, da povprečen slovenec odreagira kot cepec. in prepričan sem, če si toliko nesposoben, da imaš že pri 100km/h bele roke, potem si tudi nepripravljen na kakršno koli nepredvidljivo situacijo!

ps: pa ne obsojam gosic-a in podobne. če se nekdo odloči, da vozi po AC 100 je to njegova stvar. je v okvirju zakona in nobenega ne ogroža, da je jasno. ampak forsirat čim manj je pa smešno..

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 13, 2010 1:51 am

lancia hf je napisal/-a:In kašne dolžnosti naj bi imel voznik, ki vozi po omejitvah, do tistih, ki vozijo pre počasi ali pre hitro. :?:

Takšne kot do vseh ostalih. Nisem še opazil, da bi napačno ravnanje drugih lahko bila splošna podlaga za odstopanje od tega. Recimo če voziš po omejitvah, še ne pomeni, da moraš drugemu onemogočit prehitevanje.

lil indian je napisal/-a:Tommy ti pa tud zlo rad govoriš o zakonih, po drugi strani pa druge obtožuješ, da se grejo policaje.

Zakoni so neizbežni pri obnašanju na cesti, govorim pa toliko o njih, ker si jih eni razlagajo tako, da lahko serejo po cesti, zanemarjajo pa ostale plati.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po dec 13, 2010 4:07 am

Jerch_ je napisal/-a:
Speedfighter je napisal/-a:Tačas pač ne bo rešitve: nekomu je normalno vozit za ritjo, prek vseh omejitev, pričakovat da se bojo vsi umikal le njemu...spet po drugi strani je drugemu normalno, da pelje pri omejitvi 90km/h "le" 80, če oceni, da mu kombinacija ceste in lastne presoje sposobnosti onemogoča hitrejšo varno vožnjo, ga nervira, ko se mu kdo prilepi na rit itd. Pač vsak ima svoj karakter in stil vožnje, katerega morajo vsi drugi vozniki upoštevati in do neke mere spoštovati, zato strpno na cesti in spoštujte ostale udeležence v prometu-nenazadnje za vse veljajo enaki predpisi.

z vsem se strinjam. a pozabil si dodati, da se tukaj na forumu obsoja le živčne dirkače, samomorilce. tisto drugo plat, ki je počasna zaradi nepreglednosti in ker je lahko bi rekel nesposobna za vožnjo ali pa prelena, da bi se kaj naučila pa se nikoli ne obsoja, kamo li kaznuje....

Mislim, da bo počasi dosti tega pretiravanja :roll:
Že nekaj strani se napada, obsoja in govori predvsem o mečkačih, ne pa o norcih, ki npr vozijo za ritjo, prehitevajo po desni itd.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Debata je povsem zašla, samokritičnosti ni niti za vzorec, pretiravanj je absolutno preveč, o "objektivnosti" oz ravnotežju kritike lahko samo sanjamo itd. Po zadnjih par straneh se verjetno zunanjemu opazovalcu zdi, da smo vsi cepci na cesti. Vsaj po prispevkih na forumu sodeč!

Dober primer že v osnovi precej napačnega sklepanja oz odnosa je tudi speedfighterjevo enačenje (in nato Jerchevo hvaljenje le-tega) voznikov, ki vozijo "za ritjo, prek vseh omejitev, pričakujejo, da se bojo vsi umikali le njim" z vozniki, ki "peljejo pri omejitvi 90km/h "le" 80, če ocenijo, da jim kombinacija ceste in lastne presoje sposobnosti onemogoča hitrejšo varno vožnjo, jih nervira, ko se jim kdo prilepi na rit itd.

To nikakor niso samo "različni stili", ki naj bi jih s spoštovanjem in strpnostjo v bistvu enakovredno obravnavali in jih s tem celo de facto enačili! So res "samo stilsko različni" vozniki, ki izsiljujejo svoj umišljeni prav z vožnjo v rit (in to pri visokih hitrostih!) in vozniki, ki trezno "ocenijo" svoje zmožnosti?

Debile, ki vozijo tik za ritjo, ne smemo enačit z nikomer! To so samo eni navadni idioti in nič drugega! Eno je hitra (tudi čez omejitve), a še varna in tudi strpna vožnja, nekaj povsem drugega je npr vožnja za ritjo (tudi prehitevanje po desni ni zelo daleč). Upoštevanje debilov - JA, strpnost in toleriranje takih debilov (z vožnjo tik za ritjo ti v bistvu držijo nož na vratu) - NE. Le zakaj?
Naj jih še nagradimo ali naj jim raje povemo, da so zadnji idioti?

Nekultura proti kulturi - samo različen stil, enakovredno obravnavan in toleriran? Ne, hvala!

Pa ljudje božji - od kdaj taki debili niso vredni večje kritike kot nek Gosic, ki sam pravi, da gre tudi čez 130, če se mu kdo približuje? :roll: In ki se zaveda, da je v megli potrebno zmanjšat, kot tudi, da je tistim za njim dosti lažje (v megli), pa se niti ne usaja dosti na njih, čeprav vozijo preblizu in mu svetijo, da vidi še manj? Smešno, na koga in kako ste se spravili, ritoliznikov pa skoraj ne omenjate (več). Vsak ritoliznik je vsaj stokrat nevarnejši in manj strpen od nekega Gosica! :!: A ne - Gosic in njemu podobni so krivi za skoraj vse probleme na cesti. :roll: :roll: Pa ne mislite, da se z Gosicem pogosto strinjam. A tu je šlo čez vse meje.

Dejansko sem pri nekaterih razočaran nad prispevki, ki so povsem skrenili v neke nedomišljene in neresne vode. (Toliko neresnosti, "ozkega" razmišljanja in pretiravanja pri nekaterih do sedaj še nisem zasledil in zato nisem pričakoval. Luna morda?) Je res na naših cestah večji problem voznik a la Gosic (ali morda "Indij(an)ka"?) kot pa precej norcev, ki pri 120-150 ali še več vozijo 1 do 3 m za ritjo?
Ob takih miselnih predpostavkah kao kritičnih voznikov/forumašev je tudi stanje na cestah precej bolj razumljivo! Žal.

Tudi mene nervirajo mečkači in sem med hitrejšimi povsod - a take nedoslednosti v razmišljanju o cepcih na cesti si niti v sanjah ne privoščim. Nek minimum doslednosti in nedvoličnosti, torej tudi samokritičnosti - tudi v razmišljanju o stanju na cesti - ne bo škodil. Poleg tega, da je nujen za kakršnekoli rezultate.
Ni pa nujen za lasten ego! Morda tu škripa? Res, da so take teme na forumu za marsikoga tudi nekako "terapevtske", a brez čiščenja povsod - tudi in predvsem na lastnem pragu - ne bomo daleč prišli!

Kaj sem že govoril o ogledalu in Stelexu? Točno take "kritične" prispevke oz razmišljanja sem imel tudi v mislih.
Dajmo bit bolj resni, no. Če smo že kritični, bodimo do vsega, tudi do sebe! :| :| Za večjo varnost nas vseh?

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po dec 13, 2010 9:33 am

Jerch_ je napisal/-a:z vsem se strinjam. a pozabil si dodati, da se tukaj na forumu obsoja le živčne dirkače, samomorilce. tisto drugo plat, ki je počasna zaradi nepreglednosti in ker je lahko bi rekel nesposobna za vožnjo ali pa prelena, da bi se kaj naučila pa se nikoli ne obsoja, kamo li kaznuje. še več.. prenekateri član foruma enači bojem suverenega voznika premonesorazmerno z njegovo hitrostjo vožnje.

Preberi samo svoje prispevke, pa boš videl, da ni tako. Ali pa recijmo joztom...

Pa še vedno nisi napisal, kje sem se zavzemal za počasno vožnjo in da "je takrat koncentracija med vožjnjo večja". Bi te pozval, da to napišeš, ali pa priznaj, vedno pa vsega le ne sklepaš pravilno, na podlagi parih stakov, ki jih zveš o nekom.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po dec 13, 2010 9:34 am

~toMmy~ je napisal/-a:
lil indian je napisal/-a:Tommy ti pa tud zlo rad govoriš o zakonih, po drugi strani pa druge obtožuješ, da se grejo policaje.

Zakoni so neizbežni pri obnašanju na cesti, govorim pa toliko o njih, ker si jih eni razlagajo tako, da lahko serejo po cesti, zanemarjajo pa ostale plati.

Kdo si jih tako razlaga in kaj zanemarja?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po dec 13, 2010 10:02 am

Jerch_ je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:
Saj si sam uporabil besedo "nevarno" in "ogrožanje sebe in ostalih". To dvoje ima smisel samo za nesreče. In v primeru nesreč ima prehitra vožnja pač hujše posledice kot prepočasna.

lil indian je napisal/-a:Ampak če je takem počasnežu malo mar za vse to, vseen ne more zarad tega pol nastradat en, ki v celotni situaciji ni čist nič kriv.

kaj je izjavil cepec (gospa) javno po verižnem trčenju v Grosuplu? da se ni znašla in je zavirala do 0km/h. kdo je nastradal? en, ki v celotni situaciji ni čist nič kriv ali so posledice hujše kot bi bile pri prehitri vožnji? to pa nikoli nebomo vedeli. vemo pa, da zaradi hitrosti še ni bilo tako množičnega trčenja na AC.
Ja to je res, v tem ekstremnem in osamljenem primeru se ne bi smela ustaviti, pač pa zmanjšati na cca 40-50kmh (pa vse štiri žmigavce in meglenke). Ampak tudi če upoštevamo ta primer kot čisto legitimen, v povprečju je tekom let hitra vožnja povzročila VELIKO več škode kot pa počasna. Tu ne bi smelo bit nobenega dvoma, ne vem kako si nekateri pred tem lahko zatiskajo oči. No, saj vem zakaj: v imenu opravičevanja svoje lastne (pre)hitre vožnje (t.p. čez omejitve).

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po dec 13, 2010 10:10 am

Zakaj mislim, da so VSI na cesti cepci:

* Logično se zdi, da če zapravim za svoj avtomobil vsaj 50 evrskih tisočakov ali več oziroma je mesečni obrok leasinga vsaj trikrat večji od povprečne plače ostalih cepcev na cesti, IMAM vso pravico, da uporabljam SVOJ pas na avtocesti. Ne vem, kako so lahko naši vrli načrtovalci avtocest pozabili na naš lasten vozni pas, na katerem ne bom gledal starih mam, katerim je že 80km/h svetlobna hitrost! Kdo jih sploh pušča na ceste…tale naša država podpira očitno samo še lenuhe in južnake…

* Glede na to, da sem doplačal za ksenonske žaromete, skupaj z dnevnimi diodami, kar je stalo petkrat več, kot zapravijo cepci v Hofru, bi jim bilo lahko jasno, da se mi na ljubljanski obvoznici TAKOJ umaknejo – slepcem je potrebno pa še blendati in jih osvetljevati. Nemalokrat jih je celo potrebno prehiteti po desni strani ali po odstavnem pasu – glede na to, da imajo reakcijski čas crknjenega konja, sem vmes že v Domžalah, preden bi me sploh opazili. Tisto njihovo škatlico s par crknjenimi kljuseti pod havbo pa itak naložim v prtljažnik! Stari, če mi piše na prtljažniku X ali Q pač nekaj pomeni, a ne?!?

* Če se mi mudi na smučanje v Avstrijo (v Slovenijo hodijo itak samo še reveži), pomeni da moram biti tam med prvimi, da kupim karte – zarezati smuči po pravkar sveže steptani progi je pač bistveno več vredno od tega, da bom pazil na smešne omejitve. 130km/h je v Nemčiji za skiroje, avto pa mi pri tej hitrosti skoraj STOJI. Naši vrli policaji pa še postavijo radarje na najbolj smešna mesta…

* Ne vem, kako se mi upajo mahati in nekaj mrmrati, ko parkiram pred vrtcem, da odložim otroke. Banda, vrtčevska mi itak zaračunava takšne račune, da bi lahko za to ceno parkiral direkt v vrtcu!

* Vsa čast nekaterim, ki celo ugotovijo, da obstaja zadnja meglenka, ki jo tako radi prižigajo, ko se jim prilepim na rit! V svojem avtu imam več elektronike, kot v Big Bangu, kar pomeni, da se je s takšnim avtom NEMOGOČE zaleteti, a ne?!?!? Hkrati naredim več kilometrov na cesti, kot vsi cepci na ljubljanski obvoznici skupaj ter imam takšne reflekse in izkušnje, kot Schumacher!

* Ko grem v BTC mal šopingirat, me najbolj razjezi, če mi kakšen cepec s svojimi jajci butne s svojimi vrati ob moj avto. Še dobro, da ostane prostor na mestih za kao invalide – naredili so pa itak toliko mest za invalide, ko da smo v Kambodži! Če bom avto tam pustil za tistih par ur, pa skoraj ne verjamem, da bo imela invalidska organizacija ravno takrat svoj kongres!

* Najbolj pa me razjezijo šerifi, ki trobijo za mano v kakšnem rondoju. A zdaj bom pa vsakomur prižigal žmigavce, če sem na telefonu?!?!? Se mi boš že umaknil in stari, lahko mi verjameš, da boš bolj zmečkan, če se zaletiva…pol te bom pa še s svojim odvetnikom tako iztožil, da boš 20 let plačeval za svoje šerifstvo!

* Najboljši so mi kakšni mulčki, ki tekmujejo z mano pred semaforjem. Z jajci, ki so vredna 3 moje zimske gume, me je bolj težko premagat, a ne? Če si frajer, pridi s svojo kanto v Portorož, pa se tam kaži, če upaš!

* Rad bi spoznal cepca, ki spušča vso cigansko romunsko tovornjaško sodrgo na naše ceste, da jo uničujejo – denarja ravno ne puščajo v vrečah v Sloveniji, a ne?? Naj gredo čez Avstrijo, če si upajo! Ali pa na vlak…
* Glede na to, da v tej državi vsi nekaj kradejo, politiki so itak skorumpirani in pokvarjeni, mi ne bo NIHČE govoril, da se držim predpisov!!! Ko se bodo oni na vrhu držali zakonov (sej so itak vsi zaščiteni), se bom tudi sam! Pol me bo pa učil nek smrkav policajček, ki se je še pred 2 mesecema v Tacnu brat učil, pol me bo pa zakonov učil…lepo prosim!!!

Če povzamem, bi 99% voznikom vzel vozniško in jih poslal nazaj v avto šolo, da se končno naučijo, da smo že v 21. stoletju…halooo!!! In da gre razvoj naprej, a ne?!?!? Pol pa vsi fantazirajo, da hitrost ubija – če nisi sposoben v letu 2010 po avtocesti peljati kadarkoli 200 km/h, pol pač nimaš kaj delati z izpitom!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po dec 13, 2010 10:25 am

Samo, zakaj pa sedaj te prve tako obsežne nesreče ne "valjajo" tako po medijih, zakaj niso tistega, ki se je ustavil in povzročil smrtne žrtve dali v pripor, da bi mu sodili itd........ Če bi bil drug vzrok za nesrečo, bi ga v medijih sigurno "valjali" pred Sanadarjem in ameriškim depešam en kup ljudi in znancev bi mu očitali uboj nedolžnih ljudi, pa da bi bilo 10 let premalo zapora itd........ Nevem zakaj dvojna merila.

CHAN: Skor padu s stola od smeha :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po dec 13, 2010 11:00 am

Jerch_ je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:

Torej očitno lahko pričakujemo, da bo avtocesta vedno prosta. Nesreče se na voznem pasu ne morejo zgodit. Da bi slučajno tam bila srna, tudi ni možno. Da na odstavnem pasu stoji tovornjak in okoli njega kdo hodi, ni variante. Kaj šele, da bi tam mogoče bila kaka počena guma od tovornjaka, ali pa mogoče zastoj...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po dec 13, 2010 11:02 am

CHAN: :tipk :pivo Svaka čast.

Uporabniški avatar
corrado92
Novinec

Kraj: trzin

Napisal/-a corrado92 Po dec 13, 2010 11:12 am

CHAN da nisva v sorodu? :DDD sam da ti vozš :DDD draga j***a jest pa stara :lol:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po dec 13, 2010 11:33 am

Haha CHAN, umrl. Good one ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 13, 2010 12:03 pm

CHAN: hahahhah :cry :cry Pa še ni daleč od resnice :D

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po dec 13, 2010 12:51 pm

domen_ je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:
Omejitve ne pomenijo da moraš peljati 50, 90, 130. To so ZGORNJE OMEJITVE. Lahko pelješ tudi manj, kar zaradi gostote prometa velikokrat tudi moraš (zaradi varnosti). Žal, tako pač danes je.

Sepravi mečkatorji rabijo še dopolnilno tablo, da je pri omejitvi 90 najmanjša dovoljena 80km/h in kar je pod 80 je premična ovira na cesti, in temu primerno ratajo dolgi zastoji, potem pa krivci itak za vse kamionarji.
Take table si želijo samo tisti, ki jim nikoli ni dovolj hitro. In dolgi zastoji ratajo zaradi gostote prometa, ne pa zato ker nekdo pelje 70 namesto 90.

Jaz se dnevno vozim za ljudmi, ki vozijo max. 50km/h pri omejitvi 90km/h. Poleti ni take sile. Kakor pa je malo mokro ali, da rahlo sneži se pa začne. Zadnjič je en naredu kolono dolgo 4km, ker ga ni mogel skoraj noben prehitet. In verjemi, da kolona ni nastala zaradi prometne konice. Na dolžini 7 kilometrih imaš pa samo 3-4 možnosti za prehitevanje (ostalo naselje ali ovinki). Večinoma, ker je cesta zelo obremenjena vedno vozijo nasproti. Pred vsakim ovinkom še bremza itd. Pa, da ne boste mislili, da to počnejo kakšni starejši vozniki ali voznice.
Se vidmo ko se zagledamo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov