Debate, ki niso vezane na ostala področja...

belkaena
Stalni uporabnik

Re: plača-avto

Napisal/-a belkaena Pe dec 27, 2013 8:44 am

Blinder je napisal/-a:Če je sistem narejen, da polovica študentov rukne letnik. Kako boš potem lahko šolnino zaračunaval?

Kakšno je to vprašanje? Z izdajanjem računov ane.

Kmalu jih ne bo več polovica ruknla oz. če jih bo bo šolanje davkoplačevalce stalo pol manj.

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Pe dec 27, 2013 1:05 pm

čare je napisal/-a:Si kmet??? Si! In dokler boš tukaj govoril o strojih in traktorjih za 80 jurjev pa za 40 jurjev ne cvili!! Ne ti ne tisti ostali ki z najnovejšimi duper super traktorji hodijo paradirat pred parlament.!

Kmet ja .pa vete koliko je dela na kmetiji ,vsak dan ,sobote ,nedelje praznike- jutro mrzlo ko strela ti pa pojdi , drugi pa lepo spijo Drugi grejo lepo na morje ti pa lepo doma pa krmo obrači.Poli pa je kmet manj vreden v družbi Če pa malo napreduje pol pa po njem
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 27, 2013 1:29 pm

To da si kmet se odločiš sam in te nihče ne sili in če ti dobro gre potem nimaš kaj cvilit ,da pa cviliš,ker ti dobro gre to mi gre pa fejst na jetra.

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Pe dec 27, 2013 3:52 pm

jaqckoo je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Si kmet??? Si! In dokler boš tukaj govoril o strojih in traktorjih za 80 jurjev pa za 40 jurjev ne cvili!! Ne ti ne tisti ostali ki z najnovejšimi duper super traktorji hodijo paradirat pred parlament.!

Kmet ja .pa vete koliko je dela na kmetiji ,vsak dan ,sobote ,nedelje praznike- jutro mrzlo ko strela ti pa pojdi , drugi pa lepo spijo Drugi grejo lepo na morje ti pa lepo doma pa krmo obrači.Poli pa je kmet manj vreden v družbi Če pa malo napreduje pol pa po njem

Seveda drugi smo pa vse vikende doma, to bo to. Kar veliko ljudi dela vse dni v letu, tudi ponoči itd... :roll:
Pa ko je mrzlo nam tudi ni treba delat, mamo pač zimske počitnice. :lol:
Ja pa celo poletje smo na morju :roll:
Če si pa kmet ne zna organizirat delo da gre lahko na morje, je pa to druga stvar.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe dec 27, 2013 7:53 pm

BBoss je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Res je. A pozabljaš na eno stvar. Taki kader hoče imeti primerno plačilo. Da se bi pa pretegnil za firmo, študiral čez vikend da bi bil z vsem na tekočem, razgledan, po vrhu pa še zelo marljiv, je potrebno primerno finančno nadomestilo, ne pa pričakovat tega za mizernih 600e.
Moja stroka je spletni razvijalec. Sem že bil na razgovorih, zadnje čase jih samo bežno preletim in sem raje freelancer. Zakaj? Zato ker se pričakuje znanja iz praktično vsega za ušivih 800e na mesec, čez mejo je pa osnovna plača 2.500e in več. A res misliš da se bi pretegnil za slovensko firmo z 800e plače? Sem raje še naprej freelancer (samozaposlen) in imam dobre mesece z lepimi zaslužki, ter imam slabe mesece ko ne zaslužim nič, pa si sam določam kaj se bom naučil, česa se bom lotil ter kdaj. Če mi zapaše, programiram od sedmih zjutraj do polnoči, če mi zapaše si vzamem dan frej. Imam redne in zadovoljne stranke, tako da očitno nekaj delam prav.

Mi kar dvignejo pritisk taki kot si ti (nič osebnega). Vse bi imeli, za drobiž. Prav, imej. Uvozi si bosanca, indijca, ali iračana, on bo veselo delal za 800e in se bo še pretegnil zate, jaz pa nebom mignil s prstom.

Kaj če bi naslednjič dobro prebral - nisem delodajalec sem pa na mestu, kjer je potrebno imeti sodelavce, ki znajo delati. In taki, ki znajo in se izkažejo tudi s plačo nimajo težav, ker bolj ko je delavec vešč dela, ki ga opravlja težje je zamenljiv in za delodajalca bolj pomemben. To je še en tistih aspektov, ki ga v Sloveniji žal še nismo vzeli in smo kr prepričani, da z neko izobrazbo bomo pa kr meli službice. Hja dragi moji taki časi so pač zgodovina in tako kot smo si zaželeli kapitalizma tako ga pač moramo dojemati al nam je všeč al pa pač ne. Ja več kot vase vlagamo več znamo in večja je naša tržna vrednost ter posledično plača in to je lahko tista prednost pred Iračanom, Indijcem al pa Bosancem. Dokler je pa znanje na istem nivoju pa težko pričakuješ, da te bo nekdo mastno plačeval sploh, če se ti ne da niti mrdniti s prstom, da bi si višjo plačo dejansko s svojo sposobnostjo in znanjem tudi priboril.

Ni važno ali si delodajalec ali ne, važen je način razmišljanja. In sem tudi povdaril da ni nič osebnega proti tebi, moti me način razmišljanja nasploh. Delodajalci hočejo vse in še več, v zameno pa nebi dali nič oz. drobiž.

Meni se ni problem predstavit po svojih najboljših zmožnostih, se kaj dodatno naučit za firmo, imeti deloven vikend in tudi poprijet za delo drugega če je sila. A na koncu meseca hočem da to šef opazi in da se pozna pri plači. Ne pričakujem že prvi mesec bajne vsote, a po enem letu se pa že lahko kaj pozna. Če se pa to ne pozna pri plači, pa delodajalec naj ne pričakuje da se bom pretegnil in raztrgal za firmo.

Nazadnje sem za nekoga delal redno 5 let, razšli smo se ravno zaradi nestrinjanja pri plači (še vedno ista podstavka kot drugi mesec od začetka zaposlitve, prvi je bila preizkusna doba), sedaj pa grem občasno pomagat ker sva s šefom še vedno v dobrih odnosih in tudi meni paše sprememba okolja (da nisem skos v sobi za računalnikom), kot redna zaposlitev me pa ne zanima več.

In še tole. Meni je že nekaj časa kristalno jasno da bo oz. je že izobrazba bolj na drugem mestu, prvo je pomembno kako se človek znajde, kaj že zna in koliko se je pripravljen kaj novega naučit. In me tudi pogrejejo razni loleki (študenti/študentke ali "stari mački"), kateri se še okoli sebe ne znajo obrnit če jih ne držiš za rokco, kaj šele da bi kaj sami od sebe naredili.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 27, 2013 8:51 pm

BBoss je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:In vam delodajalcem se zdi fucking čudno, če vas kandidat vpraša po urniku in colngi???

Iskreno povedano, če bi jaz to moral na razgovoru delodajalca vprašat, bi ga steral v tri pizde matrne. Zakaj? Zato, ker ti pričakuješ od mene, da bom od prve minute rastural vse delovne procese, pričakuješ od mene, da sem ti na voljo vsakih pet minut pa tut če sedim na sekretu, moram za tvoje želje drek prerezat in skočit itd...medtem ko pa tebi niti pod fucking razno ne pride na kraj pameti, da bi predstavu urnik dela niti colnge.
Resno se vprašaj, kdo je tu papak.
Nekateri ljudje imajo dostojanstvo in za minimalca ne mislijo cele dneve prenašat nadrkanga šefa niti se ne mislijo ožent s firmo....sploh ne tisti z diplomami.

Ne spomnim se, da bi ti bil na enem izmed teh razgovorov ampak obnašaš se pa natanko tako kot kar precejšen procent prosilcev za službe. Aroganca, jeza ker je konec lagodnega življenja in bo potrebno poprijeti za delo, strah pred lastno nesposobnostjo in neprepričanjem v svoje atribute in zmožnost, da bi se predstavil kot sposobnega in zmožnega opravljati zaupane naloge. Verjetno veš kaj so to razpisni pogoji in zahtevana znanja tako, da če nekdo recimo zahteva znanje nemščine pač lahko pričakuje da kandidat, dejansko zna nemško in ne da ga bo potrebno naučiti. Nihče ni rekel, da rabi znat 100% ampak upam, da se razumemo.

In ravno tukaj ti padaš v tisto spiralo, kjer marsikomu samo še odaljuje možnosti, da bi prišel, do spodobne službe. Diploma čedalje manj pomeni, ker je le in samo papir, ki je vreden bore malo, če za njim ne stoji tudi konkretno znanje in če je razpisano, da se išče 7 stopnja izobrazbe se išče pač nekoga z znanjem za ta nivo izobrazbe, ker če ne lahko vzameš tudi kogarkoli z mislijo, da sej se bo skozi delovni proces že naučil ustreznih veščin.

In če bi dobro prebral kaj sem prejšnjič napisal in če bi se vsaj potrudil razumeti kaj razlagam bi ti bilo jasno v čem je problem. Če se ne znaš tudi na razgovoru za službo ustrezno predstavit, povedat svoje vrline, znanja, izkušnje se vsaj približno pozanimat v kako firmo prihajaš in s čem se ta ukvarja ter temu primerno razložit kako se vidiš v takem kolektivu in pokazati vsaj žarek pozitivizma potem ti pač na izboru slabo kaže- ma kaj slabo zelo slabo.

In ne vem zakaj takoj planeš na prvo žogo in me vidiš v vlogi delodajalca - če bi mel malce pošlihtano podstrešje in malo manj negativizma in občutka, da te vsakdo ogroža in omejuje bi lahko hitro ugotovil, da lahko ponekod tudi drugi izbiramo sodelavce s katerimi bi radi delali. In ja, izbral bom takega v katerem bom videl, da mi bo v pomoč, da bo znal svoj posel in ne da mi bo še dodatno breme. A razumeš kam ciljam - ne rabim nekoga, ki mi maha z diplomco in me bo vsakih pet minut opozoril, da je on pač diplomiral zato, da se mu na šihtu ne bo potrebno pretegnit ali pa celo, da mu ne bo treba delat. Marsikdo se še spomni kako so včasih naši starši spodbujali s temi besedami "če se ne boš učil in študiral boš moral delati" -wrong, big mistake.

Drugače mi pa ni jasno od kod ideje, ki si jih napisal, ker kaj takega še nisem doživel pa sem zamenjal že kar nekaj služb in kjerkoli se dokažeš s svojo sposobnostjo, znanjem in strokovnostjo te temu primerno tudi obravnavajo s spoštovanjem. Druga zgodba pa so lenuhi in tisti, ki se jim kratkomalo j**e al pa samo iščejo kako bi se izognili dela, ja take pa zelo hitro kdo j**e in se znaša nad njimi kar pa sami še 100x huje vse skupaj dojemajo - hmm iz napisanega imam občutek, da poznaš tak tretma. ;)

O, poglej poglej kako je skočil v zrak :) Torej sem zadel točno v sredino :)

Kar pa se tiče tvojega ocenjevanja mene je pa tako, da sem bil do sedaj vedno ampak res VEDNO sprejet na tisto delovno mesto, za katerega so firme imele razpise. Ali povedano drugače: Veni,Vidi,Vici. In to brez ViP. Nazadnje sem bil na razgovoru pol leta nazaj, ker sem menjal "podružnico" firme. Za to delovno mesto se je grebla lepa skupinica njihovih notranjih sodelavcev,ampak job sem pa dobil jaz. In čisto vedno,ampak res VEDNO, ko sem nehal bullshitat o sebi in jim prodajat sebe in svojo pamet, so predstavniki delodajalca VEDNO sami povedali, kakšen je urnik in kakšna je štartna plača itd.Tako, da se ne trudi mene ocenjevat tako, kot to počneš z diplomiranim folkom, ki sedi pred tabo na razgovoru. Če jih ocenjuješ tako, kot si mene, potem bi bilo bolje, da na razgovorih ne prisostvuješ več ;)
Zgornji odstavek ne razumet tako, da se hvalim in širokoustim. Zgornji odstavek je napisan zato, da boš razumel, koliko si falil mimo :)

Kar pa se tiče tvojega ostalega blebetanja: Zgrešil si bistvo tistega, kar sem jaz napisal. Zdej pa idi,vidi,prečitaj dvakrat,trikrat...tudi če treba desetkrat vse dokler ne boš razumel pointa, pa se potem javi.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe dec 27, 2013 9:49 pm

Pejte buče prodajat na tržnico. =P

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Pe dec 27, 2013 10:54 pm

Jaz sem bil na parih razgovorih v preteklosti pa nimam ravno dobrih mnenj o tistih, ki vodijo razgovore. Sedaj govorim za velike firme, ki imajo par tisoč zaposlenih. Na nekaterih razgovorih so želeli, da govorim 2 tuja jezika tekoče, ne neko jamranje, na silo so hoteli izvedeti za koliko sem pripravljen delati (ko pribiješ neko cifro, ki ni niti 4 mestna brez dodatkov, jih skoraj pobere. Niso vedeli koliko let študiraš, da dobiš diplomo. Dobivaš vprašanja: A to je 2 letni faks. Za delo so pa ponavadi zahtevali 5 stopnjo izobrazbe.

Delodajalci pa sploh ne vedo npr. kaj pomeni diploma. Diploma, ti ne da znanj, ki so potrebni za opravljanje določenega dela, ampak pomeni, da ta oseba, ima neke organizacijske sposobnosti, da lahko, ko enkrat osvoji delo to tudi opravlja brez problema. Že vrabci čivkajo, da z izobrazbo produktivnost narašča in obratno. Jaz sem opravljal razna študenska dela, delal sem tudi v proizvodnji, pa sem vedno več prispeval podjetju, kot redno zaposleni brez izobrazbe. Je pa res, da je trajajo nekaj časa da sem se dela priučil. Delam že 3 leta v nekem podjetju pa se še vedno učim, ker je delo tako, da ga v popolnosti ne bom osvojil pa če delam to do penzije.

Je pa dejstvo, da samo razgovor ni dovolj, da ti spoznaš osebo in odločiš ali je primerna za delo, ker nekateri znajo zelo lepo igrati, kako so sposobni in nadarjeni, kar v večini primerov sploh ni tako pomembno. Pri nas za razne nabavne, prodajne referente hočejo ne vem kaj vse. Za tako delo je dovolj, da imaš glavo na mestu, si resen, znaš kakšen tuj jezik in je to to. V bistvu pa je že danes sistem tak, da tudi če podjetje z izbiro kandidata ni zadovoljno, ga lahko že po enem mesecu zamenja z drugim ali pa še prej. Tudi stroški ne bi smeli biti pri tem preveliki. V naši firmi se zaposljuje na uč po desetih minutah pogovora oseba dobi službo. Če govori resnico delo obdrži, saj se izkaže, da je sposobna, če pa laže gre pa po 2 tednih do 1 meseca poskusit srečo drugam. Ta čas pa dela. Če dela slabo oz. se noče učit mu pa povemo vsak dan veselo novico, da se naj malo pomuja.

Pa osebo, ki pride na poskusno delo, treba takoj obremenit na polno, da zašvica, da se kadi iz nje. Tako takoj izveš kakšno bo njeno obnašanje pod stresom, ali se pretvarja itd. Sistem treba naredit zelo flesibilen, kar se tiče zaposlovanja, ne pa po 3 razgovore za neka komercialna dela, ki so trenutno skoraj edina še iskana v Sloveniji.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So dec 28, 2013 12:50 pm

ojnica je napisal/-a:Pejte buče prodajat na tržnico. =P

Pojdi jih ti, da ne boš cvilil tu.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lowrajder
Nov uporabnik

Napisal/-a lowrajder Ne dec 29, 2013 12:30 pm

CALM DOWN GUYS
en komad za vse ki se za kos papirja sekirate:

http://www.youtube.com/watch?v=2u0RX6CwOE8 ;)

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne dec 29, 2013 7:23 pm

Sem sam študent 3. letnika.
Da ne bom sedaj vsakega posebej citiral.
-nekateri ste nam 'fouš' študentskih bonov, ko država financira 2,63€ (to je pa tudi vse kar kot študent dobim od države!, poleg obveznega zdravstvenega zavarovanja)
-problem v Sloveniji je, da je preveč gimnazij in da ima skoraj vsako malo večje mesto gimnazijo. Ker velik % mladih ne ve kaj bi počeli v življenju se vpišejo na gimnazijo. Nekateri dobijo odpor do naravoslovnih predmetov in si potem za maturo izberejo družboslovne in s tem si zaprejo vrata na določene fakultete. Tako se potem vpišejo na razno razne fakultete, ki same po sebi nimajo nekega uporabnega znanja. Sedaj, zakaj država tega ne prepreči? Državi je v interesu, da ima neizobražen kadar, ker lahko z njim bolj manipulira, ampak na kako dolg rok.
-ministrstvo razpisuje vpisna mesta na fakultetah, torej za tem stoji država
-premalo se spoštujejo poklici, pri katerih so potrebne ročne spretnosti
-socialne delavke na osnovnih šolah, ki ne znajo svetovati v zadnjem razredu osnovne šole
-večje sodelovanje med podjetji in fakultetami, recimo, da bi med počitnicami pri podjetju opravljal delo in si pri tem pridobil določene izkušnje in bi te potem po končanem študiju lahko zaposlili. Pri tem bi si pridobil določene izkušnje in tudi delodajalec bi te lahko ocenil, če si sposoben za delo ali ne.
-povečati zahtevnost študija, ker pri nas lahko gre vsak študirat

Stanje v državi je tako kakršno je. Študenti nismo krivi, da je stanje takšno. Očitno državi odgovarja takšen položaj, ker drugače bi na tem področju že kaj ukrenila. V srednji šoli sem vsake počitnice delal, da so lahko delavci izkoristili letni dopust.
V nekaterih državnih podjetjih poznam ljudi, ki delajo že 10 let preko študentske napotnice in so v šali rekli, da je skor ni srednje šole na katero se ne bi fiktivno vpisali. Kakšne pokojnine bodo ti ljudje dobili?

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Ne dec 29, 2013 11:05 pm

matayus je napisal/-a:Sem sam študent 3. letnika.
Da ne bom sedaj vsakega posebej citiral.
-nekateri ste nam 'fouš' študentskih bonov, ko država financira 2,63€ (to je pa tudi vse kar kot študent dobim od države!, poleg obveznega zdravstvenega zavarovanja)
-problem v Sloveniji je, da je preveč gimnazij in da ima skoraj vsako malo večje mesto gimnazijo. Ker velik % mladih ne ve kaj bi počeli v življenju se vpišejo na gimnazijo. Nekateri dobijo odpor do naravoslovnih predmetov in si potem za maturo izberejo družboslovne in s tem si zaprejo vrata na določene fakultete. Tako se potem vpišejo na razno razne fakultete, ki same po sebi nimajo nekega uporabnega znanja. Sedaj, zakaj država tega ne prepreči? Državi je v interesu, da ima neizobražen kadar, ker lahko z njim bolj manipulira, ampak na kako dolg rok.
-ministrstvo razpisuje vpisna mesta na fakultetah, torej za tem stoji država
-premalo se spoštujejo poklici, pri katerih so potrebne ročne spretnosti
-socialne delavke na osnovnih šolah, ki ne znajo svetovati v zadnjem razredu osnovne šole
-večje sodelovanje med podjetji in fakultetami, recimo, da bi med počitnicami pri podjetju opravljal delo in si pri tem pridobil določene izkušnje in bi te potem po končanem študiju lahko zaposlili. Pri tem bi si pridobil določene izkušnje in tudi delodajalec bi te lahko ocenil, če si sposoben za delo ali ne.
-povečati zahtevnost študija, ker pri nas lahko gre vsak študirat

Stanje v državi je tako kakršno je. Študenti nismo krivi, da je stanje takšno. Očitno državi odgovarja takšen položaj, ker drugače bi na tem področju že kaj ukrenila. V srednji šoli sem vsake počitnice delal, da so lahko delavci izkoristili letni dopust.
V nekaterih državnih podjetjih poznam ljudi, ki delajo že 10 let preko študentske napotnice in so v šali rekli, da je skor ni srednje šole na katero se ne bi fiktivno vpisali. Kakšne pokojnine bodo ti ljudje dobili?

Se strinjam na kvadrat.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne dec 29, 2013 11:08 pm

Delo socialne delavke NI to da svetuje kam naj kdo gre.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 30, 2013 11:31 am

gasolinedream je napisal/-a:Delo socialne delavke NI to da svetuje kam naj kdo gre.

Zakaj se pa potem sili, če to ni njeno delo?

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po dec 30, 2013 8:06 pm

Ej, pojma nimam.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten So jan 04, 2014 7:38 pm

Back to topic;

Jaz imam minimalca (ni me sram priznat) cca 640 eur na mesec + 300 eur limita - torej sem v minusu 8)

Vozim pa 3 leta starega opel vivarota in pa nekaj audijev.. s2, s4 in TT. Ostale sem moral žal prodat zaradi recesije.
Slika

nekih 1000 konjev na kupu, opla pa še nisem slikal...
Slika

slikano pred recesijo :mrgreen:

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So jan 04, 2014 7:55 pm

glede na to da sva s tablettenom sodelavca mi verjetno ni potrebno razlagat kakšno imam plačo. Sam se sicer vozim z mazdo 323F, za dušo pa imam še S2, RS4 in S6 V8.
Hočem poveda da se pač vse da samo če se hoče. Najlažje je samo jamrat pa čakat da bo vse iz neba padlo in viset po gostilnah...

itak je pa tale tema čisto mimo... pač tipična slovenska tema bi reku :D Še zdaj naj pride en gor z dizlom za 40k€ in se pohvali da mu pije 5 litrov :lol: :lol:

LP
....

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 04, 2014 11:36 pm

No zdaj pa si vidva oba skupaj razlagaja moja vprašanje kakor čta ampak bom vseeno vprašal.In čemu imet tok vozil,če še za normalno živet nimata?Pa ne mi zdaj da normalno živita,ker s takimi vozili na kupu težko živiš tudi če samo registrirani stojijo pred bajto.Če še kaj dodatno služita zraven potem to tudi povejta.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne jan 05, 2014 10:32 am

mogoče sta v hotelu ''mama in ata'', nič ne dajeta za položnice in hrano, pa čez čas ostane še kaj za tako/taka vozila...
mrbit jima poleg zgornjega, dajeta starša še za avto....
lej, sto ljudi...sto čudi...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jan 05, 2014 10:58 am

Nekaterim je pač važno kakšno 'mrcino' vozijo in to je pač njihovo bistvo življenja. Verjetno se tema premišljevanja v njihovih glavah ne oddalji dlje kot o 'mrcinah'. Mene osebno to ne moti, pač živite svoje življenje. Se pa se tem ravno ne bi hvalil, ker tu ni nič za pohvaliti vrednega. Ampak očitno ima ta hvala drugo stran, saj se s pohvalo pridobiva neko družbeno potrdilo, ali te družba s tem podpira ali ne(sprejema). Ampak na 'našem koncu' balkana kritika ne pomeni 'zamisliti se nad seboj/svojimi dejanji/.... ampak direktno aroganco, vrniti kritiko in na listo spraviti 'sovražnika'.

Glede svetovalke na osnovni šoli: hja, resno me zanima koliko % otrok takrat TOČNO ve kaj bi počelo. Jaz osebno nisem bil tako prepričan.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov