Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 13, 2012 5:11 pm

BBoss je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
WTF? Sej sem napisal, ko ni prometa in ko si sam - to pomeni, da ni nikjer nikogar, da bo lažje za razumet. Mislim kr neki.

Če pa si prebral ostale moje poste sem razložil kako pa kje pa kdaj ter zakaj je smiselno zasedat katerega od pasov. Ne vem bolj jasno ne znam napisat :huh:

Čaki kaj zdaj drži samo ko ni nikjer nikogar? Napisal sem več stvari in ko je malo prometa, kar ni isto kot nič, se da vozit tudi 180km/h po skrajnem desnem in preživet...

A dej no dej .. pa kdaj si ti nazadnje vozil po počasnem pasu recimo v vrhniški klanec. Počasni pas ima namreč širine samo 2,5 metra in ti bi po njem teral 180km/h :roll: - poleg tega, da je podlaga precej neravne in pri tej hitrosti na tako ozki cesti je lahko že malenkostna nepazljivost, neravnina, rahel popravek smeri pa boš ali drsal ogrado ali pa prevozil črto s srednjim pasom.

Glej, ko bo skrajno desni pas normalne širine recimo tam nekje 3,5 do 3,75m potem ne rečem nič, ampak dokler pa bo ta pas širine 2,5 metra je resnično namenjen počasni vožnji, naloženih tovornjakov in drugih počasnih vozil - mislim a je to res tako težko razumeti no. :?

Za vrhniškega ne morem kaj dosti komentirat, ker je večinoma zaseden, ko grem v tisto smer, sem pa tudi "normalno" vozil po desnem. Za višnjegorskega in tistega pred Nm iz smeri Lj pa lahko rečem, da se da toliko vozit, ker sem probal iz principa, da vidim, če se da. 130km/h se tam da vozit čisto komot, brez spremstva policije, rešilca in gasilcev. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To mar 13, 2012 5:22 pm

danes je na Razdrtem bilo zozanje na AC zaradi del. moz z sivim Volvotom in pred njim BMW (LJ tablica) prehitevata do zadnjega momenta. ko se je cesta zacela ozat je BMW se nekako potegnil pred sleper, ki se mu je na sreco malo odmaknil. ta drugemu z Volvotom ni uspel isti manever (sleper se ni odmaknu) :)
nazadnje kar sem videl v ogledalu, so bili leteci rdece-beli stozci :lol:
turbo inside

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To mar 13, 2012 10:44 pm

Jaz počasni pas uporabljam samo v primeru če je hitrost temu primerna, torej če "šparam" z bencinom in grem že tako po AC med 100-110, v klanec pa med 80-90.

esem je napisal/-a:Da se in sodeč po anketi to počne čez polovico voznikov. Žal sodeč po videnem le-teh ni niti 10 % . Zakaj taki neresni odgovori na anonimno anketo?

Fora ni v tem da so odgovori neresni, prej to da dosti telebanov ne ve kaj je računalnik, še manj pa poznajo ta forum.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To mar 20, 2012 8:43 am

http://www.youtube.com/watch?v=jZTpvhaU7lM
1.ženska v rdečem bolidu gre. Če grejo prednji, očitno grem lahko tudi jaz. Prednost neprednost, nima veze.
2.ko se čičo odloči, da gre na cesto gre na cesto, pa ni važno, če mu pride avto nasproti.
3.en motorist, pa bi brali v kroniki kako ni zdelal ovinka zaradi neprilagojene hitrosti. Sej, najlažje je rečt, da je norel. Zakaj bi se nekaj ukvarjel z vzroki, sam stroški.
4.ta je bil pa legenda. Uletu na cesto ma glave ni obrnil za stopinjo ne. Očitno je za njega tisto glavna in sem jaz prihajal s stranske. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=ZVNKHSqpk4g
Res primerno mesto, da čehi predebatirajo strateški plan o nadaljni vožnji.

http://www.youtube.com/watch?v=aZKCKlC8TLA
Kaj čem sploh pisat. Prozoren pač.

http://www.youtube.com/watch?v=WYjMy1AjXk4
Pa kaj pri pizdi materni imaš za čarat po cesti z 30km/h. Dej si vsaj vse 4 smernike, označi se. Nared nekaj, ne pa sam sanjat s 30km/h na 90 omejitve. 2.del posnetka.

http://www.youtube.com/watch?v=B1INw5q1H1c
Če je to naredil prvič, OK. Če ne pa svaka mu čast, da je še živ. Mu gre ruska ruleta dobro od rok. Tukaj se je pa moje predvidevanje MOČNO obrestovalo. V tem primeru bi se samo vse poklapalo, pa bi bilo sranje kot v Dornbergu.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Napisal/-a ddas To mar 20, 2012 9:02 am

Jaz na prvem posnetku ne vidim nobenega motorista , ali sem pa jaz slep :?

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To mar 20, 2012 9:21 am

ddas je napisal/-a:Jaz na prvem posnetku ne vidim nobenega motorista , ali sem pa jaz slep :?

Ghost rider :mrgreen:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To mar 20, 2012 9:24 am

X-Hair je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=B1INw5q1H1c
Če je to naredil prvič, OK. Če ne pa svaka mu čast, da je še živ. Mu gre ruska ruleta dobro od rok. Tukaj se je pa moje predvidevanje MOČNO obrestovalo. V tem primeru bi se samo vse poklapalo, pa bi bilo sranje kot v Dornbergu.

Kaj si je pa ta zamislil v glavi, sam bog ve :roll:

Verjetno je naredil to a ne?:
Slika

Sicer pa kaj se čudim. Če se ljudje na AC obračajo in vozijo nazaj, potem... :huh:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To mar 20, 2012 9:35 am

Pero je napisal/-a:
ddas je napisal/-a:Jaz na prvem posnetku ne vidim nobenega motorista , ali sem pa jaz slep :?

Ghost rider :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:

Hočem samo reči, da če bi prišel tam namesto mene en motorist, bi se tega avtomobila (kateri je prehiteval kolesarja) ustrašil, malo po zavori in hop bi odletel med drevesa. Kaj bi bilo krivo? Jaz menim, da avtomatično njegovo brezglavo norenje in pač ni zdelal ovinka.

Pero naredil je točno tole. In bolj me bega, kako je to naredil z levo roko in počasi, kot da je v LJ v križišču. Za tale manever je rabil 5s. Očitno je še popravljal al kako? :huh: Ma mi na kraj pameti ne pade, da bi tako obračal, kaj šele, da se nebi že prej pobrigal in bi moral še popravljati. V OVINKU, kjer je omejitev 90km/h. Fucked up.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Napisal/-a ddas To mar 20, 2012 10:13 am

No zdaj sem pa te razumel, kaj si hotel povedat. Mi ne potegne iz prve. sorry :)

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To mar 20, 2012 11:00 am

še niste ugotovili da take zadeve se vam dogajajo za nalašč, da popizdite? če pa je tka panika pa dejte uporabljati šesti čut. če ga ne znat pa je vaš problem :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr mar 21, 2012 3:38 pm

X-Hair je napisal/-a:4.ta je bil pa legenda. Uletu na cesto ma glave ni obrnil za stopinjo ne. Očitno je za njega tisto glavna in sem jaz prihajal s stranske. :mrgreen:

Sej je dal žmigovec, pol maš kr avtomatično prednost pred tistim, ki ga nima - a nisi vedel tega? :twisted:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če mar 22, 2012 11:14 am

Zdej vem :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr mar 28, 2012 9:47 am

X-Hair je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=jZTpvhaU7lM

4.ta je bil pa legenda. Uletu na cesto ma glave ni obrnil za stopinjo ne. Očitno je za njega tisto glavna in sem jaz prihajal s stranske. :mrgreen:
.

Tam je omejitev 50 in si tudi ti prehitro pripeljal - ni videti, da bi kaj zamnjševal pri tabli za naselje :roll: In ne pravim da je prav, kar je oni naredil!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr mar 28, 2012 10:36 am

bzzero je napisal/-a:

.

Tam je omejitev 50 in si tudi ti prehitro pripeljal - ni videti, da bi kaj zamnjševal pri tabli za naselje :roll: In ne pravim da je prav, kar je oni naredil!

sicer se nisem hotu vmesat sam ko vidim kako nekateri razmisljate pa moram.nevem zakaj vsi iscete vzroke tam kjer jih ni.
on se lah 200 prpele pa ce nben ne seka ovinka NEBO nesrece,on se lah pa pele 50 na uro pa ce un seka ovinek SE LAHKO zaletita.je ze res da ce vozis bol pocas mas vec reakcijskega casa pa posledice so manjse,sam to nima nbene veze,ker ce un nebi "izsilil" sekal ovinka si lah brez zavor pa nebo nesrece..
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr mar 28, 2012 10:49 am

abbe je napisal/-a:
bzzero je napisal/-a:

.

sicer se nisem hotu vmesat sam ko vidim kako nekateri razmisljate pa moram.nevem zakaj vsi iscete vzroke tam kjer jih ni.
on se lah 200 prpele pa ce nben ne seka ovinka NEBO nesrece,on se lah pa pele 50 na uro pa ce un seka ovinek SE LAHKO zaletita.je ze res da ce vozis bol pocas mas vec reakcijskega casa pa posledice so manjse,sam to nima nbene veze,ker ce un nebi "izsilil" sekal ovinka si lah brez zavor pa nebo nesrece..

x2

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr mar 28, 2012 11:00 am

abbe je napisal/-a:
bzzero je napisal/-a:

.

Bi bilo bolje, če se ne bi vmešal... še enkrat preberi kaj sem napisal!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr mar 28, 2012 11:09 am

bzzero je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
bzzero je napisal/-a:

.

Bi bilo bolje, če se ne bi vmešal... še enkrat preberi kaj sem napisal!

jst sm dobr prebral kaj si napisal,sam sj pravm nevem kaj ma njegova hitrost kle veze v tem primeru da si moral "zavijat z ocmi".
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr mar 28, 2012 11:19 am

No, če je debata o prekrškarjih, ima tudi njegova hitrost veze, kako da ne... :) Se pa strinjam, da je veliko bolj nevarno slepo vključevanje na cesto. :evil:

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr mar 28, 2012 11:22 am

abbe je napisal/-a:jst sm dobr prebral kaj si napisal,sam sj pravm nevem kaj ma njegova hitrost kle veze v tem primeru da si moral "zavijat z ocmi".

Pripomnil sem, da je tudi sam naredil napako - če že komentira vse mogoče in nemogoče prekrške ter nevarno vožnjo drugih. Tudi sam ni ravno zgleden voznik, čeprav je sam prepričan v nasprotno. To sem želel povedat. Vem, da se je na tak način že nekdo nekoč obregnil ob te posnetke in je potem začelo padati po njem, da je nek zahojen voznik in ne vem kaj še vse.
Smo samo ljudje in vsi delamo napake. Ampak... če človek načrtno dokumentira in objavlja posnetke napak drugih, naj bo sorazmerno kritičen tudi do sebe. Ok?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr mar 28, 2012 11:26 am

bzzero je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst sm dobr prebral kaj si napisal,sam sj pravm nevem kaj ma njegova hitrost kle veze v tem primeru da si moral "zavijat z ocmi".

Pripomnil sem, da je tudi sam naredil napako - če že komentira vse mogoče in nemogoče prekrške ter nevarno vožnjo drugih. Tudi sam ni ravno zgleden voznik, čeprav je sam prepričan v nasprotno. To sem želel povedat. Vem, da se je na tak način že nekdo nekoč obregnil ob te posnetke in je potem začelo padati po njem, da je nek zahojen voznik in ne vem kaj še vse.
Smo samo ljudje in vsi delamo napake. Ampak... če človek načrtno dokumentira in objavlja posnetke napak drugih, naj bo sorazmerno kritičen tudi do sebe. Ok?

to se strinjam.mogoce sem si mal narobe razlagal tvoj post,kot da namigujes da ce bi zmanjsal pred naseljem se nbi srecala v ovinku...
no kokr kol vazn da smo razcistl
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 41 gostov