BBoss je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:
WTF? Sej sem napisal, ko ni prometa in ko si sam - to pomeni, da ni nikjer nikogar, da bo lažje za razumet. Mislim kr neki.
Če pa si prebral ostale moje poste sem razložil kako pa kje pa kdaj ter zakaj je smiselno zasedat katerega od pasov. Ne vem bolj jasno ne znam napisat
Čaki kaj zdaj drži samo ko ni nikjer nikogar? Napisal sem več stvari in ko je malo prometa, kar ni isto kot nič, se da vozit tudi 180km/h po skrajnem desnem in preživet...
A dej no dej .. pa kdaj si ti nazadnje vozil po počasnem pasu recimo v vrhniški klanec. Počasni pas ima namreč širine samo 2,5 metra in ti bi po njem teral 180km/h- poleg tega, da je podlaga precej neravne in pri tej hitrosti na tako ozki cesti je lahko že malenkostna nepazljivost, neravnina, rahel popravek smeri pa boš ali drsal ogrado ali pa prevozil črto s srednjim pasom.
Glej, ko bo skrajno desni pas normalne širine recimo tam nekje 3,5 do 3,75m potem ne rečem nič, ampak dokler pa bo ta pas širine 2,5 metra je resnično namenjen počasni vožnji, naloženih tovornjakov in drugih počasnih vozil - mislim a je to res tako težko razumeti no.![]()
Za vrhniškega ne morem kaj dosti komentirat, ker je večinoma zaseden, ko grem v tisto smer, sem pa tudi "normalno" vozil po desnem. Za višnjegorskega in tistega pred Nm iz smeri Lj pa lahko rečem, da se da toliko vozit, ker sem probal iz principa, da vidim, če se da. 130km/h se tam da vozit čisto komot, brez spremstva policije, rešilca in gasilcev.