lantrakaravan je napisal/-a:Ok če ne verjameš ni problema danes sem imel prvi servis na 10 000 plin pa sem vgradil v začetku maja letos.Na dan naredim cca 200km potem pa premisli vmes pa še kakšna daljša relacija.Nima vsak te sreče ,da ima službo pred nosom mora pa se peljati v službo 40 km v eno smer.Gledam eno gospodo Ljubljansko do službe ima eno ali pa 2 postaje mestnega prometa pa se v službo pelje s svojim avtom.Eni bi se najraje peljali do wc školjke če bi se dalo.
LaMike je napisal/-a:lantrakaravan je napisal/-a:Ok če ne verjameš ni problema danes sem imel prvi servis na 10 000 plin pa sem vgradil v začetku maja letos.Na dan naredim cca 200km potem pa premisli vmes pa še kakšna daljša relacija.Nima vsak te sreče ,da ima službo pred nosom mora pa se peljati v službo 40 km v eno smer.Gledam eno gospodo Ljubljansko do službe ima eno ali pa 2 postaje mestnega prometa pa se v službo pelje s svojim avtom.Eni bi se najraje peljali do wc školjke če bi se dalo.
Preden me pošiljaš v različne šole, še enkrat preveri, če si res za 10 000km v 2 mesecih plačal 34€ plina na mesec oz 68€ v 2 mesecih. Tako, da mislim, da bi moral malo kalkulator v roke vzet preden natolcavaš tukaj... Boš hitro ugotovil, da nekaj ne štima...![]()
Pa da se ne boš matral:
za 34€ plina si dobil 26.146l plina (po današnji ceni plina 0.769€/l)
Pri porabi 8,5l/100km, si naredil 307.6km
Ali v 2 mesecih 615.2 km in zato porabil 68€ za plin, kje je še bencin...
Kak tebi rata z 68€ narediti 10000km pa še mislim, da tebi samemu ni jasno...
Robertto: Vem kaj misliš, ampak ti hočem povedat, da se je to nesmisel. Se pa absolutno strinjam, da prej ali slej pozabiš ta začetni strošek. Kalkulacije se delajo predvsem zaradi izračunavanja ali plin ali nakup čega drugega (diesel) in tega, da vidiš ali se sploh splača v štartu porabiti teh 1500€ za vgradnjo.
lantrakaravan je napisal/-a:Jaz imam sedaj plin v Lantri 1.8 16 v cca 2 meseca in imam že preko 10 000 km .Lahko povem,da se mi je poraba iz 10 spustila na 8.5.
Zelo se pozna pri denarnici saj sem prej tankal cca 70eur sedaj 34 eur za iste kilometre.
lantrakaravan je napisal/-a:Odvisno je ,če imaš pajke v filtru ali avto res voziš.
Jaz imam sedaj plin v Lantri 1.8 16 v cca 2 meseca in imam že preko 10 000 km .Lahko povem,da se mi je poraba iz 10 spustila na 8.5.
Zelo se pozna pri denarnici saj sem prej tankal cca 70eur sedaj 34 eur za iste kilometre.
Ok investicija je seveda,dobil sem sistem na obroke in se mi sistem sam izplačuje.Stroški vzdrževanja servis 35 eur in olje za mazanje.
Kar se tiče moči motorja imam občutek,da v klanec bolj vleče in ne zgubi turažo kot na benz.
Samo žal mi je,da nisem prej vgradil plin no saj sistem se lahko prestavi tudi v drug avto brez problema
Imam sistem Emer.it in vgrajen pri Avto Tršinar v Ljubljani![]()
![]()
Frips je napisal/-a:lantrakaravan je napisal/-a:Jaz imam sedaj plin v Lantri 1.8 16 v cca 2 meseca in imam že preko 10 000 km .Lahko povem,da se mi je poraba iz 10 spustila na 8.5.
Človek je hotel povedati, da je prej za xy kilometrov plačal 70e, sedaj pa za isto kilometrov plača 34e. Ni bilo mišljeno, da je z 34e naredil 10.000km. Malo nerodno napisano
plinaš je napisal/-a:Frips je napisal/-a:lantrakaravan je napisal/-a:Jaz imam sedaj plin v Lantri 1.8 16 v cca 2 meseca in imam že preko 10 000 km .Lahko povem,da se mi je poraba iz 10 spustila na 8.5.
Človek je hotel povedati, da je prej za xy kilometrov plačal 70e, sedaj pa za isto kilometrov plača 34e. Ni bilo mišljeno, da je z 34e naredil 10.000km. Malo nerodno napisano
še nisem videl junaka , ki bi pri vožnji na plin pri nas v sloveniji več kot prepolovil strošek goriva ma 100 km ... http://www.petrol.si/
rutenka je napisal/-a:Ko vse to berem, samo držim pesti da bo z mojim sistemom vse v redu.
rutenka je napisal/-a:Prav zato ker mam Forda sem se odločil za preverjeno, a najdražjo in upam da tudi najkvalitetnejšo napravo.
potepuhec je napisal/-a:Pozdravljeni.
Bral sem že nekaj "takih" podobnih tem, kjer je bila debata o avtoplinu ampak konkretnega odgovora na to kar me zanima nisem dobil.
Spogledujem se z nakupom audija TT - model nekje 06-08 (2.0 TFSI 200KM - kar je itak standard za te avte). Brskal sem malo po nemških forumih kjer pravijo, da naj bi poraba bila med 8-9 litri. Glede na trenutne cene bencina (kateri bo pa zmeraj bolj naraščal) je to kar drago na vsakih 100km, ki se jih prevozil. V kolikor dam plin notri koliko litrov mi bo pilo? (pravijo, da je 2 več kot pod normalnimi pogoji, torej 10 ali 11?).
Tisti, ki ste vstavili plin v avte ste zadovoljni z njim? Prišparate res toliko kolikor piše na vseh spletnih straneh raznih plinarn? Mate kake dodatne okvare, težave z avtoplinom?
Hvaležen bom vsakega nasveta... Pa tisti, ko boste pravili, da če dam avtoplin v tak avto, da izgubim 5-10% moči - mi je čisto vseeno, saj kupujem TT-ja, ker mi je LEP, ne pa zaradi njegovega motorja. Ker letno pa prevozim po 30.000 kilometrov bi rad prvo preveril, če morda ni avto preveč potraten zame.
Hvala za odgovor vsem uporabnikom, ki imajo avtoplin.
Lp
gasolinedream je napisal/-a:Od kje pa vsi prepostavljate, in to že kakšno leto, da bo bencin šel samo na gor? Se že nekaj časa pridno ceni:)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov