Debate, ki niso vezane na ostala področja...

lantrakaravan
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a lantrakaravan To jun 19, 2012 11:39 pm

Ti LaMike: pa če ne znaš računat imamo za to šole oops

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr jun 20, 2012 9:04 am

lantrakaravan je napisal/-a:Ok če ne verjameš ni problema danes sem imel prvi servis na 10 000 plin pa sem vgradil v začetku maja letos.Na dan naredim cca 200km potem pa premisli vmes pa še kakšna daljša relacija.Nima vsak te sreče ,da ima službo pred nosom mora pa se peljati v službo 40 km v eno smer.Gledam eno gospodo Ljubljansko do službe ima eno ali pa 2 postaje mestnega prometa pa se v službo pelje s svojim avtom.Eni bi se najraje peljali do wc školjke če bi se dalo.

Preden me pošiljaš v različne šole, še enkrat preveri, če si res za 10 000km v 2 mesecih plačal 34€ plina na mesec oz 68€ v 2 mesecih. Tako, da mislim, da bi moral malo kalkulator v roke vzet preden natolcavaš tukaj... Boš hitro ugotovil, da nekaj ne štima... :roll:

Pa da se ne boš matral:
za 34€ plina si dobil 44.2l plina (po današnji ceni plina 0.769€/l)
Pri porabi 8,5l/100km, si naredil 520km
Ali v 2 mesecih 1040 km in zato porabil 68€ za plin, kje je še bencin...

Kak tebi rata z 68€ narediti 10000km pa še mislim, da tebi samemu ni jasno...

Robertto: Vem kaj misliš, ampak ti hočem povedat, da se je to nesmisel. Se pa absolutno strinjam, da prej ali slej pozabiš ta začetni strošek. Kalkulacije se delajo predvsem zaradi izračunavanja ali plin ali nakup čega drugega (diesel) in tega, da vidiš ali se sploh splača v štartu porabiti teh 1500€ za vgradnjo.
Zadnjič spremenil LaMike, dne Sr jun 20, 2012 9:50 am, skupaj popravljeno 2 krat.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr jun 20, 2012 9:26 am

LaMike je napisal/-a:
lantrakaravan je napisal/-a:Ok če ne verjameš ni problema danes sem imel prvi servis na 10 000 plin pa sem vgradil v začetku maja letos.Na dan naredim cca 200km potem pa premisli vmes pa še kakšna daljša relacija.Nima vsak te sreče ,da ima službo pred nosom mora pa se peljati v službo 40 km v eno smer.Gledam eno gospodo Ljubljansko do službe ima eno ali pa 2 postaje mestnega prometa pa se v službo pelje s svojim avtom.Eni bi se najraje peljali do wc školjke če bi se dalo.

Preden me pošiljaš v različne šole, še enkrat preveri, če si res za 10 000km v 2 mesecih plačal 34€ plina na mesec oz 68€ v 2 mesecih. Tako, da mislim, da bi moral malo kalkulator v roke vzet preden natolcavaš tukaj... Boš hitro ugotovil, da nekaj ne štima... :roll:

Pa da se ne boš matral:
za 34€ plina si dobil 26.146l plina (po današnji ceni plina 0.769€/l)
Pri porabi 8,5l/100km, si naredil 307.6km
Ali v 2 mesecih 615.2 km in zato porabil 68€ za plin, kje je še bencin...

Kak tebi rata z 68€ narediti 10000km pa še mislim, da tebi samemu ni jasno...

Robertto: Vem kaj misliš, ampak ti hočem povedat, da se je to nesmisel. Se pa absolutno strinjam, da prej ali slej pozabiš ta začetni strošek. Kalkulacije se delajo predvsem zaradi izračunavanja ali plin ali nakup čega drugega (diesel) in tega, da vidiš ali se sploh splača v štartu porabiti teh 1500€ za vgradnjo.

:lol: :/:o:/ :bow :hi

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Sr jun 20, 2012 9:56 am

Spaceair: Kaj si pa ti užaljen spet? :roll:

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Sr jun 20, 2012 11:56 am

lantrakaravan je napisal/-a:Jaz imam sedaj plin v Lantri 1.8 16 v cca 2 meseca in imam že preko 10 000 km .Lahko povem,da se mi je poraba iz 10 spustila na 8.5.
Zelo se pozna pri denarnici saj sem prej tankal cca 70eur sedaj 34 eur za iste kilometre.

Človek je hotel povedati, da je prej za xy kilometrov plačal 70e, sedaj pa za isto kilometrov plača 34e. Ni bilo mišljeno, da je z 34e naredil 10.000km. Malo nerodno napisano :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr jun 20, 2012 4:41 pm

lantrakaravan je napisal/-a:Odvisno je ,če imaš pajke v filtru ali avto res voziš.
Jaz imam sedaj plin v Lantri 1.8 16 v cca 2 meseca in imam že preko 10 000 km .Lahko povem,da se mi je poraba iz 10 spustila na 8.5.
Zelo se pozna pri denarnici saj sem prej tankal cca 70eur sedaj 34 eur za iste kilometre.
Ok investicija je seveda,dobil sem sistem na obroke in se mi sistem sam izplačuje.Stroški vzdrževanja servis 35 eur in olje za mazanje.
Kar se tiče moči motorja imam občutek,da v klanec bolj vleče in ne zgubi turažo kot na benz.
Samo žal mi je,da nisem prej vgradil plin no saj sistem se lahko prestavi tudi v drug avto brez problema
Imam sistem Emer.it in vgrajen pri Avto Tršinar v Ljubljani :D :D :D

ni ga sistema - plinske naprave pri katerem bi se poraba znižala ...

sistem je emer gas .... emer.it je internetna stran ... no saj če ti pap oganja avto internet ti pa skoraj verjamem tisto porabo 8,5 ... =P
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr jun 20, 2012 4:50 pm

Frips je napisal/-a:
lantrakaravan je napisal/-a:Jaz imam sedaj plin v Lantri 1.8 16 v cca 2 meseca in imam že preko 10 000 km .Lahko povem,da se mi je poraba iz 10 spustila na 8.5.

Človek je hotel povedati, da je prej za xy kilometrov plačal 70e, sedaj pa za isto kilometrov plača 34e. Ni bilo mišljeno, da je z 34e naredil 10.000km. Malo nerodno napisano :)

še nisem videl junaka , ki bi pri vožnji na plin pri nas v sloveniji več kot prepolovil strošek goriva ma 100 km ... http://www.petrol.si/
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Sr jun 20, 2012 5:12 pm

plinaš je napisal/-a:
Frips je napisal/-a:

še nisem videl junaka , ki bi pri vožnji na plin pri nas v sloveniji več kot prepolovil strošek goriva ma 100 km ... http://www.petrol.si/

My point exactly ;)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jun 20, 2012 10:46 pm

Po enem seznamu bi naj imela Agip-ova pumpa na Ptujski cesti 135 v Miklavžu tudi plin, pa me zanima če kdo tam v kratkem tankal pa koliko je bila cena plina? Sem pogledu na agip.si pa nimajo niti navedeno da imajo tudi plin, kaj šele ceno :D. Se odpravlam v tiste konce, pa da vidim če bi se splačal tm tankat ali bolje prej na MB24 v bistrci :D. Grem pa na Dunaj, po kolkr sem gledu, majo zgleda jodlarji dražji plin k mi :mrgreen:.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Če jun 21, 2012 1:00 pm

Jaz vse kar bom rekel o Plinskem centru Mb je, da Emmegas je (za enkrat) fenomenalna zadeva, res laufa, kot mora. Njihovi dogovori in obljube pa kot, da jih ni. Reklamirajo in prodajajo eno, vgradijo in (ne)dajo pa nekaj čisto drugega. Več ne bom zaradi okoliščinah v katerih sem z njimi trenutno. Ko bo konec pa delim z vami svojo štorijo.

Njihov plin pa je daleč od najkvalitetnejšega. ;)

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Če jun 21, 2012 1:04 pm

Kak bi blo lepo ko bi bla katera firma brez problemov... :D
Slika

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Če jun 21, 2012 1:04 pm

Ko vse to berem, samo držim pesti da bo z mojim sistemom vse v redu.
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jun 21, 2012 1:20 pm

rutenka je napisal/-a:Ko vse to berem, samo držim pesti da bo z mojim sistemom vse v redu.

Glede na to, da imaš forda...tudi jaz držim pesti, da ti bo plinski sistem deloval kot mora....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Če jun 21, 2012 1:27 pm

Prav zato ker mam Forda sem se odločil za preverjeno, a najdražjo in upam da tudi najkvalitetnejšo napravo.
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Če jun 21, 2012 1:33 pm

rutenka je napisal/-a:Prav zato ker mam Forda sem se odločil za preverjeno, a najdražjo in upam da tudi najkvalitetnejšo napravo.

Če boš pa mel pri prinsu probleme... pol pa nevem kaj nej si mislim :D Uglavnem, držim pesti za čimdaljše delovanje brez problemov ;) :D

Kdaj boš pa dal montirat?
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jun 23, 2012 12:28 am

Tako, 3 strani samih nekonstuktivnih postov se posebno iz strani uporabnika GraveLord-a so pospravljene (ne izbrisane) v arhiv sovraznih govorov (v kolikor bi prislo do kaksnih zanikanj), prav tako pa tudi vsi posti, ki so se nanasali na citate.

V tem primeru bi prosil uporabnika GraveLord-a, da se poizkusi izrazati bolj konstruktivno ter eticno v kolikor ze sodeluje na tem podrocju (profesionalno) in ga hkrati tudi opozoril, da imamo v zgornjem delu pravilnik uporabe tega foruma (od l.2004) ter, da se ga tudi drzi v svojem podrocju profesionalnosti (cleni). V kolikor bo stvar presla izven tega obmocja konstruktivnosti in eticnosti je pravilnik prva in zadnja beseda. Glede nato, da uporabniku ta del foruma do sedaj ni bil znan (kar bi za uporabnika s taksnim zanosom do taiste tem bilo tudi pricakovano, da bi ga lahko preveril), mu je sedaj tudi javno obrazlozen.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

potepuhec
Nov uporabnik

Napisal/-a potepuhec So jun 23, 2012 2:59 am

Pozdravljeni.

Bral sem že nekaj "takih" podobnih tem, kjer je bila debata o avtoplinu ampak konkretnega odgovora na to kar me zanima nisem dobil.

Spogledujem se z nakupom audija TT - model nekje 06-08 (2.0 TFSI 200KM - kar je itak standard za te avte). Brskal sem malo po nemških forumih kjer pravijo, da naj bi poraba bila med 8-9 litri. Glede na trenutne cene bencina (kateri bo pa zmeraj bolj naraščal) je to kar drago na vsakih 100km, ki se jih prevozil. V kolikor dam plin notri koliko litrov mi bo pilo? (pravijo, da je 2 več kot pod normalnimi pogoji, torej 10 ali 11?).

Tisti, ki ste vstavili plin v avte ste zadovoljni z njim? Prišparate res toliko kolikor piše na vseh spletnih straneh raznih plinarn? Mate kake dodatne okvare, težave z avtoplinom?

Hvaležen bom vsakega nasveta... Pa tisti, ko boste pravili, da če dam avtoplin v tak avto, da izgubim 5-10% moči - mi je čisto vseeno, saj kupujem TT-ja, ker mi je LEP, ne pa zaradi njegovega motorja. Ker letno pa prevozim po 30.000 kilometrov bi rad prvo preveril, če morda ni avto preveč potraten zame.

Hvala za odgovor vsem uporabnikom, ki imajo avtoplin.

Lp

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy So jun 23, 2012 12:19 pm

potepuhec je napisal/-a:Pozdravljeni.

Bral sem že nekaj "takih" podobnih tem, kjer je bila debata o avtoplinu ampak konkretnega odgovora na to kar me zanima nisem dobil.

Spogledujem se z nakupom audija TT - model nekje 06-08 (2.0 TFSI 200KM - kar je itak standard za te avte). Brskal sem malo po nemških forumih kjer pravijo, da naj bi poraba bila med 8-9 litri. Glede na trenutne cene bencina (kateri bo pa zmeraj bolj naraščal) je to kar drago na vsakih 100km, ki se jih prevozil. V kolikor dam plin notri koliko litrov mi bo pilo? (pravijo, da je 2 več kot pod normalnimi pogoji, torej 10 ali 11?).

Tisti, ki ste vstavili plin v avte ste zadovoljni z njim? Prišparate res toliko kolikor piše na vseh spletnih straneh raznih plinarn? Mate kake dodatne okvare, težave z avtoplinom?

Hvaležen bom vsakega nasveta... Pa tisti, ko boste pravili, da če dam avtoplin v tak avto, da izgubim 5-10% moči - mi je čisto vseeno, saj kupujem TT-ja, ker mi je LEP, ne pa zaradi njegovega motorja. Ker letno pa prevozim po 30.000 kilometrov bi rad prvo preveril, če morda ni avto preveč potraten zame.

Hvala za odgovor vsem uporabnikom, ki imajo avtoplin.

Lp

Motor v tem avtu ima direkten vbrizg goriva kar pomeni dve možnosti plinske naprave: klasika ki poleg plina porabi še nekaj bencina, da ne trpijo bencinski injektorji ali pa tekočo fazo ki vozi samo na plin. Poraba bencina pri klasiki se giblje od 10% pri boljših napravah, pa do 30% pri slabših. Pri tekoči fazi porabe bencina ni, sploh, preveri samo če imajo narejeno napravo za tvoj tip(kodo) motorja in pazi ker univerzalne naprave naprave za tekočo fazo so slabe.
Poraba plina pri plinasti fazi je nekako 10-15% večja napram benzu, pri tekoči pa je bliže 20%, samo imej v računici da ni nobene porabe bencina niti ko je hladen motor.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream So jun 23, 2012 12:58 pm

Od kje pa vsi prepostavljate, in to že kakšno leto, da bo bencin šel samo na gor? Se že nekaj časa pridno ceni:)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jun 24, 2012 7:57 am

gasolinedream je napisal/-a:Od kje pa vsi prepostavljate, in to že kakšno leto, da bo bencin šel samo na gor? Se že nekaj časa pridno ceni:)

kaj če bi šel v to temo viewtopic.php?f=2&t=36250 ???

v zadnjih par letih se je krivulja - povprečne cene - gibala samo navzgor tako da so občasni padci cen v povprečju še zmeraj veliko manjši kot višanje cen goriv - poveži prvo in zadnjo točko grafa pa boš videl ali so cene padle ali so se zvišale ... http://www.petrol.si/ponudba-na-servisi ... n-goriv#95 kok simpl ane ...
nas tukaj pa zanima samo to , kdaj bo bencin čez tri eure ...ker bo prihranek pri mojem avtu na 100km potem +11€ ...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov