Debate, ki niso vezane na ostala področja...

gogocak
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a gogocak Po jun 25, 2012 10:11 pm

plinaš je napisal/-a:
gasolinedream je napisal/-a:Od kje pa vsi prepostavljate, in to že kakšno leto, da bo bencin šel samo na gor? Se že nekaj časa pridno ceni:)

kaj če bi šel v to temo viewtopic.php?f=2&t=36250 ???

v zadnjih par letih se je krivulja - povprečne cene - gibala samo navzgor tako da so občasni padci cen v povprečju še zmeraj veliko manjši kot višanje cen goriv - poveži prvo in zadnjo točko grafa pa boš videl ali so cene padle ali so se zvišale ... http://www.petrol.si/ponudba-na-servisi ... n-goriv#95 kok simpl ane ...
nas tukaj pa zanima samo to , kdaj bo bencin čez tri eure ...ker bo prihranek pri mojem avtu na 100km potem +11€ ...

To je za mene slaba tolazba, ce bom moral tankat plin po takem okoli 2 evra. verjetno bi se prej avtu odpovedal:(. Sam si zelim da pade benz pod 1 evro in posledicno plin na 0.5 e a tega verjetno v tej drzavi vec ne bom dozivel. lp

Planetek
Nov uporabnik

Napisal/-a Planetek Sr jun 27, 2012 3:46 pm

Hi!

Sam razmišljam, da bi vgradil v mazdo 3 -1.6 - 2005 letnik - zadevo od Plineksa - sistemn Zavoli. Vem, da ste nekateri imeli probleme z Plineksom... ali ste jih uspeli odpraviti (pač nekaj več živcev gre). So pa za 500€ cenejši, kot konkurenca npr. G-1 (sistem Impulse) in Prins (VSI-2)...

Vaša mnenja in izkušnje.... :)
lp, b

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Če jun 28, 2012 9:04 am

V torek sem se oglasil v Domžalah da se dogovorimo o vgradnji, mehanik mi je vse lepo razložil in pokazal, hkrati pa me je opozoril da bi bilo dobro pred vgradnjo zamenjati svečke( sedaj imajo 20000km), ker naj bi bile original Fordove slabše kvalitete. Vgrajen naj bi bil 53l rezervoar, koliko litrov max bom natočil(cca43-45??), Sedaj samo še čakam da mi sporočijo točen datum vgradnje, upam da jim bo uspelo najti prosti termin naslednji teden. Pohvaliti moram prijaznost in ustrežljivost mehanika, ki se je korektno posvetil stranki.
Pa še glede homologacije, a bo dovolj pooblastilo žene, ki je lastnica vozila, da ji jaz uredim ali mora to ona osebno.
lakom lačen hoče papico

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če jun 28, 2012 12:01 pm

Planetek je napisal/-a:Hi!

Sam razmišljam, da bi vgradil v mazdo 3 -1.6 - 2005 letnik - zadevo od Plineksa - sistemn Zavoli. Vem, da ste nekateri imeli probleme z Plineksom... ali ste jih uspeli odpraviti (pač nekaj več živcev gre). So pa za 500€ cenejši, kot konkurenca npr. G-1 (sistem Impulse) in Prins (VSI-2)...

Vaša mnenja in izkušnje.... :)
lp, b

Mazda ima občutljive motorje na plin. Naprava v tem primeru ne igra tako velike vloge kot dober mazalni sistem. Tega se pa ve kdo ima najboljšega. Zato pa ni poceni. Lahko izbiraš med cenejšimi sistemi in popravilom glave motorja, ali pa dražji mazalni sistem ki pa bo še vedno cenejši kot servis glave.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če jun 28, 2012 1:35 pm

A je že kdo našel, ali ima, spisek pump, ki so dostopne iz morja (za čolne)? Za sosednjo hrvaško?
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Če jun 28, 2012 1:41 pm

LaMike je napisal/-a:A je že kdo našel, ali ima, spisek pump, ki so dostopne iz morja (za čolne)? Za sosednjo hrvaško?

Kej takega? http://www.enavtika.si/bencinske-rpalke
Slika

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če jun 28, 2012 2:07 pm

Je še kdo izmed vas opazil, da sistem potovalnega računalnika, ki meri porabo goriva in izračunava vse te parametre za plin ne deluje pravilno? Se to dejansko dogaja vsem, ali le redkim modelom avtov? Namreč na mojem meganu rs sploh ne kaže prav. Natočim 50l avtoplina, in ko porabim 43l (plina + benzina) je rezervar prazen. Nato spet natočim 50l in spet isto porabim. Torej pravilno porabo lahko izračunam le če podelim 50l avtoplina z prevoženimi kilometri. Baje naj bi bilo to normalno, ker se plina več porabi in benzinski sistem merjenja porabe goriva ne deluje pravilno za plin. Vendar bega me, da čisto nikjer nisem zasledil ta "problem", zato mi ni jasno, če to noben ni opazil? Glede na to, da vsi preračunavate na cente natančno bi lahko bilo kaj o tem napisano?

Pa še ena infromacija, če bošste šli na dopust na hrvaško, boste plin na petrolovi benzinski črpalki točili za 0,679 (5,090kun), torej 9 centov ceneje kot pri nas :)
Pri njih je skoraj točno pol cene avtoplin glede na benzin.
http://www.petrol.hr/

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Če jun 28, 2012 2:25 pm

MasTTer je napisal/-a:Je še kdo izmed vas opazil, da sistem potovalnega računalnika, ki meri porabo goriva in izračunava vse te parametre za plin ne deluje pravilno? Se to dejansko dogaja vsem, ali le redkim modelom avtov? Namreč na mojem meganu rs sploh ne kaže prav. Natočim 50l avtoplina, in ko porabim 43l (plina + benzina) je rezervar prazen. Nato spet natočim 50l in spet isto porabim. Torej pravilno porabo lahko izračunam le če podelim 50l avtoplina z prevoženimi kilometri. Baje naj bi bilo to normalno, ker se plina več porabi in benzinski sistem merjenja porabe goriva ne deluje pravilno za plin. Vendar bega me, da čisto nikjer nisem zasledil ta "problem", zato mi ni jasno, če to noben ni opazil? Glede na to, da vsi preračunavate na cente natančno bi lahko bilo kaj o tem napisano?

Pa še ena infromacija, če bošste šli na dopust na hrvaško, boste plin na petrolovi benzinski črpalki točili za 0,679 (5,090kun), torej 9 centov ceneje kot pri nas :)

Seveda, čisto normalno je da ti potovalni računalnik kaže tudi do 4 litre premalo porabo ko voziš na plin... Plin ima nižjo kalorično vrednost zato se ga porabi več kakor računalnik predvideva. Je pa bilo o tem že kar nekaj napisanega, ampak že daleč nazaj :)
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jun 28, 2012 2:32 pm

MasTTer je napisal/-a:Je še kdo izmed vas opazil, da sistem potovalnega računalnika, ki meri porabo goriva in izračunava vse te parametre za plin ne deluje pravilno? Se to dejansko dogaja vsem, ali le redkim modelom avtov? Namreč na mojem meganu rs sploh ne kaže prav. Natočim 50l avtoplina, in ko porabim 43l (plina + benzina) je rezervar prazen. Nato spet natočim 50l in spet isto porabim. Torej pravilno porabo lahko izračunam le če podelim 50l avtoplina z prevoženimi kilometri. Baje naj bi bilo to normalno, ker se plina več porabi in benzinski sistem merjenja porabe goriva ne deluje pravilno za plin. Vendar bega me, da čisto nikjer nisem zasledil ta "problem", zato mi ni jasno, če to noben ni opazil? Glede na to, da vsi preračunavate na cente natančno bi lahko bilo kaj o tem napisano?

a se hecaš ?? ko natočiš polno plina ti spet kaže poln rezervoar bencina ??? :DDD
če ne tankaš bencina se nivo resetira sam - pri večini normalnih avtov - na dejansko količino v bencinskem tanku .... jaz imam za nivo bencina vgrajen dodatni modul ki občasno resetira števec za bencinski tank ... trenutno in povprečno porabo pa kaže a ko vozim na plinu je le ta nižja od dejanske porabe plina če izračunam ko tankam plin ..

plin zmeraj tankam polno ... dnevni števec na ničlo in po prevoženih km vem kdaj moram tankat plin če se nočem voziti na bencin ... ko tankam samo pogledam če so litri v približnem razmerju s prevoženimi kilometri - cca 10l/100km in to je to...
mazanje me opozori z zvočnim signalom 1 uro prej preden zmanjka tekočine za mazanje ventilov - ko se ustavim zamenjam plastenko .... na cca 15,000km ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Če jun 28, 2012 2:59 pm

Buffy je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:A je že kdo našel, ali ima, spisek pump, ki so dostopne iz morja (za čolne)? Za sosednjo hrvaško?

Takega ja, ampak za lpg. :D

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če jun 28, 2012 3:01 pm

Meni laže podatek o porabi iz BC za +- 2 deci, enako kot na bencin.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Če jun 28, 2012 4:41 pm

LaMike je napisal/-a:
Buffy je napisal/-a:

A ti bi mel čoln na lpg? :D No ja, sploh nebi blo slabo... :D bi tut js takoj bil za to :P
Slika

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Če jun 28, 2012 4:46 pm

Buffy je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:
Buffy je napisal/-a:

A ti bi mel čoln na lpg? :D No ja, sploh nebi blo slabo... :D bi tut js takoj bil za to :P

To ja. :D Ma študiral sem o dizlu. Ampak če bi bila kaka pumpa za lpg relativno blizu, pol nimamo kaj razmišljat. =P Vem, da ena je na korčuli, mislim, da na tisti pumpi, ko je malo ven iz mesta. Pa ena ali na Hvaru ali v dubrovniku, nisem prepričan. Srednji jadran in severni, pa iščem pa iščem pa nič ne najdem... :x

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Če jun 28, 2012 5:08 pm

LaMike je napisal/-a:To ja. :D Ma študiral sem o dizlu. Ampak če bi bila kaka pumpa za lpg relativno blizu, pol nimamo kaj razmišljat. =P Vem, da ena je na korčuli, mislim, da na tisti pumpi, ko je malo ven iz mesta. Pa ena ali na Hvaru ali v dubrovniku, nisem prepričan. Srednji jadran in severni, pa iščem pa iščem pa nič ne najdem... :x

Pa misliš da že dejansko ma ker na gliserju lpg? :O Sam veš kake tanke pol more to met :D aja no, ene 200L že ma... :D
Slika

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če jun 28, 2012 5:40 pm

plinaš je napisal/-a:

a se hecaš ?? ko natočiš polno plina ti spet kaže poln rezervoar bencina ??? :DDD
če ne tankaš bencina se nivo resetira sam - pri večini normalnih avtov - na dejansko količino v bencinskem tanku .... jaz imam za nivo bencina vgrajen dodatni modul ki občasno resetira števec za bencinski tank ... trenutno in povprečno porabo pa kaže a ko vozim na plinu je le ta nižja od dejanske porabe plina če izračunam ko tankam plin ..

plin zmeraj tankam polno ... dnevni števec na ničlo in po prevoženih km vem kdaj moram tankat plin če se nočem voziti na bencin ... ko tankam samo pogledam če so litri v približnem razmerju s prevoženimi kilometri - cca 10l/100km in to je to...
mazanje me opozori z zvočnim signalom 1 uro prej preden zmanjka tekočine za mazanje ventilov - ko se ustavim zamenjam plastenko .... na cca 15,000km ...

Ne ne, nivo benzinskega rezervarja prav kaže na originalnem prikazovalniku, le jasno mi ni bilo kam izgine tistih 10l avtoplina....in nisem dobil JASEN odgovor z strani monterja, pa tudi opozoril me noben ni, da poraba ne bo do 10% višja kot so zatrjevali ampak več! Nikjer to niso omenili pa sem 4 vgrajevalce kontaktiral..toliko o tem ;)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Pe jun 29, 2012 10:04 am

Buffy je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:To ja. :D Ma študiral sem o dizlu. Ampak če bi bila kaka pumpa za lpg relativno blizu, pol nimamo kaj razmišljat. =P Vem, da ena je na korčuli, mislim, da na tisti pumpi, ko je malo ven iz mesta. Pa ena ali na Hvaru ali v dubrovniku, nisem prepričan. Srednji jadran in severni, pa iščem pa iščem pa nič ne najdem... :x

Pa misliš da že dejansko ma ker na gliserju lpg? :O Sam veš kake tanke pol more to met :D aja no, ene 200L že ma... :D

Ja, jaz sem videl v Uk, kar nekaj gliserjev na lpg. :D Imam pa jaz na mojem že tako ali tako 200l rezervoar za bencin. =P Ker če imajo hrvati namen izgraditi kako pumpo za lpg doli na obali, potem bom z dizlom počakal. :D

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Pe jun 29, 2012 10:36 am

LaMike je napisal/-a:
Buffy je napisal/-a:

Ja, jaz sem videl v Uk, kar nekaj gliserjev na lpg. :D Imam pa jaz na mojem že tako ali tako 200l rezervoar za bencin. =P Ker če imajo hrvati namen izgraditi kako pumpo za lpg doli na obali, potem bom z dizlom počakal. :D

No supr, bi blo dobr da bi se to začel uporablat :D
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Pe jun 29, 2012 11:16 am

Naj mi tu nekdo razloži nekaj nisem bral cele teme ..... sem bral da nekje na 1000 prevoženih avto na plin porabi tudi 1l olja za mazanje ventilov ,zdaj če delaš 30.000km na leto porabiš 30l tega olja katero stane ,če maš srečo recimo 20€ za liter to pol znese 600€ dodatno na leto ali pa več. Kratkomalo vsi hvalijo porabo kak se splača itd tega olja pa ne omenja nobedn ,če je to kar jaz vem prav pol se kratkomalo nekak ne splača al pa kaj pa vem ....... me pa samo informativno zanima :)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe jun 29, 2012 11:23 am

Na 10000 porabi 1l olja. Pol je pa računica malo drugačna. Je pa odvisno tudi od motorja, recimo moj motor ne rabi pa za Citroenov 2.0 tud vem, da ne rabi.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Pe jun 29, 2012 11:38 am

Hvala pol so se vrjetno tam kjer sem bral zatipkali :) čeprav malo pa tudi ni.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov