LaMike je napisal/-a:Buffy je napisal/-a:LaMike je napisal/-a:To ja.Ma študiral sem o dizlu. Ampak če bi bila kaka pumpa za lpg relativno blizu, pol nimamo kaj razmišljat.
Vem, da ena je na korčuli, mislim, da na tisti pumpi, ko je malo ven iz mesta. Pa ena ali na Hvaru ali v dubrovniku, nisem prepričan. Srednji jadran in severni, pa iščem pa iščem pa nič ne najdem...
Pa misliš da že dejansko ma ker na gliserju lpg? :O Sam veš kake tanke pol more to metaja no, ene 200L že ma...
Ja, jaz sem videl v Uk, kar nekaj gliserjev na lpg.Imam pa jaz na mojem že tako ali tako 200l rezervoar za bencin.
Ker če imajo hrvati namen izgraditi kako pumpo za lpg doli na obali, potem bom z dizlom počakal.
106 je napisal/-a:Naj mi tu nekdo razloži nekaj nisem bral cele teme ..... sem bral da nekje na 1000 prevoženih avto na plin porabi tudi 1l olja za mazanje ventilov ,zdaj če delaš 30.000km na leto porabiš 30l tega olja katero stane ,če maš srečo recimo 20€ za liter to pol znese 600€ dodatno na leto ali pa več. Kratkomalo vsi hvalijo porabo kak se splača itd tega olja pa ne omenja nobedn ,če je to kar jaz vem prav pol se kratkomalo nekak ne splača al pa kaj pa vem ....... me pa samo informativno zanima
plinaš je napisal/-a:106 je napisal/-a:Naj mi tu nekdo razloži nekaj nisem bral cele teme ..... sem bral da nekje na 1000 prevoženih avto na plin porabi tudi 1l olja za mazanje ventilov ,zdaj če delaš 30.000km na leto porabiš 30l tega olja katero stane ,če maš srečo recimo 20€ za liter to pol znese 600€ dodatno na leto ali pa več. Kratkomalo vsi hvalijo porabo kak se splača itd tega olja pa ne omenja nobedn ,če je to kar jaz vem prav pol se kratkomalo nekak ne splača al pa kaj pa vem ....... me pa samo informativno zanima
0,5l valve care tekočine na 15,000km ... 45 € ...
_deki_ je napisal/-a:Odločam se za predelavo svojega avta,(Renault Megane 3 letnik 2009 81kW motor K4M) vendar se po obiskih nekaterih monterjev ne morem odločit kateri sistem vgraditi.
Pri plineksu bi mi vgradili sistem ZAVOLI pri plinskem centru MB pa sistem emmegas medtem ko bi mi pri G-1 vgradili seveda njihov lasten sistem.
Razlike v teh sistemih so predvsem v cenah in mazanju ventilov slednje me najbolj bega pri izbiri.
Za Emmegas sistem je cena 1000eur in ta sistem nima mazanja ventilov z oljem ampak se namesto olja vsake toliko časa (odvisno od motorja) vbrizgne bencin.
Zavoli 1400eur mazanje ventilov z oljem.
G-1 1600eur z popustom 1440eur sistem nima mazanja ventilov ker ga motor ki je v mojem avtu ne potrebuje tako so mi zatrdili
Prosim za pomoč vse ki imate kakršne koli izkušnje da mi pomagate pri pravilni izbiri.
_deki_ je napisal/-a:Odločam se za predelavo svojega avta,(Renault Megane 3 letnik 2009 81kW motor K4M) vendar se po obiskih nekaterih monterjev ne morem odločit kateri sistem vgraditi.
Pri plineksu bi mi vgradili sistem ZAVOLI pri plinskem centru MB pa sistem emmegas medtem ko bi mi pri G-1 vgradili seveda njihov lasten sistem.
Razlike v teh sistemih so predvsem v cenah in mazanju ventilov slednje me najbolj bega pri izbiri.
Za Emmegas sistem je cena 1000eur in ta sistem nima mazanja ventilov z oljem ampak se namesto olja vsake toliko časa (odvisno od motorja) vbrizgne bencin.
G-1 1600eur z popustom 1440eur sistem nima mazanja ventilov ker ga motor ki je v mojem avtu ne potrebuje tako so mi zatrdili
Prosim za pomoč vse ki imate kakršne koli izkušnje da mi pomagate pri pravilni izbiri.
106 je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:106 je napisal/-a:Naj mi tu nekdo razloži nekaj nisem bral cele teme ..... sem bral da nekje na 1000 prevoženih avto na plin porabi tudi 1l olja za mazanje ventilov ,zdaj če delaš 30.000km na leto porabiš 30l tega olja katero stane ,če maš srečo recimo 20€ za liter to pol znese 600€ dodatno na leto ali pa več. Kratkomalo vsi hvalijo porabo kak se splača itd tega olja pa ne omenja nobedn ,če je to kar jaz vem prav pol se kratkomalo nekak ne splača al pa kaj pa vem ....... me pa samo informativno zanima
Torej moreš računat na ceno plina 0.76 al koliko je že tud ta valve care in pa porabo goriva nafta al pa bencin še tudi zraven pol komaj dobiš realno ceno. To me je zanimalo ,ker tukaj vsi te podatke spustijo. No ja mogoče sem malo pikolovski pa vseeno
MasTTer je napisal/-a:106 je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:106 je napisal/-a:Naj mi tu nekdo razloži nekaj nisem bral cele teme ..... sem bral da nekje na 1000 prevoženih avto na plin porabi tudi 1l olja za mazanje ventilov ,zdaj če delaš 30.000km na leto porabiš 30l tega olja katero stane ,če maš srečo recimo 20€ za liter to pol znese 600€ dodatno na leto ali pa več. Kratkomalo vsi hvalijo porabo kak se splača itd tega olja pa ne omenja nobedn ,če je to kar jaz vem prav pol se kratkomalo nekak ne splača al pa kaj pa vem ....... me pa samo informativno zanima
Torej moreš računat na ceno plina 0.76 al koliko je že tud ta valve care in pa porabo goriva nafta al pa bencin še tudi zraven pol komaj dobiš realno ceno. To me je zanimalo ,ker tukaj vsi te podatke spustijo. No ja mogoče sem malo pikolovski pa vseeno
Ni čisto res.... za 100L avtoplina naj bi porabil 100ml lubrikanta, tako piše recimo pri podjetju JLM, ki izdeluje te mazalne sisteme. To naj bi bilo optimalno nekje na splošno.
http://www.gasshoponline.com/epages/614 ... /CNG%29%22
Več kot 20€ za 1L lubrikanta je nategovanje....
http://www.populi.si/index.php?option=c ... mitstart=0
Torej, če porabiš 1ml na 1L avtoplina... je 1L dovolj za 10.000km, in če stane 1L lubrikanta 23€, je cena za 1L = 0,0023€, torej če ti avto porabi recimo 10L/100km je cena 0,023€ ki jo moreš dodati za vsak 1L avtoplina. sem prav zračunal?
Torej teh 2centa je res zanemarljivih......
MasTTer je napisal/-a:Hehe... no še potrdil si, da sem prav zračunal....kaj se nekaj štukate skoz na tem forumu?..Torej napisal si, da porabiš na 100km 0,3€, kar je enako kot na 10km 0,03€ z katerim prevoziš razdaljo z točno 1L plina.
Torej 0,03€ na 1l bencina, kar je še enkrat povedano zanemarljivo.....
Porabo lubrikanta sem pa vzel z proizvajalčeve strani, lahko si sam pogledaš če drugim ne verjameš: http://www.jlmlubricants.com/valve-saver-kit.html
Lahko daš še ti link od tvojega mazalnega sistema, pa da vidimo, koliko priporočajo.
Je pa res, da je to odvisno od motorja in monterja, na koliko ti nastavijo porabo tekočine. Recimo pri meni so nastavili ravno na pol, ker sem natočil že prek 200l avtoplina (okoli 2.000km) in porabil le 100ml lubrikanta, kar je premalo...si bom mogel nastavit na več. Ali pa ne, bom videl..kot rečeno je vse odvisno od motorja.
Mogoče ima pa tvoj lubrikant boljše sposobnosti mazanja in zato stane več in posledično ga manj porabiš.. ne vem, v navodilih vse piše kaj priporočajo, daj link
plinaš je napisal/-a:MasTTer je napisal/-a:Hehe... no še potrdil si, da sem prav zračunal....kaj se nekaj štukate skoz na tem forumu?..Torej napisal si, da porabiš na 100km 0,3€, kar je enako kot na 10km 0,03€ z katerim prevoziš razdaljo z točno 1L plina.
Torej 0,03€ na 1l bencina, kar je še enkrat povedano zanemarljivo.....
Porabo lubrikanta sem pa vzel z proizvajalčeve strani, lahko si sam pogledaš če drugim ne verjameš: http://www.jlmlubricants.com/valve-saver-kit.html
Lahko daš še ti link od tvojega mazalnega sistema, pa da vidimo, koliko priporočajo.
Je pa res, da je to odvisno od motorja in monterja, na koliko ti nastavijo porabo tekočine. Recimo pri meni so nastavili ravno na pol, ker sem natočil že prek 200l avtoplina (okoli 2.000km) in porabil le 100ml lubrikanta, kar je premalo...si bom mogel nastavit na več. Ali pa ne, bom videl..kot rečeno je vse odvisno od motorja.
Mogoče ima pa tvoj lubrikant boljše sposobnosti mazanja in zato stane več in posledično ga manj porabiš.. ne vem, v navodilih vse piše kaj priporočajo, daj link
ni ravno zanemarljivo glede na skupni strošek ... to je 4% ! za tak procent nižje porabe tovarne proizvajalke avtomobilov zagonijo milijone evrov...
valve care se nastavi sam ... in dozira sproti glede na trenutno porabo/pretok plina ...podatke dobiva iz plinskega računalnika ...ja sej vem - vesoljska znanost ...
MasTTer je napisal/-a:_deki_ je napisal/-a:Odločam se za predelavo svojega avta,(Renault Megane 3 letnik 2009 81kW motor K4M) vendar se po obiskih nekaterih monterjev ne morem odločit kateri sistem vgraditi.
Imaš podobne izkušnje kot sam z renaultom. Pri G-1 so mi zatrdili, da mazanje NI potrebno (imajo svoj sisten), nato sem poklical Zavoli-Plinkex, kjer so mi zatrdili da mazanje za ta tip motorja JE potreben.
Torej tu sploh ne veš komu naj bi verjel. Je pa res, da večina renault motorjev ne potrebuje mazanaj, tako trdijo tudi pri Vovku, ki so zanekrat edini pooblaščeni z strani Renault, kar se bo v kratkem spremenilo, ker že večina renault avtohiš hodi na izobraževanja za vgradnjo avtoplinskega sistema. Tako da bo večja izbira za pooblaščenca.
_deki_ je napisal/-a:Po vseh informacijah ki sem si jih pridobil pri monterji in po tem kar ste mi napisali na forumu moj renault verjetno res ne potrebuje dodatnega mazanja ventilov.
Je pa res da še vedno nevem za kateri sistem se naj odločim, odločam pa se med sistemoma G-1 in Emmegas, trenutno sem bolj na strani Emmegas-a predvsem za radi cene (razlika 440eur) na plinskem centru MB so mi tudi zatrdili da je sistem zelo zanesljiv in da nimajo težav z že vgrajenimi sistemi
vendar vsak svoj sistem najbolj havali zato me zanima če ima kdo kakšne izkušnje ali informacije glede emmegas-a.
iziboy je napisal/-a:Plinaš vidim da veš nekaj o Prinsu, zato brez zamere ker te bom popravil:
-Valve Care se ne nastavi sam, ampak ga nastavi (pooblaščeni) monter
-ne dozira glede na porabo plina, ampak bencina,kar je zelo pomembna razlika, ker aditiv dozira glede na to koliko bencina, ki vsebuje te iste adiditve, bi motor porabil pri vožnji na bencin
-podatke dobiva iz bencinskega računalnika in ne plinskega
plinaš je napisal/-a:iziboy je napisal/-a:Plinaš vidim da veš nekaj o Prinsu, zato brez zamere ker te bom popravil:
-Valve Care se ne nastavi sam, ampak ga nastavi (pooblaščeni) monter
-ne dozira glede na porabo plina, ampak bencina,kar je zelo pomembna razlika, ker aditiv dozira glede na to koliko bencina, ki vsebuje te iste adiditve, bi motor porabil pri vožnji na bencin
-podatke dobiva iz bencinskega računalnika in ne plinskega
kolkor vem se samo vpiše moč injektorjev in neko plinsko konstanto ... toliko sem videl ob nastavitvi .. ostalo potem določi program / software ..
če se dozira na litre bencina ( no mogoče imajo pri prinsu podatek koliko aditivov za ventile vsebuje sam bencin ) potem je doziranje na litre plina manjše za tisti procent višje porabe plina napram bencinu ...
http://www.prinsautogas.com/en/products ... ecare.html
The ValveCare system communicates directly with the Prins system in the vehicle ....
ValveCare is unique because the additive dosage is based on engine load and actual fuel consumption ...
kako si pa to razlagamo je pa druga stvar ... bo treba vprašat drugo leto ko bom imel servis ... ah ne letos pozimi bom šel po tekočino ...bom vprašal...
kolikor vem gredo podatki iz bencinskega računalnika na plinskega in potem naprej ... je pa zmeraj možno da se motim ..
celinko je napisal/-a:Pozdravljeni imam vprašanje ali je mogočne možno, da vozilo po vgraditvi plinske naprave nekje porablja elektriko. Sicer ne vedno ampak enkrat ja druguč ne. Na dispayu včasih ob vžigu napiše spar modus ter lučka za akumulatir utripa, včasih pa ne. Zadnjič je avto štiri dni stal ter ni imel niti e od elektrike, tako, da smo ga vžgali na kable. Pri G-1 pravijo naj jih pokličem v ponedeljek, da se pozanimojo o zadevi. Pomoje tile o tej zadevi nimajo pojma.
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov