Cefizelj je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Cefizelj je napisal/-a:Obstaja tudi druga plat. In sicer avtomobilisti, ki ti zapeljejo s špeglom 3 cm stran od balance s hitrostjo žblj km/h, ker so oni pač močnejši. Če se ne bi čist usakemu butcu v avtu mudilo, da ne more tut 1 min počakat in varno prehitet in če bi blo malo obzirnosti tudi z druge strani (pa ne vem kako vi2 vozita, to je zdej splošna opazka), bi bilo tudi kolesarjenje bolj varno.
Veš kako bi bilo pa kolesarjenje sploh bolj varno? Če ne bi wannabe 'športni kolesarji' srali s svojim 'športom' po javnih cestah, ki so namenjene transportu, niso pa mišljene kot poligon za assholes v pedrastih oprijetih hlačah in fensi bicikli z 2 mm širokimi kolesi.
Če ti ni všeč kako avtomobili vozijo mimo tebe (sicer verjamem da je neprijetno), bi bilo morda pametno voziti kje drugje in ne motiti avtov tam kjer ti ni mesto, kajne?
Še eden takih, ki misli da ima več pravic kot ostali. Kljub temu da si s svojo bencinsko škatlo močnejši in hitrejši imam tako jaz s kolesom kot ti z avtomobilom enako pravico biti na tisti cesti (če ni znaka, ki bi prepovedoval vožnjo kolesarjem). Potem mi pa brihtna buča predlagej, kje naj se človek pelje da ne bo naletel na tebe in tebi podobne "wannabe" šoferje? Sicer pa ko si že omenil transport, tudi kolo je oblika transporta.
Najbolj smešno mi pa je, da tudi sam kar nekaj kilometrov naredim z avtom in nikoli nisem imel problemov s kolesarji. Nekateri pač morate uveljavit zakon močnejšega (macho man a?)
Tudi sam naredikl 3-4kkm na leto z gorskim kolesom. Pa ga nisem sral po glavnih magistralnih cestah, še manj. Ko sva bila dva ali trije smo se vozili eden za zdrugim in ne kot, da smo na ture de france. In taki indurajni razpizdijo tudi mene. Al pa ko ti indurajn zaseže kar po dobre pol metra cesta, pride kamion in vse stoji. Pa v tri pizde materne izber si neko cesto, ki ni prometna, vozi se ob kraju ceste in ne se iti indurajne. Sam sej vem kako je, fajn je malo podebatirat zraven. Al je treba kazat, da se dela za zdravje tistih 10km na dan. Zadnjič srečal dva indurajna, da jima j***m mater. Resno. Ma ko da je bila tista cesta rezervirana samo za njiju. Ob prehitevanju sem bil malo nagajiv, je pa že mahal nekaj. Sej poštekal itak ni. Pa ne vem, a se ljudje ne zavejo, da samo 1x se mu bo vse poklapalo in bo pod kolesom kamiona, avtomobila,....
Ampak kaj čmo. Eni se ne zavejo, da se prilagajaš močnejšemu. Enim se je treba skoz prilagajat. Za njih ne velja pravilo močnejšega.
In zadnjič sva šla kolesart s klegom. On pride do mene z avtom in načrtom kje se bova vozila. Ne izbereš najbolj prometno cesto, ampak tako, da sva v miru kolesarla in da nisva delala problemov drugim. Sej ni težko. Je pa bila čez Sočo glavna cesta in bi komot šla po njej. Pa še manj vzponov in padcev bi imela, kot na stranski cesti.
In da se razumeva. Tako, kot imam jaz pravico se vozit po cesti, jo maš tudi ti. Ampak ne avtomatično zakupljenega dobre pol metra, do enega metra ceste. Ko sta dva, se nimata kaj vozit eden zraven drugega, ampak eden za drugim in delata menjave, da ne trpi samo eden.

Ampak menjavo narediš takrat, ko te ne prehiteva šlepar. Pač prilagajat se je treba. Ti si vzoren voznik kolesa in bi moral to deliti naokoli. In dejstvo je, da tako kot mamo mi vozniki probleme z raznimi indurajni, tako mate, vi kolesarji, probleme z razmimi Loebi. Simple.

Če ti kdo kdaj potrobi najprej poglej situacijo in se vprašaj, zakaj ti je trobil. Ne ob trombi takoj pomislit, kateri falus zdej spet nekaj trobi. Mogoče je spet en falus, mogoče pa le vzoren voznik trobi kurcu.