Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a sonic Po maj 14, 2012 7:44 am

Cefizelj je napisal/-a:Obstaja tudi druga plat. In sicer avtomobilisti, ki ti zapeljejo s špeglom 3 cm stran od balance s hitrostjo žblj km/h, ker so oni pač močnejši. Če se ne bi čist usakemu butcu v avtu mudilo, da ne more tut 1 min počakat in varno prehitet in če bi blo malo obzirnosti tudi z druge strani (pa ne vem kako vi2 vozita, to je zdej splošna opazka), bi bilo tudi kolesarjenje bolj varno.
Veš kako bi bilo pa kolesarjenje sploh bolj varno? Če ne bi wannabe 'športni kolesarji' srali s svojim 'športom' po javnih cestah, ki so namenjene transportu, niso pa mišljene kot poligon za assholes v pedrastih oprijetih hlačah in fensi bicikli z 2 mm širokimi kolesi.

Če ti ni všeč kako avtomobili vozijo mimo tebe (sicer verjamem da je neprijetno), bi bilo morda pametno voziti kje drugje in ne motiti avtov tam kjer ti ni mesto, kajne?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po maj 14, 2012 8:05 am

sonic je napisal/-a:Veš kako bi bilo pa kolesarjenje sploh bolj varno? Če ne bi wannabe 'športni kolesarji' srali s svojim 'športom' po javnih cestah, ki so namenjene transportu, niso pa mišljene kot poligon za assholes v pedrastih oprijetih hlačah in fensi bicikli z 2 mm širokimi kolesi.

Če ti ni všeč kako avtomobili vozijo mimo tebe (sicer verjamem da je neprijetno), bi bilo morda pametno voziti kje drugje in ne motiti avtov tam kjer ti ni mesto, kajne?

x2 !

Veliko kolesarjev se obnaša kot da so kralji ceste in da pravila ne veljajo za njih in bi jim morali prepovedati vožnjo po cesti. Razno zaradi teh telebanov se v poletnih časih izogibam določenim cestam ker jih je enostavno preveč da bi lahko peljal normalno, kaj šele varno za vse udeležence.

Verjetno ste videli posnetek ne tako dolgo nazaj, kako je v Angliji avtobusar zbil kolesarja. Po mojem mnenju upravičeno, ker je kolesar res izzival.

Sicer pa, kolikor prigod imam(o), lahko odpremo kar novo temo.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po maj 14, 2012 8:05 am

Ne vem zakaj vas tako motijo ljudje, ki poskusijo skrbeti za svoje zdravje. Pač prehitim kolesarja in to je to. Nobenemu se še nisem zapeljal par cm mimo in tudi meni se še to ni zgodilo. Potem so mopedisti tudi za odstraniti po tem takem.

Mene bolj motijo (včeraj se mi je zgodilo) glupi in nesposobni vozniki avtov: peljem se po regionalni cesti in kar naenkrat se mi pred mene zapelje (mi vzame prednost) en star ded. Mislim ok naj ti bo. Se peljem za njim 20km/h, 30km/h, 35km/h. Tukaj pa se ded sploh ne premakne več hitreje. Si mislim te bom že prehitel. Evo ti k****. On 35km/h po sredinski črti. Dam smernik in se zapeljem malce levo. On nič. Blendam, on nič. In pol sem se lepo vozil za njim kot en k****n 35km/h kjer je bla omejitev 90.... Sem raje kar spremenil začrtano pot ter se odstranil na prvem izvozu.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po maj 14, 2012 8:11 am

Če lepo skrbijo za svoje zdravje in hkrati za naše s tem da vozijo kot se spodobi (kar marsikateri kolesar ne!), mene osebno nebi nič motili, tako pa... imam kar krepko zamero do kolesarjev.

Drugače pa, pred leti ko sem bil še bolj divji sem tudi jaz imel kar veliko število pripomb čez voznike avtomobilov, sedaj ko sem se umiril pa dosti redko. Tudi do voznikov šleparjev sem uvideven ter jih spustim če hočejo prehitevat na AC.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po maj 14, 2012 8:39 am

peroRS je napisal/-a:Poleg tega je pa bedarija, da se kolesarske dirke organizirajo na odprtih cestah, kjer poteka promet. :roll:

Glej str. 26. in 27. (Proga in varnost): http://www.kolesarska-zveza.si/files/05 ... _e0109.pdf
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po maj 14, 2012 8:58 am

DePalmo je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Veš kako bi bilo pa kolesarjenje sploh bolj varno? Če ne bi wannabe 'športni kolesarji' srali s svojim 'športom' po javnih cestah, ki so namenjene transportu, niso pa mišljene kot poligon za assholes v pedrastih oprijetih hlačah in fensi bicikli z 2 mm širokimi kolesi.

x2 !

Veliko kolesarjev se obnaša kot da so kralji ceste in da pravila ne veljajo za njih in bi jim morali prepovedati vožnjo po cesti. Razno zaradi teh telebanov se v poletnih časih izogibam določenim cestam ker jih je enostavno preveč da bi lahko peljal normalno, kaj šele varno za vse udeležence.

Verjetno ste videli posnetek ne tako dolgo nazaj, kako je v Angliji avtobusar zbil kolesarja. Po mojem mnenju upravičeno, ker je kolesar res izzival.

Sicer pa, kolikor prigod imam(o), lahko odpremo kar novo temo.

In kaj narediš, ko dohitiš traktor? Če imaš s kolesarji probleme, kaj mora šele bit s kakimi traktorji ali pa počasnimi tovornjaki.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po maj 14, 2012 9:02 am

sonic je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:Obstaja tudi druga plat. In sicer avtomobilisti, ki ti zapeljejo s špeglom 3 cm stran od balance s hitrostjo žblj km/h, ker so oni pač močnejši. Če se ne bi čist usakemu butcu v avtu mudilo, da ne more tut 1 min počakat in varno prehitet in če bi blo malo obzirnosti tudi z druge strani (pa ne vem kako vi2 vozita, to je zdej splošna opazka), bi bilo tudi kolesarjenje bolj varno.
Veš kako bi bilo pa kolesarjenje sploh bolj varno? Če ne bi wannabe 'športni kolesarji' srali s svojim 'športom' po javnih cestah, ki so namenjene transportu, niso pa mišljene kot poligon za assholes v pedrastih oprijetih hlačah in fensi bicikli z 2 mm širokimi kolesi.

Še eden takih, ki misli da ima več pravic kot ostali. Kljub temu da si s svojo bencinsko škatlo močnejši in hitrejši imam tako jaz s kolesom kot ti z avtomobilom enako pravico biti na tisti cesti (če ni znaka, ki bi prepovedoval vožnjo kolesarjem). Potem mi pa brihtna buča predlagej, kje naj se človek pelje da ne bo naletel na tebe in tebi podobne "wannabe" šoferje? Sicer pa ko si že omenil transport, tudi kolo je oblika transporta.

Najbolj smešno mi pa je, da tudi sam kar nekaj kilometrov naredim z avtom in nikoli nisem imel problemov s kolesarji. Nekateri pač morate uveljavit zakon močnejšega (macho man a?)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po maj 14, 2012 10:05 am

Za Tommy-ja :mrgreen: Pred rdečim avtomobilom je še en kratkokurčnik, katera sta lepo sodelovala pri prehitevanju, da bo ja čimkrajše. :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=oBN96za4gR8
SlikaSlika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po maj 14, 2012 10:12 am

zajbel je napisal/-a:In kaj narediš, ko dohitiš traktor? Če imaš s kolesarji probleme, kaj mora šele bit s kakimi traktorji ali pa počasnimi tovornjaki.

Ali si slabo prebral ali sem pa slabo napisal. Govora je o wannabe profi kolesarjih kateri so tata-mata na cesti in se njih pravila ne tičejo. S temi imam (in ostali tudi) resne probleme, s kulturnimi nikoli.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Po maj 14, 2012 10:38 am

Cefizelj je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Še eden takih, ki misli da ima več pravic kot ostali. Kljub temu da si s svojo bencinsko škatlo močnejši in hitrejši imam tako jaz s kolesom kot ti z avtomobilom enako pravico biti na tisti cesti (če ni znaka, ki bi prepovedoval vožnjo kolesarjem). Potem mi pa brihtna buča predlagej, kje naj se človek pelje da ne bo naletel na tebe in tebi podobne "wannabe" šoferje? Sicer pa ko si že omenil transport, tudi kolo je oblika transporta.

Najbolj smešno mi pa je, da tudi sam kar nekaj kilometrov naredim z avtom in nikoli nisem imel problemov s kolesarji. Nekateri pač morate uveljavit zakon močnejšega (macho man a?)

Tudi sam naredikl 3-4kkm na leto z gorskim kolesom. Pa ga nisem sral po glavnih magistralnih cestah, še manj. Ko sva bila dva ali trije smo se vozili eden za zdrugim in ne kot, da smo na ture de france. In taki indurajni razpizdijo tudi mene. Al pa ko ti indurajn zaseže kar po dobre pol metra cesta, pride kamion in vse stoji. Pa v tri pizde materne izber si neko cesto, ki ni prometna, vozi se ob kraju ceste in ne se iti indurajne. Sam sej vem kako je, fajn je malo podebatirat zraven. Al je treba kazat, da se dela za zdravje tistih 10km na dan. Zadnjič srečal dva indurajna, da jima j***m mater. Resno. Ma ko da je bila tista cesta rezervirana samo za njiju. Ob prehitevanju sem bil malo nagajiv, je pa že mahal nekaj. Sej poštekal itak ni. Pa ne vem, a se ljudje ne zavejo, da samo 1x se mu bo vse poklapalo in bo pod kolesom kamiona, avtomobila,....

Ampak kaj čmo. Eni se ne zavejo, da se prilagajaš močnejšemu. Enim se je treba skoz prilagajat. Za njih ne velja pravilo močnejšega.

In zadnjič sva šla kolesart s klegom. On pride do mene z avtom in načrtom kje se bova vozila. Ne izbereš najbolj prometno cesto, ampak tako, da sva v miru kolesarla in da nisva delala problemov drugim. Sej ni težko. Je pa bila čez Sočo glavna cesta in bi komot šla po njej. Pa še manj vzponov in padcev bi imela, kot na stranski cesti.

In da se razumeva. Tako, kot imam jaz pravico se vozit po cesti, jo maš tudi ti. Ampak ne avtomatično zakupljenega dobre pol metra, do enega metra ceste. Ko sta dva, se nimata kaj vozit eden zraven drugega, ampak eden za drugim in delata menjave, da ne trpi samo eden. ;) Ampak menjavo narediš takrat, ko te ne prehiteva šlepar. Pač prilagajat se je treba. Ti si vzoren voznik kolesa in bi moral to deliti naokoli. In dejstvo je, da tako kot mamo mi vozniki probleme z raznimi indurajni, tako mate, vi kolesarji, probleme z razmimi Loebi. Simple. :D Če ti kdo kdaj potrobi najprej poglej situacijo in se vprašaj, zakaj ti je trobil. Ne ob trombi takoj pomislit, kateri falus zdej spet nekaj trobi. Mogoče je spet en falus, mogoče pa le vzoren voznik trobi kurcu. :mrgreen:
SlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 14, 2012 11:26 am

chan je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Poleg tega je pa bedarija, da se kolesarske dirke organizirajo na odprtih cestah, kjer poteka promet. :roll:

Glej str. 26. in 27. (Proga in varnost): http://www.kolesarska-zveza.si/files/05 ... _e0109.pdf

1.2.061 Ne glede na relevantne legalne in administrativne pogoje in dolţnost vsakogar, da pazi, mora organizator zagotoviti, da proga ali tekmovališče ne vključuje mest ali situacij, ki bi lahko predstavljale tveganje za kogarkoli (tekmovalce, spremljevalce, uradne osebe ali gledalce). (sprememba v veljavi od 1.01.05).

1.2.062 Pogoji organizacije zahtevajo popolnoma zaprto progo. V času, ko tam poteka dirka mora biti ustavljen ves promet.

Če se pa tega držijo, potem sem jaz sveti Peter. :roll:

Pa da smo na jasnem. Nimam nič proti kolesarjem (tudi jaz občasno sedem na kolo), ki se obnašajo kulturno, motijo me predvsem taki:
sonic je napisal/-a:Če ne bi wannabe 'športni kolesarji' srali s svojim 'športom' po javnih cestah, ki so namenjene transportu, niso pa mišljene kot poligon za assholes v pedrastih oprijetih hlačah in fensi bicikli z 2 mm širokimi kolesi.

Ki kupijo kolo za 10.000€ in potem mislijo, da so above the law in lahko ignorirajo vse predpise na cesti :roll:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po maj 14, 2012 12:00 pm

peroRS je napisal/-a:
chan je napisal/-a:

1.2.061 Ne glede na relevantne legalne in administrativne pogoje in dolţnost vsakogar, da pazi, mora organizator zagotoviti, da proga ali tekmovališče ne vključuje mest ali situacij, ki bi lahko predstavljale tveganje za kogarkoli (tekmovalce, spremljevalce, uradne osebe ali gledalce). (sprememba v veljavi od 1.01.05).

1.2.062 Pogoji organizacije zahtevajo popolnoma zaprto progo. V času, ko tam poteka dirka mora biti ustavljen ves promet.

Če se pa tega držijo, potem sem jaz sveti Peter. :roll:

V katerih primerih pa je bilo kršeno?

V nasprotnem primeru in ob potencialni nesreči pade vsa odgovornost na organizatorja dirke (tudi z denarno kaznijo).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 14, 2012 12:15 pm

X-Hair je napisal/-a:Za Tommy-ja :mrgreen: Pred rdečim avtomobilom je še en kratkokurčnik, katera sta lepo sodelovala pri prehitevanju, da bo ja čimkrajše. :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=oBN96za4gR8

Uf taki me pa pogrejejo! Neverjetno, kako pogost pojav je to! Ne vem a so vsi pač rahlo čez les ali pa narod kar podzavestno to dela! Zanimivo, da se ni še noben od teh drag race-erjev tukaj oglasil, ker dam roko v ogenj, da je kakšen tudi to temo prebiral! Ni vrag, da od takšnega procenta takšnih debilov na cestah ni nobenega na tem forumu, le j**c nimajo, da bi se oglasili in "pojasnili" svoje (samo)morilsko obnašanje. :evil:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 14, 2012 12:24 pm

chan je napisal/-a:V katerih primerih pa je bilo kršeno?

V nasprotnem primeru in ob potencialni nesreči pade vsa odgovornost na organizatorja dirke (tudi z denarno kaznijo).

Lansko leto je bila neka kolesarka dirka po Sloveniji. In vozili so se po javnih odprtih cestah v skupinah po 4, za njimi pa kombi. Potem si pa predstavljaj kakšna kolona se je nabrala za njimi ob popoldanski gneči, ko so šli ljudje iz službe. Prehitet je bilo nemogoče in nevarno.

Potem pa se še spomnim, ko sem se istega dne že blizu polnoči (!!!) vračal domov in sem na regionalki po ovinkih srečal enega kolesarja (brez vsake osvetlitve), za njim pa isto nek kombi samo z reflektorjem na strehi. Čez nekaj kilometrov v naselju je pa bila večja skupina kolesarjev na parkingu, kjer so imeli neko zbirno točko oz. cilj.

Aja, pa pozabil sem omenit, da so nekaj dni pred tem imeli priprave na to dirko, in so porisali z grafiti 3/4 glavne ceste (označbe kam morajo it, pa kje je start cilj) :huh:
Me zanima, kje v zakonu je to dovoljeno in kaj bi policaji rekli, da se jaz spravim s florescentno rozastim sprejem risat grafite po asfaltu :roll:

EDIT: evo tole (letos bo spet :roll: )
http://www.bicikel.com/novice/7039/dos_ ... dmeje.html

In še naši kraji:
12. etapa: Nova vas - Postojna (36,7 km): Nova vas, Bloška polica, Grahovo, Martinjak, Cerknica, Podskrajnik, Rakek, Unec, Planina, Postojna (časovna kontrola).

Če bom mel čas bom poslikal pa posnel, da ne bo izpadlo, da nekaj nakladam v boju proti kolesarjem :?

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Po maj 14, 2012 12:35 pm

Kaj ljudje še drugače gledajo v ogledala? al se zna samo meni zgodit da ko sem že skoraj vzporedno z avtom se tudi on odloči prehitevat? :roll: še dobro da sem pravi čas videl, da je dal smernik, in sem lahko zabremzal... :roll:
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po maj 14, 2012 3:49 pm

peroRS je napisal/-a:
chan je napisal/-a:V katerih primerih pa je bilo kršeno?

Lansko leto je bila neka kolesarka dirka po Sloveniji. In vozili so se po javnih odprtih cestah v skupinah po 4, za njimi pa kombi. Potem si pa predstavljaj kakšna kolona se je nabrala za njimi ob popoldanski gneči, ko so šli ljudje iz službe. Prehitet je bilo nemogoče in nevarno.

Potem pa se še spomnim, ko sem se istega dne že blizu polnoči (!!!) vračal domov in sem na regionalki po ovinkih srečal enega kolesarja (brez vsake osvetlitve), za njim pa isto nek kombi samo z reflektorjem na strehi. Čez nekaj kilometrov v naselju je pa bila večja skupina kolesarjev na parkingu, kjer so imeli neko zbirno točko oz. cilj.

Aja, pa pozabil sem omenit, da so nekaj dni pred tem imeli priprave na to dirko, in so porisali z grafiti 3/4 glavne ceste (označbe kam morajo it, pa kje je start cilj) :huh:
Me zanima, kje v zakonu je to dovoljeno in kaj bi policaji rekli, da se jaz spravim s florescentno rozastim sprejem risat grafite po asfaltu :roll:

EDIT: evo tole (letos bo spet :roll: )
http://www.bicikel.com/novice/7039/dos_ ... dmeje.html

In še naši kraji:
12. etapa: Nova vas - Postojna (36,7 km): Nova vas, Bloška polica, Grahovo, Martinjak, Cerknica, Podskrajnik, Rakek, Unec, Planina, Postojna (časovna kontrola).

Če bom mel čas bom poslikal pa posnel, da ne bo izpadlo, da nekaj nakladam v boju proti kolesarjem :?

DOS je letos že mimo (10.5.2012 http://www.dos-extreme.si/ )

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 14, 2012 3:59 pm

Aha, pardon, nisem gledal datuma. Še dobro, da me te dni ni bilo doma :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po maj 14, 2012 5:09 pm

peroRS je napisal/-a:

Ooooo...da jim hebem mater brezobrazno!!! Zadnjič sem srečal dva taka modela...Prvi je normalno ugasnu tiste reflektorje na strehi, ko smo se srečevali, oni drugi i****,ki je vozil cca. 2km za njim pa ne...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe maj 18, 2012 9:19 am

Zmagovalec meseca maja v naši Zali.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... _1Q8PO6ZrE
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 18, 2012 9:28 am

ninjeti je napisal/-a:Ne vem zakaj vas tako motijo ljudje, ki poskusijo skrbeti za svoje zdravje.

Od kdaj je vožnja med izpušnimi plini na zelo prometni cesti skrb za zdravje????

Men tole ne gre čisto skupaj. Nič ne rečem, če se voziš po naravi, ampak da kolesariš po eni izmed bolj obremenjenih cest, kjer pride v parih kilometrih vsaj 100 avtomobilov mimo, se meni ne zdi zdravo ne za dihanje in ne za "izzivanje močnejših" na cesti.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 41 gostov