No, ne glede na vse, sem se tudi sam odločil vgradit avtoplin v svoj avto.
Prebiral sem forum več dni in prišel do zaključka, da je navsezadnje vseeno kateri sistem vgradim(od proizvajalca) ker eni pač nek sistem hvalijo, drugi pa ne in če bi sedaj delal statistiko proti in za, ne bi nikamor prišel.
Odločil sem se da bom vgradil sistem od plineksa-PE Koper. Slišal sem da z njimi ni težav, pa kakorkoli-servis imam blizu. Cena vgradnje : 1250 €. Moj avto popije 7 l na 100 km, prevozim pa tam okoli 15-20000 km letno. Tudi če se mi investicija ne povrne ravno v enem letu-avto bom namreč vozil še veliko let. Vzel sem teh 12500 € investicije kot depozit, z obrestno mero 50 %. Namreč prihranka na leto bom imel okoli 600 €, kar je polovica investicije.
Kar se tiče problemov z obljubami glede porabe plina-da presega samo par procentov, je dobro vedeti in si bom vse to tudi zabeležil in imam tudi njihov email v katerem to zatrjujejo. Če bodo kakršnakoli odstopanja me ne skrbi, ker imam sklenjeno pravno zaščito in bom uredil vse težave preko sodišča če bo treba.
Ne bom trdil, vendar iz prebranega vidim da se porava plna res poveča, v primerjavi z bencinom, in je za to prihranek manjši, vendar pa: cena bencina v italiji znaša 1,8 €, cena avtoplina v italiji pa 0,774 €. Zakaj si ne bi privoščil eno turo do Rima? Prihranek je tako ob povečani porabi 10 % celih 100 € ( za 1400 km). In če gremo v štirih, znaša strošek goriva na osebo samo 25 €.
Hočem reči, da poleg prihranka v Sloveniji, je dobro tudi gledat, prihranek v tujini, kjer vedno tankamo plin in posledično lahko gremo kam v lastni režiji, še posebno na dolge relacije. In na račun večje razlike v tujini plin/bencin, prihranimo še več. No ok. Nisem upošteval manjšega prihranka na dolge relacije, ker bi lahko preden gremo recimo v italijo, natankali poln rezervar cenejšega bencina, za cca 500 km.
Če dodam še manjšo obrabo katalizatorja, katerega strošek novega je za moj avto okoli 250 €.
Ne me držat za napisano, ker nimam še vgrajenega avtoplina in ne morem vedeti, dejanskega stanja. Če sem se pa kaj zmotil, kr navalite