Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Sr jul 04, 2012 5:04 pm

celinko je napisal/-a:Torej kaj sedaj? Jutri peljem avto k električarju, da pogleda zadevo če se da kaj rešit. Drugače pa G-1 evolution, za katero pravijo pri G-1,da je najnovejši njihov dosežek le ni tako dobra kot so mi jo prehvalili. Sicer sem z zadevo kar zadovoljen še posebej po začetniških napakah,ki so jih odpravili. Poraba elektrike pa ostaja problem.

da ti niso avta predelali na elektriko ?
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Sr jul 04, 2012 5:34 pm

plinaš je napisal/-a:
celinko je napisal/-a:Torej kaj sedaj? Jutri peljem avto k električarju, da pogleda zadevo če se da kaj rešit. Drugače pa G-1 evolution, za katero pravijo pri G-1,da je najnovejši njihov dosežek le ni tako dobra kot so mi jo prehvalili. Sicer sem z zadevo kar zadovoljen še posebej po začetniških napakah,ki so jih odpravili. Poraba elektrike pa ostaja problem.

da ti niso avta predelali na elektriko ?

Hehe.....to bi blo super a? :D

Koliko let je star akumulator? Če je starejši od 4 let, moreš obvezno novega kupit. Ponavadi je kriv vedno aku in ne druga naprava kljub temu, da ti mogoče res porabi več toka sedaj, vendar glavni krivec je po moje še vedno aku, če je seveda starejši. Na servisu ti ga lahko kao zmerijo, vendar tisto sploh ne kaže dobro...barem na našem servis, ker so že 2x zluftali ;)

Ni mi pa nikakor jasno, če ti avto stoji 4 dni, se ti ne more aku spraznit, razen, če je z njim kaj zelo narobe ali ti pa sveti mogoče kaka lučka ali kak drug porabnik. To se je očetu 1x zgodilo, da mu luč v sredinskem predalu ni ugasnila, aku je bil slabši in seveda sledi spraznitev....

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Sr jul 04, 2012 5:55 pm

No pa sem tudi jaz prevozil svojih prvih 150km na plin. Sam ne občutim nikakršne spremembe pri vožnji, avto enako pelje.
Zadeva je lično zmontirana, predvsem je novejše stikalo veliko lepše od tistih ki sem jih videl na fotografijah. Edino takoj po prvem točenju, indikator ni kazal polnega temveč pol tanka, vendar se je po cca pol ure stvar zbrihtala in sedaj kaže prav.
Nekaj mi ni jasno, v Domžalah sem moral za tankanje ves čas tiščati zelen gumb, mislil sem da pač pritisneš in ko je polno samo ustavi. Ali sem narobe mislil ali naprava tam ne deluje pravilno?
LP Rutenka
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Sr jul 04, 2012 6:53 pm

Ves čas ga moraš tiščat.
Rezervoar je pa poln takrat ko se ti kar naenkrat številke za stankan plin (znesek) zelo počasi vrtijo... Postaja tankanja ne ustavi sama, kot se to zgodi pri bencinski ročki.

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Sr jul 04, 2012 6:57 pm

Ja saj drugega kot tiščat mi ni preostalo, sem si pač drugače predstavljal zadevo.
Mi je pa že pogled na znesek z računa polepšal dan. :D
lakom lačen hoče papico

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr jul 04, 2012 7:47 pm

Čisto enostavno: električar naj napako najde, jo odpravi, napiše poročilo in račun, G-1 pa ga plačajo. :lol:

Če napake ne znajo/morejo odpraviti pa napravo nazaj in vrnit šoude. Tako je to, ko te prepriča dobra komerciala ki ni podprta s tehničnimi dejstvi. Te indijanci že od vsega začetka prodajajo kup pol resnic in prirejenih dejstev. :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr jul 04, 2012 7:50 pm

rutenka je napisal/-a:No pa sem tudi jaz prevozil svojih prvih 150km na plin. Sam ne občutim nikakršne spremembe pri vožnji, avto enako pelje.
Zadeva je lično zmontirana, predvsem je novejše stikalo veliko lepše od tistih ki sem jih videl na fotografijah. Edino takoj po prvem točenju, indikator ni kazal polnega temveč pol tanka, vendar se je po cca pol ure stvar zbrihtala in sedaj kaže prav.
Nekaj mi ni jasno, v Domžalah sem moral za tankanje ves čas tiščati zelen gumb, mislil sem da pač pritisneš in ko je polno samo ustavi. Ali sem narobe mislil ali naprava tam ne deluje pravilno?
LP Rutenka

Ravno v Domžalah sem videl modela ki je imel narejeno napravico: dva magneta povezana z ploščico pleha. Zadevo je nataknil čez gumb, magneta sta se prijela, on pa roke v žep in počakal na poln tank :shock:

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Sr jul 04, 2012 9:01 pm

iziboy je napisal/-a:
rutenka je napisal/-a:No pa sem tudi jaz prevozil svojih prvih 150km na plin. Sam ne občutim nikakršne spremembe pri vožnji, avto enako pelje.
LP Rutenka

Ravno v Domžalah sem videl modela ki je imel narejeno napravico: dva magneta povezana z ploščico pleha. Zadevo je nataknil čez gumb, magneta sta se prijela, on pa roke v žep in počakal na poln tank :shock:

To bi jaz tudi rabil :D Zadeva se deifinitivno polni prepočasi in to varnostno stikalo je brez vezno.

Na hrvaškem imajo čisto drugačne sisteme. Tankal sem na petrolu, kjer imajo pač en gumb , kateri ima ON/OFF pozicijo in je to to, nič ni treba držati. Na drugi benzinski, mislim da INA imajo pa starejši sistem, pri kateri moreš eno ročko potegnit v stran (podobno kot pri avtomatu na srečo) in nato obrnit še en gumb, na katerem sploh ni označeno kako more bit obrnjen.
Drugače pa sam sploh ne smeš plina tankat, vedno pride prodajalec in tam zraven stoji, dokler ni natočeno...

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr jul 04, 2012 9:24 pm

Jst vedno sam tankam plin nikoli noben ne pride. Še takrat v prvo k nisem znal mi skoraj niso hoteli pomagat...

celinko
Nov uporabnik

Napisal/-a celinko Če jul 05, 2012 7:13 pm

Sem bi danes pri avtoelektričarju ki je ugotovil da mi jemlje tok plinska naprava in to cca 700 miliamperov. Kaj zdaj to pomeni točno ne vem sklepam pa da mi to prazni akumulator. Stalni tok je vezan direkt na plus klemo, katerega smo vzeli dol, ga premestili na drug plus, ki je sicer začasna rešitev. Vsaj do takrat ko se bo komu na G-1 uspelo javit ter pogovorit o zadevi. Do takrat mi plin deluje ravno obratno kot vam, tako da ga moram stalno ko ponovno vžgem avto sam fizično na gumb vključiti.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe jul 06, 2012 6:46 am

celinko je napisal/-a:Sem bi danes pri avtoelektričarju ki je ugotovil da mi jemlje tok plinska naprava in to cca 700 miliamperov. Kaj zdaj to pomeni točno ne vem sklepam pa da mi to prazni akumulator. Stalni tok je vezan direkt na plus klemo, katerega smo vzeli dol, ga premestili na drug plus, ki je sicer začasna rešitev. Vsaj do takrat ko se bo komu na G-1 uspelo javit ter pogovorit o zadevi. Do takrat mi plin deluje ravno obratno kot vam, tako da ga moram stalno ko ponovno vžgem avto sam fizično na gumb vključiti.

Najbrž so ti začasno vezali napajanje plina na kontakt +, kar sicer ni prav, ampak je najboljša rešitev ta trenutek. Poraba kot jo omenjaš je precej prevelika in seveda ti spuca akku. Najbrž je fuč računalnik od plina, zato ti pije toliko elektrike.

Nikolaj73
Nov uporabnik

Napisal/-a Nikolaj73 So jul 07, 2012 8:19 am

Zdravo pubeci,

slišal sem, da za moj avto Peugeot 308 1.6 16 V (letnik 01/2011) ne obstajajo LPG svečke.. a veste vi kaj o tem?

Trenutno sem naredo z Zavolijem 7.000 km... načeloma zadovoljen.. samo avto mi cuka pri 1800-2000 obratih.. rad bi zamenjal še svečke.

Pri 10.000 km bom naredo konkretno računico in vam javim svojo statistiko stroškov. :-)

medo73
Nov uporabnik

Napisal/-a medo73 So jul 07, 2012 9:34 am

Sam imam zavoli sistem in nisem zadovoljen ,tudi meni je avto cukal samo po nekajkratnih obiskih pri monterju mu je nekako uspelo nastaviti sistem imam pa veliko porabo cca 20 % več. Za Plineks se jaz nikoli več ne odločim niti pod razno ,ker na začetku so mi obljubljali isto porabo večjo moč originalni sistem itd dalje. Po pritožbi glede porabe in montaže , rezervarček za mazanje ventilov so mi pritrdili kar z vezicami na kable (ne moreš verjet) in to za 1400€ . Pač sem jim nasedel . Glede njihove originalne montaže sem pa ugotovil ,da imajo isti sistem za vsa vozila tko da ni čudno glede cukanja in porabe , bojim se pa kaj bo zima prinesla ,ker pri meni ko avto ni ogret pri preklopu na plin crkuje pri prostem teku. Vsem bralcem želim čim več poceni kilometrov in stran od gospodov iz Plineksa .

brs
Novinec

Napisal/-a brs So jul 07, 2012 11:01 am

Jaz imam tudi Zavoli sistem, 26000 kilometrov sem prevozil.
Nisem ga vgradil pri Plineksu.
Normalno je, da je poraba plina večja 20% od porabe bencina, tudi pri meni je tako.
Resne spletne strani navajajo od 15% do 25% večjo porabo. (http://www.lpgautogas.net/autogas-verbrauch.html)
Drugo je pa to, kar ti "obljubljajo" določeni vgrajevalci pri nas.
Meni nič ne cuka, nimam nobenih težav in zaenkrat sem zadovoljen.

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

Napisal/-a m1975 So jul 07, 2012 12:07 pm

A kdo ve zanesljivo povedati kje je zadnja lpg pumpa na hrvaski avtocesti (pa ce je odprto tudi ponoci) do zadnjega izvoza ki je trenutno mislim da Ravče (ce se gre preko drvenik-sucuraja na hvar)

Ali pa ce kdo ve ce je slucajno kaksna na otoku hvaru, ceprav dvomim. Sem pa nasel tukaj da omenjajo lpg. Ampak mogoče to ni za avte
http://www.noonsite.com/Countries/Croatia/HvarIsland

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike So jul 07, 2012 12:58 pm

m1975 je napisal/-a:A kdo ve zanesljivo povedati kje je zadnja lpg pumpa na hrvaski avtocesti (pa ce je odprto tudi ponoci) do zadnjega izvoza ki je trenutno mislim da Ravče (ce se gre preko drvenik-sucuraja na hvar)

Ali pa ce kdo ve ce je slucajno kaksna na otoku hvaru, ceprav dvomim. Sem pa nasel tukaj da omenjajo lpg. Ampak mogoče to ni za avte
http://www.noonsite.com/Countries/Croatia/HvarIsland

Koliko mi spomin nese imaš od Zg do Splita na 30-40km bencin pumbe z plinom (dalje od splita ne vem). Če imaš gps si naloži poi točke:

http://www.gps-data-team.com/poi/croati ... as-HR.html

Je pa tudi napisano kje so. 12 strani. Prijetno branje. :lol: Še petrolove pumpe v sloveniji in Hrvaški za lpg:

http://www.petrol.si/bencinski-servisi/zemljevid/
http://www.petrol.hr/karta/spisak

medo73 je napisal/-a: pri meni ko avto ni ogret pri preklopu na plin crkuje pri prostem teku. .

Posledica slabo nastavljenega plinskega računalnika. Enako je bilo pri mojem bratu, vendar je njemu crkoval, ko se je avto zagrel. Sedaj so mu na novo nastavili elektroniko in avto deluje, kot mora. Da je poraba do 20% višja in nižja moč motorja je pa popolnoma normalno. Kot je že predebatirano. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka So jul 07, 2012 7:44 pm

Ko smo že pri pumpah, sedaj se odpira novo točilno mesto LPG na Petrol servisu Vrtojba JUG, za tiste ki niste iz naših koncev, to je prva pumpa ob vstopu iz Italije v Slovenijo na MMP Vrtojba.
Pa upam da kmalu dokončajo pumpi na počivališču Mlake ( Vipava ), tam bo tudi LPG.
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Po jul 09, 2012 8:48 am

Kako se pa nastavlja plinski računalnik? Preko kabla se priklopi direkt na njega? Ker je moj tako skrit, da ga še dozdaj nisem mogel odkrit ;)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po jul 09, 2012 9:54 am

MasTTer je napisal/-a:Kako se pa nastavlja plinski računalnik? Preko kabla se priklopi direkt na njega? Ker je moj tako skrit, da ga še dozdaj nisem mogel odkrit ;)

Jeste. Priklopi plinski ecu direktno na računalnik in nastavlja. Pri meni ima ecu na spodnji strani priklop, zgleda, kot obd2.
"this is so euro its asian" by Sam B.

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 To jul 10, 2012 8:02 pm

No, ne glede na vse, sem se tudi sam odločil vgradit avtoplin v svoj avto.

Prebiral sem forum več dni in prišel do zaključka, da je navsezadnje vseeno kateri sistem vgradim(od proizvajalca) ker eni pač nek sistem hvalijo, drugi pa ne in če bi sedaj delal statistiko proti in za, ne bi nikamor prišel.

Odločil sem se da bom vgradil sistem od plineksa-PE Koper. Slišal sem da z njimi ni težav, pa kakorkoli-servis imam blizu. Cena vgradnje : 1250 €. Moj avto popije 7 l na 100 km, prevozim pa tam okoli 15-20000 km letno. Tudi če se mi investicija ne povrne ravno v enem letu-avto bom namreč vozil še veliko let. Vzel sem teh 12500 € investicije kot depozit, z obrestno mero 50 %. Namreč prihranka na leto bom imel okoli 600 €, kar je polovica investicije.

Kar se tiče problemov z obljubami glede porabe plina-da presega samo par procentov, je dobro vedeti in si bom vse to tudi zabeležil in imam tudi njihov email v katerem to zatrjujejo. Če bodo kakršnakoli odstopanja me ne skrbi, ker imam sklenjeno pravno zaščito in bom uredil vse težave preko sodišča če bo treba.

Ne bom trdil, vendar iz prebranega vidim da se porava plna res poveča, v primerjavi z bencinom, in je za to prihranek manjši, vendar pa: cena bencina v italiji znaša 1,8 €, cena avtoplina v italiji pa 0,774 €. Zakaj si ne bi privoščil eno turo do Rima? Prihranek je tako ob povečani porabi 10 % celih 100 € ( za 1400 km). In če gremo v štirih, znaša strošek goriva na osebo samo 25 €.
Hočem reči, da poleg prihranka v Sloveniji, je dobro tudi gledat, prihranek v tujini, kjer vedno tankamo plin in posledično lahko gremo kam v lastni režiji, še posebno na dolge relacije. In na račun večje razlike v tujini plin/bencin, prihranimo še več. No ok. Nisem upošteval manjšega prihranka na dolge relacije, ker bi lahko preden gremo recimo v italijo, natankali poln rezervar cenejšega bencina, za cca 500 km.

Če dodam še manjšo obrabo katalizatorja, katerega strošek novega je za moj avto okoli 250 €.

Ne me držat za napisano, ker nimam še vgrajenega avtoplina in ne morem vedeti, dejanskega stanja. Če sem se pa kaj zmotil, kr navalite :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov