Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a ban Pe maj 18, 2012 9:28 am

X-Hair je napisal/-a:Zmagovalec meseca maja v naši Zali.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... _1Q8PO6ZrE

O madona, ta res ni normalen. Sicer ne vidm tablce sam zgleda da ni naš.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe maj 18, 2012 9:29 am

Pa to moraš bit nabasan, da kaj takega narediš... pa še avto mu je prišel nasproti, pa ni niti trznil.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe maj 18, 2012 9:31 am

Tole je že zmagovalec leta
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe maj 18, 2012 6:21 pm

Js bom tud začeu snemat... Včeraj se je en I-d-i-o-t na obvoznici, pred razcepom Zadobrova, v smeri MB/NM sred gužve (15:30) ustavil na prehitevalnem, skočil iz avta in mirno hodil proti prometu - mu je očitno nekaj padlo... :roll:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 18, 2012 11:07 pm

gecco je napisal/-a:

Tole je že zmagovalec leta

No ja, dejansko je v tem primeru vsaj nekaj maneverskega prostora za reševanje situacije, ki bi jo ta i**** lahko zakuhal. Ko vidiš tipa s par sopotniki prehitevat strnjeno kolono v (hitrem) nepreglednem ovinku, kjer nasproti ni noben problem pripeljat 100 in več, potem res samo moliš, da ne bo nobenega, ker bi bilo takoj par avtov na kupu... vglavnem preveč sem že videl, da bi lahko tega iz posnetka kronal za zmagovalca leta ;)

Danes... pred mano dva avtomobila, dam žmigavec, zapeljem na levi pas in pospešujem, tip s staro pando tik pred mano najprej zapelje na sredino ceste, začnem trobit, gre levo prehitevat... če nebi bremzal, bi ga lansiral direkt na njivo. Za zahvalo, ker moram pazit na njegovo življenje, sem dobil še pozdrav s sredincem, ko se je nekako spravil mimo tistega avta in sem ga prehitel...

Pozneje v Metliki proti Črnomlju vozim za enim 40km/h, ok ma še otroka zraven, bliža se prostor za prehitet, ni problema. Tabla za konec naselja, on čisto minimalno pospešuje, jaz še vedno na razdalji. Ko se začne odpirat dolg pregleden del ceste in se postopoma približujem, začne pospeševat, grem mimo že z "lepo" hitrostjo in vidim, da ne vozi bistveno počasneje za mano, šele ko sem res pošteno pritisnil, je občutno zaostal. Iz firbca po slabem kilometru začnem vozit res počasi in spremljam ogledala, v par minutah se mi ni niti malo približal, se pravi, da se je spet konkretno jajcal...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So maj 19, 2012 4:34 pm

Ravno delam izpit in imam vprašanje... a dejansko, ko vidite avtošolo, jo izsilite, ker si mislite "Itak bo inštruktor zavrl" ali kaj (to največ opažam v krožiščih)? Mi se zdi, da se avtošole veliko bolj izsiljuje, kot ostale avte (v katerih sem zaenkrat ko sovoznik).

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce So maj 19, 2012 4:55 pm

Po eni strani imaš prav, ker večina voznikov misli, da se avtošole ''jajcajo'', delajo kolone in nihče noče vozit za njimi.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po maj 21, 2012 10:33 am

No saj v večini jajcajo in delajo kolone, ampak jih ne izsiljujem, kot tudi ne nobenega drugega.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 21, 2012 11:04 am

V bistvu se pri nas izsiljuje vse, ki (stereotipno) delujejo počasni, tudi pred 40 tonski tovornjak se ni problem nasrat, da mora bremzat na mrtvo in se potem seveda jajcat pred njim. Ponavadi je tako, da se najprej malenkost spelje, ustavi, počaka, da se to "počasno" vozilo čim bolj približa in potem po polžje spelje pred njega. Če se pa "počasni" slučajno odloči prehitevat, je treba začet pritiskat tako, da se opazno kadi iz auspuha. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po maj 21, 2012 11:35 am

~toMmy~ je napisal/-a:V bistvu se pri nas izsiljuje vse, ki (stereotipno) delujejo počasni, tudi pred 40 tonski tovornjak se ni problem nasrat, da mora bremzat na mrtvo in se potem seveda jajcat pred njim. Ponavadi je tako, da se najprej malenkost spelje, ustavi, počaka, da se to "počasno" vozilo čim bolj približa in potem po polžje spelje pred njega. Če se pa "počasni" slučajno odloči prehitevat, je treba začet pritiskat tako, da se opazno kadi iz auspuha. ;)

Si ti siguren, da se voziš po Sloveniji in ne Romuniji? :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 21, 2012 1:07 pm

DragonForce je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:V bistvu se pri nas izsiljuje vse, ki (stereotipno) delujejo počasni, tudi pred 40 tonski tovornjak se ni problem nasrat, da mora bremzat na mrtvo in se potem seveda jajcat pred njim. Ponavadi je tako, da se najprej malenkost spelje, ustavi, počaka, da se to "počasno" vozilo čim bolj približa in potem po polžje spelje pred njega. Če se pa "počasni" slučajno odloči prehitevat, je treba začet pritiskat tako, da se opazno kadi iz auspuha. ;)

Si ti siguren, da se voziš po Sloveniji in ne Romuniji? :)

Zaenkrat sem kar prepričan v to! :D Pa točno to se dogaja, najprej cuknejo, da bi se vključili na glavno cesto, potem zabremzajo, še malo premislijo in zapeljejo pred tebe, ko je že res prepozno, potem pa jajcanje. Če si s čim "počasnim", recimo (malo starejšim ali pa niti ne) kombijem, potem ti toliko večji procent ljudi to dela.

Pa včeraj spet podoben primer kot v petek, spet en talent vozil 30 km/h in ni reagiral na to, da sem se prisiljen jacat za njim, moj levi žmigavec je pa v njem povzročil podobno "paniko", kot pri F1 vozniku, ko se umakne safety car.
Slika

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po maj 21, 2012 6:14 pm

Upam, da mi je oproščeno ker šele delam izpit, da dajem tako vprašanje: ali se je rdeči avtomobil ustavil na pravilnem mestu, v kolikor z njegove strani prihaja avtomobil, ki je na prednosti cesti? Ali bi se moral rdeči avtomobil vstaviti pred črto (trikotniki) ali na vidnem mestu? (ob predpostavki, da veljajo narisani prometni znaki (obvezna smer levo in križišče s prednostno cesto)
Priponke
Brez naslova.png
Brez naslova.png (11.47 KiB) Videno 1259 krat

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po maj 21, 2012 6:16 pm

Looool. A se pogovarjamo po omejitvah? :twisted: Aja 30km/h...OK. =P

Vračanje ob 23.30 proti domu. Še kar je prišlo nasproti je bilo narobe. :roll: Eden z dolgimi lučmi in drugi je posekal v 3pm. Pa sej to, da je videl moje luči, pustmo stat, pa da ma v tistem ovinku ogledalo, tudi pustmo stat. Sem imel 100% izkupiček. Še sreča, da se piše kazni na preglednih ravninah, kjer ni nobenega, da bi ga lahko ogrožal. Vse za varnost :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=An1F0kUC ... r_embedded
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po maj 21, 2012 6:50 pm

hahehihoh je napisal/-a:Upam, da mi je oproščeno ker šele delam izpit, da dajem tako vprašanje: ali se je rdeči avtomobil ustavil na pravilnem mestu, v kolikor z njegove strani prihaja avtomobil, ki je na prednosti cesti? Ali bi se moral rdeči avtomobil vstaviti pred črto (trikotniki) ali na vidnem mestu? (ob predpostavki, da veljajo narisani prometni znaki (obvezna smer levo in križišče s prednostno cesto)

Ne, ker če je znak za križišče s prednostno cesto nadaljuješ do točke, kjer imaš pregled na situacijo in po potrebi tam ustaviš ali nadaljuješ, če je prednostna cesta prazna. Edino pri tem moraš pazit, da ne oviraš morebitnih pešcev v trenutku približevanja križišču.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po maj 21, 2012 7:27 pm

BBoss je napisal/-a:
hahehihoh je napisal/-a:Upam, da mi je oproščeno ker šele delam izpit, da dajem tako vprašanje: ali se je rdeči avtomobil ustavil na pravilnem mestu, v kolikor z njegove strani prihaja avtomobil, ki je na prednosti cesti? Ali bi se moral rdeči avtomobil vstaviti pred črto (trikotniki) ali na vidnem mestu? (ob predpostavki, da veljajo narisani prometni znaki (obvezna smer levo in križišče s prednostno cesto)

Ne, ker če je znak za križišče s prednostno cesto nadaljuješ do točke, kjer imaš pregled na situacijo in po potrebi tam ustaviš ali nadaljuješ, če je prednostna cesta prazna. Edino pri tem moraš pazit, da ne oviraš morebitnih pešcev v trenutku približevanja križišču.

Enako pravi inštruktor. Me pa moti, da na eni izmed strani piše tako:
Prekinjena široka prečna črta (V-10) označuje mesto, na katerem mora voznik ustaviti vozilo, če je potrebno, da pusti mimo vozila, ki vozijo po prednostni cesti. Pred črto je lahko zaznamovan opozorilni trikotnik.
Namesto prekinjene široke prečne črte se lahko nadomesti s trikotniki z vrhom, obrnjenim proti vozilu.

vir: http://www.tecajcpp.com/cpp/oznacbe.php

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 21, 2012 7:40 pm

X-Hair je napisal/-a:Looool. A se pogovarjamo po omejitvah? :twisted: Aja 30km/h...OK. =P

Vračanje ob 23.30 proti domu. Še kar je prišlo nasproti je bilo narobe. :roll: Eden z dolgimi lučmi in drugi je posekal v 3pm. Pa sej to, da je videl moje luči, pustmo stat, pa da ma v tistem ovinku ogledalo, tudi pustmo stat. Sem imel 100% izkupiček. Še sreča, da se piše kazni na preglednih ravninah, kjer ni nobenega, da bi ga lahko ogrožal. Vse za varnost :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=An1F0kUC ... r_embedded

A si opazil pri drugem primeru ogroomne črte od zaviranja na cesti? Zgleda, da nisi edini, ki je moral reševati situacije, ko drugi sekajo ovinek oops :huh:

Meni je šel v nedeljo proti večeru eden i**** z Alfo 159 karavan, rdeče barve, reg. LJ FN z ljubljanskim grbom (ostalo si nisem zapomnil, pozna kdo mogoče?) v popolnoma nepreglednem S ovinku prehitevati v škarje. Samo zahvaljujoč svoji dobri reakciji (in pomoči od višje sile) sem se uspel z avtom brez ABS-a in s prikolico najprej izognit njemu, nato pa še rešiti sebe pred 99% izletom čez bankino na streho po strmini navzdol :huh:

On je seveda nadaljeval svojo pot naprej, prav tako tudi 2 avtomobila za njim. Potem pa v črni kroniki beremo "zaradi divjanja in neprilagojene hitrosti zletel s ceste v smrt" :huh:
A upam se trditi, da je vsaj v pol teh primerih za nesrečo kriv nekdo drug, ki je potem pobegnil. :/:o:/

Podobno situacijo je imel tudi znanec, kateremu sta tudi ponoči v ovinku pridivjala nasproti dva avta vzporedno eden zraven drugega. On pa je (da bi preprečil čelni trk) zavil s ceste in pristal med drevesi, hvala bogu in varnemu avtu brez telesnih poškodb.

In kakor opažam je takih dejanj vsak dan več, kot da ljudem sploh ni mar za svoja in življenja drugih :roll:

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po maj 21, 2012 7:43 pm

hahehihoh je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

Enako pravi inštruktor. Me pa moti, da na eni izmed strani piše tako:
Prekinjena široka prečna črta (V-10) označuje mesto, na katerem mora voznik ustaviti vozilo, če je potrebno, da pusti mimo vozila, ki vozijo po prednostni cesti. Pred črto je lahko zaznamovan opozorilni trikotnik.
Namesto prekinjene široke prečne črte se lahko nadomesti s trikotniki z vrhom, obrnjenim proti vozilu.

vir: http://www.tecajcpp.com/cpp/oznacbe.php

Če ti inštruktor tako reče, bi zdrav razum reku, da upoštevaš to kar ti reče :) Pa ne kompliciraj si življenja bolj kot je potrebno ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po maj 21, 2012 7:52 pm

"Prekinjena široka prečna črta" ni tisto, kar si ti narisal; tisto je prehod za pešce. Če prihajajo pešci (ali kolesarji), se ustaviš pred prehodom, če jih ni, pa (po potrebi) na prehodu. Tvoja "prekinjena široka prečna črta" je v kakšnem drugačnem primeru, tu je ni. P š p črta je ponavadi na meji s prednostno (rob le-te) in ne prej.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr maj 23, 2012 9:39 am

peroRS je napisal/-a:A si opazil pri drugem primeru ogroomne črte od zaviranja na cesti? Zgleda, da nisi edini, ki je moral reševati situacije, ko drugi sekajo ovinek oops :huh:

Vsekakor. Sem se že nekaj 1000x peljal tukaj mimo. In to kljub temu, da je tam ogledalo, vidiš črte od blokiranja. Potem veš kolk mamo v pizdi kulturo. Razen če ljudje ne vejo za tisto ogledalo ali pa ga ne znajo uporabljat. Tudi možno. :huh: In 500m naprej od tega ogledala v smeri Tolmina, je situacija podobna. Ovinek je bil pa tudi že posut z vpojnimi sredstvi. 2x v pol leta. Kako je prišlo do nesreče? Ja pomoje ne rabiš neke ultra znastvene šole za tole ugotoviti. Se srečujem vsakodnevno s takimi. Ampak glavno, da se meri na mestih kjer nima nobene veze z ničemer kot samo s tem, da se ti pelješ namesto 50, 70. Vse za varnost. :mrgreen:

Mam spet dva primera, ko sta se šla orožne vaje na ravnini, ko vidiš daleč kolikor ti nese oko. :roll: To moreš bit butl na kvadrat, da še verjameš tem zgodbicam po TV, katere so za v butale.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 23, 2012 2:45 pm

Eh tista ogledala so nekaterim očitno bolj za okras. Pred par tedni sem vozil po glavni cesti in videl v ogledalu, da nekdo čaka na stranski. Najprej sem mislil, da bo speljal, ker sem bil še dokaj daleč, pa nič od tega, ok. Ko sem prihajal bližje, sem točno slutil, kaj se bo zgodilo, speljal je direktno pred oz. skoraj v mene! :roll: Pa da ne bi kdo dvomil v preglednost tistega ogledala, tam se vključujem vsak drugi dan s kombijem, jaz sem celo iz glavne ceste videl, da je speljal in pravočasno bremzal in trobil...
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov