KlemenP je napisal/-a:asfalt je napisal/-a:na obvoznici je seveda omejitev hitrosti 60Kmh pa mislite,da večina upošteva? Pa kaj še..usi terajo,kot da so nepismeni in ne poznajo številke 60.Tera se tud 100kmh al pa še več
Te omejitve sicer ne razumem, če so delavci na čestišču še nekako, drugače pa res nevem zakaj bi blo potrebno it 60kmh, kakšen naj bi bil razlog za to omejitvijo, če je cesta povsem normalno vozna. Pa ne me narobe razumet upoštevam pravila in vozim bolj kot penzionist kukr norc ampak določene stvari se mi zdijo pa res rahlo nesmiselne

Zato ker: (poleg asfaltovega posta)
- se iz 130 spusti omejitev na 80 in nato pred zožanjem na 60.. če bi se vsi držali bi zadrga na koncu lepo stekla. Ampak pri nas to ni možno, ker vsi gonijo dokonca 130, kje je 60 tabla pa zmanjšajo na kvečjemu 100
- ponavadi je treba prečkat na drugo stran AC in je za veliko naših nesposobnih voznikov ravno 60 normalna hitrost, da koga ne odnese totalno iz ovinka
- se potem, ko si na nasprotni strani AC in se voziš v eni koloni preveč zgoščeni, nasproti ti vozijo seveda drugi, se omejitev postavi na 80 (včasih, včasih je vseskozi 60) in vsi tam pičijo seveda 80-100, nato pa je potrebno nazaj na svojo stran AC kjer je tik pred tem tabla ponovno 60. Tam vsi zavirajo in se dela kolona, ki na koncu privede do tega da je še pri prvi alineji zastoj zarad tega
- ni prijetno, ko delaš in ti mimo padajo z veliko večjo hitrostjo od dovoljene. Ko sem delal v Trojanskih in štajerskih predorih smo imeli postavljeno omejitev 60. Mimo pa padajo vsi od prvega do zadnjega z 90 za tovornjake in 100+ za osebna vozila. OB DEŽJU! in ko vsi firbcajo vemo kam lahko to privede.
Sem pa že 2x skoraj povozil DARSovca, ki je stal sredi voznega pasu in gledal v tla

PONOČI! edino opozorilo je bilo njegovo vozilo na odstavnem (ob njem in ne par metrov pred njim) s puščico, da se moreš držat levo (zdaj si pa misli, mogoče stoji za pokvarjenim vozilom na odstavnem, mogoče se počasi vozi in je na ogledu ceste). Vse pričakuješ, samo neosvetljenega darsovca ne, ki te zapovrh še gleda in čaka če ga boš pri 130 obvozil