Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a _furby_ Pe maj 25, 2012 7:49 am

en kaliber je danes zamalo naredu cel kazin v dekanskem predoru. :noro
jaz vozim lepo za yarisom, ko se ta odloci da bo sel prehitevat en avto. lepo zmigavec in se da na prehitevalni pas. v tistem momentu je po prehitevalnem priletel en ... z rdeco crno alfo gt (sigurno z ene 180, glede na to da je zablokiral in pustu kr posteno dolge spure za sabo) in itak ni uspel dovolj upocasnit. na polno je pokosil yarisa. ko sem zastekal za kaj se gre, je bil yaris ze 100m nizje po predoru :shock:
turbo inside

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe maj 25, 2012 9:24 am

_furby_ je napisal/-a:en kaliber je danes zamalo naredu cel kazin v dekanskem predoru. :noro
jaz vozim lepo za yarisom, ko se ta odloci da bo sel prehitevat en avto. lepo zmigavec in se da na prehitevalni pas. v tistem momentu je po prehitevalnem priletel en ... z rdeco crno alfo gt (sigurno z ene 180, glede na to da je zablokiral in pustu kr posteno dolge spure za sabo) in itak ni uspel dovolj upocasnit. na polno je pokosil yarisa. ko sem zastekal za kaj se gre, je bil yaris ze 100m nizje po predoru :shock:

...lepo da žmigavec in se da na prehitevalnega brez da bi pogledal v vzvratno ogledalo... - tako je pavilna definicija

Ne razumem pa kako je Alfa pustila špure, če ima pa ABS :?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe maj 25, 2012 9:34 am

BBoss je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:en kaliber je danes zamalo naredu cel kazin v dekanskem predoru. :noro

...lepo da žmigavec in se da na prehitevalnega brez da bi pogledal v vzvratno ogledalo... - tako je pavilna definicija

predor gre v desni ovinek. meni se je tip pojavu kar naenkrat v ogledalu, uni spredaj pa... sicer pa tako kot je pripeljal, se sreca da smo vsi zivi prisli ven. nimas kaj po tunelu vozit 180 v jutranji prometni konici :x

ima ABS, vprasanje pa ce je delal ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe maj 25, 2012 9:47 am

BBoss je napisal/-a:Ne razumem pa kako je Alfa pustila špure, če ima pa ABS :?
Mogoče zato, ker je kakšna taka makina frankensteinovsko sestavljena iz par različnih primerkov, kupljena pa pri zaupanja vrednem podjetju Šeki-Zuki Dabest-auto d.o.o., z natanko 90.000 km in pravkar opravljenim generalnim servisom ter frišno servisno knjižico, iz katere se jasno vidi, da so bili posegi opravljeni v resni servisni delavnici v Reggio Calabria - tako resni in odgovorni, da imajo med drugim, vsa leta standardizirano nabavo kulijev iste barve, za beleženje vseh vnosov v servisne knjižice pa je posebej zadolžen zaposleni, ki vestno poskrbi za enoten videz pisave in štampiljk.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe maj 25, 2012 10:09 am

_furby_ je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

predor gre v desni ovinek. meni se je tip pojavu kar naenkrat v ogledalu, uni spredaj pa... sicer pa tako kot je pripeljal, se sreca da smo vsi zivi prisli ven. nimas kaj po tunelu vozit 180 v jutranji prometni konici :x

ima ABS, vprasanje pa ce je delal ;)

Se strinjam, ampak ravno zaradi tega, ker nimaš vpliva na take izstrelke v predorih in relativno nepreglednih situacijah ne menjaš pasu, če ne vidiš dovolj dolge razdalje za sabo. Če se obnašaš vsaj malo samozaščitniško in imaš v glavi kakšen kolešček več kot enega lahko predvidiš, da bi eventuelno znalo priti do take situacije.

Da ne bo kdo slučajno zdele mislil, da zagovarjam divjanje ali pa omenjenega neprilagojenca z Alfo - sploh ne in verjetno se ne bi niti vmešal v tole debato ampak ravno danes na poti iz službe sem doživel dve taki izletavnaji na prehitevalni pas tik pred mano. V obeh primeri je šlo za vožnjo izza kamiona 90km/h nato pa tik pred mano, ki sem pripeljal dovoljenih 130km/h. V obeh primerih žmigavec in takoj ob prvem mižiku sta bila že na prehitevalnem pasu pol se pa znajdi - še dobro, da znam takele predvidet in da so refleksi še vedno v območju "zglednega" ampak kaj pa bi bilo, če bi bil malce zamišljen al pa flegmapišmevuhovski? :huh:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe maj 25, 2012 2:50 pm

stekam popolnoma. sicer zmigavc je ta v Yarisu prizgal ob pravem casu, pa tudi vozili smo okoli 110 km/h. sej pricakujes da bo kdo prisel z 130-140, ampak to danes je bilo pa res ze prevec in to ob 8ih zjutraj.
naj povdarim da sem tega moza z alfo ze dobil parkrat v skarje prehitevat itd. upajmo da bo zdej mir ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So maj 26, 2012 7:34 am

BBoss je napisal/-a:Da ne bo kdo slučajno zdele mislil, da zagovarjam divjanje ali pa omenjenega neprilagojenca z Alfo - sploh ne in verjetno se ne bi niti vmešal v tole debato ampak ravno danes na poti iz službe sem doživel dve taki izletavnaji na prehitevalni pas tik pred mano. V obeh primeri je šlo za vožnjo izza kamiona 90km/h nato pa tik pred mano, ki sem pripeljal dovoljenih 130km/h. V obeh primerih žmigavec in takoj ob prvem mižiku sta bila že na prehitevalnem pasu pol se pa znajdi - še dobro, da znam takele predvidet in da so refleksi še vedno v območju "zglednega" ampak kaj pa bi bilo, če bi bil malce zamišljen al pa flegmapišmevuhovski? :huh:

Začuda, da ni že 5 postvo, da zagovarjaš divjaka. Res se čudim. Sicer pa ja, treba je predvidevat, da lahko rešiš napako drugega. Če jaz tega nebi delal, me res zanima rezultat. Sploh se mi je predvidevanje resnično obrestovalo 1x, ko sem šel iz Solkana proti domu. :huh: Pa vsekakor me zanima, če je tista avto še v voznem stanju. :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So maj 26, 2012 5:38 pm

Ok predvidevat... saj tudi sam dostikrat kar računam na to, da bo kdo naredil kakšno bedarijo (in pogosto se "splača"), ampak če bi pa predvideval vse možne ekstreme, si ne bi upal speljat niti iz dvorišča...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Po jun 04, 2012 1:41 pm

~toMmy~ je napisal/-a:ampak če bi pa predvideval vse možne ekstreme, si ne bi upal speljat niti iz dvorišča...

In jaz mam kdaj že zelo čudne misli pred vstopom v desni ovinek. Pa vseskupaj vržeš čez rame in si rečeš, j*** ga, če ne postane vožnja en sam veliki stres oz. bolje da ne zapustiš dvorišča. :)
Prejšnji teden so bili dnevi grozni.

Tukaj so se najprej nekaj dirkal, ko je bilo pa dovolj prostora in pregledno, da bi se varno prehitelo, pa ne?
http://www.youtube.com/watch?v=Rr025E2F ... r_embedded

Eno sekanje se je pošlo, pri drugem se je malo zalomilo. Še kakšen pogoj bi se mu izpolnil, pa bi bilo. Upam, da ma šolo za naprej.
http://www.youtube.com/watch?v=Vij-bmL4 ... r_embedded

Ta se je k sreči ustavil. Tukaj je znak STOP vsekakor upravičeno.
http://www.youtube.com/watch?v=M5XqarFi ... r_embedded

Ta ne vem kaj je motovilil. Ma se mi zdi, da je mel še dodatno delo, poleg držanje volana.
http://www.youtube.com/watch?v=B5cGU5NG ... r_embedded

Najprej je treba tišča v rit. Res ne vem v čem je point. Mogoče sta, preden sem jih dohitel, kaj imela. Potem se posiljevalec končno odloči, da bo prehitel, mu pa drugi b**** pokaže, da nima kaj prehitevat. Pa mamo lahko mineštro, prov na hitro.
http://www.youtube.com/watch?v=RbkgEn7u ... r_embedded
SlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jun 04, 2012 5:53 pm

X-Hair je napisal/-a:Ta se je k sreči ustavil. Tukaj je znak STOP vsekakor upravičeno.

Po slabi izkušnji meni take situacije krepko dvignejo pritisk.

Večina čisto ignorira prednostno ceto in stop znake. Kar silijo na glavno. :huh:
Ko pa poči, policaji komaj čakajo, da tistemu, ki vozi po prednostni cesti napišejo naprtijo krivdo in napišejo kazen za "neprilagojeno hitrost" :bonk :roll:

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Pe jun 08, 2012 6:58 pm

peroRS je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Ta se je k sreči ustavil. Tukaj je znak STOP vsekakor upravičeno.

Po slabi izkušnji meni take situacije krepko dvignejo pritisk.

Večina čisto ignorira prednostno ceto in stop znake. Kar silijo na glavno. :huh:
Ko pa poči, policaji komaj čakajo, da tistemu, ki vozi po prednostni cesti napišejo naprtijo krivdo in napišejo kazen za "neprilagojeno hitrost" :bonk :roll:

Ja zanimivo to,da se v Lj.Stop znak sploh ne upošteva,ravno sedaj ko potekajo dela na Lj obvoznici pri Podutiku opažam,da je Stop znak pri vključevanju na izvozih voznikom španska vas.To ne upoštevajo ama nč,kr rinejo,ko ena teleta seveda brez žmigovcev(kar me razpizdi totalno,takšne malomarnosti ne prenesem) potem,ko so na obvoznici je seveda omejitev hitrosti 60Kmh pa mislite,da večina upošteva? Pa kaj še..usi terajo,kot da so nepismeni in ne poznajo številke 60.Tera se tud 100kmh al pa še več..Jaz tega res ne razumem,kako so znaki in pravila postala sama sebi namen.Da o ugasnjenih lučeh ne govorim...zakon ni stopil v veljavo včeraj a imaš še veliko ljudi,ki nimajo prižganih luči,ne razumem teh bebcev.Sprašujem se kje so policisti,kaj počnejo? Mislim,da bi bilo potrebno uvesti nove policijske enote oz.jih prerazporediti v civilna vozila in na tak način nadzorovati in kaznovati vse,ki ne upoštevajo pravil.
Divjake s cest !!!

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe jun 08, 2012 7:34 pm

asfalt je napisal/-a:na obvoznici je seveda omejitev hitrosti 60Kmh pa mislite,da večina upošteva? Pa kaj še..usi terajo,kot da so nepismeni in ne poznajo številke 60.Tera se tud 100kmh al pa še več

Te omejitve sicer ne razumem, če so delavci na čestišču še nekako, drugače pa res nevem zakaj bi blo potrebno it 60kmh, kakšen naj bi bil razlog za to omejitvijo, če je cesta povsem normalno vozna. Pa ne me narobe razumet upoštevam pravila in vozim bolj kot penzionist kukr norc ampak določene stvari se mi zdijo pa res rahlo nesmiselne :)

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Pe jun 08, 2012 8:18 pm

KlemenP je napisal/-a:
asfalt je napisal/-a:na obvoznici je seveda omejitev hitrosti 60Kmh pa mislite,da večina upošteva? Pa kaj še..usi terajo,kot da so nepismeni in ne poznajo številke 60.Tera se tud 100kmh al pa še več

Te omejitve sicer ne razumem, če so delavci na čestišču še nekako, drugače pa res nevem zakaj bi blo potrebno it 60kmh, kakšen naj bi bil razlog za to omejitvijo, če je cesta povsem normalno vozna. Pa ne me narobe razumet upoštevam pravila in vozim bolj kot penzionist kukr norc ampak določene stvari se mi zdijo pa res rahlo nesmiselne :)

Omejitev je zaradi vključevanja voznikov iz prilkjučkov na obvoznico in varnosti delavcev oz. pomojem,da se lažje vključujejo v promet.Sem prav gledal,ko sem jaz vozil 60 so se normalno vključevali v promet,ko pa je pred mano teral nek avto oz.več njih so pa vozniki na vključevalnem pasu čakali v koloni.To je pomoje tam smisel omejitve.Zdej razumem,da je ponoči manj prometa in omejitev 60 res ne bi bila preveč potrebna ampak pač,ne bodo zdaj zaradi tega imeli ubogi delavci še eno delo več s premikanjem znakov,že tako ali tako jih nadrejeni izkoriščajo do konca.Bomo že potrpeli,meni ni problem potrpet,če le s tem olajšam delo nekomu drugemu mogoče tudi na tak način,kot razmišljam.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe jun 08, 2012 8:49 pm

KlemenP je napisal/-a:

Zato ker: (poleg asfaltovega posta)

- se iz 130 spusti omejitev na 80 in nato pred zožanjem na 60.. če bi se vsi držali bi zadrga na koncu lepo stekla. Ampak pri nas to ni možno, ker vsi gonijo dokonca 130, kje je 60 tabla pa zmanjšajo na kvečjemu 100
- ponavadi je treba prečkat na drugo stran AC in je za veliko naših nesposobnih voznikov ravno 60 normalna hitrost, da koga ne odnese totalno iz ovinka
- se potem, ko si na nasprotni strani AC in se voziš v eni koloni preveč zgoščeni, nasproti ti vozijo seveda drugi, se omejitev postavi na 80 (včasih, včasih je vseskozi 60) in vsi tam pičijo seveda 80-100, nato pa je potrebno nazaj na svojo stran AC kjer je tik pred tem tabla ponovno 60. Tam vsi zavirajo in se dela kolona, ki na koncu privede do tega da je še pri prvi alineji zastoj zarad tega
- ni prijetno, ko delaš in ti mimo padajo z veliko večjo hitrostjo od dovoljene. Ko sem delal v Trojanskih in štajerskih predorih smo imeli postavljeno omejitev 60. Mimo pa padajo vsi od prvega do zadnjega z 90 za tovornjake in 100+ za osebna vozila. OB DEŽJU! in ko vsi firbcajo vemo kam lahko to privede.

Sem pa že 2x skoraj povozil DARSovca, ki je stal sredi voznega pasu in gledal v tla :shock: PONOČI! edino opozorilo je bilo njegovo vozilo na odstavnem (ob njem in ne par metrov pred njim) s puščico, da se moreš držat levo (zdaj si pa misli, mogoče stoji za pokvarjenim vozilom na odstavnem, mogoče se počasi vozi in je na ogledu ceste). Vse pričakuješ, samo neosvetljenega darsovca ne, ki te zapovrh še gleda in čaka če ga boš pri 130 obvozil :DDD

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jun 08, 2012 8:55 pm

Mene načeloma take omejitve ne motijo (seveda dokler se jih ne začne izkoriščat za postavljanje radarjev in kasiranje :roll: ).
Se da potrpet tistih nekaj kilometrov, samo da promet teče in se ne stoji.
Prav tako mi ni problem nekoga, ki se vključuje spustiti predse (malo upočasniš ter mu poblendaš). ;)

Bolj se mi zdi neumno, da ponekod znaki z omejitvami stojijo še več mesecev (ali celo let) po tistem ko so dela že zdavnaj končana :roll:

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP So jun 09, 2012 9:56 am

Doche je napisal/-a:Sem pa že 2x skoraj povozil DARSovca, ki je stal sredi voznega pasu in gledal v tla :shock: PONOČI! edino opozorilo je bilo njegovo vozilo na odstavnem (ob njem in ne par metrov pred njim) s puščico, da se moreš držat levo (zdaj si pa misli, mogoče stoji za pokvarjenim vozilom na odstavnem, mogoče se počasi vozi in je na ogledu ceste). Vse pričakuješ, samo neosvetljenega darsovca ne, ki te zapovrh še gleda in čaka če ga boš pri 130 obvozil :DDD

- ponavadi je treba prečkat na drugo stran AC in je za veliko naših nesposobnih voznikov ravno 60 normalna hitrost, da koga ne odnese totalno iz ovinka

No jst ga še nisem *potrka na les* :P

Pa ta 60 sem imel bolj v mislih pri delih na avtocesti kjer je treba prečkat na drugo stran AC.

Bolj kot ta omejitev 60 se mi zdijo neumni vozniki k se s 40 vključujejo na prometno avtocesto :D Zanč k sm se furu domov iz Olimja, pa se na Dramljah vključeval na AC za Ljubljano je bla pred mano ena gospa v Mercedesu A k se je kr ustavla, kukr da bi se iz stranske na glavno vključevala in mi ni blo čist nč jasn :D očitno je pospeševalni pas sam za okras :P

peroRS je napisal/-a:Bolj se mi zdi neumno, da ponekod znaki z omejitvami stojijo še več mesecev (ali celo let) po tistem ko so dela že zdavnaj končana :roll:

To je pa sploh razred zase...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr jun 13, 2012 3:12 pm

Ma vse čestitke tem nobelovim nagrajencem. Jaz bi jim dal kar kako nagrado, ker jim ni uspelo, da bi prišlo do naleta.

http://24ur.com/novice/crna-kronika/vid ... jenje.html
SlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jun 13, 2012 3:23 pm

X-Hair je napisal/-a:Ma vse čestitke tem nobelovim nagrajencem. Jaz bi jim dal kar kako nagrado, ker jim ni uspelo, da bi prišlo do naleta.

http://24ur.com/novice/crna-kronika/vid ... jenje.html

Globa za to 300€ :huh:
Pa j***m mater zakonu in tistim, ki so ga napisali.
Takim kretenom, ki se ustavljajo na sredi avtoceste bi bilo treba zapleniti avte in doživljenjsko odvzeti izpite!!!! :/:o:/ :/:o:/

Glavno, da se potem tistim, ki se nabijejo od zadaj napiše kazni za NEPRILAGOJENO HITROST! :roll:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr jun 13, 2012 3:33 pm

vceraj srecal telebana, ki sredi kolone skoci iz avta in zacne grozit, pa mlatu bi se rad sredi avtoceste itd. :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr jun 13, 2012 4:38 pm

_furby_ je napisal/-a:vceraj srecal telebana, ki sredi kolone skoci iz avta in zacne grozit, pa mlatu bi se rad sredi avtoceste itd. :mrgreen:

ma kaj je 2x za rečt? predstavljaj si da ti uleti šleper, ki se ne more ustavit. potem pa bi bil jok in stok kr bi bilo 20 mrtvih. vrli policaji pa bi strokovno ocenili, da je bila kriva neprilagojena hitrost. ma kje jih dobite vse te bedake...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov