Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr feb 11, 2009 6:56 pm

:pop: spet ene in iste stvari
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če feb 12, 2009 12:04 am

Prokarjon je napisal/-a:Ni vse kar je prepovedano zato tudi slabo...

Predno spet zacnes odkrivat "toplo vodo" se prosim osredotoci na tale skupek
tem: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=55015

Predvsem bi ti rad zgornji stavek malce popravil/dodal...

"Ni vse, kar je prepovedano zato tudi slabo"... vendar pa lahko ta "dobrota" slabo vpliva na denarnico.

... in ja, spet se ponavljamo x50 ...je ze?
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če feb 12, 2009 10:58 am

Mislim kar nekaj...

1. Dobro da si dodal vejico... zdaj je povsem drug pomen :idea:
2. Toplo vodo sem že odkril in nevem kje vidiš da jo "spet" odkrivam ... lapaš gluposti...
3. Ja v paraboli je drugačna žarnica, še sam jo imam doma, in je zato delno pokrita.
4. Čisto vredu razumem delovanje avt. nastavitve... popravi se enkrat na začetku in ob drugačni teži... to lahko narediš tudi na roke. V moji logiki ni avt. nast. nič drugega kot podpora lenobam, ki sami ne nastavljajo ko obtežijo avto...

Sicer se pa fino imejte še naprej na forumu... vidim, da napuh in slava premagata načelno bistvo foruma... sem točno vedel kaj bo...

LP

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če feb 12, 2009 11:06 am

Prokarjon je napisal/-a:Mislim kar nekaj...

1. Dobro da si dodal vejico... zdaj je povsem drug pomen :idea:
2. Toplo vodo sem že odkril in nevem kje vidiš da jo "spet" odkrivam ... lapaš gluposti...
3. Ja v paraboli je drugačna žarnica, še sam jo imam doma, in je zato delno pokrita.
4. Čisto vredu razumem delovanje avt. nastavitve... popravi se enkrat na začetku in ob drugačni teži... to lahko narediš tudi na roke. V moji logiki ni avt. nast. nič drugega kot podpora lenobam, ki sami ne nastavljajo ko obtežijo avto...

Sicer se pa fino imejte še naprej na forumu... vidim, da napuh in slava premagata načelno bistvo foruma... sem točno vedel kaj bo...

LP

ce pa ti haubo odpiras in nastavljas luci vsakic ko nalozis gajbo pira v prtljaznik ali ko zvecer odpeljes kolega iz zura domov potem sem pa jest res lenoba gnila, ja, priznam...

ps: podpora lenobam so tudi servo volan, elektricne sipe, centralno zaklepanje, da daljinskega niti ne omenjam itd itd...

:roll:

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če feb 12, 2009 11:35 am

juhica je napisal/-a:ce pa ti haubo odpiras in nastavljas luci vsakic ko nalozis gajbo pira v prtljaznik ali ko zvecer odpeljes kolega iz zura domov potem sem pa jest res lenoba gnila, ja, priznam...

ps: podpora lenobam so tudi servo volan, elektricne sipe, centralno zaklepanje, da daljinskega niti ne omenjam itd itd...

Res, samo še ta komentar oddam...

Samo da bi dokazal svoj prav, ha??!!??!?? Si že kdaj slišal za stikalo v kabini, katero dviguje in spušča luči na 5 različnih stopenj?!?? ...očitno ne...

LP in lep dan vsem!

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če feb 12, 2009 11:42 am

Prokarjon je napisal/-a:Res, samo še ta komentar oddam...

Samo da bi dokazal svoj prav, ha??!!??!?? Si že kdaj slišal za stikalo v kabini, katero dviguje in spušča luči na 5 različnih stopenj?!?? ...očitno ne...

LP in lep dan vsem!

stikalo v kabini je podpora lenobam... kva ti ni jasn? glih tko k avtomatska nastavitev. taprau dec gre ven, haubo dvigne pa nastav luci.

ps: se moj zadnji odgovor na tvoje zablode. zacel si debato s tole trditvijo: "sem ravno opazoval pri sosedovem accordu in luči poravna samo na štartu ko ga vžgeš... od tam naprej so skos enako visoke... tako da tale avt. nastavitev višine je bolj larifari... "

CR17
Nov uporabnik

Napisal/-a CR17 Če feb 12, 2009 2:44 pm

Zdej tko imam Audi A4 2004 letnik in sicer mislm da ima leče in zdej razmišlam da bi dau notr xenon kit 4300k samo pismo nimam niti avtomatske nastavitve žarometov pa tud pranja nimam, imam pa ročno nastavljanje... a bo to ful problem? =)

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če feb 12, 2009 3:35 pm

CR17 je napisal/-a:Zdej tko imam Audi A4 2004 letnik in sicer mislm da ima leče in zdej razmišlam da bi dau notr xenon kit 4300k samo pismo nimam niti avtomatske nastavitve žarometov pa tud pranja nimam, imam pa ročno nastavljanje... a bo to ful problem? =)

Za nasproti vozeče ne bo nobenega problema če boš redno pral žaromete pred vožnjo in normalno nastavil višino snopa... druga zgodba pa je z policaji... če se bo hotel zapičit lahko napiše kazen...

Sicer pa naj najprej popakirajo tovornjakarje ki zadnje čase na veliko serjejo z navadnimi lučmi in 8000K in več kiti...

CR17
Nov uporabnik

Napisal/-a CR17 Če feb 12, 2009 4:55 pm

Prokarjon je napisal/-a:
CR17 je napisal/-a:Zdej tko imam Audi A4 2004 letnik in sicer mislm da ima leče in zdej razmišlam da bi dau notr xenon kit 4300k samo pismo nimam niti avtomatske nastavitve žarometov pa tud pranja nimam, imam pa ročno nastavljanje... a bo to ful problem? =)

Za nasproti vozeče ne bo nobenega problema če boš redno pral žaromete pred vožnjo in normalno nastavil višino snopa... druga zgodba pa je z policaji... če se bo hotel zapičit lahko napiše kazen...

Sicer pa naj najprej popakirajo tovornjakarje ki zadnje čase na veliko serjejo z navadnimi lučmi in 8000K in več kiti...

ubistvu tm k mam ročno nastavitev imam skoz na 0 in nikoli ne premikam...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če feb 12, 2009 5:16 pm

CR17 je napisal/-a:
Prokarjon je napisal/-a:

ubistvu tm k mam ročno nastavitev imam skoz na 0 in nikoli ne premikam...

Tudi ko maš 4 potnike + prtljago v avtu ne?

CR17
Nov uporabnik

Napisal/-a CR17 Če feb 12, 2009 5:33 pm

ja? ker avto imam šele 1 mesc tko da res veliko o žarometih ne vem...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe feb 13, 2009 12:28 am

Prokarjon:
off: Nimam vec besed za tebe... si pa popolnoma proti zakonu in to, kar ti govoris
so samo domneve. Z besedo "larifari" si pa pokazal se svojo otrocjo stran, ker ocitno
moram dvomit, da bi povedal na tehnicni osnovi kako deluje ALWR (sem ti podal linke).
+ video dokazi. V kolikor mislis, da te bo 5 stopenjsko rocno nastavljanje,
brez pranja zarometov resilo pred kaznijo 500€ izvoli, opozorilo je bilo jasno ampak bv trdi svoje.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe feb 13, 2009 1:06 am

MacTron je napisal/-a:Prokarjon:
off: Nimam vec besed za tebe... si pa popolnoma proti zakonu in to, kar ti govoris
so samo domneve. Z besedo "larifari" si pa pokazal se svojo otrocjo stran, ker ocitno
moram dvomit, da bi povedal na tehnicni osnovi kako deluje ALWR (sem ti podal linke).
+ video dokazi. V kolikor mislis, da te bo 5 stopenjsko rocno nastavljanje,
brez pranja zarometov resilo pred kaznijo 500€ izvoli, opozorilo je bilo jasno ampak bv trdi svoje.

Kako pa izgleda ta postopek. Me dobijo z avtom, vzamejo tablice, avto je za cesto, ga moram šlepat, kazni pa dobim 500€ oz. 250€ polovička + opraviti moram izredni tehnični pregled, ko odstranim ksenon žarnice? Je to to ali sem napisal kaj narobe? Zanima me kako to izgleda v praksi, ko se vate zapiči policaj, ki ne izpusti.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe feb 13, 2009 12:27 pm

RENO911: Precej blizu pac nehomologirane naprave (ZVCP-1E) vendar za pravo
izkusnjo ob "srecanju" si poglej ta 2 posta ...zal mi je edino, da uporabnika Prokarjon-a
nisem opozoril na nezadostno opremo ze v zacetku njegovega sprasevanja.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 36#1096036

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe feb 13, 2009 12:40 pm

abbe je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:No sej. Sej ni razlike a je avto na klancu, al pa če so spredna kolesa na ležečem policaju, zadnja pa normalno na cesti :) V obeh primerih je več teže zadaj in se zadaj avto bolj posede. Lahko minimalno, lahko pa pač tolk da senzorji zaznajo.
Na ležečem policaju bi se teoretično moral snop tolk znižat, da je poravnan s cesto, čeprav sprednji del avta gor gleda. Sam če je pa to na klancu, bojo pa dost v tla svetle luči.. Ne vem kako majo to zgruntano :)

to majo mogoce tko zgruntan da ma mal zakanitve al pa da recmo mora bit avto v takem polozaju nevem 2 ces in potem bi se recmo luci nastavile.
ali pa majo tko da pac ko preseze ene meje(podatki senzorja) pac se nc ne naredi.ostanejo luci tko k so ble pred tem.(mal sm cudn napisal tole )

Touge je napisal zgoraj, da se pri lexusu opazi, da se premaknejo tudi ko gre čez ležeče policaje. Sicer je pa to vseeno, mene zanima samo kako je na klancu. Voziš gor na hrib po enem strmem klancu, več teže je torej na zadnjih kolesih, senzor to zazna in pomakne luči navzdol, ker so sile iste, kot če bi bil avto bolj obtežen. V praksi to pomeni, da ko voziš po klancu gor, imaš osvetljeno manj, ko voziš dol pa slepiš ostale.
Najbrš je to nekako rešeno, samo ne vem kako. Razen če ma avto tudi senzor za nagib vozila, kar pa verjetno nima..

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe feb 13, 2009 5:34 pm

Senzor, ki samodejno uravnava višino luči, j preprost. V bistvu meri le položaj obese, glede na položaj karoserije. Torej enako, kot če bi meril stisnjenost vzmeti.
Če se pelješ v klanec, potem se zadnje vzmeti res stisnejo. Ampak brez tega senzorja pa bi tudi luči svetile višje. Zato se luči pomaknejo dol, in svetijo enako dolgo kot na ravnini. Zato pa tudi ni potrebe po kakšni dodatni regulaciji. Samo tisti senzor obtežitve je dovolj.
Namreč moraš si predstavljat da je podlaga pač podlaga, ne glede na to ali je na strmini ali ne. In luči svetijo enako na podlago, če pa pride do obtežitve karoserije, bi svetloba svetila dlje, ampak jo motorčki spustijo nižje.
Vse je v geometriji 8)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 So feb 14, 2009 3:03 pm

Pozdravljeni!
Jaz imam eno vprašanje glede montaže xenon žarometov. Jaz imam passata l.98 in me zanima, ali ima kateri že to vgrajeno in kako se obnese v praksi? Zanima me tudi bixenon, kako se obnese, če se ga seveda da namontirat?
Aja, pa kateri tip žarnice ima passat? H4 ali kaj?
LP
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 So feb 14, 2009 3:30 pm

Obnese se tako, da slepiš ostale voznike, ker nimaš luči z lečo in samodejnega nastavljanja višine snopa. Obnese se tudi tako, da ti policaji odredijo izredni tehnični, poberejo tablice in dajo okrog 500 evrov kazni. ;)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So feb 14, 2009 4:09 pm

mastr1 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Jaz imam eno vprašanje glede montaže xenon žarometov. Jaz imam passata l.98 in me zanima, ali ima kateri že to vgrajeno in kako se obnese v praksi? Zanima me tudi bixenon, kako se obnese, če se ga seveda da namontirat?
Aja, pa kateri tip žarnice ima passat? H4 ali kaj?
LP

H7.
In niti ne pomisli na to,da bi xenon montiral v te serijske žaromete, ki jih ima ta passat. Ker bleščijo ko svinja. Je kolega probal noter dat.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 So feb 14, 2009 5:40 pm

alex3 je napisal/-a:Obnese se tako, da slepiš ostale voznike, ker nimaš luči z lečo in samodejnega nastavljanja višine snopa. Obnese se tudi tako, da ti policaji odredijo izredni tehnični, poberejo tablice in dajo okrog 500 evrov kazni. ;)

Ok, dovolj jedernato povedano :D
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov