Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a BBoss Sr jun 13, 2012 5:27 pm

MRV je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:vceraj srecal telebana, ki sredi kolone skoci iz avta in zacne grozit, pa mlatu bi se rad sredi avtoceste itd. :mrgreen:

ma kaj je 2x za rečt? predstavljaj si da ti uleti šleper, ki se ne more ustavit. potem pa bi bil jok in stok kr bi bilo 20 mrtvih. vrli policaji pa bi strokovno ocenili, da je bila kriva neprilagojena hitrost. ma kje jih dobite vse te bedake...

Ja seveda bi bilo krivo neprilagajanje razmeram na cesti s strani šoferja šleparja... to je ista zgodba kot, če se naredi stoječa kolona iz raznoraznih vzrokov pa je treba ustavt in tist, ki to ne naredi ter trči je avtomatsko kriv. :?

Pa tole ni opravičevanje bedakov, ki se skrivajo pred točo.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr jun 13, 2012 5:41 pm

BBoss je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:vceraj srecal telebana, ki sredi kolone skoci iz avta in zacne grozit, pa mlatu bi se rad sredi avtoceste itd. :mrgreen:

ma kaj je 2x za rečt? predstavljaj si da ti uleti šleper, ki se ne more ustavit. potem pa bi bil jok in stok kr bi bilo 20 mrtvih. vrli policaji pa bi strokovno ocenili, da je bila kriva neprilagojena hitrost. ma kje jih dobite vse te bedake...

Ja seveda bi bilo krivo neprilagajanje razmeram na cesti s strani šoferja šleparja... to je ista zgodba kot, če se naredi stoječa kolona iz raznoraznih vzrokov pa je treba ustavt in tist, ki to ne naredi ter trči je avtomatsko kriv. :?

pred vrhniko smo stali (delo na cesti) in ko sem se ustavu za mozem je ze skozi bocno sipo dajal glavo ven in nekaj pizdu. ko smo se naslednjic ustavili sem se pac ustavu za njim (po njegovem mnenju preblizu njegovemu avtu) in moz je cisto znorel. skocu ven in priletel meni na sipo, zacel pizdit, mahat... ko je visel meni na sipi je se takoj zavohalo alkohol okoli njega.
no, na koncu je skliznu preden so prisli smrkci, tako da sem moral kasneje jaz na policijo v vrhniko opisat kaj in kako.

starejsi temno moder Volvo karavan LJ - E0 05Y .... za se ga izogibat
turbo inside

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr jun 13, 2012 7:47 pm

svašta. zakaj ga nisi spravil na tla in pol bi ga samo stlačil v prtljažnik (svoj) in ga malo razveselil z ovinki :D

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Sr jun 13, 2012 7:50 pm

MRV je napisal/-a:svašta. zakaj ga nisi spravil na tla in pol bi ga samo stlačil v prtljažnik (svoj) in ga malo razveselil z ovinki :D

Ker ima "prešvoh" mašino, da bi sploh z brzino speljal ovinke =P hec hec, brez zamere. 8)
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr jun 13, 2012 8:44 pm

dbsquared je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:svašta. zakaj ga nisi spravil na tla in pol bi ga samo stlačil v prtljažnik (svoj) in ga malo razveselil z ovinki :D

Ker ima "prešvoh" mašino, da bi sploh z brzino speljal ovinke =P hec hec, brez zamere. 8)

ha ha, sem bil z kombijem. tako da je res malo presvoh za v ovinke :twisted:
turbo inside

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jun 14, 2012 9:04 am

BBoss je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:

Maš prav. Z eno veliko razliko (po moje). Če se že naredi nekaj na AC z vzrokom, je pač vzrok. Vem, pustmo podrobnosti, ker večinoma so zastoji zaradi zijal. Ampak pri tej toči pa ni bilo nobenega vzroka kot samo tole, da jim je avto svetinja in če se mu karkoli zgodi nima denarja, da bi zadevo poravnal. Jaz recimo še nisem pomislil, da bi se tako ustavil. Se premočno zavem kaj se lahko zgodi. Še če kakšen kamen pobiram na Keltiki, grem na ravnino, vklopim utripalke in tečem nazaj v ovinek. Potem pa pridejo izgovori, ko se kakega nabaže za ovinkom. Ja se sem slišal avto, ko se je približeval. Ja, samo problem je, ker on ni tebe slišal kako stojiš za ovinkom in si ovira, katera NI označena.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Če jun 14, 2012 5:38 pm

Se peljem danes proti Mariboru in je od Lovrenškega mosta(kdor pozna cesto, bo vedel) zanimiva ovinkasta cesta, nepregledni ovinki, recimo da kr zahtevni... no, in za enim ovinkom naenkrat zagledam srebrnega ford mondea na mojem pasu!!! :shock: :shock: :shock: ne vem kaj je človek delal, a je hotel po mojem pasu zvozit ovinek, da dokaže komu da si upa al je bil pijan, al ne vem... sploh nisem vedel kak reagirat, samo zabremzal sem pa zavil desno pa upal, da ne bo poknilo... :huh:
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jun 14, 2012 9:52 pm

_furby_ je napisal/-a:
dbsquared je napisal/-a:

Uf pa ravno kombi bi bil idealen za "premetačino"! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če jun 14, 2012 10:08 pm

Točno tako :mrgreen: :lol:
when in doubt, flat out

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 14, 2012 10:11 pm

@furby: bi moral premontirat motor iz rjice v kombi, pol bi šele šlo :twisted: :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=Fif-Cy2eSoc

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe jun 15, 2012 8:32 am

~toMmy~ je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:
dbsquared je napisal/-a:

Uf pa ravno kombi bi bil idealen za "premetačino"! =P

:lol: si ze predstavljam kak bi uni ven prisu :jao:
bom znau za drugic =P
turbo inside

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe jun 15, 2012 2:46 pm

:lol:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jun 15, 2012 4:31 pm

Stari, drugič se drž tega, kar si naredu - ne se spuščat v pretep... Tuki sam pišete, kaj bi vi modelu naredl; kaj pa če bi blo kontra? Res ste vsi fighterji :roll:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe jun 15, 2012 5:09 pm

jaz zase vem da nisem k****n. se mi pa je že zgodilo da so prileteli do mene ker se ne pustim zajebavat. lepo sem jim razložil da ne delajo prav in to je to. pa so se lepo spokal naprej :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe jun 15, 2012 7:43 pm

odprti clio je napisal/-a:Stari, drugič se drž tega, kar si naredu - ne se spuščat v pretep... Tuki sam pišete, kaj bi vi modelu naredl; kaj pa če bi blo kontra? Res ste vsi fighterji :roll:

to se res dosti slisi tu gor ja 8)
ma meni je bil moz smesen, spotoma sem mu malo bencina prilil na ogenj, dokler mu ni odkloplo :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jun 21, 2012 11:00 am

Rdeča je gorela že dobro sekundo pred začetkom videa. Ampak zadnji je pa legenda. Zakaj bi čakal? :cry
http://www.youtube.com/watch?v=pP84fInZRqI

Pa ta tudi ne vem kako ni vedel, da ni avtomobila. To je zame čisti blef uletavanje na cesto. PeroRS, a se ti je kdo tako zalimal?
http://www.youtube.com/watch?v=K0W_5mmGGXw

Plavi avto je kamen obvozil resnično po NAPAČNI strani. Sej mi ni preostalo drugega kot, da se ustavim in ga poberem. Da ne bo še kdo šel po levi strani mimo. :huh: Vstavite video pri dobrih 7 sekundah in poglejte koliko je videl naprej ob njegovem obvozu kamna. :huh:
http://www.youtube.com/watch?v=x92CMTg9X5o

Pa mogoče sem dobil recept za tiste, ko vidijo, da bi ga rad prehite in potem še toliko bolj z užitkom vozijo počasi. Začneš voziti še počasneje in se kmalu naveliča delat zgago po cesti. Ker, da bi potem še podaljševal tiča, rabi vozit še počasneje, kar se jim pa očitno ne da. :DDD
SlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 21, 2012 11:16 am

X-Hair je napisal/-a:Pa ta tudi ne vem kako ni vedel, da ni avtomobila. To je zame čisti blef uletavanje na cesto. PeroRS, a se ti je kdo tako zalimal?

Če bi mu iz tvoje nasprotne smeri pripeljal eden s 50 ali pa 60kmh je že vprašanje, če bi ostal živ. On pa kar rine na cesto :roll:

Identičen primer sem doživel, vendar na regionalki pri malo večji omejitvi. Sicer raje ne bi po forumu o tem. Nisem vozil jaz, vendar ni lepa izkušnja ko kar naenkrat vidiš avto pred sabo in tiste pol sekunde samo upaš, da boš ostal cel :huh:
Potem pa še policaji jebejo zaradi "neprilagojene hitrosti" :roll:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jun 21, 2012 11:57 am

peroRS je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Pa ta tudi ne vem kako ni vedel, da ni avtomobila. To je zame čisti blef uletavanje na cesto. PeroRS, a se ti je kdo tako zalimal?

Če bi mu iz tvoje nasprotne smeri pripeljal eden s 50 ali pa 60kmh je že vprašanje, če bi ostal živ. On pa kar rine na cesto :roll:

Nasprotna stran mu je opravičena. Je zato ogledalo tam (katero je dobro postavljeno), res pa ne vemo ali ga je uporabil, ker potem je bil to pa čisti blef. Ne samo za tiste ko so se mu približevali z desna, ampak tudi za voznike z leve. Glede nesreče ne rabiš razlagat. Dost je to, da si bil/ili žrtev/tve.

peroRS je napisal/-a:Potem pa še policaji jebejo zaradi "neprilagojene hitrosti" :roll:

In to je vsa žalost te banana republike. A veš zakaj so pa jebal? Da lahko dajo dve kazni. Eno povzročitelju in drugo vozniku kateri ni rešil zajebane situacije. Če bi imel hitrost prilagojeno nebi bilo nesreče. Preprosto. Pol pa zakaj klapa beži. Ja sej jim ne preostane drugega. :huh:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če jun 21, 2012 12:41 pm

Rdeča je gorela že dobro sekundo pred začetkom videa. Ampak zadnji je pa legenda. Zakaj bi čakal?
http://www.youtube.com/watch?v=pP84fInZRqI

Šolski primer psihologije voznikov pri nas. Čisto odvisno kje v koloni stoji, tako mu klikne v glavi. Dva čez zeleno, trije čez rumeno in štirje čez rdečo, tudi če izsilijo ali križišče zaradi gužve popolnoma zaprejo.
when in doubt, flat out

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Če jun 21, 2012 12:52 pm

Mene pa je včeraj skor šok. Peljem se po neki stranski cesti, totalno nepregledni ovinki in na koncu klanca sta dve osnovnošolski deklici z digitalcem ležali sredi ceste in občudovali nebo. Sam sebi sem se čudo, da sem dokaj mirno reagiral. :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov